אחי בטח תסכים איתי שהקובעים הכי גדולים הם בעלי המניות.
גם איווטה (זכרונו לברכה) ניסה לשכנע את בעלי המניות "לא צריך משחקי סמארטפון" מאחורי הגב שלהם נכנע ללחץ חיפש מפתחת שתעשה את פוקימון GO ועזר בפיתוח שלו עד היום האחרון שלו במלחמה שלו בסרטן.
עד כדי כך שהCeo הנוכחי של נינטנדו אמר שהוא ידחוף את הסמארטפונים עוד יותר, כי זה גם מה שאיווטה היה עושה אם היה חי.
אין יותר קובעים מבעלי המניות לדעתי, ובעלי המניות כן אמרו למייק מה אתם צריכים את הקונסולה הזו.
ובעקבותיהם ההתחילו הEchos האלה במייק עצמם.
אחי נוח להם במקום השני (כל עוד הם שומרים עליו)
אבל אתה לא יכול להכחיש שגם עם רכישת החברות יש הרגשה שמייק לא נותנת פול גז.
אחרת שאנשים יסבירו לי איך Gears tactics בלעדי למחשב משחק פאקינג צד א'.
בז'אנר שנולד על הקונסולות. זה כאילו שהם יכריזו על פלטפורמר בלעדי לPC
ולא לאקסבוקס, זה לא נגיד כמו משחק RTS שהייתי אומר יאללה זה ז'אנר PC
הקלאסיקות הכי גדולות בז'אנר פיינל פנטזי טקטיקס, פייר אמבלם Tactics ogre
כולן חוץ מXCOM נולדו על הקונסולות.
אנחנו שואלים את עצמנו למה סקוור וסגה ונאמקו. מדלגות על הבוקס כל שני וחמישי?
כי מייק עושים את זה בעצמם.
משחקי היאקוזה הוכרזו למחשב, אבל מדלגים על הONE.
משחקי המכות הקלאסים של SNK יוצאים עם אונליין לPS4/סוויץ אבל מדלגים על הוואן.
כך למשל את Garou: Mark of the Wolves משחק מכות של הדירמקאסט זמין על הסוויץ והפס4 עם אונליין, קיבל פורט לPS2 קיבל פאקינג פורט עם אונליין ל360. קיבל פורט לאנדרויד וIOS עם אונליין על איזו קונסולה הוא דילג בדור הזה?
נכון, רק על הONE, מימלא אין לכם SF, איך אין לכם את הקלאסיקה האל זמנית הזו שהיה אותה בקונסולה הקודמת שלכם?
אני משחק עם חבר את המשחק הזה באונליין כל סופש שהוא מגיע מהצבא, אם לא היה לנו PS4 היינו חייבים לשחק את זה פיראטית על המחשב באימולציה,עם פאקים וקונטרולים שיום אחד עובדים ויום אחד מפסיקים לעבוד.
עם הPS4 נותן לנו לשחק בשקט, למה אני צריך להרגיש שאם הייתי בוחר בONE הייתי מאבד את זה?
אנשים יכולים להגיד נישה אחי, שיגידו.כשלנינטנדו יש משחקים שאין למייק
אתה כבר מרים גבה, הרי לא ייתכן שכל האנשים שקנו ת'משחק על ה360 כבר לא שם.
תמיד יש שוק לקלאסיקות על כל קונסולה.
סגה עכשיו עובדת על משחק טקטיקה חדש, אחד הפופלארים שלה "סאקורה וורז"
סדרה שמוכרת מליוני עותקים במערב והם בטח רוצים להכניס אותה לשוק המערבי.
שהיא רואה שסוני מייק וסקוור משאירות לנינטנדו את השליטה בז'אנר.
אנשים גומרים מהתרגשות כי סגה הזכירה שהיא מחפשת מפתחים למשחק מולטיפלטפורום לONE ולPS4 וישר רואים בזה אישור שסאקורה וורז יוצא גם לONE.
עד כדי כך שהכתב של אחד מהאתרי חדשות היפנים הכי נחשבים, הגיב לשרשור ואמר שלדעתו מדובר במשחק מולטיפלטפורום של PS4/סוויץ ומאוד יהיה מופתע אם יגיע לONE.
גם אם הוא טועה (ויש מצב שסגה מחכים לראות איך וולקריה קורניקלס 4 מאותו ז'אנר וצוות ימכור על הONE)
תראה את החרדה של בעלי הONE, את ההייפ שמשחק מולטיפלטפורום שצריך להגיע אליהם כברירת מחדל מגיע.
מבאס אותי ש40 מליון אנשים נלקחים כסוג ב'.
מבאס אותי שמייק לא עושה כלום בנידון, הרי כל התערוכה האחרונה שלהם אחי.
מה זה נועד לעשות? הם יודעים שאין מה לשחק על הפלטפורמה שלהם חוץ מAAA מערבי. (וגם שם הם מקבלים פתיחת תחת מסוני כמובן, שזה הכי מעליב חחחח)
כל ה500 אינדים שהם הראו זה ניסיון להראות לאנשים "תראו כמה משחקים יש לנו! אתם פשוט לא שמים לב אליהם!"
הGame Pass עזוב רגע שזה רעיון ממש טוב אבל
מה המטרה האמיתית שלו? בדיוק אותה מטרה של של תערוכת הE3 לתת לגיימרים של הבוקס, תחושה של שפע. תחושה שהנה כל כך יש במה לשחק, שהכנו לכם שירות דמוי נטפליקס מרוב שיש לנו מבחר!"
