כבר עבר שבוע?אבל לא סיימנו לחפור!

חחחח בטח שכן

בסוף הספר היא מתעוררת בבית חולים ומגלה שתיקנו לה את האוזן... ושפיטה בסדר אבל קטעו לו את הרגל...

לגבי הסאונדטרק- זה כל כך מבאס אותי ממש ממש רציתי עוד סאונדטרק שווה להתמכר אליו ולחרוש עליו בבית ובאוטו בלופים בחודשים הקרובים.. כנראה שאצטרך לחכות ל BD 2
אין על הסרטים של הסאגה מבחינת הסאונדטרקיםםםם!!!!

עכשיו שמתי
שכתבת ביקורת גם! אני צריכה לצאת אגיב לך בערב

פאנגירל

New member
ראיתי, וחוץ מזה שהבמאי הוא טים גייל באופן

סופר-דופר מובהק, אין לי הרבה מה להגיד כי הייתי עסוקה בהתפנגירלות! אבל אל דאגה, אני הולכת גם היום בערב

הכי לא מסכימה בעולם!

הסרט כל כך !! אבל כל כך!! טים פיטה.
גייל נוכח שם לשניה וחצי, נכון שהן משמעותיות אבל הוא שם ממש קצת זמן!
מאוד מתרכזים במע' יחסים של פיטניס

פאנגירל

New member
והינה למה כן...

גייל וקטניס לא מוצגים באופן מובהק כידידים, וקהל הצופים יכול להניח שקורה ביניהם משהו רומנטי. מערכת היחסים המורכבת שלהם לא באה לידי ביטוי, ולכן הצופים הפשוטים באים ומסתכלים עלייה ואומרים - היי, הם צריכים להיות ביחד. מבלי אפילו להיות מודעים לפן האפלטוני של מערכת היחסים שלהם.
ואז בא פיטה, שעם כל הכבוד לג'וש האצ'טרסון הוא הרבה פחות מושך מגייל. פיטה עצמו אמור להיות מקסים, שהפגם היחיד בו הוא שהוא מושלם 'מידי' (זה בפי רוב השונאות שלו. אני לא חושבת שהוא מושלם מידי, אבל רוב המעריצות מגיעות למסקנה הזו). וג'וש הוא פשוט לא. הוא קצת גוצי כזה, עם משהו מעוות בפנים, הבלונד שלו לא נראה טבעי וההופעה הכללית שלו (חוץ מאשר על הכרכרה, שם הוא היה די חתיךP:) היא לא מרשימה מאוד. פיטה אמור להיות כובש, מתוק ותמים והו-כלכך-אהוב. זה תפקיד קשה, אבל ג'וש פשוט לא מילא אותו טוב. בעוד שליאם המסוורת' די שורי (מהמילה שורP:) בחיים האמיתיים, בסרט הוא רזה יותר, מתוק יותר, זורם יותר, וגם המבטא האוסטרלי והמגוחך שלו עזב אותנו, תודה לאל.
ואחר-כך מגיע כל שלב האימונים, ובעצם פיטה אמור להיות זה שמושיט ידו לשלום, שרוצה את הידידות בינו לבין קטניס (ולא רק בגלל המשחק, כפי שהוצג בסרט). בסרט הוא עושה הרבה דברים למען הקהל בצורה מוקצנת וילדותית - הרצון שלו להחזיק יד עם קטניס בכרכרה כי "הקהל יאהב את זה", הרצון שלו להתאמן לבד כי "בסופו של דבר, יש רק מנצח אחד" (ולא נאמר לנו שזה, בעצם, מה שקטניס תמיד רצתה), הניפוף שלו לקהל הקפיטול בילדותיות מסוימת וטיפשית, האימונים שבהם קטניס עוזרת לו... הכל יוצר את הרושם המוטעה שקטניס היא זו שמעוניינת בברית הזו, בחברות הזו, כשבעצם כל מה שהיא רוצה לעשות זה להמנע ממנה. בנוסף, זה נותן לנו רושם מוטעה נוסף - שפיטה קצת דביל כזה, מפותה מכל ההצעות של הקפיטול, שהוא משחק בקהל ועושה את הכל בשביל הרושם הטוב... כשבעצם, זה פשוט הוא; זה הוא שבנאדם טוב, תמים, נקי, מקסים וכובש.
והדובדבן שבקצפת - כל פעם, אבל פאקינג כל פעם)*&^% שקטניס עושה משהו עם פיטה, מביאים את התגובה של גייל. בספר היא לא תמיד חשבה על גייל, בספר הייתה נשיקה שגרמה לה לשכוח את גייל לרגע ועוררה בה באמת משהו. ופה אם הם עושים משהו, ישר תמונה של גייל! זה כאילו היא חייבת לו משהו, כאילו התפתח ביניהם משהו, כשבעצם, מבחינת קטניס, אין ביניהם שום דבר רומנטי. זה, שוב, מעביר מסר לא נכון על מערכת היחסים שלהם.

