כבר עבר שבוע?אבל לא סיימנו לחפור!

Mockingjay

New member
ראיתי אתמול את הסרט

ויש לי המון מה לומר!!!
אבל בעיקר שהוא מושלם

אני צריכה לסדר את המחשבות שלי, לעכל את זה ואז אני אבוא..

Mockingjay

New member
אגב רק אותי חירפן התרגום?!

happy hunger games = שיהיו משחקי רעב מוצלחים?
זה הכי טוב שמצאתם? רילי??

N o R i K o

New member
לא שמתי לב בכלל!

דווקא הייתי גאה בזה שהם אמצו את התרגום מהספר. וזהו בערך

באמת טוב לראות אותך פה

ורדונה2

New member
אבל איך אפשר לתרגם את זה יותר טוב?

בעברית הכל נשמע פשוט הרבה פחות טוב...
בתאכלס, "שיהיו משחקי רעב שמחים" נשמע אפילו יותר גרוע

לא חושבת שזה אשמת המתרגם, אלא אשמת השפה העברית... חחחחח

(אם כי עדיין לא ראיתי ת'סרט בקולנוע בכלל... אולי היה תרגום גרוע כל הסרט
סתם מדברת על המשפט שהבאת)

Billy Shirs

New member
היה להם עוד פייל בתרגום

כשסיזר אמר "It's one of my favorite moments when a tribute becomes a victor", ותרגמו את זה "כשמיועד הופך לקורבן". בדיוק ההיפך

Ayelet chan

New member
כתבתי חפירה בטאמבלר,

אבל אני אתרגם אומשהו. XD

זה לא היה טוב כמו שחשבתי שזה יהיה, אבל אם עברתי את הארי פוטר, אני יכולה לעבור כל דבר. אני לא אוהבת את השחקן שמשחק את פיטה, בראיונות שלו הוא מצחיק וחמוד וחשבתי שהוא דווקא יהיה בסדר, למרות שהמראה שלו לא מתאים לפיטה בכלל, אבל אני מניחה שזו לא אשמתו שהתסריט לא משו.
ישבתי באולם ופשוט ניסיתי למצוא איזשהו רגש בסרט, ופשוט לא מצאתי, חשבתי שאני אבכה כל הסרט וזה בכלל לא היה מרגש כמו בספר, זה היה טכני מדי, כאילו הם ממהרים כבר לסיים עם הסרט ולתת בערך את כל המידע שהיה בספר והמשחק שלהם (חוץ מג'ניפר
) היה לא כלכך אמין...
הם הורידו מלא קטעים שממש חיכיתי לראות וגרמו לי לאהוב את הספר, קרב האגו בין קטניס והיימיצ', הקונפליקט שיש לקטניס בין פיטה לגייל ובכלל העובדה שהם לא סיימו את זה כמו הספר, שקטניס אומרת לו שזה היה הכל משחק והיא לא אוהבת אותו, בסוף הסרט זה נראה כאילו היא מאוהבת בו, וכולנו יודעים שבספר הראשון זה בכלל לא ככה.
בכלליות עיצבן אותי נורא שהם חתכו המון קטעים מצחיקים והשאירו את זה בגדר סרט דרמה בלבד, בלי הדברים המצחיקים מהספר, כמו שהם ישבו לאכול ואפי אמרה להם שהם נורא מנומסים יחסית למשתתפים (ככה Tributes תורגם?) בשנים הקודמות, ואז הם אכלו כמו בהמות, זה היה ממש מצחיק.
הם לא הסבירו את הקשר בין פיטה למשפחה שלו, זה נראה כאילו סתם הייתה לו משפחה מכה.
באיזור (?Area) כשהחיות תקפו אותם, לא היו להם את הפנים של המשתתפים, ואז זה סתם היה מפחיד בשביל קטניס ופיטה ולא מזעזע כמו שזה היה בספר.
הסצנה של רו לא הייתה בכלל מרגשת והייתה מאוד טכנית גם, בכיתי יותר בסרטונים ביוטיוב, כאן בכלל לא הרגשתי כלום, זה היה ממש טכני, פשוט בהיתי בזה.
במערה, העובדה שפיטה לא היה על סף מוות ממש הפריעה לי, למה שהיא תרוץ ותסכן את עצמה בשביל תרופה כשזה נראה כמו פצע שטחי בלבד? זה נראה כמו הכוויה שהייתה לה. לא כמו משהו שבגללו יורידו לו את הרגל, ואני מניחה שהם פשוט הורידו לעצמם עכשיו קטע שלם להתעסק בו והוא בכלל לא היה נשאר בחיים אם היא לא הייתה חובשת לו את זה ועוצרת את הדם מהרגל, עכשיו לא יהיה לה במה להאשים את עצמה, היא בכלל לא נראתה נגעלת כשהיא הסתכלה על זה היה לה מבט של "הרגע ראיתי אותם שמים לך מייקאפ על הרגל".
עוד משהו מעצבן- איך היא מצאה מים כלכך מהר?! אבל שוב, תירוץ למחוק עוד פרקים מהספר....
הם בכלל לא הסבירו את כל הקטע של ה Avox וזה הפך את הבדיחה של קטניס מההתחלה, שהיא אמרה לגייל "יחתכו לנו את הלשון" לבדיחה מאוד לא מובנת למי שלא קרא את הספר. היימיצ' לא אמר להם "Stay alive" ודווקא נתן להם כמה עצות מועילות... מאוד לא היימיצ'.
המשפט "May the odds be ever in your favor" נהפך לנורא נדוש בסרט, זה היה משהו שרק אפי אומרת בספר אם אני לא טועה, זה הרי הסימן היכר שלה בלבד.
פיטה היה רכרוכי ומטומטם ולא חזק ומאמם כמו שהוא היה בספר, ולא אמר לה "את יכולה לנשק אותי אם את רוצה" היא פשוט נישקה אותו. אין מצב שקטניס הייתה מנשקת אותו סתם ככה, כי היא לא מבינה כלום בלנסות להתחבב על הקהל. והיא לא הייתה צריכה להרדים אותו כדי ללכת לקחת את התרופה, נורא עיצבן אותי.
מי ששיחקה את פרים (שנראתה כלכך מתאימה וחמודה) נראתה סתם מלחיצה ובכיינית.
באמת שראיתי משחק, עריכה ותסריטים הרבה יותר טובים ביוטיוב.

