שמחה רבה
שרשור פסח תשע"ד הנה בא!

עוגת שוקולד ללא מיקסר לא שרויה לח"ק/שוויצרית

עוגת שוקולד קלה מאוד להכנה ומאוד טעימה, כולם שאלו אותי אם אני בטוחה שזה כשר לפסח.

1 כפית סודה לשתיה*
1/2 כפית חומץ
לערבב ולהשאיר בצד.
5 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כפית וניל
1/2 כוס קקאו
קורט קפה
3/4 כוס קמח תפו"א

מערבבים היטב את כל החומרים, מוסיפים את החומץ והסודה לשתיה ומערבבים היטב.
אןפים על 180 מעלות כ 35 עד 40 דקות.
(אני לא זוכרת איזה גודל תבנית השתמשתי אך נראה לי שבח"פ בינונית)

* אם אין סודה לשתיה אז אפשר להשתמש באבקת אפיה אך לערבב אותה עם החומץ רק בסמוך להוספה.

מקור: מגזין בינה באנגלית
 
בלונדיז - לא שרויה ללח"ק /שוויצרית

1 כוס סוכר חום (לא ניסיתי עם סוכר לבן אך חושבת שלא יצא מוצלח)

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כוס שמן

3 כפיות ווניל

3 כפיות אבקת אפייה

1 כוס קמח תפו"א

200 גר' אגוזים קצוצים

1 כוס שוקולד צ'יפס



מחממים תנור ל180 מעלות.

מערבבים סוכרים, מוסיפים ביצים ומערבבים, מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהשוקולד צ'יפס.

שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בגודל 22 * 30, מפזרים שוקולד צ'יפס מלמעלה.

אופים בערך 45 דקות.
 
עוגת גבינה פירורים - מלכי אדלר

פירורים:
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס אבקת שקדים
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
לערבב ולשטוח בתבנית
לאפות עד להזהבה
לפורר ולהוסיף 50 גר' חמאה מומסת.

מערבבים יחד במזלג משטחים חצי לתחתית וחצי לפירורים למעלה שומרים בצד.


500 מיל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 כוס חלב
1 פודינג וניל
מקציפים לקרם אחיד (הקרם לא חזק מאוד די נוזלי)

500 גרם גבינה לבנה 5% מוסיפים לקרם
1 שקית ג'לטין ממיסים ב 1/4 כוס מים קרים מכניסים מיקרו לכ 30 שניות עד שרואים שמתחיל קצף מוציאים מערבבים ומוסיפים לקרם הגבינה.

יוצקים על התחתית מפזרים פירורים ששמנו בצד ולמקרר לפחות שעתיים.

הערות זהבה:
במלית , הקצפתי 1 שמנת מתוקה כוס חלב ופודינג וניל והוספתי שמנת חמוצה וכ200 גר' גבינה לבנה עם חצי כוס סוכר (הכמויות בערך כי לא מדדתי , טעמתי שיהיה מתוק).
 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה בציפוי שמנת חמוצה

עוגת הגבינה שאני הכנתי השנה מתכונה מרולדין עם התאמות שלי

מצרכים:

תבנית עגולה בקוטר 24 משומנת בספריי שמן

בסיס העוגה (בצק פריך):
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
200 גרם חמאה
300 גרם קמח (2 כוסות)
1 ביצה
1 טיפה תמצית וניל
1/2 כפית גרדת קליפת תפוז

על מנת להתאים לפסח המרתי את הקמח בקמח אוסם תופח ובשקדים טחונים
העוגה (תערובת הגבינה):
1 גרם סוכר
40 גרם קמח תפו"א (1/3 כוס)
750 גרם גבינה לבנה 9%
2 שמנת חמוצה
4 ביצים
2 טיפות תמצית וניל

ציפוי - שמנת חמוצה:
300 גרם שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל


אופן ההכנה:

