אלו שני דברים שונים, פתיתים ואורז
הפתיתים זה נורא פשוט: חייבים סיר טפלון או כזה שלא נדבק.
מטגנים אותם בכמות נדיבה של שמן (וכן, זה הכרחי..) לדקה, מתבלים - אני אוהבת לשים מלח, פפריקה מתוקה, מעט אבקת קארי. מוסיפים מים רותחים לכיסוי הפתיתים ועוד קצת, מבשלים על אש נמוכה עד שהפתיתים רכים ומוכנים. מעבירים לאש הגבוהה ביותר לחמש עד עשר דקות, תלוי בעוצמת הלהבה, עד שכשתוקעים מזלג עד לתחתית מרגישים שהיא קשה ואחידה כזו. זה עניין של נסיון של כמה פעמים עד שמרגישים מתי זה שרוף מספיק אבל לא יותר מדי.
לוקחים סמרטוט או מגבת ומרטיבים אותם כך שהם ספוגים במים, מניחים על השיש ובעדינות מניחים את הסיר על הסמרטוט. שומעים "טססססססססס" כזה, שבעצם עוזר לנו להפריד את התחתית מסיר בלי שיתפרק. אם צריך מוסיפים מים לסמרטוט ועושים את זה שוב, עד שהרעש מפסיק לגמרי.
מניחים כלי רחב מעל הסיר והופכים, כמו עוגה.
באשר לאורז, הפרסים מכינים אותו כך: שוטפים את האורז, ואז מבשלים אותו בהרבה מים כמו פסטה עד שהוא חצי מוכן. מסננים ושוטפים היטב. מחממים קצת שמן בסיר, מוסיפים את האורז בחזרה וקצת מים (אף פעם לא הבנתי איך יודעים כמה מים..) ומכסים עם מגבת שמפרידה בין המכסה לסיר. מבשלים ככה עד שהאורז מוכן. בשביל השרוף בתחתית צריך לתת לאורז מכת חום ולהשאיר אותו על אש גבוהה במשך הרבה זמן.
עזבי, מסובך
אני והזוגי למדנו שיטת רמאות לבון הזה של האורז, עם אורז שישב במקרר: מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומפזרים אחיד בתחתית, מוסיפים שכבת מים למטה ומטגנים ככה בלי מכסה במשך 10 דקות בערך, עד שהתחתית משחימה.
המים עוזרים לשחרר עמילן מהאורז וזה מה שמדביק הכל ביחד. השמן זה מה שמטגן את האורז כדי שיהיה פריך.