אני יכולה להמשיך להתלונן על הסרט שנתיים, אבל ראיתי כבר סרטים שמבוססים על ספרים, אז ניסיתי להישאר רגועה לאורך הסרט... זה היה בהחלט סרט יותר טוב מכמה סרטים מבוססים על ספרים שראיתי (יותר טוב מ"המצפן המוזהב, זה בטוח) ודווקא היו כמה דברים שכן הוסיפו לסיפור.
היה ממש מגניב לראות מה קורה מאחורי הקלעים של המשחק, איך הם משחקים עם המתחרים ואיך הם חושבים על כל הדברים שהם עושים להם כדי להפוך את המשחק למעניין לצפייה, אני מודעת לזה שזה היה מטופש אם כל הסרט היינו שומעים את הקול של קטניס ברקע, אז זה היה מעניין לראות את זה מהצד הזה וזו הייתה תוספת נחמדה לסרט.

ואמ, זהו, בערך, יש לי עוד המון תלונות, אבל לא נורא.
May the odds be ever in you favor!

כמעט על הכל!!

על ג'וש.. גמני לא אהבתי אותו כל כך בתור פיטה

על הרגש בסרט, היו קטעים ממש טובים בפתיחה, כל קטעי קטניס-פרים ריגשו אותי מאוד.. אבל כן- הוא לא ריגש בהתאם לצפיות שלי...!
וואי הקטע שהם אוכלים בחזירות!! ממש רציתי שזה יהיה

אזור? את מתכוונת לזירה? Arena? וכן, המוטציות נראו כמו בולדוג..
על המוות של רו, כמו שציינתי גם בביקורת שלי, בכיתי ממש בסרטו ביוטיוב ובסרט לא... באסה איתם!!
על הפצע של פיטה! ועל המים... מה היה קשה לתת לה להתייבש קצת??
ו-
על פרים, דווקא אהבתי מאוד את השחקנית הקטנה!!