בסיס העוגה – (בצק פריך):
• מערבלים במערבל עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.
• מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית.
• אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, מוציאים ומצננים.
העוגה (תערובת הגבינה):
• מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
• מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה.
• חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
• יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות , מנמיכים ל-170 מעלות , אופים 20 דקות נוספות, מוציאים, ומצננים.
ציפוי שמנת חמוצה:
• טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, ומורחים מעל העוגה.
• מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת ומגישים
 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה בציפוי שמנת חמוצה

עוגת הגבינה שאני הכנתי השנה מתכונה מרולדין עם התאמות שלי

מצרכים:

תבנית עגולה בקוטר 24 משומנת בספריי שמן

בסיס העוגה (בצק פריך):
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
200 גרם חמאה
300 גרם קמח (2 כוסות)
1 ביצה
1 טיפה תמצית וניל
1/2 כפית גרדת קליפת תפוז

על מנת להתאים לפסח המרתי את הקמח בקמח אוסם תופח ובשקדים טחונים
העוגה (תערובת הגבינה):
1 גרם סוכר
40 גרם קמח תפו"א (1/3 כוס)
750 גרם גבינה לבנה 9%
2 שמנת חמוצה
4 ביצים
2 טיפות תמצית וניל

ציפוי - שמנת חמוצה:
300 גרם שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל


אופן ההכנה:

בסיס העוגה – (בצק פריך):
• מערבלים במערבל עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.
• מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית.
• אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, מוציאים ומצננים.
העוגה (תערובת הגבינה):
• מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
• מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה.
• חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
• יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות , מנמיכים ל-170 מעלות , אופים 20 דקות נוספות, מוציאים, ומצננים.
ציפוי שמנת חמוצה:
• טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, ומורחים מעל העוגה.
• מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת ומגישים
 

חנהפ

Active member
עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס של רוני ונציה
זו עוגה נהדרת וקלה להכנה,
אני הכנתי בפסח הקודם ,עוגת מוס טעימה מאוד,
וכולם ביקשו את המתכון.

מכינים מראש תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ,
עם שוליים בגובה כ - 8 ס"מ, משומנת היטב בתחתית .

להכנת שכבת הבסיס:
1/4 כוס אבקת קקאו מריר
1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1/4 כפית קינמון
1 כוס אגוזי לוז קלויים, לא קלופים ,או אגוזי-מלך.
1/2 כוס שקדים קלויים קלות
75 גרם חמאה, מומסת ומצוננת ,(או מחמאה,תחליף חמאה).

למוס שוקולד:
400 גרם שוקולד מריר משובח חתוך לקוביות
1/2 כוס אבקת קקאו מריר
1/4 כוס מים
1/2 כוס אספרסו נוזלי ,(או קפה שחור חזק).
3 מיכלים של שמנת מתוקה ,לפרווה שמנת צמחית,(750 מ"ל)
קליפת תפוז מגוררת משני תפוזים .
3 כפות ליקר תפוזים "גרנד מרנייה" (או ליקר תפוזים אחר) .

אופן הכנת שכבת הבסיס:
בקערת מעבד מזון שמים את הקקאו, הסוכר החום והקינמון ומערבבים.
מוסיפים את האגוזים והשקדים, וקוצצים לפירורים גסים.
יוצקים את החמאה, ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית.
מקררים במקרר 45 דקות לייצוב.
אופן הכנת מוס השוקולד:
1. בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם הקקאו, המים,
והאספרסו ,לערבב מעל לסיר עם אדים, עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים עד לחום פושר.

2. בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.
מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר.

מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד.
מקפלים פנימה את יתרת הקצפת.

3. יוצקים לתבנית ומחליקים.
מקררים במשך 8 שעות או כל הלילה.

המלצה להגשה:
מקשטים את פני העוגה בחצאי תותים טריים ,
מעבירים סכין חמה (טבולה במים חמים ומנוגבת)
מסביב לשוליים ומשחררים את הקפיץ.
פורסים את העוגה בסכין החמה ומגישים.
 

