תשובה לטלמון

מגהמוח

New member
אז למה אתה גם מתווכח ומצהיר

על משהו שאינך מאמין בו כמו שאמרת: "הנפש אינה הולכת לאבדון" בשביל מה אתה מצדיק משהו שאינך מאמין בו בכלל?

רון סי

New member
תראה לי את החוק

שמחייב אותי לטעון רק לזכות דברים שאני מאמין בהם. אם אין חוק כזה, אז אני יכול לטעון לזכות מה שמתחשק לי, כשהסיבה המוצהרת היא שמתחשק לי. בינתיים אל תשנה את הנושא. נראה לי שאתה מנסה להתחמק מלהודות בתבוסה.

מגהמוח

New member
אינני יכול להיות מובס

כיוון שאני יודע שקיימת נשמה על סמך מחקרים של פסיכולוגים ורופאים בנוגע למתים קליניים ועדויותיהם (אני יכול להביא לך כמה אם תירצה) - אנשים חזרו לחיים רק לאחר מספר שעות לאחר שלא היה להם: 1-נשימה 2-דופק 3-גלי מוח עפ"י המדע אם 3 דברים אלו נעדרים אצל האדם לאחר 7 דקות - רופא קובע את מותו והוא נחשב מת (אם חוזר לחיים בתוך 7 הדקות, עפ"י המדע תאי המוח נהרסים וניגרם נזק בלתי הפיך למוח). אולם מיליוני אנשים מתו מוות קליני וחזרו לחיים אחרי יותר מ-7 דקות ואפילו יום או יומיים! דוגמא למחקר בנושא: התופעה נחקרה באופן מעמיק בארה"ב ע"י ד"ר אליזבת קובלר רוס ודוקטור מודי נחקרו אנשים מכל קבוצות גיל ומרמות השכלה שונות מקומות שונים וכו´ כולם מדווחים שראו את קרובי משפחתם שנפטרו, וכן מסרו מה שנעשה סביב גופם הגשמי שעזבו למטה. כולם סיפרו פרטי פרטים על שולחן הניתוחים או על המכונית בה נהרגו פרטים מדוייקים עד לפרט הרפואי הקטן ביותר, הרופאים המטפלים לא הבינו כיצד קלטו אותם בשעה שהיו מתים וללא גלי מוח. עוורים שמתו סיפרו פרטי פרטים על כל מה קראו למטה. אם אשה שהוכרזה מתה יכולה לספר לך בדיור כמה אנשים נכנסו לחדר ועבדו בניסיונות להחיותה דבר זה אינו יכול להיות הזיה טוענת ד"ר קובלר רוס. דבר נוסף שמוסיפה ד"ר רוס הוא: חזיונות ודימיונות יכולים לשנות רק באופן זמי את מסלול חייו של האדם, אלא כשהדימיון פוסק, שב האדם להיות מה שהיה. העדויות מלמדות כי מי שחווה את התופעה לעולם לא שב להיות האדם שהיה! ד"ר אליזבת קובלר רוס היא הפסיכיאטרית האמריקאית הידועה החוקרת את הנושא ברצינות רבה: "אני יודעת מעבר לכל צל של ספק, כי החיים ממשיכים אחרי המוות הפיזי" - כך מסכמת ד"ר רוס מחקר של למעלה מ-20 שנה. מטבעי אני מאוד סקפטית, ועל כן בחנתי כל היבט של החוויה הזאת. גיליתי למשל שאנשים שמגופם נקטעו איברים סיפרו כשעזבו את גופם כנשמות שוב היו שלמים. יתר על כן, עיוורים שלא ראו אור בחייהם דיווחו לי שראו. עיוורים מלידה תיארו בפני בדיוק מדהים מה לבשו האנשים שהיו בחדר בו גופם היה מונח, אילו תכשיטים ענדו ומה עשו. זה הרי בלתי אפשרי! כיצד יכלו לדעת זאת? ד"ר קובלר רוס אינה רואה כל צורך או טעם לשכנע אנשים אחרים באמיתות התופעה: "אלו שפתוחים לישמוע - ישמעו, ואלו שאוטמים אוזניהם - יזכו להפתעה..." כך היא אומרת. זו רק אחת מ-5 הוכחות לקיומה של נשמה (מאות מיקרים כאלה דווחו בעיתונים ובכלי התיקשורת) ואינני מבין איך גם אתה לא מאמין אפילו רק ממתים קליניים על קיומה של הנשמה?

