אוי מאיה
MJ
הלוואי ויבוא איזה יום קסום ובו נסכים על משהו...
קודם כל אני רוצה לציין שלדעתי לסרט אין טים. לדעתי הם פשוט הלכו לצד של פיטה כי היא איתו בסוף, לא כי הם מעדיפים אותו.
אבל... באמת?
קודם כל, היה ממש ברור בהתחלה שגייל וקטניס הם בגדר ידידים. הפגישה החלומית שיש להם בספר, החיוך שלה כשהיא רואה אותו... זה פשוט לא היה, היא אשכרה זעפה כשהיא ראתה אותו. הצופים הפשוטים רואים אותו בתור עוד מישהו ביער שבא לצוד והם במקרה נפגשו. זו ממש לא הייתה הפגישה המתוכננת והקסומה של הספר. הם אפילו לא התפצלו הביתה יחד.
כתבתי בחפירה שלי כמה עמוקה מערכת היחסים שלהם כבר מהסצנה הראשונה שלהם יחד. אבל הם שיבשו אותה כך שכל מה שהופך את הקשר שלהם ליפה כל כך נהרס. העובדה שקטניס מחייכת רק ביער עבור גייל, ושהיא מרגישה שזה המקום הטבעי שלה, ושהיא כל כך סומכת עליו... זה בכלל לא היה מובן שם. זה היה מובן רק כשהם נפרדו.
אני חושבת שג'וש עושה פיטה נהדר. אני אוהבת את זה שהוא לא כל כך חתיך, מתאים קצת לתדמית המתוקה והחננית של פיטה. זה מאוד מאוד הפריע לי בהתחלה שהוא לא נראה טוב אבל מבחינת משחק הוא היה ממש טוב בעיניי. הוא גרם לי לאהוב את פיטה. בראיון שלו צחקתי בטירוף. באמת האמנתי שהוא אוהב את קטניס.
וקטניס של הספר, שכל שניה חושבת על גייל, שמציינת שבמחשבות שלה הוא ופיטה לא שוכנים ביחד בנחת, שמתגעגעת אליו וחושבת שהמילה "ידיד" לא מתאימה לו, ושבסצנות במערה מרגישה את פיטה מלטף אותה וחושבת שזו אמא שלה כי היא לא מרגישה שום דבר רומנטי כלפיו- פשוט מחייכת לפיטה, וישנה איתו בנועם, ומתנשקת איתו כאילו הם באמת צריכים לפתח שם איזה רומן קסום. זה לא ריגש אותי כי זה היה אנמי, וזה היה אמור להיות אנמי, כי זה בכל זאת פיקטיבי לחלוטין מצד קטניס, שמנשקת את פיטה עבור המרק, וכדי להשתיק אותו, וכי יש לו חום. בנשיקה היחידה שבה את טוענת שהיא מרגישה משהו, היא מרגישה משהו רק בגלל ששניהם סוף כל סוף פיכחים, והוא בדיוק נתן לה סיבה שתגרום לה להאמין שבניגוד לה, הוא לא משקר ברגשות שלו- ואיזו בחורה לא מנסה לבחון את הרגשות שלה כשמישהו מתוודה בפניה על אהבתו? רק כאן זה היה רומנטי. חוץ מזה, כל הנשיקות של קטניס ופיטה בספר יבשות לחלוטין. אבל בסרט זה כן היה הרבה מעבר למה שזה היה בספר בעיניי, והיה פה משהו שמאוד משך אותנו להתאהב בפיטה שכל כך אוהב את קטניס שהוא אשכרה עשה לקטניס סטוקינג כל יום מהבית ספר הביתה! אם זה עבד עם אדוארד ובלה זה יעבוד גם עם קטניס ופיטה. אה כן, והנה גייל נדחק לפרינדזון ורואה את פיטניס מתנשקים ומקנא.
זה אמנם גרם לי ולכל הקהל לעשות "אווווווו", אבל היה מאוד ברור שזה רק כדי להראות לנו שהוא אוהב אותה ולה בכלל לא אכפת, היא בכלל מנשקת שפתיים של מישהו אחר עכשיו...
בדיוק כמו הסוף שכביכול יהיה בעתיד לגייל, כשהוא ינשק שפתיים של אחרת ב-2. הם מכוונים אותך לסוף של הסדרה. לקטניס ולפיטה.
אגב, מבחינת קטניס אין ביניהם שום דבר רומנטי? האמנם? אז למה כל כך מוזר לה שהוא אומר לה שהוא רוצה ילדים? זה ממש מפריע לה כי היא לא רוצה להביא לו כאלה. ולמה כשהוא מחבק אותה היא פתאום מציינת כמה נעים הגוף שלו כנגד שלה? ורגע, למה בכלל היא צריכה לציין בינינו שאין ביניהם שום דבר רומנטי? אם באמת לא היה זה היה ברור מאליו.
והכי חשוב? כשגייל מנשק את קטניס ב-CF היא לא מופתעת. היא צפתה את זה. גם כשהוא אומר לה שהוא אוהב אותה היא צופה את זה. קטניס של הספר אוהבת את גייל כבר בספר הראשון, היא פשוט כל כך אנוכית בדאגה שלה לפרים ולאמא שלה שהיא לא חושבת שמותר לה להיכנס למערכת יחסים ולחשוב על אהבה וחתונה ומשפחה וילדים. היא פשוט מבינה את זה רק כשהיא מבינה כמה היא הייתה קרובה לאבד אותו. היא באמת אומרת "המילה ידיד לא מתאימה לו יותר".
לקטניס של הסרט לא אכפת מגייל. הוא שם. וגם פרים שם. וגם אמא שלה שם. וזה למה לא אהבתי את הסרט. כי זה לא שהוא טים פיטה. וזה לא שהוא טים גייל. זה שהכי נורא? הוא לחלוטין לא טים קטניס.
לפחות שתינו חופרות יחד