חנהפ

Active member
עוגת שייש ופירורים -שוויצרית

מחבר/ת : שוויצרית

לעוגה:
9 ביצים מופרדות
1 וחצי כוסות סוכר
¾ כוס שמן
1 ורבע כוסות קמח תפו"א
½ כפית מלח
1 כף אבקת אפיה
¼ כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר וניל
2 כפות קפה מומס במעט מים רותחים
לשיש:
3 כפות קקאו
4 כפות סוכר
1 כף שמן
1 כף מים חמים
לפירורים:
3 כפות שמן
¼ כוס סוכר
1 כוס שקדים קצוצים
1/3 כוס קמח תפו"א

מחממים תנור ל175 מעלות
מערבבים את כל חומי הפירורים ומניחים בצד.
מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף יציב.
מקציפים חלמונים עם שאר סוכר עד שתפוח ובהיר, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים של העוגה.
מאחדים את החלבונים והחלמונים בתנועות קיפול.
שופכים לתבנית עם נייר אפיה בגודל 25*40 ¾ מהבלילה.
לשאר הבלילה מוסיפים את החומרים של השיש ומערבבים היטב.
שופכים על העוגה שבתבנית ויוצרים צורת שיש בעזרת סכין.
מפזרים בצורה אחידה את הפירורים,
אופים בערך 45 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

הערות:
הכנתי פעמים, פעם בלי הפירורים והקפה ופעם עם, יש כאלו שאהבו יותר עם ויש כאלה שחשבו שבלי זה יותר מוצלח. בהחלט אפשר להשמיט את שכבת הפירורים והקפה אם מעדיפים כך.

מקור: משפחה באנגלית
 

חנהפ

Active member
עוגיות שוקולד דודו אוטמזגין,

נושא : עוגות שוקולד לפסח של דודו אוטמזגין
הכנתי את המתכון הזה שהתפרסם במדור של יעל גרטי
שימו לב לאופן ההכנה השונה - העוגיות לא השטתחו ועיצבתי אותן ידנית. יכול להיות שאצלכם זה יהיה אחרת - צריך לנסות. אולי ההבדל הוא בסוג השוקולד.

מתכון של דודו אוטמזגין, התפרסם במדור "לבשל עם יעל" ב Ynet.

עוגיות שוקולד

כ 50 עוגיות בקוטר 4-5 ס"מ

רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר, רצוי איכותי
30 גרם חמאה (או מרגרינה, עבור גרסת פרווה)
2 ביצים מס` 2
¾ כוס (150 גרם) סוכר
4-5 כפות שטוחות (40 גרם) קורנפלור
½ כפית אבקת אפייה (כשרה לפסח, אם אתם מקפידים)
¼ 1 כוסות (120 גרם) אגוזי מלך טבעיים, קצוצים דק-בינוני
1 כוס (120 גרם) שוקולד צ`יפס

אופן הכנה:
1. מכינים באן מארי (סיר/קערת מתכת מעל סיר קטן ובו מים רותחים, על אש נמוכה, מבלי שהסיר העליון יגע במים) ומניחים בסיר העליון/בקערה שוקולד וחמאה. מערבבים אקראית עד להמסה מלאה וקבלת קרם חלק. מסירים מן האש, מניחים את הסיר העליון/הקערה בצד, ומצננים במשך 5-10 דקות.
2. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
3. מקציפים ביצים וסוכר, כ- 3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה קלות.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב עדין, בעזרת מרית, קורנפלור ואבקת אפייה. מערבבים עד להטמעות בעיסה. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים. מוסיפים שוקולד צ`יפס ומערבבים.
5. בעזרת כפות ידיים רטובות, קורצים פיסות מהעיסה ומגלגלים לכדורים בקוטר 3-4 ס"מ. משטחים מעט ומניחים בתבנית. מכניסים לתנור ואופים במשך 8 דקות בדיוק. אין צורך לבדוק את העוגיה: היא מתקשה כעבור צינון בן חצי שעה לפחות בתבנית. לא מומלץ לנסות להזיז את העוגיות מהתבנית לפני תום חצי שעת צינון.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת אגוזים בן עמי/רים

