שמחה רבה
שרשור פסח תשע"ד הנה בא!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איטריות למרק/ שמני/נולי

איטריות לפסח

2 ביצים
2 כוס מים
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס קמח מצה
מלח

לטרוף ביצים +קמחים ואחר כך באופן הדרגתי את המים.
לחמם מחבת ולעשות " עלי בלינצ'ס" דקים דקים.
לערבב את העיסה שבקערה כל פעם לפני שמעבירים עם מצקת למחבת מכיוון שלקמח תפוחי האדמה יש נטיה לשקוע בתחתית העיסה (לא נמס כל כך טוב בתמיסה המימית).

לגלגל ולחתוך לרצועות דקיקות.
להגיש עם מרק עוף שעשוי כהילכתו.
נושא : נסו את המתכון בלי קמח מצה.
תאריך : 28/03/07 11:22
מחבר/ת : נועם

בתגובה ל: איטריות למרק - שמני
================================================
עצה: להוריד את קמח המצה. הוא מכביד על האיטריות. לעשות אותן רק עם קמח תפוחי אדמה. יוצא אוורירי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קישואים מוקפצים בעשבי תיבול

קישואים מוקפצים בעשבי תיבול/מבוסס על מתכון של בני סיידא מ"ברגע האחרון".

מצרכים:
כ1/4 כוס שמן זית
7-9 (או קצת יותר) קישואים בינוניים, עדיף מכמה צבעים
7 שיני שום קצוצות
1/2 כוס עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה)*
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. חותכים קישואים לחצי לאורך (אם הקישואים גדולים, לרבע) ואז כל חצי, לחצי לרוחב.
2. מטגנים קישואים בשמן זית במחבת גדולה כ5-7 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שמתחילים רק להזהיב אך נשארים פריכים. להקפיד שלא ייתרככו יתר על המידה.
3. מוסיפים שום, מלח פלפל ועשבי תיבול, מערבבים דקה- שתיים ומכבים.

הערות חני ס.:
*בנוסף לפטרוליה, שמיר וכוסברה אפשר גם: עירית, בזיליקום וטימין. אני לא ניסיתי עם שלושת האחרונים. במתכון המקורי כתוב 11/4 כוס עשבי תיבול, אני מעולם לא שמתי כ"כ הרבה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פנקייקס לפסח של ג'ירפה/נולי

פנקייקס לפסח - ג'ירפה

1 כוס קמח מצה
1/2 כוס קמח תפו"א
1 כפית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
כמה כפות סוכר
1 ביצה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
1/3 כוס שמן

מערבבים הכל ומטגנים.

הערות יפה55:
הכנתי עם 1 כוס חלב במקום חלב+מים, ועם 1 שקית אבקת אפיה.
הנחתי ל-5 דקות והכל נספג אז הוספתי עוד מים (לא לפחד להוסיף עד לעיסה דלילה - זה נספג שוב).
לא שמתי שמן בכלל, וגם את הטיגון ביצעתי במחבת טפלון.
מצויינים! יצאו כ- 4 יחידות גדולות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לזניה לפסח /דנה 20/נולי

לזניה לפסח

מתכון של דנה 20

תבנית 20*25 ס"מ

רכיבים:
לרוטב
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי ללא עלים בהיר חתוכים לקוביות
8 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות (עם הנוזלים שלהן)
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כף סוכר
אפשרות : 2 כפות עלי בזיליקום ואורגנו, קצוצים

כ 10 מצות

200 גרם גבינה צהובה, פרוסה דק

לעיטור
2 עגבניות בשלות פרוסות דק
עלעלים מעשבי תיבול

אופן הכנה:
1. הרוטב : מחממים בסיר את השמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים כ 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים כ 15 דקות. מוסיפים את התבלינים , הסוכר ועשבי התיבול (אם רוצים) וממשיכים לבשל עד לקבלת רוטב סמיך , תוך ערבוב מדי פעם על מנת למנוע חריכה של הרוטב. מסירים מהאש, מצננים מעט וטוחנים בעזרת בלנדר מוט (או מעבירים לקערת מעבד מזון).
2. מחמים תנור ל 180 מעלות.
3. משמנים את התבנית במעט שמן זית. מניחים שכבת מצות, יוצקים מעליה שליש מהרוטב ומכסים בפרוסות גבינה צהובה. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות ומסיימים בשכבת מצות נוספת (סה"כ 4 שכבות מצות, 3 שכבות רוטב וגבינה). מניחים את פרוסות העגבניה מעל שכבת המצות ומכסים בפרוסות גבינה צהובה. מעטרים בעשבי תיבול.
4. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור חצי שעה. מסירים (בזהירות, המאפה חם ומעלה אדים חמים!) את הרדיד וממשיכים לאפות עד הזהבה. חותכים למנות ומגישים.

