בישולים לסופ"ש מוזר

smaak

New member
איזה כיף

לאחי הקטן היתה חברה טבעונית במשך הרבה מאוד שנים, ואמא שלי תמיד הכינה לה כמה סירים בצד עם אוכל טבעוני. שקשוקה בלי ביצים, ירקות צלויים, מרק וכאלה. מאוד כיף שמפרגנים בסביבה הקרובה!

ladybug6

New member
אה ושכחתי לציין שההפתעה הכי נעימה בערב הזה

היתה שהזוגי אמר: "איזה כיף זה ארוחה כזאת!" ואכל בתאבון.
זה לא נשמע כמו ביג דיל כי לרובנו זה ברור מאליו אבל במקרה שלו זה לא המצב כי ארוחות שבת אצל אמא שלו זה המקום היחיד שבו הוא מרשה לעצמו "לחטוא" עם עוף, וזה בנוסף לעובדה שהוא לא אוהב את רוב הירקות והסלטים והמאכלים הטבעוניים שמתבססים עליהם. אז לשמוע משפט כזה ממנו, בסיטואציה הזו, היה נדיר.
טבעונות: 1
טבחונות: 0

smaak

New member
חיפושית לקבלה!!

הכנתי היום את גבינת הסוייה מהבלוג שלך. לא הוצאתי לגמרי את כל הנוזלים, התקבלה גבינה חלקה ושמנתית, טעים מאוד. לפעם הראשונה הוספתי רק מלח ופלפל,
לפעם הבאה יהיו תוספות נוספות. איזה כיף!
התצלום השני לא יצא ברור מספיק, אבל לא נורא, נראה לי שרואים שהצלחתי..

smaak

New member
על לחם מחיטה מלאה

עם עגבניה ממאדים ובזיליקום.
פשושיק מאוד אהב.

ladybug6

New member
יש!!

עיבדת אותה למרקם חלק?
אני מעבדת בבלנדר מוט עם תוספת של מעט שמן קנולה, מלח בנדיבות.. ויוצאת גבינה רכה למריחה, אני מתה על זה.

elin86

New member
אפרופו גבינות וליידי באג

אתמול יצאתי לדרך בהכנת הפטה שקדים.. איך שקראתי את המתכון הידעתי שאני חייבת לנסות
אז קודם כל יצא להיט! זה לא נראה כמו בבלוג.. גם אחרי הלילה במקרר בבד גאזה זה עדיין היה די משחתי אבל החלטתי שלפחות אסיים להכין והכנסתי לתנור בתוך תבנית בצורתו הלא ברורה
זה ככ טעים, מלוח! בהתחלה חשבתי שזה מלוח מדי אבל זה בידיוק הטעם הרצוי
ממליצה בחום לנסות.. ואולי מישהו יסביר לי למה לא יצא יפה מספיק
http://tivonim-blog.co.il/גבינת-פטה-שקדים/

ladybug6

New member
זה אמור להשאר משחתי לפני האפיה

זה פשוט מקבל את הצורה של הבד שהוא בו, בזהירות צריך לפתוח ולהפוך לתוך כלי אחר כדי לאפות. לחילופין, אפשר פשוט למלא כלי חסין חום ולאפות ככה.. גם זה בסדר והטעם אותו טעם :)

Ofericko

New member
תבשיל קארי בראש גבעת אורז צחור

עכשיו סיימנו סעודה אצל חמותי שתחייה. מסמר הסעודה היה תבשיל קארי בחריפות עדינה. היא הכינה גירסה בשרית וגירסה טבעונית למהדרין (אם לא נכנסים לדיון בעניין הקוקוס כן או לא...
)
בצל, שום, כרובית, ברוקולי, עדשים, עגבניות ועוד. על השולחן נחו תוספות לתבשיל לפי הטעם: קשיו, בוטנים, אננס, קוקוס.
טעים לאללה.

ladybug6

New member
מממ...

קציצות קישואים וסלק, יעבוד? אפשר אולי להוסיף אחת מהקטניות טחונה בפנים ושבבי תפו"א או משהו שיחבר.
סלט גזר מגורר מתקתק עם פקאנים ועירית, מישהו כתב עליו בפורום השני וזה עשה לי חשק..
סלט פסטה עם עלים ירוקים, שום, עגבניות צלויות ועשבי תיבול ושמן זית.
לביבות בטטה וכרישה

אורז עם שעועית מנומרת בהרבה עשבי תיבול ושקדים קלויים.
סלט עדשים שחורות עם קוביות עגבניות טריות (בלי גרעינים), בצל ירוק/סגול, עלים ירוקים, שום, לימון

יאללה, תתחילי וההשראה כבר תבוא

התחלתי

קציצות אפויות מדלעת,בטטה ובצל שטחנתי גס ועדשים כתומים וכוסמת ירוקה שבישלתי מעט וטחנתי גם. קארי מדרס, מלח פלפל שחור גרוס טרי. באפיה עכשיו.

צלי מכרוב ירוק , בצל וקצת דלעת.

תבנית מלאה בפטריות חתוכות לרבעים ובצל קצוץ.
חצילים קלוים בקליפתם בתנור.
נראה מה עוד יבוא

בינתיים

הפטריות אזלו- רכשתי חדשות
הצלי אזל- אין דבר יש לי עוד ראש כרוב ירוק במקרר...כנראה סלט
הקציצות נאכלו עד חציין- כמות גדולה, היום הנותרות תקבלנה רוטב חמצמץ עם ג'ינג'ר טרי
בתנור= פשטדת בצל על בצק פריך מטף וסורגום, בתערובת חבילת טופו+קישוא+רבע כוס שמרי בירה שנטחנו במעבד מזון. מריח משובח.
על הכיריים סיר לחץ עם פול יבש ששרה במים, בושל עד ריכוך בסיר לחץ ועכשיו הוספתי עגבניות, בצל, הרבה כמון, כוסברה ופטרוזיליה ומיצלימון סחוטרי. כשיסתיים הבישול אוסיף שום טרי וזסט לימון.
בכיור שטופות שתי ערמות- סלק, קישואים. אני חושבת להכניס את הקישואים לאפיה באצבעות עם רוטב סויה מייפל וחריף. עם הסלק אני עדיין חוככת.

שאריות של אורז צהוב ושל תפוחי אדמה אפויים יוכנסו לקערה חסינת חום ,באוז יעורבבו הרבה קוביות של גזר, ובצל. אוסיף מים ואאפה לאיחוד ולכסות קראנצ'ית.

אני מקווה להספיק לאפות עוגת גבינה. בתקווה שהפעם תצא לא רק מרהיבה אלא גם משובחה בטעם , תותים כבר יש לי , תוהה עם להכין קציפת תות או להגיש ככה. נראה

חצילים שלושה

נקלו היטב היטב בתנור
קולפו בקלילות ונטחנו עם שום, טחינה גולמית, הרבה מיצלימון סחוטרי, מלח. שזה טעים...
הוספתי קציצות קישואים ותפוחי אדמה אפויות
סלט כרוב וגזר
סלט ענבים ירוקים ובצל

למעלה