עוגת אגוזים


חומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

6 ביצים

1 כוס סוכר

100 גרם אגוזים טחונים

100 גרם שוקולד מריר מגורר

2 כפות קמח מצה

הכנה:

1. מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה. מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים לאט לאט לתוך התערובת. משמנים את התבנית ויוצקים פנימה.

2. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך שעה. נותנים לעוגה להתקרר בתוך התנור.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שקדים, קוקוס ושוקו צ'יפס/יעל גרטי/נולי

לכבוד פסח (וגם למען חולי הצליאק), יעל גרטי מגישה עוגת שקדים, קוקוס ושוקו צ'יפס, קלה להכנה ופשוט מדהימה.

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
8 ביצים מס' 1

170 גרם סוכר

170 גרם חמאה רכה

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

160 גרם (2 כוסות, לא מהודקות) קוקוס טחון

160 גרם (12/3 כוסות, לא מהודקות) שקדים מולבנים טחונים (אבקת שקדים)

160 גרם (1 כוס) שוקולד צ'יפס



לשימון: מעט חמאה מומסת


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה מומסת.
מפרידים ביצים לשתי קערות נקיות ויבשות.
מקציפים את החלבונים עם הכמות הראשונה של הסוכר (170 גרם) עד לקבלת קצף יציב אך לא קשיח.
מקציפים חמאה ואת הכמות השניה של הסוכר (50 גרם) עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוסיפים חלמונים לתערובת החמאה וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים בהדרגה ובעדינות, בעזרת מרית. מערבבים בעדינות (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קוקוס ושקדים טחונים/אבקת שקדים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים שוקו צ'יפס ומערבבים ידנית בעדינות, עד להִטמעותם בתערובת.
יוצקים את העיסה לשתי התבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח אך לא רטוב. מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת/מאפינס תפוזים לפסח

מאפינס או עוגת תפוזים לפסח

מבוסס על מתכון מהבלוג של אילנית 12, בשינויים שלי: לא מפרידה ביצים, הוספתי חצי כוס קוקוס ושוקולד ציפס.

חומרים:

כמות:כ28 יח' או שתי תבניות אינגלייש קייק

200 גרם קמח תופח לפסח
5 ביצים גדולות או 6 קטנות
1/1/2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
גרידת תפוז מתפוז אחד גדול או שני תפוזים בינונים
1/2 כוס שמן צמחי(לא זית) אני השתמשתי בקנולה
1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי סחוט
חצי כוס קוקוס
חצי כוס שוקולד ציפס
הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
משמנים את תבניות המאפינס או מרפדים בעטרות נייר, או משמנים/מרפדים שתי תבניות אינגליש חד"פ.
מערבלים ביצים במיקסר , מוסיפים את הסוכר בהדרגה בשתיים שלוש פעמיים עד לקבלת תערובת בהירה ואורירית.
במוסיפים את השמן בזרם דק,המיץ,התמצית,החלמונים, גרידת תפוז ומערבלים להתאחדות החומרים.
מקפלים פנימה את הקמח ומערבבים רק עד להטמעות בקציפה.
יוצקים התערובת עד 3/4 מגובה המאפינס או מחלקים בין שתי התבניות.
אופים עד להזהבה קלה כ-20 דקות למאפינס, 25-30 דקות באינגליש קייק.

אפשר לפזר אבקת סוכר לאחר האפיה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שכחתי להוסיף את הסירופ שהוספתי למאפינס/עוגות

הרתחתי חצי כוס מיץ תפוזיםם סחוט עם שתי כפות סוכר וקצת ברנדי, צימצמתי מעט ושפכתי חם על העוגות המוכנות לזיגוג.

