סכמ"ש בחירות

raptor89

New member
מבוסס על ספר אימה של סטיבן קינג

הספר מצויין, את הסרט לא ראיתי.

1. מה הייתה הבחירה הכי חשובה שעשיתם השבוע? אממ, לא היה משהו מיוחד מאוד. מניחה שלברר את הציון שלי במבחן שהיה היום(93! והייתי בחרדות לפניו!)
2. האם אתם מרגישים שעשיתם בחירות שגויות השבוע? פרטו. לגשת לבגרות באנגלית בלי לפתור שאלון אחד לפניי.. למזלי לפי הפתרון של יואל גבע זה נראה כאילו המזל שיחק אותה..
3. האם אתם אנשים אימפולסיבים או כאלו שיושבים ושוקלים את הבחירות שלכם? כיצד זה התבטא השבוע? אימפולסיבית לרוב..
4. במי בחרתם שנה שעברה? למה? היה חסר לי חצי שנה בשביל לבחור
אני מניחה שבזמנו הייתי מצביעה מרצ.
5. במי אתם בוחרים השנה? למה? עדיין מתלבטת, בין מרצ לעבודה. אבל אני בטוח אלך להצביע

6. מה אתם מתכננים לסופ"ש? וואלק, בא לי סופ"ש ביתי עם השלמת פערים בסדרות וסרטים שהצטברו על המחשב.

סופ"ש נעים!

Cade Foster

New member
יאללה

1. מה הייתה הבחירה הכי חשובה שעשיתם השבוע? לחדש קשר עם מישהי
2. האם אתם מרגישים שעשיתם בחירות שגויות השבוע? כן, אתמול כשלא יצאתי על איזו פרחה שצעקה עליי בטלפון כאילו שאני חייב לה משהו.
3. האם אתם אנשים אימפולסיבים או כאלו שיושבים ושוקלים את הבחירות שלכם? כיצד זה התבטא השבוע? אני די שקול
4. במי בחרתם שנה שעברה? למה? היו בחירות שנה שעברה? *-8
5. במי אתם בוחרים השנה? למה? אני לא הולך להצביע.
6. מה אתם מתכננים לסופ"ש? לצאת היום עם כמה חבר'ה שהכרתי בתגלית

Cade Foster

New member
מכמה סיבות

1. נמאס לי לשמוע אנשים מדברים ומבטיחים הבטחות שהם לא באמת מסוגלים לקיים. יכול להיות שבאמת יש כמה שמוכנים לעשות והכוונה שלהם טובה, אבל החלטתי שאת הקול שלי אני אתן רק לאלה שהוכיחו את עצמם. לצורך העניין אם משה כחלון היה מקים מפלגה הייתי מצביע לו.
2. אני מסתכל על שלטים ברחוב ועל תשדירי בחירות ואני פשוט נעלב. "ביבי וליברמן אסון, ציפי לבני שלום". ממש זה מה שיגרום לי ללכת להצביע לה. מה אתם עושים ממני צחוק? והיא לא היחידה, את לא מבינה איזה גהנום זה כשמפלגה כמו הליכוד מקבלת איכשהו את מספר הנייד שלך ועוד לפני תקופת בחירות. חבורה של עלוקות שמקבצים נדבות לפני הפריימריז. אם את כל הכסף שהם שופכים על קמפיין הבחירות הזה היו מנצלים בשביל מטרה טובה באמת - זה היה מותיר עליי רושם הרבה יותר חזק.
3. אני יודע שלא להצביע זה לחזק את המפלגות שרחוקות ממני, אבל יכול להיות שמה שהמדינה הזאת צריכה זה לרדת עד שיא השפל כדי שדברים יתחילו לזוז לכיוון חיובי. אני מוכן להקריב את 4 השנים הבאות בשביל שזה יקרה. יכול להיות שאחוז הצבעה סופר נמוך זה מה שיראה פעם ולתמיד שמשהו פה צריך להשתנות בשיטת הממשל.

אבל יש כל כך

הרבה מפלגות קטנות (שאת חלקן אפילו אני לא מכירה
) .. עברת על כולן? בטוח תמצא משהו שיכול להתאים.. וכך כמו שכתבת לפחות לא תחזק את המפלגות הגדולות שמהן אתה כל כך סולד.