הערות של דנה 20
אפשר ואפילו רצוי להכין את המאפה כמה שעות (אם אפשר עדיף לילה מראש) לפני האפיה שכן אז המצות מתרככות וסופגות את טעמי הרוטב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מינה "פסטל דה פסח"/רות אוליבר/נולי

מינה - "פסטל דה פסח"

(נראה ששדנה20 הקלידה)

מאת רות אוליבר, צילום: דניאל לילה
מתוך גיליון 170 של על השולחן

פשטידת פסח נהדרת. פתרון טעים, חגיגי ומשביע, שנולד לפצות על המחסור במאפה או בורקס, שכל כך אהוב על ילידי הבלקן
מי שרגיל לקשט כל ארוחה חגיגית עם מאפה בצק עשיר, מתקשה לוותר עליו בפסח. כך נולדה ה"מינה" - התחליף המושלם לבורקס החגיגי עם הבשר, משהו בין פשטידה למאפה. המצות משמשות כאן בתפקיד מעטפת הבצק, אך גם כחלק מהמלית. אפשרויות הגיוון אינסופיות, ותהליך ההכנה דומה לזה של קיש או פשטידה מבצק עלים או פריך.
תוספת ביצה קשה וסלט ירקות תהפוך את המינה לארוחה שלמה ומשביעה. מי שלא מכיר, יופתע לגלות כמה היא טעימה, ובוודאי יצרף אותה למאכלי החובה על שולחן החג.
חשוב להרטיב את המצות ולחכות בסבלנות עד שיתרככו; להבריש היטב כל מצה משני הצדדים בשומן; להכין את המלית מראש.
אפשר להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.
אם היא יבשה מדי יוצקים על המינה כוס מרק עוף (אפשר מאבקת מרק). מחזירים לתנור החם ל 7-8 דקות.

מינה קלאסית
השימוש במצה אינו פשרה או תחליף לקמח ובצק. המצות מוסיפות טעם מיוחד לפשטידת החג, שקנתה לה מעריצים רבים.

חומרים לתבנית מס' 26:
10-8 מצות
1/2 כוס שמן זית, להברשה
למלית:
4 כפות שמן
3-2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום
750 גרם בשר טחון
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית קינמון
4 ביצים
3-2 כפות קמח מצה
2-1 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
70 גרם צנוברים קלויים
חופן פטרוזיליה (לא חובה)
4 כוס ציר מרק עוף

+ מרטיבים מצות, עוטפים במגבת ומניחים להן להתרכך ולהתגמש.
+ מחממים שמן במחבת, ומטגנים בצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים שום ואת הבשר, וממשיכים לטגן עד שהבשר עשוי.
+ מוסיפים תבלינים, מסירים מהאש, ומקררים מעט. מוסיפים ביצים, קמח מצה ופירה תפוחי אדמה, מערבבים ומוסיפים צנוברים ופטרוזיליה.
+ מחממים תנור ל180- מעלות.
+ משמנים תבנית פיירקס עגולה. מברישים את המצות הרטובות משני הצדדים במעט שמן, ומסדרים אותן על התחתית והשוליים, כך שיישארו שוליים עודפים, בהם נשתמש לכיסוי הפשטידה.
+ יוצקים מחצית ממלית הבשר, מניחים עליה שכבת מצות אחידה, ויוצקים את יתרת תערובת הבשר. מכסים את הפשטידה בעזרת שולי המצה שנותרו, מברישים במעט שמן ומניחים מעל מצה נוספת. מברישים.
+ אופים 30-25 דקות, או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור, יוצקים על המאפה את המרק בעזרת כף, ומכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות.
+ מקררים מעט ומגישים עם סלט.