נהדר!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגה כושית אגוזית מהבלוג של אילנית 12/נולי

עוגה כושית אגוזית מהבלוג של אילנית 12

הערות נולי:

שמתי 50 גרם קוקוס ן 5 כפות אגוזי מלך טחונים אפשר קמח מצה דק שימי בהדרגה
אולי צריך כוס ורבע קמח (או כוס וחצי אבל להוסיף יותר נוזלים

חומרים:ל עוגת כושית אגוזית לפסח
2 תבניות אינגלייש קייק(מידת הכוס:200 cc הפשוטה עם הידית.
5 ביצים גדולות מופרדות מס' 1
1 כוס וחצי קמח מצות מנופה
1 כוס אגוזי מלך טחונים(אם מכינים לילדים:לטחון דק דק את האגוזים כמו קמח)
1שקית אבקת אפיה כשרה לפסח
1 שקית סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל /רום
1 כוס סוכר(סה"כ= 1 וחצי כוסות סוכר לעוגה)
1 כף אבקת נס קפה
1/2 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר+5 חלבונים

הכנה:
מכינים 2 קערות.
לחמם את התנור 170-180 מעלות.
להקציף את החלבונים ,ולהוסיף את חצי כוס הסוכר בהדרגה(בשתיים 3 פעמיים)עד לקצף נוקשה ויציב.להניח בצד.
בקערה השניה: להוסיף את החומרים היבשים,(כולל כוס הסוכר)ולאחר מכן את הרטובים כולל ה5 חלמונים ולערבב היטב.
להוסיף את קצף החלבונים ששמרנו בצד ו"לקפל" בעדינות.לערבב בעדינות.
משמנים 2 תבניות אינגלייש קייק,אופים בערך 45 דקות,(תלוי בתנור)
אפשר להכין קרם לאחר שהעוגה מוכנה.
אני פיזרתי מעט קוקוס.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים וקוקס לפסח 2/אילנית 12

הערות נולי:
שמתי 5 כפות אגוזי מלך טוחנים ו 50 גרם קוקוס רק וקמח מצה דק נאלצתי להוסיף יותר נוזלים
שמתי מיץ תפוזים קנוי של קריסטל עוגות מעולות וי ש לה בבלוג גם מתכון לבראוניז

עוגה טעימה ואוורירית בטעם קוקוס.עוגת תפוזים וקוקס לפסח

חומרים: תבנית 24/26(מידת הכוס:200 cc הפשוטה עם הידית)ביצים מס' 1
מחממים את התנור ל170 מעלות

5 חלבונים+חצי כוס סוכר
5 חלמונים
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
קליפה מגורדת מתפוז,בערך כף
1 1/2 כוסות קמח מצה מנופה,או קמח מצה דק דק לעוגות.
1 שקית אבקת אפיה כשרה לפסח
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כוס פתיתי קוקוס טחון

הכנה:מכינים 2 קערות.

בקערה אחת מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב היטב(חוץ מהחלבונים והחצי כוס סוכר).
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר
מקציפים עד לקצף יציב.
מוסיפים את הקציפה לקערה עם החומרים ומערבבים בעדינות.
יוצקים לתבנית משומנת היטב.
אופים בחום 170 מעלות בערך 35 -40 דקות,לפי בדיקת הקיסם.
לפרוס אחרי שהעוגה התקררה היטב.
אפשר לפזר אבקת סוכר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שייש לפסח/מגב שקית קמח תופח/יעלה

עוגת שייש לפסח
מתכון על גבי שקית הקמח התופח הכשר

6 ביצים
אחד וחצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים
5 כפות שמן
1 כף תמצית וניל
1 שקית קמח תופח אוסם כשר לפסח 200 גרם
2 כפות אבקת נסקוויק כל"פ

אופן ההכנה

מקציפים במערבל את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגתיות
ממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב

בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים השמן מיץ התפוזים ותמצית וניל
ומוסיפים לחלבונים המוקצפים תוך כדי הקצפה במהירות איטית

מוסיפים לתערובת את קמח אסם תופח מאליו כשר לפסח תוך כדי
הקצפה במהירות איטית

משמינים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

שופכים לתוכה 2/3 מהבלילה .