Cade Foster

New member
מבין המפלגות שעוברות את אחוז החסימה

יש או מפלגות שלא מייצגות אותי, או מפלגות שהרעיון יפה והביצוע 180 מעלות הפוך (הבחירות הקודמות היו חודש וחצי לפני יום הולדת 18 שלי. רציתי אז להצביע לליברמן. בדיעבד, טוב שלא יכלתי להצביע), או טירונים שנתניהו יאכל בלי מלח כמו בנט וחיים אמסלם (שאם הייתה חובת הצבעה כנראה שהייתי מצביע לאחד מהם)

אבל מה, סחתיין על שתיכן שמשכנעות אותי ללכת להצביע למרות שבשביל המפלגות שלכן, עדיף שלא אעשה את זה

Puskas

New member
אם תמצא מפלגה קטנה

שמתאימה לך אבל בטוח לא תעבור אחוז חסימה אז בטח שאתה צריך להצביע לה גם במחיר של החלשת המפלגות שכן יהיו בכנסת לבסוף.
זו חובתך הדמוקרטית לדעתי... כמובן שאם לא מצאת אף מפלגה מתאימה אז... אל תצביע :)

חחחח אכן

בכל אופן- הדעה שלי היא שמאד חשוב להצביע.. והדוגמאות שנתת (בנט ואמסלם) הם יחסית מפלגות מוכרות.. יש עוד מפלגות ממש ממש קטנות שהן היו עוברות את אחוז החסימה אם כל (או אפילו חלק קטן מ) ה40% שלא מצביעים היו מצביעים להן וחבל.
לא חושבת שאתה משפיע בזה שאתה לא מצביע.

Cade Foster

New member
"אם כולם היו מצביעים"

אם כולם לא היו מצביעים אולי המסר שאני רוצה להעביר היה תופס יותר תאוצה. שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

נתחיל בזה שאם אתה לא מצביע אתה מחזק את

מה שאתה מתנגד אליו.

דבר שני, אני בטוחה שאם תעבור על המצעים של המפלגות תמצא מפלגה שאתה כן מתחבר אליה(עלה ירוק{ולא, הם לא רק בעד לגליזציה}, ארץ חדשה, מרצ, ירוקים, אור.. לא חסרות)

אני חושבת שבשביל שיבינו ששיטת הממשל תשתנה, צריך מפלגה שתקדם חקיקה לשינוי הממשל. להעלאת אחוז החסימה. זה שבבחירות הקודמות הצביעו רק 60% מבעלי זכות הבחירה, לא השפיע יותר מדיי על הקמת הממשלה האחרונה. מה שכן ישנה זה אם תצביע למפלגה שלא תחזיר את הממשלה הקודמת.

ואתה באמת מצפה שמפלגת הליכוד תשים את הכסף במקום הנכון?

Cade Foster

New member
התחלתי בזה כבר קודם

אין לי כוונה להצביע למפלגה שיודעת שהסיכוי שלה לעבור את אחוז החסימה הוא אפסי וזה עדיין לא מונע ממנה לבזבז כספים על שלטי חוצות ותשדירי בחירות. הבחירות האלה עולות המון, המון המון כסף שיכול ללכת לאנשים שבאמת צריכים אותו.

ובקשר לליכוד - רוב חברי המפלגה הם אפסים מוחלטים אבל הדבר הכי עצוב הוא שאני באמת חושב שנהנתניהו (עשיתי שגיאת הקלדת והופ יצא לי כינוי חדש בשבילו, שגם מאוד הולם אותו) הוא ראש הממשלה הכי פחות גרוע מאז שנולדתי. ושימי לב שאמרתי הכי פחות גרוע ולא הכי טוב...

אם הוא לא טוב, אז למה לחזק אותו?

אם הסכמנו על זה שאי הצבעה בעצם מחזק את ביבי.. עדיף להצביע למפלגה מתנדנדת (כמו עלה ירוק) מאשר לא להצביע בכלל. זה אקט של 5 דק' שאני מאמינה שיכול לשנות.

Cade Foster

New member
בכנות,

ביבי יהיה ראש הממשלה הבא. ובהתחשב בחבר'ה שעומדים מולו - עדיף שכך. אבל אני קצת שונה מכל האנשים שאומרים "אז למי נצביע אם לא לביבי? אין אלטרנטיבה!". אני החלטתי לא להיות הזונה שלו ולהצביע לו כי אין אלטרנטיבה. אני לא אוהב זייני שכל שעושים פוזות של מנהיגים מול המצלמה וברגע האמת מתקפלים. פשוט לא מצביע.

אני לא בקטע של לחזק או להחליש אף אחד. מצידי שאלי ישי ואחמד טיבי יהיו ראש הממשלה ברוטציה אחד עם השני, עד כמה שזה נשמע מייסר. גם ירושלים הייתה צריכה ראש עירייה חרדי כדי שהתושבים שלה יקבלו את הwake up slap שהם היו צריכים.