הנטיות שלי לחפירה כבר מוכרות לכם, כן?

GolanBerlin

New member
מה זאת אומרת?

"הרצון שלו להתאמן לבד כי "בסופו של דבר, יש רק מנצח אחד" (ולא נאמר לנו שזה, בעצם, מה שקטניס תמיד רצתה)" - לא הבנתי? מה היא תמיד רצתה?

פאנגירל

New member
בסרט

אנחנו רואים את ארוחת הערב, ובמהלכה היימיטץ' מספר על התוכניות שלהם לאימונים. קטניס שואלת מה עם פיטה, ואז היימטיץ' עונה לה שפיטה ביקש להתאמן לבד. קטניס לא מבינה למה, אז היימיטץ' מסביר, "זה בדרך כלל קורה בשלב הזה. אחרי הכל, יש רק מנצח אחד."

^^ מהסצנה הזאת עולה שפיטה הוא זה שבעצם רוצה להתאמן לבד, שאין לו רצון בברית, בעוד קטניס היא זאת שרוצה את ההצגה הזו של שניהם כשותפים ובני-ברית. אבל זה לא נכון, כפי שכל מי שקרא את הספר יודע; קטניס לא רצתה שהם יוצגו ביחד, כמאוחדים. קטניס לא הבינה מההתחלה מה זו האסטרטגיה האידיוטית הזו, להראות את שניהם כבני ברית. בספר היא חשה הרבה מאוד הקלה שזה התברר לה. בסרט היא חשה נבגדת... וזה ההבדל.

shirusheet

New member
אני לא זוכרת במדויק

אבל גם בספר היא חשה נבגדת, קצת לפחות.

את זוכרת נכון אבל |ספויילר|

היא הרגישה נבגדת כי היא הייתה נגד כל ה"בואו נתאמן ביחד ונהיה צמודים" ועד שהיא התחילה להשלים עם זה פיטה ביקש להתאמן לבד...

פאנגירל

New member
היא הרגישה נבגדת, אבל אז התנערה

מזה והרגישה הקלה. תחושת הנבגדות הייתה רגעית, כי היא הייתה לא באמת מבוססת (לא הייתה בניהם חברות של ממש) אבל ההקלה התמשכה. כאן ההבדל.

אבל קטניס כן חושבת על גייל!!

גם במערה שהיא מנשקת את פיטה היא תוהה לעצמה מה גייל יחשוב על הנשיקה הזאת. אז מאוד טבעי שבמקום המחשבות שלה יראו את התגובה של גייל לעניין..
ונכון שפיטה יצא קצת מתלהב מהקפיטול אבל זה נועד להראות לנו לדעתי שהוא שובה לב ושהוא סוחף גם הייטמיץ אמר ישר בסרט שקטניס צריכה ללמוד ממנו כי הוא יודע מה הוא עושה .. הוא מתחבב על הספונסרים!
וזה שג'וש גוץ לעומת ליאם זו עובדה מוגמרת אין מה לעשות איתה.
לי אישית זה לא הפריע להפך אני באתי לסרט מאוד מרוצה מפיטה כשהוא לא ליד קטניס כי הוא נמוך מידי לעומתה ולא מרוצה בכללללל מגייל ויצאתי מאוד מאוהבת בגייל כי הוא מושלם
ומאווווד מאוהבת בפיטוש

פאנגירל

New member
היא כן, אבל לא כל פעםOם

דווקא בסצנת המערה, אם אני זוכרת נכון, היא לא נזכרת בו (בספר). היא נזכרת בו בהרבה חלקים אחרים במהלך הזירה, במשפטים שאמר לה, אבל מצאו לנכון להראות אותו רק כשהיא הייתה עם פיטה. זה הופך אותו מקנאי בלתי-נסבל לאחד שמחכה בבית לאהובה שלו. היי, עם כל הכבוד, זה לא נכון. זה מוציא רושם שהיא חייבת לו משהו, שהם אהובים מושלמים שפיטה הטיפשי הפריד ביניהם. פפפה.
ג'וש גוצי כזה, אבל אני מניחה שגם הוא יכול להיות חינני. זה פשוט לא נראה בסרט. הוא נראה מיוסר ומעוות כלכך!