גיוונים: מליות שונות יניבו מינות שונות. מכינים באותו אופן.
מלית תרד:
1 ק"ג תרד
1 גביע קוטג'
2 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס

מלית תפוחי אדמה:
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים עד ריכוך
2 ביצים
2 בצלים מטוגנים עד להזהבה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 סלסלה פטריות קצוצות (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט

מלית גבינות:
1 קובייה גבינה בולגרית קטנה
1 גביע גבינה לבנה (5% שומן)
1 גביע קוטג'
50 גרם גבינת קשקבל 2 ביצים 1 סלסלה פטריות קצוצות מלח ופלפל שחור גרוס
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בורמלוס-לביבות ממצות/דב

בורמלוס-לביבות מצות וגבינות ברוטב יוגורט

מצרכים
ללביבות
6 מצות שבורות לפיסות קטנות
3 כפות גבינה 9%
150 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
מלח, פלפל שחור
6 ביצים
שמן לטיגון

לרוטב היוגורט

2-3 גביעי יוגורט
חצי כוס שמיר קצוץ
4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
מלח
1 כפית סוכר
1 כפית חומץ

אופן ההכנה

שמים את המצות השבורות בקערה, מכסים במים רותחים ומשהים 10 דקות. מסננים וסוחטים היטב,
מחזירים לקערה. מוסיפים את הגבינות, מתבלים במלח ופלפל (זהירות: הגבינות מלוחות) ומוסיפים את הביצים ומערבבים.
מחממים שמן לטיגון, יוצקים בעזרת 2 כפות מעט מהבלילה ומטגנים עד להזהבה.
מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הלביבות או מגישים בצלחת נפרדת שכל אחד יוכל לטבול בעצמו.

מקור : השף הלבן
 

לאה סי

Active member
חריין -סלט חזרת- משה מחולון


חְרֵיין (סלט חזרת של יהודי מזרח אירופה)
(משה מחולון. מתכון של חמותי)
מצרכים:
שורש חזרת במשקל של כ- 300 גרם
2-3 סלקים בינוניים
1/4 כוס חומץ רגיל (לא חובה)
מיץ מלימון שלם
כף מלח
5 כפות סוכר
1/4 כוס מים

הכנה:
לקלף את הסלק ולחתוך לחצאים . להניח בסיר ולהוסיף מים עד לכיסוי . להביא לרתיחה.
להמשיך לבשל על להבה נמוכה עד לריכוך. לסנן את המים ולצנן.
בינתיים לקלף את החזרת ולרסק אותה לתוך קערה ,על פומפייה עם החורים הכי קטנים (ריסוק עדין).
מומלץ לבצע את ריסוק החזרת באויר הצח.
לרסק גם את הסלקים ריסוק עדין על פומפייה ולהוסיף לקערת החזרת.
להוסיף את החומץ, המלח, הסוכר והמים. לבחוש היטב. לטעום (בזהירות חריף מאוד ) ולתקן תיבול אם צריך. המרקם צריך להיות לא דליל מדי ולא סמיך מדי.
לאחסן בצנצנות זכוכית עם מכסה שנסגר הרמטי. (אני משתמש בצנצנות של דבש).
"הולך" מצויין עם געפילטע פיש אבל לא רק. בתיאבון
 

לאה סי

Active member
סלט תפו"א של סבתא של יעלה


סלט תפוחי אדמה ובצל של סבתא-רבתא
החומרים :
1 ק"ג של תפו"א אדומים (7 יחידות נשקלו אחרי הבישול)
400 גרם בצלים פרוסים - נשקלו אחרי קילוף וחיתוך. *
60 מ"ל חומץ פשוט בהיר (כרבע כוס)
30-40 מ"ל מים רגילים
60 מ"ל שמן רגיל , לא זית
כפית גדושה מלח
רבע כפית פלפל שחור (בהתאם לסוג ולטעמכם)

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה, בקליפה כחצי שעה, עם מכסה. לדוק עם סכין אם התרככו. אסור שיהיו יותר מדי רכים אבל אם הם ממש גדולים – כדאי להשאיר לפעמים עוד כמה דקות במים החמים כדי שיתרככו היטב.

חותכים את הבצלים לחצי ואח"כ לטבעות. אם ממהרים או רוצים להגיש בזמן הקרוב - כדאי לפזר עליהם מעט מלח לריכוך.