על האווקסים ידעתי מראש שלא יהיה אז לא הפריע לי...

Ayelet chan

New member
:)

*האמת שגם עם פרים זה היה מאוד טכני, וגם כל הקטע של המוקינג'יי היה מאוד לא קשור, אם היו משאירים את מאדג' זה היה נראה יותר הגיוני.
*וכן, זירה...
*גם אני בכיתי בסרטון ההוא ביוטיוב! ):
*השחקנית של פרים נראתה חמודה, היא פשוט עשתה מבטים שבכלל לא מתאימים לדמות.
*ואני לא ידעתי מראש כי ראיתי שליהקו שחקנית ממש דומה לדמיון שלי, אז חשבתי שאולי יעשו את זה משהו, זה גם יכל להעמיק את הקטע של האכזריות של הממשל.

shirusheet

New member
אז ככה

אני אתחיל מזה שעוד לא קראתי את התגובות של אף אחד על הסרט, פשוט כי אני חייבת להביע את דעתי ואין לי כוח לקרוא קודם מלא הודעות.
בכל מקרה, אני מצטערת אם אני חוזרת על דברים שכבר אמרו:
בגלל שאני נוטה להיות מבולגנת, אני מסדרת את דעתי לפי סעיפים
אני יודעת, זה מטומטם, אבל זה יותר נוח לי...
:
נתחיל מהדברים הטובים בסרט:
המשחק של ג'ניפר. הל ייה!
סנקה קריין, שהוא מעכשיו ועד עולם הדמות האהובה עליי בסרטים.
הקפיטול באופן כללי
והדברים שפחות אהבתי...:
האורך שהגדישו לכל הקטעים שקורים בקפיטול לעומת האורך של הזירה.
הקיצור העצום של הקטעים עם רו.
כל מה שקייטו אומר בסוף, על איך זה שהוא עומד למות וזה. לדעתי זה ממש מוריד מהמתח, כי אם אתה יודע שהוא עומד למות- מה הטעם?
בכללי כל הקרב עם קייטו. כולל המוטציות הזוועתיות.
הקטע עם ההתקוממות שבמחוז 11. מה הקשר? הם אשכרה לקחו קטע מהתלקחות ושמו אותו ב-HG. למה?
את זה שלא הזכירו בכלל את כל הזכרונות של קטניס מ-12, במיוחד הקטע עם העז של פרים.
והכי ביג נונו-
כל הקטעים עם פיטה. אני ממממש לא טים פיטה, אבל חלק גדול מהספר הראשון מוקדש לפיטה ולמערכת היחסים שלו עם קטניס.
בספר הם נמצאים ביחד משהו בסביבות שבוע, קצת פחות לפי מה שאני זוכרת. קטניס מדברת איתו המון, ישנה איתו, הם מקבלים מתנות מהיימיטץ', היא חושבת על גייל ועל המשפחה שלה... ואני בתור קוראת גיליתי המווון על הדמות של קטניס מהקטעים האלה.
בסרט הם נמצאים ביחד יום מינוס, ולא ברור בכלל שקטניס חושבת שהכל זה רק "בכאילו." אני חושבת שאם הייתי רואה את הסרט בתור מישהי שלא קראה את הסרט, הייתי חושבת שמה שהולך בראש של קטניס זה: "וואלה, יהיה לי הרבה יותר קל לנצח עם פיטה. יאללה, לחפש אותו!... וואי, פיטה, מגניב! איזה כיף שמצאתי אותך ~נשיקה~"

באופן כללי, אני חושבת שהיה צריך לקצר מהקטעים בקפיטול ולהאריך את הזירה. לא מבינים בכלל את מערכת היחסים של קטניס עם רו ופיטה, שזה פחות או יותר החלק המרכזי של הסרט.