N o R i K o

New member
אוי מאיה
MJ

הלוואי ויבוא איזה יום קסום ובו נסכים על משהו...

קודם כל אני רוצה לציין שלדעתי לסרט אין טים. לדעתי הם פשוט הלכו לצד של פיטה כי היא איתו בסוף, לא כי הם מעדיפים אותו.
אבל... באמת?
קודם כל, היה ממש ברור בהתחלה שגייל וקטניס הם בגדר ידידים. הפגישה החלומית שיש להם בספר, החיוך שלה כשהיא רואה אותו... זה פשוט לא היה, היא אשכרה זעפה כשהיא ראתה אותו. הצופים הפשוטים רואים אותו בתור עוד מישהו ביער שבא לצוד והם במקרה נפגשו. זו ממש לא הייתה הפגישה המתוכננת והקסומה של הספר. הם אפילו לא התפצלו הביתה יחד.
כתבתי בחפירה שלי כמה עמוקה מערכת היחסים שלהם כבר מהסצנה הראשונה שלהם יחד. אבל הם שיבשו אותה כך שכל מה שהופך את הקשר שלהם ליפה כל כך נהרס. העובדה שקטניס מחייכת רק ביער עבור גייל, ושהיא מרגישה שזה המקום הטבעי שלה, ושהיא כל כך סומכת עליו... זה בכלל לא היה מובן שם. זה היה מובן רק כשהם נפרדו.
אני חושבת שג'וש עושה פיטה נהדר. אני אוהבת את זה שהוא לא כל כך חתיך, מתאים קצת לתדמית המתוקה והחננית של פיטה. זה מאוד מאוד הפריע לי בהתחלה שהוא לא נראה טוב אבל מבחינת משחק הוא היה ממש טוב בעיניי. הוא גרם לי לאהוב את פיטה. בראיון שלו צחקתי בטירוף. באמת האמנתי שהוא אוהב את קטניס.
וקטניס של הספר, שכל שניה חושבת על גייל, שמציינת שבמחשבות שלה הוא ופיטה לא שוכנים ביחד בנחת, שמתגעגעת אליו וחושבת שהמילה "ידיד" לא מתאימה לו, ושבסצנות במערה מרגישה את פיטה מלטף אותה וחושבת שזו אמא שלה כי היא לא מרגישה שום דבר רומנטי כלפיו- פשוט מחייכת לפיטה, וישנה איתו בנועם, ומתנשקת איתו כאילו הם באמת צריכים לפתח שם איזה רומן קסום. זה לא ריגש אותי כי זה היה אנמי, וזה היה אמור להיות אנמי, כי זה בכל זאת פיקטיבי לחלוטין מצד קטניס, שמנשקת את פיטה עבור המרק, וכדי להשתיק אותו, וכי יש לו חום. בנשיקה היחידה שבה את טוענת שהיא מרגישה משהו, היא מרגישה משהו רק בגלל ששניהם סוף כל סוף פיכחים, והוא בדיוק נתן לה סיבה שתגרום לה להאמין שבניגוד לה, הוא לא משקר ברגשות שלו- ואיזו בחורה לא מנסה לבחון את הרגשות שלה כשמישהו מתוודה בפניה על אהבתו? רק כאן זה היה רומנטי. חוץ מזה, כל הנשיקות של קטניס ופיטה בספר יבשות לחלוטין. אבל בסרט זה כן היה הרבה מעבר למה שזה היה בספר בעיניי, והיה פה משהו שמאוד משך אותנו להתאהב בפיטה שכל כך אוהב את קטניס שהוא אשכרה עשה לקטניס סטוקינג כל יום מהבית ספר הביתה! אם זה עבד עם אדוארד ובלה זה יעבוד גם עם קטניס ופיטה. אה כן, והנה גייל נדחק לפרינדזון ורואה את פיטניס מתנשקים ומקנא.
זה אמנם גרם לי ולכל הקהל לעשות "אווווווו", אבל היה מאוד ברור שזה רק כדי להראות לנו שהוא אוהב אותה ולה בכלל לא אכפת, היא בכלל מנשקת שפתיים של מישהו אחר עכשיו...
בדיוק כמו הסוף שכביכול יהיה בעתיד לגייל, כשהוא ינשק שפתיים של אחרת ב-2. הם מכוונים אותך לסוף של הסדרה. לקטניס ולפיטה.
אגב, מבחינת קטניס אין ביניהם שום דבר רומנטי? האמנם? אז למה כל כך מוזר לה שהוא אומר לה שהוא רוצה ילדים? זה ממש מפריע לה כי היא לא רוצה להביא לו כאלה. ולמה כשהוא מחבק אותה היא פתאום מציינת כמה נעים הגוף שלו כנגד שלה? ורגע, למה בכלל היא צריכה לציין בינינו שאין ביניהם שום דבר רומנטי? אם באמת לא היה זה היה ברור מאליו.