לקלף את תפוחי האדמה, לחצות לאורך ולחתוך לפרוסות בעובי של כ-חצי ס"מ.
להוסיף את הבצל ואת התבלינים, השמן והחומץ המדולל במים. הוספת המים חשובה מאוד בסלטי תפו"א ולא כדאי לוותר. לא להבהל אם יש כמות נוזלים כשמערבבים. אחרי השהייה במקרר הם נספגים בתפו"א.
לערבב בעדינות כדי לא לשבור את התפו"א.
לשים במקרר ולטעום לאחר כמה שעות כדי לבדוק את התיבול. להוסיף לפי הצורך (לבני הבית אני מתבלת יותר ולאורחים - כנ"ל).

*3-4 בצלים בינוניים
 

לאה סי

Active member
חסה מוחמצת -קיצי-


חסה מוחמצת



שמים בקערה חסה גדולה פרוסה לרצועות בינוניות
מוסיפים כפית שטוחה מלח וכפית שטוחה סוכר
מעסים עם הידיים כדי לסמרטט את החסה

מוסיפים לקערה

½ ראש שום קלוף ופרוס דק
כוס חומץ
כוס מים
מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
מאכסנים בצנצנת במקרר.

טעים עם ההכנה טעים יותר אחרי כמה שעות
וגם אחרי כמה ימים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט שורשים/יאיר פיינברג /נולי

מזכיר קצת את הסלט וולדורף אבל טעים יותר מיוחד והיה מאוד טעים לדעתי..


יש הרבה מאוד סלטים שאני אוהב להכין לכבוד החגים - זה אחד החגיגיים שבהם:

סלט שורשים וויניגרט הדרים

החומרים

לרוטב:

500 מ"ל (2 כוסות) מיץ תפוזים מצומצם לכדי חצי כוס
2 כפות דבש
4 כפות מיץ לימון
כ-7 אגוזי מלך קלויים
2/3 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

לסלט:
½ ק"ג גזר קלוף וחתוך למקלונים דקים (בדומה לגפרורים)
½ ק"ג קולורבי קלוף וחתוך למקלונים דקים (בדומה לגפרורים)
1 שורש סלרי קלוף וחתוך למקלונים דקים (בדומה לגפרורים)
2 תפוחי עץ חמצמצים מזן גולדן דלישס חתוכים למקלונים דקים (בדומה
לגפרורים)
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
2-3 גבעולי פטרוזיליה
1 תפוז קלוף ופרוס דק

אופן ההכנה

1. לרוטב: מבשלים את מיץ התפוזים ברתיחה קלה עד שהוא מצטמצם לכדי חצי כוס של מיץ מרוכז, מצננים.
2. מכניסים את מיץ התפוזים המצומצם, הדבש, מיץ הלימון, האגוזים, המלח והפלפל לבלנדר ומעבדים היטב, מזליפים פנימה את שמן הזית לקבלת ויניגרט קטיפתי.
3. לסלט: שמים את הירקות והתפוחים בקערה, יוצקים מעל את הוויניגרט ומערבבים היטב. מעבירים לקערת הגשה ומקשטים במעט אגוזי מלך, פרוסות דקות של תפוז ועלי פטרוזיליה קצוצים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוחי עץ בחושה/בן עמי ברתיני שביט

מכינה אותה באופן קבוע בכל פסח, כבר 4-5 שנים, וכל מי שהמלצתי לו/ה עליה נדבקו בחיידק.

שיניתי והוספתי כמה דברים, ראו בכוכביות.

עוגת תפוחי עץ בחושה/בן עמי ברתיני שביט


חומרים (לסיר פלא או ל- 3 תבניות "אינגליש קייק"):
1/3 1 כוסות סוכר
4 ביצים
קורט מלח
1/2 1 כוסות קמח תפו"א
1/2 1 כוסות קמח מצה
1/2 3 כפיות אבקת אפייה
1 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוחים*
1/2 3 כפיות תמצית וניל
5 תפוחים (קלופים וחתוכים לקוביות)**
2 כפות סוכר ***דמררה
1+2 כפיות קינמון****
מיץ וקליפה מלימון*****
1/2 כוס צימוקים (מושרים ברום)******
1 כוס אגוזי מלך (קצוצים גס)*******

אופן ההכנה:
1. *מערבבים בקערה תפוחים עם מיץ לימון וכפית קינמון ומשאירים בצד.
2. מערבבים 2 כפות סוכר חום עם 2 כפיות קינמון ומניחים בצד.
3. מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה.
4. טורפים את השמן, המיץ, קליפת לימון**** ותמצית הווניל.
5. מערבלים היטב את הסוכר, הביצים והמלח.
6. מתחילים להוסיף לבלילה לסירוגין את תערובת הקמח, ואת תערובת המיץ.
7. מוסיפים בעירבוב ידני את תערובת התפוחים, צימוקים ואגוזים.
8. מחלקים בין התבניות המשומנות, זורים את תערובת הסוכר והקינמון ואופים כ- 45 דקות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות.

