אינני יכול להיות מובס
כיוון שאני יודע שקיימת נשמה על סמך מחקרים של פסיכולוגים ורופאים בנוגע למתים קליניים ועדויותיהם (אני יכול להביא לך כמה אם תירצה) - אנשים חזרו לחיים רק לאחר מספר שעות לאחר שלא היה להם: 1-נשימה 2-דופק 3-גלי מוח עפ"י המדע אם 3 דברים אלו נעדרים אצל האדם לאחר 7 דקות - רופא קובע את מותו והוא נחשב מת (אם חוזר לחיים בתוך 7 הדקות, עפ"י המדע תאי המוח נהרסים וניגרם נזק בלתי הפיך למוח). אולם מיליוני אנשים מתו מוות קליני וחזרו לחיים אחרי יותר מ-7 דקות ואפילו יום או יומיים! דוגמא למחקר בנושא: התופעה נחקרה באופן מעמיק בארה"ב ע"י ד"ר אליזבת קובלר רוס ודוקטור מודי נחקרו אנשים מכל קבוצות גיל ומרמות השכלה שונות מקומות שונים וכו´ כולם מדווחים שראו את קרובי משפחתם שנפטרו, וכן מסרו מה שנעשה סביב גופם הגשמי שעזבו למטה. כולם סיפרו פרטי פרטים על שולחן הניתוחים או על המכונית בה נהרגו פרטים מדוייקים עד לפרט הרפואי הקטן ביותר, הרופאים המטפלים לא הבינו כיצד קלטו אותם בשעה שהיו מתים וללא גלי מוח. עוורים שמתו סיפרו פרטי פרטים על כל מה קראו למטה. אם אשה שהוכרזה מתה יכולה לספר לך בדיור כמה אנשים נכנסו לחדר ועבדו בניסיונות להחיותה דבר זה אינו יכול להיות הזיה טוענת ד"ר קובלר רוס. דבר נוסף שמוסיפה ד"ר רוס הוא: חזיונות ודימיונות יכולים לשנות רק באופן זמי את מסלול חייו של האדם, אלא כשהדימיון פוסק, שב האדם להיות מה שהיה. העדויות מלמדות כי מי שחווה את התופעה לעולם לא שב להיות האדם שהיה! ד"ר אליזבת קובלר רוס היא הפסיכיאטרית האמריקאית הידועה החוקרת את הנושא ברצינות רבה: "אני יודעת מעבר לכל צל של ספק, כי החיים ממשיכים אחרי המוות הפיזי" - כך מסכמת ד"ר רוס מחקר של למעלה מ-20 שנה. מטבעי אני מאוד סקפטית, ועל כן בחנתי כל היבט של החוויה הזאת. גיליתי למשל שאנשים שמגופם נקטעו איברים סיפרו כשעזבו את גופם כנשמות שוב היו שלמים. יתר על כן, עיוורים שלא ראו אור בחייהם דיווחו לי שראו. עיוורים מלידה תיארו בפני בדיוק מדהים מה לבשו האנשים שהיו בחדר בו גופם היה מונח, אילו תכשיטים ענדו ומה עשו. זה הרי בלתי אפשרי! כיצד יכלו לדעת זאת? ד"ר קובלר רוס אינה רואה כל צורך או טעם לשכנע אנשים אחרים באמיתות התופעה: "אלו שפתוחים לישמוע - ישמעו, ואלו שאוטמים אוזניהם - יזכו להפתעה..." כך היא אומרת. זו רק אחת מ-5 הוכחות לקיומה של נשמה (מאות מיקרים כאלה דווחו בעיתונים ובכלי התיקשורת) ואינני מבין איך גם אתה לא מאמין אפילו רק ממתים קליניים על קיומה של הנשמה?