והכי חשוב? כשגייל מנשק את קטניס ב-CF היא לא מופתעת. היא צפתה את זה. גם כשהוא אומר לה שהוא אוהב אותה היא צופה את זה. קטניס של הספר אוהבת את גייל כבר בספר הראשון, היא פשוט כל כך אנוכית בדאגה שלה לפרים ולאמא שלה שהיא לא חושבת שמותר לה להיכנס למערכת יחסים ולחשוב על אהבה וחתונה ומשפחה וילדים. היא פשוט מבינה את זה רק כשהיא מבינה כמה היא הייתה קרובה לאבד אותו. היא באמת אומרת "המילה ידיד לא מתאימה לו יותר".
לקטניס של הסרט לא אכפת מגייל. הוא שם. וגם פרים שם. וגם אמא שלה שם. וזה למה לא אהבתי את הסרט. כי זה לא שהוא טים פיטה. וזה לא שהוא טים גייל. זה שהכי נורא? הוא לחלוטין לא טים קטניס.

לפחות שתינו חופרות יחד

פאנגירל

New member
זה יהיה יום קסום בהחלט

אני חייבת להגיד שהייתי מאוד מרוצה מהסרט כסרט. נקודה. הוא היה מטלטל בעיני. אני משתדלת לא להשוות אותו לספרים (למרות שזה חזק ממני בהרבה פעמים) כי הוא לוקח זווית די שונה, את הזווית הזו של תושבי הקפיטול והגיימייקרס וסיזר. אז בעיני הוא היה מקסים, ג'ניפר לורנס הייתה אדירה בתור קטניס.

אחת הסיבות המרכזיות שבגללן אני מנסה להפריד את הסרט מהספר היא שהסרט כל-כך מלא, כל-כך גדוש, ועדיין לא מצליח להכיל בתוכו אפילו שני-שלישים מהפרטים בספר. הסרט צריך ליצור מציאות דומה - לפחות די דומה - עם פחות או יותר שעתיים. שזה, לעומת כמות המלל, פשוט כלום.
אז כשאני באה לבחון את הסרט אני מסתכלת על מה הדמויות בו מעבירות לי - אני אוהבת אותם? צוחקת איתם? מרחמת עליהם? שונאת אותם? ואת הרגשות האלו, הסובייקטיבים, אני מנסה להשוות לרגשות מהספר. אני משווה את הרגשות, לא את הסצנות הספציפיות.

אז גייל יצא קצת כלבלב עזוב כזה; הוא מביט במסך במבט מלא אומללות כשפיטה וקטניס מתנשקים. ווטדאפאק? זה הקטע הכי מרכזי של פיטניס, הקטע הכי מרכזי מבחינת ספונסרים, מבחינת הקהל בקפיטול, מבחינת התדמית שלהם במשחק... וכל הפוקוס הוא על גייל, כאילו היא חייבת לו משהו. אני מבינה שאולי מבחינתו זה נכון, אולי הוא באמת חשב ככה, אבל לא היה ביניהם משהו ממשי מעבר למתח הזה שנתלה באוויר. וגם קטניס עצמה... בספר בזמן הנשיקה היא לא חושבת על גייל. הקטע עם גייל ופיטה לא מסתדרים לי בראש קורה בכלל לפני המשחקים. בנשיקה עצמה היא לא חושבת 'הממ, מעניין מה גייל המסכנונצ'יק חושב על זה בבית
'
ואז בא פיטה. ועזבי שהוא לא חתיך במובנים הקונבנציונליים, ועזבי שהוא נמוך... הוא לא מקסים. הוא לא כובש. הוא לא חמוד כל-כך עד שבא לך לאמץ אותו כחיית מחמד ולזנוח את נורי לאנחות. איפה הפיטה שרוצה את הברית ביניהם באמת, לא בשביל הקהל? איפה הפיטה שמאוהב בה על אמת, באמת, וקטניס פשוט משחקת בו? זה לא ברור בשיט בסרט. זה פשוט "מה נעשה עכשיו?" "ננסה לשכוח" "אבל אני לא רוצה לשכוח" בלהבלהבלה. רילי? זה מה שאמור להחליף את שברון הלב הנורא שלו בסוף הספר הראשון?
והקטע של הסטוקינג? ברצינות, בשתי הפעמים שראיתי את הסרט, פשוט צרחתי באולם "איזה סטוקר קריפי!". זה לא היה חמוד, זה היה פשוט קריפי.
והפציעה של פיטה? פיטה אמור היה להיות כמעט מת! לא צולע מינוס. כל ההרגשה אמורה להיות "הוא על סף מוות, איזה מסכן!" ו"היא בכל זאת מצילה אותו! אולי זה לא רק בגלל המחוז שלה, אולי היא באמת מרגישה כלפיו משהו!" אווווו כזה. והוא היה פשוט די דרמה קווין, עשה סיפור שלם מפצע די מגוחך
ונחשי מה? ברגע ששניהם בתוך המערה הזו, סוף-סוף נושמים לרווחה מכל מה שעבר עליהם, אפילו לא כל-כך קרובים לנשיקה, סתם ביחד... את מי אנחנו רואים? את גייל! ואנחנו לא מוטים בכלל!

