כתבתי חפירה בטאמבלר,
אבל אני אתרגם אומשהו. XD
זה לא היה טוב כמו שחשבתי שזה יהיה, אבל אם עברתי את הארי פוטר, אני יכולה לעבור כל דבר. אני לא אוהבת את השחקן שמשחק את פיטה, בראיונות שלו הוא מצחיק וחמוד וחשבתי שהוא דווקא יהיה בסדר, למרות שהמראה שלו לא מתאים לפיטה בכלל, אבל אני מניחה שזו לא אשמתו שהתסריט לא משו.
ישבתי באולם ופשוט ניסיתי למצוא איזשהו רגש בסרט, ופשוט לא מצאתי, חשבתי שאני אבכה כל הסרט וזה בכלל לא היה מרגש כמו בספר, זה היה טכני מדי, כאילו הם ממהרים כבר לסיים עם הסרט ולתת בערך את כל המידע שהיה בספר והמשחק שלהם (חוץ מג'ניפר
) היה לא כלכך אמין...
הם הורידו מלא קטעים שממש חיכיתי לראות וגרמו לי לאהוב את הספר, קרב האגו בין קטניס והיימיצ', הקונפליקט שיש לקטניס בין פיטה לגייל ובכלל העובדה שהם לא סיימו את זה כמו הספר, שקטניס אומרת לו שזה היה הכל משחק והיא לא אוהבת אותו, בסוף הסרט זה נראה כאילו היא מאוהבת בו, וכולנו יודעים שבספר הראשון זה בכלל לא ככה.
בכלליות עיצבן אותי נורא שהם חתכו המון קטעים מצחיקים והשאירו את זה בגדר סרט דרמה בלבד, בלי הדברים המצחיקים מהספר, כמו שהם ישבו לאכול ואפי אמרה להם שהם נורא מנומסים יחסית למשתתפים (ככה Tributes תורגם?) בשנים הקודמות, ואז הם אכלו כמו בהמות, זה היה ממש מצחיק.
הם לא הסבירו את הקשר בין פיטה למשפחה שלו, זה נראה כאילו סתם הייתה לו משפחה מכה.
באיזור (?Area) כשהחיות תקפו אותם, לא היו להם את הפנים של המשתתפים, ואז זה סתם היה מפחיד בשביל קטניס ופיטה ולא מזעזע כמו שזה היה בספר.
הסצנה של רו לא הייתה בכלל מרגשת והייתה מאוד טכנית גם, בכיתי יותר בסרטונים ביוטיוב, כאן בכלל לא הרגשתי כלום, זה היה ממש טכני, פשוט בהיתי בזה.
במערה, העובדה שפיטה לא היה על סף מוות ממש הפריעה לי, למה שהיא תרוץ ותסכן את עצמה בשביל תרופה כשזה נראה כמו פצע שטחי בלבד? זה נראה כמו הכוויה שהייתה לה. לא כמו משהו שבגללו יורידו לו את הרגל, ואני מניחה שהם פשוט הורידו לעצמם עכשיו קטע שלם להתעסק בו והוא בכלל לא היה נשאר בחיים אם היא לא הייתה חובשת לו את זה ועוצרת את הדם מהרגל, עכשיו לא יהיה לה במה להאשים את עצמה, היא בכלל לא נראתה נגעלת כשהיא הסתכלה על זה היה לה מבט של "הרגע ראיתי אותם שמים לך מייקאפ על הרגל".
עוד משהו מעצבן- איך היא מצאה מים כלכך מהר?! אבל שוב, תירוץ למחוק עוד פרקים מהספר....
הם בכלל לא הסבירו את כל הקטע של ה Avox וזה הפך את הבדיחה של קטניס מההתחלה, שהיא אמרה לגייל "יחתכו לנו את הלשון" לבדיחה מאוד לא מובנת למי שלא קרא את הספר. היימיצ' לא אמר להם "Stay alive" ודווקא נתן להם כמה עצות מועילות... מאוד לא היימיצ'.
המשפט "May the odds be ever in your favor" נהפך לנורא נדוש בסרט, זה היה משהו שרק אפי אומרת בספר אם אני לא טועה, זה הרי הסימן היכר שלה בלבד.
פיטה היה רכרוכי ומטומטם ולא חזק ומאמם כמו שהוא היה בספר, ולא אמר לה "את יכולה לנשק אותי אם את רוצה" היא פשוט נישקה אותו. אין מצב שקטניס הייתה מנשקת אותו סתם ככה, כי היא לא מבינה כלום בלנסות להתחבב על הקהל. והיא לא הייתה צריכה להרדים אותו כדי ללכת לקחת את התרופה, נורא עיצבן אותי.
מי ששיחקה את פרים (שנראתה כלכך מתאימה וחמודה) נראתה סתם מלחיצה ובכיינית.
באמת שראיתי משחק, עריכה ותסריטים הרבה יותר טובים ביוטיוב.
אני יכולה להמשיך להתלונן על הסרט שנתיים, אבל ראיתי כבר סרטים שמבוססים על ספרים, אז ניסיתי להישאר רגועה לאורך הסרט... זה היה בהחלט סרט יותר טוב מכמה סרטים מבוססים על ספרים שראיתי (יותר טוב מ"המצפן המוזהב, זה בטוח) ודווקא היו כמה דברים שכן הוסיפו לסיפור.
היה ממש מגניב לראות מה קורה מאחורי הקלעים של המשחק, איך הם משחקים עם המתחרים ואיך הם חושבים על כל הדברים שהם עושים להם כדי להפוך את המשחק למעניין לצפייה, אני מודעת לזה שזה היה מטופש אם כל הסרט היינו שומעים את הקול של קטניס ברקע, אז זה היה מעניין לראות את זה מהצד הזה וזו הייתה תוספת נחמדה לסרט.
ואמ, זהו, בערך, יש לי עוד המון תלונות, אבל לא נורא.
May the odds be ever in you favor!