ל 1/3 הנותר מוסיפים את אבקת הנסקוויק


שופכים את הבלילה עם השייק על הבלילה הלבנה שבתבנית ומערבבים
קלות עם מזלג


מחממים מראש את התנור לחום בינוני 180 מעלות ואופים במשך כ 45 דקות


לקישוט ניתן לפזר על העוגה האפויה אבקת סוכר או לצפות בקרם שוקולד.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת אגוזים ושוקולד מריר/ שירי/נולי

עוגת אגוזים ושוקולד מריר של שירי
100 גרם אגוזים
50 גרם שוקולד מריר
קליפת לימון

לגרר את החומרים הנ"ל על פומפיה.

1/2 כוס קמח מצה
1 כפית אבקת אפיה

לערבב עם התערובת הראשונה

להקציף
4 חלבונים+ 1 כוס סוכר
להכניס את שתי התערובות הקודמות לתוך הקצף.

4 חלמונים
1/4 כוס קוניאק

להוסיף לתערובת

לאפות כשעה בחום בינוני

ציפוי:
2 כפות מים
2 כפות סוכר
1 כף קקאו

מרתיחים את חומרי הציפוי

מוסיפים:
50 גרם מרגרינה בלי מלח
50 גרם שוקולד

מערבבים ושופכים על העוגה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת הכף של יעלה לפסח עם קמח תופח לפסח/ יפנית

עוגת כף": עוגת שוקו-קוקוס / יעלה 2002

עוגה וותיקה שהוכנה עשרות פעמים לכיבוד אורחים פתאומיים

חומרים:
כוס ורבע סוכר
5 ביצים גדולות
4 כפות קקאו רגיל לא ממותק
¾ כוס שמן (שלושת רבעי כוס)
חצי כוס מים פושרים (או עם כף קפה נמס)
100 גרם קוקוס או 100 גרם שקדים טחונים דק
כוס קמח תופח כשל"פ פחות כף אחת מהכוס ! לא לשכוח, זה חשוב !
אפשר לתבל: ווניל, ליקר....

אופן ההכנה:
לערבב הכל עם כף (לא להקציף), ולאפות בתבנית עגולה 26 (ב-28 תצא נמוכה יותר) או מלבנית, בחום בינוני עד שנוצר קרום עליון שלפעמים מתבקע מעט,כשנוגעים חשים שהעוגה יציבה, או בדיקה של קיסם.
לא לאפות יותר מדי, בעיקר לשים לב בפסח !

בצאתה מהתנור, לדקור את פני העוגה בקיסם ולהרטיב ברוטב שמכינים כך:

לבשל על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם:

2 כפות קקאו
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב או מים /קפה
50 גרם חמאה או מרגרינה (בפסח, לשים 25 גרם שמן + 25 גרם שוקולד מריר)
אפשר להוסיף קצת ליקר לטעם.
עד כאן, ניתן לשמור העוגה בתנור.

מי שרוצה, יכול להוסיף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ותמצית ווניל או כפית נסקפה (אבקה של עלית).

בתאבון ובהצלחה !
מקור המתכון: יעלה ynet



לבשל על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם:
2 כפות קקאו
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב או מים /קפה
50 גרם חמאה או מרגרינה (בפסח, לשים 25 גרם שמן + 25 גרם שוקולד מריר)
אפשר להוסיף קצת ליקר לטעם.
עד כאן, ניתן לשמור העוגה בתנור.

מי שרוצה, יכול להוסיף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ותמצית ווניל או כפית נסקפה (אבקה של עלית).