הערות חני ס.:
*השתמשתי במיץ תפוזים סחוט.
**לא קילפתי את התפוחים.
***במקור לא צוין ציפוי הסוכר+קינמון אך לדעתי לכך התכוונו ועל כן המרתי את הסוכר בסוכר דמררה והוספתי 2 כפיות קינמון.
****השרתי קוביות תפוחים במיץ לימון לבל תשחרנה (ובשלב זה הוספתי קינמון) והוספתי גרידת לימון לתערובת העוגה.
*****לא השרתי צימוקים ברום.
******לא הוספתי אגוזים.

חני ס.

גם מרילין המליצה הכינה.
נושא : חוזרת על ההמלצה, כל שנה אני מכינה והיא מעולה. אני מציעה
תאריך : 19/03/12 15:05
מחבר/ת : מרילין

לא לוותר על האגוזים. אם יש קטנים בבית אפשר לשים חצאי אגוזים מלמעלה ואז להוריד כשמגישים להם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חמה עוגיות פאדג' מושלגות

יש להן טעם שוקולדי ונימוח, למרות שמכינים עם קקאו. משהו בין בראוניז לעוגיית פאדג' שוקולד. והן כשרות לפסח, פרווה, אך עם שמן ולא מרגרינה (!) – קינוח נהדר ולא כבד אחרי ארוחה בשרית חגיגית, עם פירות ותה ליד.

וקלות מאד להכנה, כבר אמרתי?

במקור מכינים עוגיות ענקיות (מתכון אמריקאי, אלא מה) אני הכנתי קטנות וחמודות (ומתאימות יותר
למי שרוצה שניים שלושה ביסים בלבד).
הערה לפני גלגול לקרר.
עוגיות פאדג' מושלגות/Susie Fishbein, Passover By Design

חומרים לכ- 50 עוגיות קטנות או 18 ענקיות:
½ כוס שמן
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח מצה
1 כוס קקאו מאיכות טובה
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפיה
אבקת סוכר, מנופה, כחצי כוס, אך דאגו שיהיה עוד קצת ליתר ביטחון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלסיוס.
2. מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפיה.
3. בקערת המערבל מערבלים השמן, סוכר, קמח מצה, קקאו, ביצים, תמצית וניל ואבקת אפיה, עד לקבלת בצק רך ולא יותר.
4. יוצרים 18 כדורים קצת גדולים יותר מכדורי גולף (כך במקור! בדקתי והקוטר של כדור גוף הוא כארבעה ס"מ ), או כחמישים כדורים בגודל דומה לאגוז מלך שלם כל אחד.
5. ממלאים קערה קטנה באבקת סוכר וטורפים את אבקת הסוכר מעט באמצעות מזלג כדי לפורר גושי אבקה אפשריים.
6. מניחים שניים - שלושה כדורי בצק בקערה, מכסים היטב באבקת סוכר (על הכדורים להיות מכוסים בשכבה כבדה של אבקת סוכר) ומעבירים לתבנית וחוזר חלילה עם כל הכדורים. יש להשאיר מרווחים של כשני ס"מ בין כדור לכדור כי הם תופחים מעט בעת האפיה.
7. אופים 18 דקות לעוגיות גדולות ו-12 דקות לעוגיות קטנות – אין לאפות יתר על המידה כדי לא ליבש. יש לצנן לפני ההגשה.
8. העוגיות טובות בהקפאה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת גזר /מיקי שמו

עוד עוגה שמכינה בכל פסח בשנים האחרונות. לא מרגישה פסחית, מצוינת עם כוס קפה או תה של אח"הצ.