מגהמוח

New member
הוסבתי? מה אתה אומר!

אז אני מבקש הסבר קטנטן על המיקרה למשל עם אבי חג´אני המפורסם מלפני 12 שנה מפרדס כץ שנידקר בליבו 3 פעמיים בבנין מגוריו. הוא הוכרז כמת ולאחר 3 שעות! חזר לחיים - הוא סיפר במדויק מה עשו לו באמבולנס (הוא סיפר לנהג האמבולנס את עבירות התנועה שעשה בדרך - הוא סיפר איך שמע את אביו וחברו צועקים לו הוא אינו יכול לענות להם הוא סיפר איך ניסרו לו את הצלעות להצלה אחרונה שלו. סיפר על כל המטפלים שניסו להחיותו בחדר-ואיך הוא חוזר לגופו - הכל הוא מספר לפירטי פרטים! כיום הוא חוזר בתשובה!) הייתי רוצה הסבר לזה אם תואיל בטובך מר GOVERNOR!

G o v er n o r

New member
מיקרומוח ידידי, אני מזכיר את אבי

חג´אני במחקרי. קרא את מחקרי כדי למצוא מה כתבתי עליו. אגב, אתה יכול לעזור לאתר אותו. פנה לאמנון (=147) בין-לאדן (=147), also known as אמנוני טמפוני. ארגון שופר לבטח שומר פרטים עליו, אלא שלא נאותו למסרם לי. אולי ימסרו לך. אם אתה מכיר מישהו שטוען שיש לו יכולת רצונית לטייל מחוץ לגופו - ספר לי עליו. יש לי כמה מבחנים שיקרעו את המסווה מעל פרצופו. נא הודע לי מתי אתה מסכים לעדכון נוסף של ה- scoreboard...

G o v er n o r

New member
הפרטים שניתן היה לקבל מ"שופר" על

הדוגמא היחידה עלי אדמות לאדם ש"חזר משם", היא זו: אנחנו תמיד שמחים לראות כי הרצאות הרב הינם נושא לדיון בין יהודים. לאור צניעות הפרט - לא נפרסם כאן את הפרטים המזהים לגביו, אך: סיפורו של אבי חג´ני פורסם בהרחבה בעיתונות היומית. ראה את הכתבות הבאות: מיום 11.3.87 בעיתון חדשות ע"י הכתבת יוסי הימן מיום 11.3.87 בעיתון מעריב ע"י הכתב גדעון מרון (גם ביום 13.3.87) הצעיר נדקר ברח´ החלוצים 15 בפרדס כץ ופונה לביה""ח בלינסון בפ"ת. נציג המשטרה סנ"צ שלמה יונס נתן הצהרה לעיתונות. תתאמצו קצת, תפנו לכתבים הנ"ל, תפנו למשטרה ותחפשו בארכיון ביה"ח. הם יתנו את כל המידע בעניין זה. מר חג´ני סיפר את סיפורו במהלך הרצאת הרב אמנון יצחק בפני קהל רב. אכן מדובר בקלטת מס´ 3 (בוידאו) שאותו ניתן להשיג במשרדי הארגון 6777779 - 03 ----- סוף צטוט ----- חברל´ך, זה קשה. זהו ארוע יחיד שהתרחש לפני למעלה מ- 15 וחצי שנים ועליו בלבד נסמכת כל "תעשית הנשמות". גם אם מסמכי בית החולים מאז טרם נגרסו, בית החולים לא יתן פרטים לצד שלישי, אלא אם הוא מצויד ביפוי כח מן המטופל (ו"שופר" הנוכל יודע זאת). העתונים מאותה תקופה עדיין לא הציגו ארכיונים באינטרנט. "מעריב" ענה לי כי אין לו ארכיון מאותה תקופה על גבי מיקרופיש ויש לנסות בספריות גדולות באוניברסיטאות בהם מלמדים עתונאות. "חדשות" אינו קיים. איני מבין מה פרוש "לאור צניעות הפרט - לא נפרסם כאן את הפרטים המזהים לגביו"? מה לא צנוע? אה, צינעת הפרט. האם ראה מאן דהוא את הקלטת? האם אבי חג´אני הוא pseudoname? האם הקלטת מראה בבירור את פניו? האם מכיר מי מכם את מר אבי חג´אני ויכול לשדלו לחרוג מאלמוניותו, ולזכות את הרבים?

