בישולים לסופ"ש מוזר

ladybug6

New member
בנוסף הכנתי פירה תפו"א עם בצל מטוגן

וקצת שום כתוש ופפריקה, סלט עדשים עם עגבניות שרי ועשבי תיבול וחמוציות, וסינייה כרובית עם עגבניות ושום ירוק עם טחינה לימונית מעל. לקינוח יהיו הרבה פירות ושקדים ירוקים
 

ladybug6

New member
חיכתה לי הערב הפתעה נעימה

הארוחה היתה טבעונית 100%!
מיד אפרט
 

ladybug6

New member
הארוחה היתה אמורה להיות

ליותר אנשים אבל חלק בסוף לא הגיעו (יותר אוכל בשבילנו
)
להפתעתי הארוחה היתה טבעונית ב-100%
וזה לא מובן מאליו, אמא של הזוגי נוהגת להעמיס מני תבשילים בשריים והפעם הכל הכל היה טבעוני, כולל הרטבים שהיו אמורים להכיל דבש והומרו לסילאן

אז מה בתמונה (וסליחה על התמונה המעאפנה, זה מה שהצלחתי לחלץ..):
יש את הסינייה כרובית ועגבניות בטחינה שלי, סלט העדשים, והפירה תפו"א עם בצל מטוגן.
בנוסף, היה על השולחן:
- אורז פרסי עם שמיר יבש ופול ותפו"א שרופים פריכים ומהממים מלמטה (זה ה"עוגה" שרואים מקרוב, מומחיות של אמהות פרסיות מנוסות בלבד)
- סלט חי של דפי גזר וקישוא ברוטב אסייתי ושומשום
- סלט של פרחי ברוקולי ובצל סגול ברוטב מעניין שהכיל חרדל, טחינה, חומץ, סילאן ואלוהים יודע מה עוד
- פורטבלו עסיסיות אפויות, ממולאות עשבי תיבול ופירורי לחם ותבלינים
- סלק אפוי
- פטריות מוקפצות עם בצל ותבלינים
- סלט חסה ועגבניות שרי
- לא רואים בתמונה אבל היה גם אנטיפסטי עם מגוון ירקות בתנור

לקינוח היה משהו נסיוני - דלעת ערמונים חצויה ואפויה בתנור, לתוכה התווספה אחרי האפיה מעין תערובת של אגוזים וסילאן, והרעיון היה לאכול אותם יחד. אני אישית אכלתי רק את המילוי והשארתי את דלעת הערמונים, לא ברור אם כי זה היה לי מוזר מדי או כי הייתי כבר מפוצצת כ"כ שזה הכביד לי מדי...
 

ella100

New member
אני רוצה להיות כזאת מומחית לאורז כזה

אבל המתכונים כמעט אף פעם לא מובנים בדיוק בקטעים הבעייתיים.

פעם אחת הצלחתי במשהו קרוב אבל זה כנראה היה יותר מזל.
 

ladybug6

New member
כן, זו מיומנות שרוכשים, קשה להסביר אותה

כל פעם שאני מנסה לקבל הסברים אני יוצאת מבולבלת לגמרי. זה גם עניין של נסיון עם גודל הסיר, עוצמת הכיריים ועוד משתנים..

הדבר היחיד שלמדתי בינתיים זה להכין את הבון בפתיתים (רק השרוף הפריך מלמטה, בלי תפו"א)
גם זה משהו
 

Ofericko

New member
רעיון:

אפשר להכין אורז מושקע, עשיר כזה.
בסיר אחר לטגן תפו"א וטעימים עד להשחמה יפה.
להניח את תפו"א השחומים בתחתית קערה. לערום מעליהם את האורז עד לקצה הכלי. להדק מעט.
להניח מעל להכל כלי הגשה גדול הפוך, לומר פרק תהילים קצר ולהפוך את הכל.

בבקשה לא לסקול אותי! למדתי בבלוג של מומחית אחת שעפ"י רוב יש בסוף כל מתכון גם גירסה לממהרים.....
 

ladybug6

New member
אבל זה לא אותו דבר

התפו"א מקבלים מרקם שונה כשהם מתבשלים עם האורז, מצד אחד הם פריכים מאוד ומהצד השני הם רכים רכים ועמילניים כאלה. חוץ מזה שבין החתיכות של התפו"א יש בון של האורז עצמו (כמו בתמונה), בקיצור זה משהו אחר.. אין פה קיצורי דרך!
 