עוגת גזר ואגוזים /מיקי שמו

רשימת חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק מס' 3 (באורך 30 ס"מ) *:
1/4 1 כוסות שמן (300 מל')
1/2 2 כוסות סוכר דמררה (500 גר')
1/2 2 כוסות קמח תופח – כשר לפסח (350 גר')
1/2 כפית ג'ינג'ר**
1 כפית קינמון (5 גר')
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
4 ביצים
4 יח' גזר בינוניים – מגוררים גס (עד 500 גר')
1 כוס אגוזי מלך שבורים גס (100 גר')

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים שמן וביצים בקערה.
3. מערבבים קמח תופח כשר לפסח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ,קינמון
וג'ינגר בקערה נפרדת.
4. מאחדים את שתי התערובות, מוסיפים גזר ואגוזים ומערבבים רק עד לקבלת
תערובת אחידה, יוצקים לתבנית משומנת.
4. אופים כשעה בתבנית עגולה או כ-50 דקות בתבנית אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ
במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
5. שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.

הערות חני ס.:
*אפיתי בשתי תבניות איגליש קייק
**לא היה לי ג'ינגר כשל"פ אז לא הוספתי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מנדלברויט (ביסקוטי) לפסח

מנדלברויט (ביסקוטי) לפסח/השיקסע

השיקסע קיבלה את המתכון מ Mary Goldberg, אישה בת 104(!), עליה תוכלו לקרוא בבלוג של השיקסע – אין לי כוח לתרגם..יש שם גם תמונות של שלבי ההכנה ותמונה של הביסקוטי (תמונה באיכות מקצועית עשרת מונים משלי..)
מתכון מופלא, באמת שכמעט לא מרגישים ש"פיסחי", לא צריך מקסר (שלי היה בחוץ אז השתמשתי, אך לא צריך בכלל – אפשר גם לראות בתמונות של השיקסע בבלוג), פרוה (עם שמן!). נכנס לרפרטואר מיד.
בפעם הבאה אכין בע"ה כמות כפולה – זה מסוג המאפים שקל להכין וכיף לנשנש ליד קפה/תה או בלי כלום.
לא הוספתי אגוזים, למרות שבדיעבד נראה לי, שבמיוחד לפסח, האגוזים יכולים להוסיף. אני חושבת שצימוקים או חתיכות תמרים או משמש מיובש יכולים גם להתאים (במקום אגוזים, שלא יהיה עמוס מידי) וייתכן שבפעם הבאה אשים מעט שוקולד צ'יפס בנוסף לשקדים (שוב, במקום האגוזים, לא להעמיס) בשביל בצעירים שבחבורה – הבצק לא מתוק מאד אז זה אפשרי.

מנדלברויט (ביסקוטי) לפסח/The Shiksa in the Kitchen

מרכיבים ל 20-22 עוגיות:
3 ביצים
¾ כוס שמן
¾ כוס סוכר+ ¼ כוס סוכר*
2 כפות מיץ לימון
½ כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית קינמון
½ כפית מלח
1 כוס קמח מצה דק (לעוגה)
¼ כוס קמח מצה רגיל
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כוס שבבי שקדים מולבנים
¾ כוס אגוזי מלך טחונים**

אופן ההכנה:
1.טורפים בקערה שמן, ¾ כוס סוכר. מוסיפים ביצים, אחת אחת, וטורפים בין הוספת כל ביצה עד לתערובת אחידה.
2.טורפים פנימה מיץ וקליפת לימון, קינמון ומלח.
3.מערבבים פנימה קמח מצה דק, קמח מצה וקמח תפ"א, רק עד לקבלת עיסה דביקה ורטובה (משהו בין בצק לבלילת עוגה בחושה).
4.בוחשים פנימה שקדים ואגוזים.
5.מכסים בניילון ניצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות ועד 48 שעות.
6.מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס. משמנים תבנית אפיה גדולה או מרפדים בנייר אפיה.
7.משמנים את הידיים קלות בשמן ויוצרים שתי כיכרות מלבניות ברוחב של כ- 8-9 ס"מ. יש להשאיר 3-4 ס"מ בין הכיכרות כי הן מתרחבות מעט בעת האפיה.
8.אופים כשלושים דקות***. מוציאים מהתנור, מצננים (לפחות 10 דקות****).
9.חותכים כל כיכר בזהירות יתרה עם סכין חדה מאד ובתנועות ניסור לפרוסות בעובי של כ-ס"מ בערך. זהירות! בשלב זה הפרוסות שבירות!
10.שמים בצלחת את רבע כוס הסוכר הנוספת***** ובעדינות מצפים כל פרוסה בסוכר.
11.מחזירים בזהירות הפרוסות לתבנית "עומדות" תוך שמירה על מרווחים כדי שתאפנה מכל הצדדים ואופים עוד 10-20 דקות***, עד להתיצבות, הזהבה והקשחה של הקצוות. ככל שאופים יותר הן "יבשות" יותר, אך יש להמנע מאפיית יתר כדי לא לייבש יתר על המידה (גם אם אוהבים יבש, לא רוצים דיקט..). מוציאים מן התנור ומניחים על רשת ****** לצנון וייבוש.
12.מאכסנים בכלי אטום. המנדלברוט יחזירו מעמד מס' ימים וטובות בהקפאה.