ורק עוד כמה הערות כלליות:
נכון סנקה מחליט לעשות שיהיו שני מנצחים בגלל שהיימיטץ' רומז לו וזה (לפי הסרט)? אז לדעתי זה היה קטע מיותר לחלוטין. בכל מקרה הם ביטלו את החוק בסוף, וכשאני קראתי את הספר הרגשתי שהם עושים את זה פשוט בשביל שיהיה יותר מעניין. לפי הסרט, הם עשו את זה בשביל לא להפריד בין פיטה לקטניס- אם ככה, למה הם ביטלו את החוק בסוף...?
קטעים שלא הפריע לי שהורידו: מאדג', קטניס מתייבשת. זה עוד איכשהו לגיטימי, צריך להוריד משהו...
הרחפת, שמופיעה בתחילת הסרט וגם בטריילר- לא חוזרת בשום צורה! אני מקווה שהיא לפחות תוזכר בסרטים הבאים, אחרת זאת פאשלה ענקית.
עוד מישהו שם לב שאווקסים לא הוזכרו בכלל?
בסרט הורגים את סנקה קריין עם הרוש לילה. תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה לא דופק לגמרי את כל מה שקטניס עושה מול קברניטי המשחק בספר השני?

סליחה על החפירה, אני פשוט אובר נרגשת+עצבנית

ו CF

אני אתייחס דווקא לסוף שלך , זה שהרגו את סנקה דווקא לא דופק את מה שקטניס עושה ,אנחנו בכל אופן יודעים שהוא מת רק לא ידענו איך והכל ובסרט הוא מת כי הוא השאיר את קטניס ואת פיטה בחיים ..
על האווקסים ידענו שהם לא יזכורו ,אמרו שלא יתעסקו בהם , גם הורידו את כל הסיפור של האווקס עם השעיר האדום שקטניס מכירה מהיער..
מה שמביא אותי לרחפת מההתחלה , היא סוג של הביאה את אפי לא??
אחרת באמת שאין לה הסבר ..

shirusheet

New member

זאת לא איזה טעות גדולה או משהו, אבל עדיין... מה קטניס תעשה מול קברניטי המשחק? הרי היא תולה "בובה של סנקה קריין". מה היא תעשה- תשים בובה "שלו" מכוסה באוכמניות..?
אני הייתי מאה אחוז שזאת הרחפת של האווקסית שקטניס פוגשת בקפיטול ושיראו את הקטע הזה כאילו הוא קורה ביום האסיף! קשה לי להאמין שזאת הרחפת של אפי... כי מאיפה היא קשורה בכלל?

CF

היא תלוה אותו כי הוא מת לא בגלל איך שהוא מת . זה שהוא מת היה העניין,די שמרו על זה בסוד וקטניס לא הייתה אמורה לדעת שהוא מת
ואני די בטוחה שזה לא זה כי אמרו שלא הולכים להכניס את האווקסים לכל הסיפור בכללל אז אני ישר חיברתי את זה לאפי ולזה שהיא מגיעה ברחפת

shirusheet

New member
אני יודעת,

אבל ~קראתי פירוט בתגובה קודמת~. עזבי רק מת או לא. איך היא תעשה את זה? (ושוב, אני לא רוצה להיות קטנונית או משהו, זאת פשוט נקודה שחשבתי עליה).
יכול להיות שזאת אפי, אבל אז זה ממש מוזר ולא ברור לי למה בחרו להוסיף את הקטע הזה...

Wait For It

New member

אני דיי בטוחה שהרחפת הביאה אוכפי שקט, כי מיד אחר כך הראו ערימה של אוכפי שקט שעברו במחוז ואירגנו את הילדים לטקס

על הכל!!
לסרט ול- CF

וב CF היא רק יורה בבובה בדמות סנקה קריין לא? אני כבר לא זוכרת בדיוק מה היה שם..
אבל זה טוב שהראו לנו שהוא הוצא להורג זה חשוב להמשך...
איך השאירו אותו נעול בחדר רק עם הרוש לילה
יעני- או שתמות מרעב בייסורים או שפשוט תתאבד... הכי "המסור"

למעלה