בתאבון ובהצלחה !
מקור המתכון: יעלה ynet
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת בננה לפסח/יעל מוינה/שינויים של המתהוללת

טעמנו הבוקר--מצויינת ויפיפיה! מהטובות שהכנתי השנה!
כמה שינויים שלי (יעל, מקוה שאת לא נפגעת--אני פשוט חושבת שהשוקולד ממש הוסיף):
1. הוספתי עוד בננה, 200 גר' שוקולד מריר קצוץ לקוביות קטנות--חצי בתוך התערובת וחצי פיזרתי למעלה) וקצת מיץ לימון.
2. המרתי את כוס קמח תפ"א+א. אפיה בחבילת קמח אוסם תופח (כשל"פ)
3. אפיתי בשתי תבניות אינגליש קייק.

עוגת בננה לפסח/יעל מוינה

מצרכים:
ביצים מופרדות 6
כוס סוכר
כוס קמח תפוחי אדמה
שקית א. אפיה
שקית סוכר וניל
בננה בינונית מעוכה
3 כפות ריבה

לערבב חלמונים עם קמח ת. אדמה+ א. אפיה+ סוכר וניל+ חצי כוס סוכר+ בננה מעוכה+ ריבה
להקציף לקצף חזק את החלבונים עם שאר הסוכר
לאחד תערובות ,לאפות בחום בינוני גבוה
אפיתי בשלוש תבניות אינגליש קייק

קצת צנחו אחרי האפיה, בין היתר כי הייתי צריכה את התנור ולא נתתי להם להתקרר בפנים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוחים שוקולד ואגוזים לפסח (ולכל השנה)

עוגת תפוחים שוקולד ואגוזים לפסח/אורקה/פורום מתכונים, תפוז

רכיבים:
7 ביצים
6 כפות קמח מצה (מנופה)
100 גרם אגוזים קצוצים גס
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
1/2 אבקת אפיה
1 כפית רום
2 - 3 תפ"ע חמוצים ,מגוררים בפומפיה גסה
1/4 1 כוס סוכר

אופן הכנה:
להקציף את החלמונים עם כוס סוכר עד לקבלת עיסה בהירה ותפוחה.
להקציף את החלבונים לקצף יציב.
להוסיף לחלמונים את החומרים היבשים ואת גרירת תפ"ע, להוסיף את הקצף בתנועות קיפול.
לאפות בתבנית מס' 26 , 180 מעלות כ - 45 דקות.

הערות:
עוגה שנוסתה בהצלחה, מתאימה וטעימה לכל ימות השנה.
אפשר להגיש את העוגה בצורתה ה"יבשה" ,או להפוך אותה לחגיגית יותר בתוספת של קצפת במרכז ולמעלה, כאשר על החלק העליון ניתן לפזר שוקולד מגורר לעיטור.

אורקה ("בעלת" המתכון המקורי) מדברת על אפשרות לצפות בקצפת, אז אני מניחה שהכוונה לשמנת מתוקה (או צמחית) מוקצפת עם סוכר ואולי קצת וניל. אך אני הגשתי את העוגה כפי שהיא, בלי ציפוי, והיא הייתה אחת מהמועדפות מבין ארבע העוגות שהכנתי לחג הראשון.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שקדיה/טל

עוגת שקדיה/טל

מקור המתכון חנות התבלינים מתחת לבית "שקדיה"

עוגת תערובת
6ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס קמח מצה בפסח
2 כפות שמן
2-או 3 כפות קוניאק
מאה גרם שקדים
חמישים גרם שוקולד מגורר
מאה גרם אגוזים הכל טחון
להקציף החלבונים עם הסוכר להוסיף החלמונים תערובת השקדים
קמח מצה השמן והקוניאק לערבב בקיפולים
לאפות בתבנית משומנת 175 מעלות כ40 דקות
לצפות בגנאש למעלה
 
למעלה