מקרה הכי גרוע, יש לי דרכון גרמני. המדינה הזאת גם ככה מתחילה לייאש אותי.

אז תצביע לטיבי או לישי.

אתה מבין שאם כל אלו שלא יצביעו, או אפילו מחצית מהם, יקדישו 5 דק' מסכנות מהחיים שלהם כדי לשים פתק התוצאות יכולות להשתנות?

לאו דווקא לחזק את השמאל, כן? זה גם יכול ליצור פער מטורף לימין, יכול להכניס מפלגות בדיחה, יכול לעשות הרבה דברים.
אני באמת לא מבינה מה העניין של לא להצביע. קראתי כל מה שכתבת- ועדיין לא מצאתי סיבה טובה.
איכזבו אותך? עברת מפלגה מפלגה, רשימה רשימה, איש איש ולא מצאת אחד שלא איכזב אותך? הרי גם אם כחלון היה מקים מפלגה היו לו בוודאי ברשימה כאלו שאיכזבו אותך.
שינוי שיטת ממשל? איך העובדה שאתה לא מצביע תגרום לזה? ולמה אתה רוצה שנהפוך בדיוק?

Cade Foster

New member
זה מתוך עיקרון

אני לא רוצה להצביע למי שלא באמת הראה שמגיע לו. כמו שכתבתי מקודם, הרבה אנשים יכולים להישמע טוב (אני רואה את סרטוני ההסברה של נפתלי בנט ואומר לעצמי וואלה, הלוואי שיצליח להגשים חצי מזה. פשוט לא סומך עליו, בגלל ניסיון עבר עם פוליטיקאים אחרים) אבל מישהו שבאמת עושה ולא רק מדבר - כאלה אין, לפחות מבין הפנים היותר מוכרות. את אותו הבנט סימנתי לפני כמה חודשים ואמרתי לעצמי שכמה שאני אשמע אותו פחות, ככה יש יותר סיכוי שאצביע לו. לא עברו כמה ימים והנה, הוא מכניס את עצמו לפינה אצל ניסים משעל וכמובן שהכרישים האופורטוניסטים עטו על הטרף וניגחו אותו. פוליטיקאי חכם לא היה מכניס את עצמו לסיטואציה כזאת. מסוג הדברים שמחזקים אצלי את ההרגשה שלא משנה מה יקרה, ביבי הוא מלך ישראל וכולם יהיו המריונטות שלו בסופו של דבר.

ביבי הוא ממש לא מלך ישראל, אולי דיקטטור.

ההחלטות שלו פגעו במדינת ישראל ובאזרחיה(בידוד עולמי, יוקר מחייה, התחזקות קשרי ההון-שלטון, העצרות מוחלטת בתהליך המדיני ואפילו נסיגה), ואנשים ממשיכים להצביע בעיניים עצומות לביבי "כי אין מישהו אחר".

בטח שלא יהיה מישהו אחר, אם לא מאמינים בשינוי.

אתה חושב שלמישהו בממשלה זה מזיז כמה הצביעו ואיפה? אם תלך, תצביע, תתעניין, תצא מגבולות הפורום ותדבר על זה עם אנשים, משהו ישתנה.

וסתם, הנה אחוזי ההצבעה שהיו בבחירות הקודמות;
http://votingmap.co.il/

Cade Foster

New member
אין לי רצון להיכנס לדיון של מי טוב ומי רע

כי הדעות שלנו כנראה הפוכות ב-180 מעלות ואין לי כוח לשרשורפלצת ענקי, בדרך כלל טוב לא יוצא מזה. כבר אמרתי שאני לא אצביע לביבי (ולא בגלל הסיבות שציינת) כך שאין טעם לדבר עליו. אמרתי שהוא מלך ישראל כי זה מצב נתון שבו יחסית לאחרים הוא הרע במיעוטו. יכול להיות שהייתי צריך להשתמש במלך הביצה ולא במלך ישראל, אבל בתכל'ס זה די אותו הדבר כשאני חושב על זה.

אני חושב שאני מתעניין מספיק ומעודכן טוב מאוד במה שקורה בפוליטיקה הישראלית (מה גורם לך לחשוב שאני חי בגבולות הפורום? עד אתמול לא כתבתי כאן בערך חצי שנה). פשוט לא באופי שלי ללכת אחרי העדר ולהצביע לאנשים שלדעתי לא ראויים לכך.

למעלה