מגהמוח

New member
כן. בקלטת האחרונה של שופר מספר 89

מוצג אבי חג´אני בכבודו ובעצמו. והוא מספר את מה שעבר עליו לפרטי פרטים. (נמצאת גם בידי שופר הכתבה מלפני 15 שנה אודות אבי חג´אני למי שרוצה).

G o v er n o r

New member
מיקרומוח ידידי, אני מעונין לדבר עם

אבי חג´אני ולא לראות קלטת "מבושלת" מבית "שופר". בן כמה אתה ובאיזו מערכת התחנכת? האם קראת את מחקרי והבנת שכל מחקרי NDE OBE מבוססים על _ראיונות_ ולא על נסוי מבוקר (לפחות טענת OBE ניתנת לבחינה מבוקרת) ?

רון סי

New member
את הויכוח בענין מוות קליני

אשאיר באמת לגוברנור, שזהו תחום התמחותו (בין השאר). אני אחזור על תגובתי מהכיוון שלי: נניח שאכן הנשמה קיימת. אם זה כך, החייזרים ידעו על זה וסיפרו למשה, והוא סיפר לעם. את המידע על נשמות לא רק אלוהים יודע.

מגהמוח

New member
כשאני מדבר על מידע על

נשמות אני לא מתכוון רק לקיומה של הנשמה אלא לכל הדרגות הקיימות בנשמה: 1-נפש 2-רוח 3-נשמה 4-חיה 5-יחידה שבכל אחד מהם מהדרגות יש את כל החמישה למשל( נפש ברוח , יחידה ברוח וכד´) עד כאו סה"כ 5*5=25. ובכל אחד מ-25 הדרגות יש עוד 5 דרגות (למשל נפש ברוח שבנפש) סה"כ 25*=125. ז"א 125 דרגות בנפש האדם שהוסבר למשה בסיני! אז עכשיו אנו באים ואמרים שהחייזרים ידעו שיש 125 דרגות לנשמת האדם? לא מתקבל על הדעת בכלל. ואם נאמר ש125 דרגות של הנפש זה המצאה של החייזרים סופר על ר´ יהושוע בן לוי שהיה מסוגל בדרגתו הרוחנית הגבוהה להתנתק מהגוף והיה "מטייל" בעולמות העליונים וראה את שכר של כל אדם במעלת נשמתו בעומלות העליונים בהתאם ל-125 דרגות הנפש דנמסרו למשה בסיני - לומר שחייזרים ידעו לא רק על קיום הנפש אלא שיש במדויק 125 דרגות לנפש זה ממש אבל ממש לא מתקבל על הדעת - בקושי יכולים לדעת שיש נשמה בכלל באדם)

רון סי

New member
מה זה הזלזול הזה?

החברה האלה הגיעו לכדור הארץ בספינות חלל ממרחק של אולי אלפי שנות אור, הצליחו לשכנע גזע שלם שיאמין במשך אלפי שנים שהם איזו יישות עליונה ואלוהית ולהשפיע מהותית על אופן התפתחותו החברתית, ואתה חושב שהם לא יודעים מה שיש לדעת על הנפש? אם לנפש יש התכונות שיש לה, אז הם יגלו את זה. את יכולותיהם הם כבר הוכיחו.

מגהמוח

New member
נו באמת. עד שהסכמנו שהם יכולים

איכשהוא לגלות שיש לאדם נשמה בכלל-אז אנחנו באים ואומרים: "מה זה מפתיע שהם יגלו שיש גם 125 דרגות לנשמה?" - זה לא רק מפתיע - זה גם לא מתקבל על הדעת כיוון שהם כחומריים בקושי גילו ש"קיים" משהו שהוא על-חומר וגם יצליחו לנתח אותו על בוריו הוי אומר 125 דרגות לנפש? - בלתי אפשרי בעליל!

