לא -- פשוט לא...
שקלתי לכתוב תגובה עוקצנית להודעה שלך בגלל ההתבטאות במשפט האחרון שהזכירה לי סרטונים של "פמיניסטיות חדשות" שאני נתקל בהם מידי פעם ביוטיוב, ובהן מבקשים להכניס את כל הגברים הלבנים לכלא, לשלול להם זכויות וכו'.

אבל קראתי לא מעט הודעות שלך כאן לאורך השנים, ויש לי כבוד מסוים כלפיך, לכן אחרי מחשבה רבה החלטתי על התגובה הבאה:

אני לא מתבייש, לא מתנצל, ואני בהחלט לא אסתום ת'פה!
אני עומד מאחורי כל מילה ומילה שלי ומבחינתי הן משקפות את המציאות.

יחד עם זאת, אני חושב שקצת נפלת בצד הלא נכון של הוויכוח ביני לבין תחת כחול:
תחת כחול טעון שיש כמות גדולה של נשים, גדולה מספיק למטות סטטיסטיקות של שמטרת ישראל, שמאשימות גברים מסכנים חפים מפשע בתקיפות מיניות.

בנוסף, הוא טוען, שגברים לבנים בישראל נהנים מחסינות בפני תלונות על הטרדה מינית, רק מעצם היותם גברים לבנים.

מהתוקפנות בהודעה שלך אפשר להבין שאת תומכת בעמדה שלו, אבל אני לא חושב שזה באמת מה שהתכוונת לעשות, היות וזו נראית לי עמדה שקרית, ואף מעליבה כלפי ציבור הנשים בארץ.

אין לי בשלוף סטטיסטיקה כמה מהתלונות נגד המסתננים מתגלות כתלונות שוו, ואין לי חשק לחפש אותה לצורך וויכוח עם מישהו שכבר הבהיר את מעמדו בפורום כטרול.
אבל, הדוגמאות החדשותיות שהבאתי מבהירות שאף אחד במדינה שלנו אינו חסין מבפני תלונות על אונס, תקיפה מינית והטרדה, ולא משנה אם הוא בדרן מפורסם ואהוב, איש עסקים עשיר, או נשיא המדינה בכבודו ובעצמו.

אני מודע היטב שלנפגעי תקיפה מינית יש קושי פסיכולוגי לדבר על מה שעבר עליהם, והוא מתעצם כשצריך לעשות זאת בסביבות כגון חקירה משטרתית או עדות בבית משפט.
איני מתכחש לקיום הקושי הזה, אך הוא אינו רלוונטי לטענות של תחת כחול משום שאנו עוסקים בתלונות שכן הוגשו, כלומר אותן נשים כבר התגברו על הקושי הפסיכולוגי ואמרו את דברן.

אני בוחר להאמין שרוב הנשים האלו אמרו את האמת. ואת?

ולא שזה רלוונטי לדיון, אבל אני מכיר מספר נשים מהסביבה הקרובה שלי שמאמינות שקצב הוא איש אינטליגנטי חף מפשע.
הן חושבות שהוא קרבן להתנקשות פוליטית.

נשים מבוגרות יותר שאני מכיר, כנראה דור מעליך, מתקשות לקבל מצב שבו מישהי מופיע משום מקום אחרי יותר מעשור, עם סיפור בלבד, ועל סמך זה מעלים אדם למשפט ומרשיעים אותו.

בתקופתן, כך סיפרו לי, אם אישה שנאנסה לא היית מגיע מיד אחרי לבית חולים לאיסוף ראיות, לא ניתן היה לבנות תיק נגד התוקף.

פעם הייתי בטוח שהן טועות לגבי קצב, היום אני פחות בטוח.
מה שאני כן בטוח בו, הוא שהמערכת בישראל ובמדינות מערביות אחרות עברה דרך ארוכה בכל הנושא של פשעי מין, והיום יש רגישות גדולה לנושא שאף יוצרת הטיה מסוימת שאלול להקל על שימוש בהאשמות שוו כנשק.

גם דעת הקהל עברה שינוי.

אז כן - למרות הקושי הפסיכולוגי, היום קל יותר מאי פעם להגיש תלונה על אונס נגד כל אחד!

אבל שוב, כל זה לא קשור לדיון על המסתננים עצמם.

הסיבה היחידה שבכלל הזכרתי את נושא האונס, הוא שמרבית הפשעים שהמסתננים מבצעים, לא ניתן בשום אופן לתרץ ע"י "החיים שלהם קשים" כפי שאת ואחרים כאן מנסים לעשות.
ולכן אני לא מקבל את התירוצים האלה.