אז השכנים הנוראיים שלי שוב מכים, הם עושים קריוקי מאחת בצהריים ואם אין קריוקי אז סתם מוזיקה. ואם הם לא היו דפ"רים הייתי אומרת שהפלייליסט שלהם נקרא "מיזוגניה ושובינזם-המיטב".
אוי, כמובן, יום העצמאות...
האם כמזכירה רפואית אין לך גישה למבחנות של וירוסים קטלניים שאת יכולה לשלוח להם במתנה?
אז אחרי שמעט נרגעתי, אספר לכם שהחלטתי לחפש את השחקנים שמופיעים בחתימה של מעיין כי עניין אותי לקרוא עליהם. גיגלתי את בלה רמזי ואחת מהתוצאות הראשונות שהופיעו לי הייתה שלהט"בופובים יצאו נגד האחרונים מבנינו. אני רוצה לציין שלא ראיתי את הסדרה ולכן כל מה שאני אכתוב מעכשיו יהיה מסומן בספוילר.
כמו שאמרתי אני לא בקיאה בסדרה, אבל ראיתי את הכותרת הזו ב-YNET והסתקרנתי. נכנסתי לכתבה וגיליתי שבגלל שיש פרק שעוסק בזוג גאה אנשים החליטו לתת לו ביקורות נמוכות. וזה מאוד מאוד הכעיס אותי. אני יודעת שאי אפשר לשנות אנשים אחרים אבל זה ממש הרגיז אותי שיש אנשים בימינו שעדיין מתקשים לראות זוגות גאים בטלוויזיה
אני לא יודעת איך אחרים תופסים את זה ואני גם לא רוצה להתיימר בלנחש מה אחרים מרגישים לגבי הנושא אבל לגבי עצמי אני יכולה לומר שזה לחלוטין נגע בי.
הקיום של הומופובים לחלוטין מבאס.
והקטע הוא שיש תחושה בהרבה דברים שהמצב ממש משתפר.
יש כל כך הרבה סלבריטאים להטבים. כשלאחרונה יצא מהארון איזה כתב חדשות הוא קיבל פרגון כמעט מכל כיוון.
ומצד שני יש כאילו התחפרות עמוקה יותר של הומופובים. כמו המפלגה הזאת נועם שבעצם יש לה חברים בכנסת.
וזה בארה"ב מרגיש אפילו קיצוני יותר. מצד אחד בכל סדרת מיינסטרים בערך יש דמויות להטביות, עלילות להטביות ולרוב בכלל לא עושים מזה עניין.
ומצד שני יש כל כך הרבה הומופובים עדיין שכאילו נעשים קיצוניים יותר. ובארה"ב זה בולט מאוד כי בשנים האחרונות עוברים המון חוקים להטבופובים בבתי מחוקקים במדינות השונות.
אבל למרות שזה מרגיש לפעמים כאילו הולכים במקום לי זה מרגיש שאנחנו כל הזמן בהתקדמות לכיוון קבלה מלאה.
לא כולם מסכימים. זכור לי שקראתי לפני שנים בודדות מאמר של יובל נח הררי שטען שיש סכנה גדולה של התדרדרות לחוקים הומופובים מאוד בכל העולם המערבי בקרוב.
בסופו של דבר אני חושב (או מקווה) שאת אולי קצת לפחות טועה - שכן אפשר לשנות אנשים אחרים. שאם נדבר עם אנשים על דברים הם יכולים לשנות את דעתם.
ונראה לי שהדבר שהכי יכול לשנות את הדעה של אנשים זה פשוט להכיר את השונה מהם. שכנים הומואים נחמדים יכול להיות מעולה. אבל גם זוג להטבי בסדרה טלוויזיה או אפילו אסי עזר (בכל תוכנית ריאליטי שיש) יכול לתרום לזה.