רון סי

New member
לדעתי

הכי סביר שהם יודעים על הנשמה הרבה יותר ממה שגילו לנו. הכי הגיוני שהם לא יגלו לנו את כל מה שיש לדעת על הנושא, משום שמידע זה בלי ספק יש לו פוטנציאל כוח גדול. אחרי הכל, אלוהים עצמו הוא נשמה אינסופית. כל האינטליגנציה, כוח החיים, המחשבה והרגש מקורם בנשמה. לך תדע - אולי הידע על תנועה יעילה באמת בחלל נובע מהבנה עמוקה של נושא הנשמה? אם הם היו מגלים לנו את כל הסודות, יתכן שזה היה נותן לנו כוח לגלות את התרמית שלהם ואף לצאת נגדם! אז הם גילו לנו רק על דרגות הנשמה האלה.

מגהמוח

New member
אתה לא שמת לב לנאמר

על ר´ יהושוע לפני כן. מה שקיבל משה בסיני זה בדיוק מה שר´ יהושוע ראה בעולמות העליונים אז לומר שיש מעבר לדרגות האלו? לא ניתן לומר זאת.

רון סי

New member
בודאי שניתן

כדי לראות את דרגות הנשמה יש לדעת עליהן. מה שאתה לא יודע אתה לא יכול לראות, משום שגם אם תראה לא תדע מה אתה רואה. אבל בלי מודעות למה שאתה הולך לראות, בלי ה"פילטר" המתאים, הרמה פשוט לא "נקלטת". כדי לראות את שאר הדרגות צריך לקבל את המידע עליהם מהחייזרים, או למצוא (עם הזמן) דרך לגלות את זה בעצמינו.

מגהמוח

New member
תשמע מה אתה אומר:

"כדי לראות את דרגות הנשמה יש לדעת עליהן". הוא לא "ראה" דרגות הוא ראה שהשכר מותאם בדיוק לפי הדרגות אז לומר שהוא יבין את ההדרגות? אף אחד לא אמר זאת בכלל! אלא שכר המותאם לכל דרגה ודרגה.

רון סי

New member
זה לא משנה מה הוא ראה

או חווה בצורה אחרת, או זיהה קורלציה. מה שהוא לא עשה, הוא יכול לעשות רק במסגרת הידע שלו. נניח שהוא זיהה קורלציה. הוא יכול לזהות (למפות) את השכר ל125 דרגות שהוא מכיר (מיפוי גס). אילו הוא היה מודע ליותר דרגות (נאמר, 1250) אז הוא יכול היה לבצע מיפוי מדוייק יותר. אבל הוא לא היה מודע, אז הוא הצליח לבצע את המיפוי רק למספר המצומצם הזה.

מגהמוח

New member
אז לצורך הויכוח אתה מודה שיש

שכר ועונש בעולמות העליונים - כך אומר ר´ יהושוע שכל אחד לפי מצותיו ועבירותיו שעשה קיבל שכר או עונש לפי מדרגתו על המצוות והעברות הכתובות בתורה. (אעפ"י שנגיד שר´ יהושוע לא הבין עד הסוף את השכר והעונש) אבל בסופו של דבר יש שכר ועונש בעולמות הרוחניים על מצוות התורה וכאמור רק ה´ יכול ליצור עולמות רוחניים לשכר ועונש הנשמות ואז תיאוריית החייזרים נפלה בפח לצמיתות!!!

רון סי

New member
בכלל לא

הרבי יהושוע שלך זיהה קורלציה מסויימת בין מה שהוא חושב כשכר ועונש, לבין 125 דרגות נשמה. עצם העובדה שהוא לא יודע כלום על עולם הנשמות (הפתי חשב שיש רק 125 דרגות...) כבר אומרת שהקורלציה שלו שגויה. בנוסף, בל נשכח שהחייזרים, לאור העובדה שהמידע על ענין הנשמות יש לו כוח עצום, עלולים היו למסור מידע שרק נראה כנכון (מלבד היותו חלקי) אבל בעצם הוא שגוי. למשל, הם הפכו סדר של דרגות, עשו איזה בלגן בהסבר. קודם אמרתי שאנחנו צריכים להמשיך לחקור את נושא הנשמות כדי לגלות את מה שהחייזרים יודעים על זה. אבל במחשבה שניה, נראה לך שהם ירשו סיכוי שאנחנו נעשה את זה? אז הטעיה מחוכמת בתחום זה היא בהחלט הגיונית.

למעלה