חפירות משותפות זה החפירות מהזן האהוב עליי

N o R i K o

New member
אני מסכימה ש-

הסרט כסרט היה טוב. אבל כאדפטציה לספרים הוא פשוט לא היה טוב.
שוב, אני חושבת שג'וש היה צ'ארמינג. פיטה לא אמור להיות כלבלב קטן ועזוב ומתוק שאת רוצה לאמץ. הוא אמור להיות צ'ארמינג וג'וש היה כזה. והאמנתי לו שהוא אוהב את קטניס, וכמו שאמרתי- קריפי מאץ' אבל אם סטוקינג עבד על אדוארד ובלה הוא יעבוד גם על קטניס ופיטה. כן, אותה קטניס שמנשקת את פיטה ואומרת "אני מרגישה את העיניים האפורות של גייל ננעצות בי ממחוז 12." ציטוט כמעט מדויק, אבל אני עייפה מכדי להושיט את היד למדף ולבדוק את זה. מה שבטוח זה שאם היא לא חשבה על גייל, היא כן נתנה סיבה לכך שבסופו של דבר גם זה הרגיש לה, בצורה מעוותת, אפלטוני. "פיטה מחבק אותי וזה כמו אמא!!!1"
דווקא כל קטעי הדרמה קווין הראו כמה כביכול קטניס כן אוהבת את פיטה. אבל שוב, הסרט לא היה טים קטניס. הדמות של קטניס כמו שהיא נזנחה לחלוטין. זה למה לא היה צריך להיות לנו אכפת מהרומן של קטניס ופיטה. רק היינו צריכים לדעת, על הדרך, שגייל מקנא בבית.
ואני מצטערת, אני הרגשתי שמטים אותי בכוח לפיטה כשהוא ליטף אותה והיא חייכה אליו מוקסמת
איזה שקר, קטניס של הספר לא הייתה מבזבזת על חיוכים זמן. כי חיוכים=\=אוכל

היי, תראי, הכותרת שלי היא "אני מסכימה!" וואו, איזה יום קסום. אני צריכה לישון

Billy Shirs

New member
ארגגג זה כל כך נכון

בכל פעם שהראו את גייל חצי חשבתי שזה נורא משעשע, כמו פה
וחצי חשבתי "נו מה גייל עכשיו?!?!"

pennylane11

New member
באמת?

אני חושבת שמי שמחפש לראות משהו יראה אותו, אז כשמחפשים את הטים גייל פה אפשר למצוא אותו במה שאמרת, אבל לדעתי באופן הכי אובייקטיבי שאני יכולה זה לגמרי, לגמרי טים פיטה.

פאנגירל

New member
למען האמת ממש לא חיפשתי טים גייל
|ספויל

אני טים פיטה לחלוטין ואני אוהבת מאוד את ג'וש. ובכל זאת - הרגשתי שהוא לא הגיע לדמות. חד וחלק. ותאמיני לי שניסיתי להיכבש בקיסמו, באמת שניסיתי, אבל היה בו משהו כל-כך לא פיטאי וכל-כך מטומטם שאני כזה 'טוב ליאם אתה כבר עדיף!!!
'
גייל נראה שם כמו כלבלב עזוב ומוכה-אהבה. וגם הכימיה ביניהם הייתה כל-כך טובה יותר. ברצינות, אני מסתכלת על זה בצורה, אולי, ממש לא אובייקטיבית, אבל לא אובייקטיבית לצד השני, ואני רואה פה טים גייל מובהק-מובהק-מובהק.

N o R i K o

New member
לפחות מישהי מאיתנו ראתה את זה

לי זה חסר באופן שכמעט גרם לי לבכות ._.

למעלה