מקור המתכון: הבלוג של השיקסע: The Shiksa in the Kitchen

הערות חני ס.:
*לרבע הכוס הנוספת, לפידור הביסקוטי בין שתי האפיות, השתמשתי בסוכר חום דמררה.
**לא הוספתי אגוזים.
***אני מסובבת את התבנית באמצע כדי להבטיח אפיה אחידה.
****לאור נסיון עם מנדלברוט לא פסחיים ציננתי למעלה משעה, כי הנחתי, נכונה, שהפסחיים עוד יותר שברירים מהלא-פסחיים וכל שמצוננים יותר מתפרקים פחות.
*****הוספתי גם כפית קינמון לסוכר.
******אם יש.. אני הנחתי על נייר האפיה על השיש...
 
עוגת פסח בסיסית (וגם גיוונים)

הערה חשובה: אני לא מבשלת 'שרויה' ולכן כל המתכונים שלי הם ללא מצה / קמח מצה...

החומרים:
8 ביצים
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן
1 שקית סוכר וניל
1 כוס אגוזים טחונים
1/2 כוס קמח תפו"א
1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
להפריד את הביצים.
להקציף את החלבונים עם סוכר.
לערבב בקערה את החלמונים עם לימון וסוכר וניל.
לערבב את החלמונים עם החלבונים בעדינות.
להוסיף את החומרים היבשים בעדינות ובתנועות קיפול.
לשפוך לתבנית ולאפות כ-45 דקות.

וזה אני משאירה בשביל הנוסטלגיה (עד לפני ארבע או חמש שנים אפיתי כך...
)
לאפיה בסיר פלא על האש:
לשמן את סיר הפלא ולאפות על אש נמוכה צדדית, 10 דקות על אש גבוהה ו-50 דקות על אש נמוכה וכשמורידים מהאש - להניח על סמרטוט רטוב.

והגיוונים:
במקום התערובת היבשה מוסיפים (ולא שוכחים אבקת אפיה...)
א. 2 כוסות אגוזים טחונים ו-2 כפות קמח תפו"א. (יוצא רטוב...)
ב. 1 כוס קמח תפו"א (יוצא כמו עוגת לייקח)
ג. כושית - 1 כוס אגוזים, 1/4 כוס קמח תפן"א, 1/4 כוס קקאו
ד. קוקוס - 1 חב' קוקוס, 1/2 כוס קמח תפו"א, ומיץ מלימון שלם
ה. קינמון - לעוגה הבסיסית להוסיף כפית קינמון.

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת בננות לפסח עם שטרויזל קינמון


הבננות מסוות את הטעם הפיסחי והעוגה התקבלה עסיסית ורכה.

2 מהבננות נמעכות ומהוות חלק מהבלילה, ואילו את היתרה פורסים ומקפלים לתוך הבלילה.

העוגה פרווה, עם שמן, מה שעושה אותה נהדרת שבעתיים!

עוגת בננות עם שטרויזל קינמון

המרכיבים, ל-2 תבניות אינגליש קייק
לשטרויזל:
1/4 כוס דחוסה סוכר חום
1/3 כוס קמח מצה
1/2 כפית קינמון טחון
2 כפות שמן

לעוגה:
5 ביצים גדולות, מופרדות
3/4 כוס סוכר, לשימוש בחלקים
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפיה
4 בננות בשלות, לשימוש בחלקים
כף מיץ לימון
חופן נטיפי שוקולד (לא חובה)

אופן ההכנה:
1.משמנים/מרפדים בנייר אפיה את התבניות ומחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס, או 170 מעלות בפונקצית הטורבו.

לשטרויזל:
1.מערבבים סוכר חום, קמח מצה וקינמון. מוסיפים שמן, ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מניחים בצד.