Ofericko

New member
את עוד תראי!

אני אכין את הגירסה המקוצרת, אתן לקרניסטים כבדים לטעום ונראה אם הם ישימו לב שאין שם בשר....!
 

ella100

New member
או קיי-בבקשה,מוזמנת

לחלוק את הגרסה עם הפתיתים.

מכירה 2 ילדים שמאד ישמחו לשילוב הזה.

ולגבי האורז ותפוחי אדמה-פעם אחת ולתמיד אשמח לדעת
האם צריך להשרות את האורז שעות ולבשל רק על אדים
או לא צריך להשרות וקודם משחימים צד אחד תפוחי אדמה
והופכים וכו'.
אני כבר אתמודד עם גודל סיר,ועוד "משתנים".
אולי גרסת הפתיתים תשפוך אור?-מה את אומרת?
 

ladybug6

New member
אלו שני דברים שונים, פתיתים ואורז

הפתיתים זה נורא פשוט: חייבים סיר טפלון או כזה שלא נדבק.
מטגנים אותם בכמות נדיבה של שמן (וכן, זה הכרחי..) לדקה, מתבלים - אני אוהבת לשים מלח, פפריקה מתוקה, מעט אבקת קארי. מוסיפים מים רותחים לכיסוי הפתיתים ועוד קצת, מבשלים על אש נמוכה עד שהפתיתים רכים ומוכנים. מעבירים לאש הגבוהה ביותר לחמש עד עשר דקות, תלוי בעוצמת הלהבה, עד שכשתוקעים מזלג עד לתחתית מרגישים שהיא קשה ואחידה כזו. זה עניין של נסיון של כמה פעמים עד שמרגישים מתי זה שרוף מספיק אבל לא יותר מדי.
לוקחים סמרטוט או מגבת ומרטיבים אותם כך שהם ספוגים במים, מניחים על השיש ובעדינות מניחים את הסיר על הסמרטוט. שומעים "טססססססססס" כזה, שבעצם עוזר לנו להפריד את התחתית מסיר בלי שיתפרק. אם צריך מוסיפים מים לסמרטוט ועושים את זה שוב, עד שהרעש מפסיק לגמרי.
מניחים כלי רחב מעל הסיר והופכים, כמו עוגה.


באשר לאורז, הפרסים מכינים אותו כך: שוטפים את האורז, ואז מבשלים אותו בהרבה מים כמו פסטה עד שהוא חצי מוכן. מסננים ושוטפים היטב. מחממים קצת שמן בסיר, מוסיפים את האורז בחזרה וקצת מים (אף פעם לא הבנתי איך יודעים כמה מים..) ומכסים עם מגבת שמפרידה בין המכסה לסיר. מבשלים ככה עד שהאורז מוכן. בשביל השרוף בתחתית צריך לתת לאורז מכת חום ולהשאיר אותו על אש גבוהה במשך הרבה זמן.
עזבי, מסובך

אני והזוגי למדנו שיטת רמאות לבון הזה של האורז, עם אורז שישב במקרר: מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומפזרים אחיד בתחתית, מוסיפים שכבת מים למטה ומטגנים ככה בלי מכסה במשך 10 דקות בערך, עד שהתחתית משחימה.
המים עוזרים לשחרר עמילן מהאורז וזה מה שמדביק הכל ביחד. השמן זה מה שמטגן את האורז כדי שיהיה פריך.
 

ladybug6

New member
שכחתי לציין בפתיתים

שכשמבשלים אותם על אש קטנה, מכסים את הסיר. כשמעבירים לאש הגבוהה ליצירת הבון, אפשר להסיר את המכסה
 

ella100

New member
תודה .

משום מה חשבתי שגם הפתיתים באים עם פטנט התפוחי אדמה.
אבל גם הקרנצ'יות הזאת יכולה להיות חידוש.
 
למעלה