מייק תמיד עסוקים בלפזר פצצות עשן שיגרמו לקונסולה עמוסה במשחקים, אז אולי זה מנצח להם תערוכות E3 מדי פעם, אבל על ניצחונות כאלה בדיוק נאמר.
"ניצחון בקרב, הפסד במערכה"
דיברנו על הנזק של הקרוס פליי עם פורנט נייט אחי, אתה חובב סקרים של ERA להמחשת דעת קהל, לא ?
אז בסקר האחרון ללמעלה70% מהאנשים שם לא איכפת אם סוני לא תיישם קרוס פלי בדור הבא.
אתה יכול לטעון שכולם שם שחקני סינגל ולא מייצגים. אני חולק המון אנשים מציינים את פורטנייט, רוקט ליג overwatch ומונסטר האנטר, כמשחקים הכי משוחקים שלהם בדור, שחקני הסינגל פשוט קולניים יותר.
ואני לא חושב שאצל הקהל הרחב זה יהיה שונה. לאנשים נמאס לשחק עם זרים, הרוב מעדיפים לשחק עם החברים שלהם מהעולם האמיתי.
(חוץ ממשחקי מכות, שבאמת תמיד ייצרו חברויות אמת בין זרים)
אנשים משתיקים היום מיקרופנים ומדברים רק עם החברים,אני מנסה להגיד, שחבורות של גיימרים שכולם מעדיפים וואן, כבר משחקים על הוואן.
חבורות של גיימרים שמעדיפות PS4 מימלא משחקות כבר על הPS4 ביחד.
והסטטסטיקה מראה,שאחרי הסמארטפונים הPS4 היא הפלטפורמה המובילה.
הז'אנרים שבאמת ירוויחו פלאים מקרוס פליי, אלה משחקים שאנשים גם ככה נרתעים לשחק אונליין עם זרים, מכות, ספורט וכו'.
משחקי הספורט אמנם פופלארים רצח,אבל כמו משחקי המכות וכל הז'אנרים של ה1 על 1. רוב האנשים משחקים עם החברים והאונליין יחסית נישתי.
הרעיון מגניב בתאוריה, ההשפעה הפרקטית שלו על החוויה של רוב הגיימרים היא אפסית.
ולכן הנזק שייגרם לסוני לדעתי מינורי לגמרי. הנזק של אובדן ההכנסות הרבה יותר גדול.
והנה עכשיו סוני משחררים באנדל מטורף של פורטנייט עם הPS4, באנדל עם חפצים וכסף וירטואלי ומלא דברים,נראה לך שהם היו עושים את זה, אם לא היה
איכפת להם מההכנסה שפורטנייט מכניס? הם מנסים לנעול כמה שיותר אנשים על הפס4 עם המשחק הזה.
קח אותי לדוגמא עם SF5 עם כל הDLC שהרווחתי בחינם אחי, נראה לך שאם הפס4 שלי ימות לפני בשלהי 2019 אני פשוט אעבור לשחק אותו על הPC עד הפס5 או משהו?
חרא יש לי בגרסת הPS4 דברים ששווים הרבה כסף אמיתי.אני באותו היום אקנה PS4 שוב.
מייק לא משקיעות בסינגל לדעתי כי הן "למדו ת'לקח" הן גם יודעים שהדור הבא יראה אחרת לגמרי ובקושי יהיו משחקי סינגל והם יודעים שכמו שכתבת סוני תראה אי של חיים בתוך ים המולטי הזה.
משחקים הולכים להפוך מאטאמורפוזה רצינית של "פיינטבול וירטואלי"
כמו שאנחנו רואים עם ספלסטון פורטנייט וPUBG ועוד ספינים על מולטיפלייר
שנראה בדור הבא.
הרבה Long time גיימרס, יפרשו סופית מהתחביב לדעתי, בניגוד לסמארטפונים
אני לא רואה ב"משחקי שירות" משהו שיעבור מהעולם.
זה מודל הרבה יותר רווחי ממשחקי סינגל, שהמחיר פיתוח שלהם ממאיר בלי סוף, והרווחים מצטמצמים בלי סוף, אפילו GTA הפך את עצמו למשחק שירות.
יכול להיות שבסיטואציה כזו, רוב חברות הצד ג' יידעו שלבקלוג שלהן יהיה
משיכה, והן ינסו לגרום לכולנו לקנות שוב את הספרייה שלנו בPS5/ONE 2.
אבל אם זה יקרה, גם מייק וגם סוני לא יציעו BC לאחור.
אין מציאות בעולם לדעתי שמייק תציע BC אמיתי ומלא וסוני לא.
הסיטואציה חייבת להיות כזו או ששתיהן לא מציעות בכלל BC.
או ששתיהן מציעות BC אנמי, של (רק צד א') ומדי כל חודש עושות BC למשחק חדש (כמו שמייק עושה היום על הONE )
או ששתיהן יתנו BC מלא, או ששתיהן ינעלו את הBC לשירותי הגולד והפלוס.
לא ייתכן שסוני ייפלו בזה הם יחכו שמייק תחשוף ראשונה את המדיניות האמיתית
בנושא, ויצרו מצב כזה שלא משנה מה מייק תעשה עם BC סוני תצא עם ספין חיובי מהמצב, סומך עליהם בנושא