לעוגה:
1.מועכים שתיים מן הבננות ומערבבים עם מיץ הלימון. מניחים בצד.
2.מערבבים קמחים, אבקת אפיה ומלח ומניחים בצד.
3.מקציפים חלמונים עם 1/2 כוס סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4.מערבבים לתוך תערובת החלמונים את תערובת הקמחים, רק עד לתערובת אחידה.
5.מערבבים פנימה את הבננות המעוכות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
6.בקערת ערבול נקייה, מקציפים חלבונים עד להיווצרות קצף. מוסיפים את 1/4 כוס הסוכר הנותרת, ומערבלים עד להיוותרות קצף יציב, אך לא יבש.
7.פורסים את 2 הבננות הנותרות.
8.מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים קלות פנימה את הבננות הפרוסות.
9.יוצקים את הבלילה אל התבניות המוכנות ומפזרים מעל את שטרויזל.
10.אופים במשך כ- 30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש-עם פירורים לחים והעוגות זהובות.
 

shira1960

Active member
עוגת גזר ושוקולד לפסח/מיכל לוי אלחלל

מתכון של מיכל לוי אלחלל, התפרסם בגיליון "שף" 178 03/2007

עוגת גזר ושוקולד לפסח

תבנית מאורכת בגודל 10X30 ס"מ

רכיבים:
100 גרם שקדים קלויים וקצוצים
100 גרם שבבי קוקוס
1 כוס (200 גרם) סוכר
120 גרם חמאה בטמפ` החדר (*שמתי חצי כוס שמן)
6 חלמונים (* שמתי 4 ביצים בסה"כ במקום 6 חלמונים + 3 חלבונים)
½ כפית קינמון טחון
½ ק"ג גזר קלוף ומגורר דק
3 חלבונים
50 גרם שוקולד מריר מגורר

אפשרות לציפוי:
100 גרם מרציפן גולמי
אבקת סוכר לרידוד המרציפן

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180°). משמנים את התבנית.
2. מערבבים בקערה את השקדים, הקוקוס ורבע כוס מהסוכר. שמים את האחמה ושארית הסוכר בקערת המערבל ומקציפים עד שהחמאה מבהירה קצת. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את החלמונים והקינמון. מוסיפים את הגזר ואת תערובת השקדים ומערבבים ידנית. מעבירים לקערה נפרדת.
3. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה לקצף יציב. מוסיפים את הקצף ואת השוקולד המגורר לבלילת החלמונים והגזר ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. מעבירים לתבנית ואופים כ 50 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה. מצננים בטמפ` החדר. הופכים את העוגה על צלחת הגשה.
4. אפשרות לציפוי : זורים אבקת סוכר על משטח עבודה. מניחים על אבקת הסוכר את המרציפן ומרדדים לעלה דק ושטוח. קוצרים צורות מהמרציפן. מערבבים את אבקת הסוכר עם חצי כפית מים ליצירת "דבק" להדבקת הצורות על העוגה. מורחים מעט מה"דבק" על צורות המרציפן ומדביקים אותן לאורך העוגה.

זמן הכנה: כשעה וחצי
איך שומרים : במקרר, מכוסה , 5 ימים או יומיים בטמפ` החדר
 

shira1960

Active member
בראוניז לפסח, פרווה, ללח"ק

ברואניס מתאימים לפסח

1 כוס שמן או מרגרינה מומסת או חמאה מומוסת
1-2 כוסות סוכר (לפי המתכון זה 2 כוסות סוכר אבל אני תמיד עושה עם 1 כוס וזה מצויין)
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2/3 כוס אבקת קקאו
1 כוס קמח (קמח מצות טחון, קמח מצות מיוחד לעוגות, קמח מיוחד לפסח... לא ניסיתי עם קמח תפוח"א אז אין לי מושג איך יוצא)
1/2 כפית מלח

תוספות: אגוזי מלך קצוצים ו/או אגוזי פגאן קצוצים ו/או שוקולד מריר קצוץ ו/או שוקולד חלב/לבן קצוצים.

לערבב הכל ביחד (אפשר אפילו עם מזלג בקערה), לשפוך לתבנית משומנת או תבנית עם נייר אפיה. לאפות 25-30 דקות - זה בראוניס ולא עוגה ולכן זה נשאר שטוח וקצת לח!
 
למעלה