ססטיסטיקת פשיעה של המסתננים מאפריקה

BravoMan

Active member
אז לומר "הגזע הארי הוא גזע אליון" זו לא גזענות?

הרי זה שבח, ולא קללה!

ועד שאלה: גזע זה דבר מולד או נרכש?

trilliane

Well-known member
מנהל
הסטטיסטיקה הזאת בעייתית, והסתייגות אחת מופיעה בכתבה עצמה:

"הנתונים שנחשפים כאן לראשונה מדאיגים, אך לא מפתיעים. יש בהם גם הטיה מובנית מסוימת לאור העובדה שרוב הזרים מאריתריאה וסודן הם גברים צעירים, שגם ביתר האוכלוסייה מעורבים בפשיעה בשיעורים גבוהים יותר מאשר שאר האוכלוסיות."
&nbsp
ואם נלך רגע צעד נוסף, חשוב לשאול: מה יהיו המספרים אם לא נשווה לאוכלוסייה הכללית אלא לאוכלוסייה ישראלית דומה – גברים צעירים ועניים, שרבים מהם נטולי השכלה, תעסוקה ואף דיור?
&nbsp
וכשכתוב "על פי הנתונים, המשטרה פתחה ב-2017 פי 4.3 תיקים לאריתריאים וסודנים על עבירות מין מאשר חלקם היחסי בכלל האוכלוסייה" אני לא יכולה שלא לתהות – באיזו מידה ממהרת המשטרה לפתוח תיקים על עבירות דומות כשלא מדובר באריתראים וסודנים?
&nbsp
ועד כמה קל לאישה, לדוגמה, להתלונן במשטרה על עבירת מין של אריתראי/סודני לעומת של מרצה באוניברסיטה, בוס בעבודה, קרוב משפחה, איש תקשורת מפורסם או כל אדם בעמדת כוח, בפרט אם הוא נראה גבר לבן, מכובד (שלא לומר פריווילגי... סליחה על הקלישאה
)?
&nbsp
אני לא יודעת את התשובות, אני רק תוהה בקול. אתה יכול לקרוא את הכתבה ולהרגיש צודק ומרוצה מעצמך; בי היא בעיקר מעלה תהיות.

BravoMan

Active member
אני חושב שלהתלונן על הטרדה של אנשים בעמדות כוח היום

קל מתמיד.
אחרת איך תסבירי שבשנים האחרונות יש כתבות חדשות לבקרים על סלבריטי כזה או אחר, ישראלי, זה שהערצנו שנים, שפתאום המשטרה חוקרת אותו על תלונות אונס או הטרדה מינית.
&nbsp
מנשיא מדינה ועד כמות טובה של שרים, מפכ"לי משטרה ועוד נחקרו.
אה, רגע, יש לנו נשיא שישב בכלא על זה, לא?
&nbsp
נכון, יש שטוענים שהאשמות אלה מומצאות כדי להזיז אנשים מתפקידם.
אבל כך או כך - יש נשים שמתלוננות. ובכמויות. אז כנראה שזה לא כ"כ קשה, לטוב ולרע.
&nbsp
מה ששכנע אותי זה הצילומים מההתפרעות של האריתראים שלקחו מקלות ואבנים והלכו להילחם בתחנה המרכזית החדשה בת"א על איזה פלג בממשלה שלהם צריך להיות בשלטון.
&nbsp
מבחינתי, זו הוכחה שהם הביאו את המדינה שלהם לכאן.
מי שלוקח את המלחמה שלו ומביא אותה לפה, הוא לא מבקש מקלט! הוא אחד שמגיע לו לחזור למקום שהוא רוצה להילחם עליו.
&nbsp
באשר להשוואה לגברים צעירים, אני לא חושב שזה רלוונטי בכלל.
הנקודה שלי שזו אוכלוסיה בעייתי.
ייתכן שגם גברים צעירים עניים ונטולי השכלה בישראל הם בעיה, אבל לפחות הם בעיה שלנו, בעוד שהמסתננים הם לא.
&nbsp
הם הבעיה של המדינה שלהם.
אתה הרי לא מצפה שצעיר ישראלי עני וללא השכלה ינסה להתגנב לארה"ב או קנדה כדי לשפר את מצבו, נכון? ואם יעשה זאת, את לא תגידי שזה לא מסורי לרשויות שם להכניסו לכלא ולגרשו חזרה לכאן.

big ass blue

New member
עדיין, הרבה יותר קשה לנשים להתלונן בכללי.

לא קל. זה שיש מקרים על גברים בעמדות כוח, לא אומר שזה קל.
דווקא הפוך, זה קשה יותר.
הרבה נשים מפחדות להתלונן.

יש מגמה של נשים אשר מתלוננות נגד אנשים חלשים,
לשווא. זה קורה הרבה לאחרונה.
אז הטענה שלה מוצדקת.

הם לא התחילו עם ההתפרעות, סתם שתדע.
אתה רואה מה שאתה רוצה לראות. ראית איש שחור עם מקל,
וזה סגר לך את הפינה.
ראית בחור שמואשם באונס, ויש לו כיפה. זהו. לא צריך יותר מזה.

אתה איש מאוד קר, ולא אמפטי.
ולמה לך?
אני יודע מה תגיב, אז אני אחסוך לך.

אתה בהחלט גזען. מצטער להגיד לך.

הם בני אדם, וצריך לעזור להם, כי כמבקשים עזרה,
צריך לדעת לתת אותה ולא להתעלם.
אתה יכול להתלונן ולהכפיש ולנסות,
אבל אתה לא מאלה שמזיזים עניינים.

יש בך את הפחד,
אתה תברח ראשון כשקורה משהו,
אתה תבגוד בחברייך כדי להציל את עצמך.

אתה לבד? עכשיו אתה יודע למה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה חושב לא נכון... כדאי שתדבר עם כמה מהנשים האלה ותבין

כמה זה לא קל, גם אם זה יותר נסבל מבעבר. ואני מזכירה לך שמדובר פה בסטטיסטיקה של פתיחת תיקים, לא העמדה לדין או הרשעות וגם לא אנשים שפתחו להם תיקים. כלומר יש כאן לא מעט בעיות בהשוואה.
&nbsp
א. הרבה מהפרשות שצפות בתקשורת אינן על פתיחת תיקים. במקרים רבים כבר יש התיישנות או שהתלונה בכלל לא הוגשה למשטרה (אלא לגוף אחר).
&nbsp
ב. גם ה"פעם ב" שאתה שומע בתקשורת (וזה נשמע הרבה לא מעט בזכות תנועת MeToo) היא טיפה בים. בפועל יש הרבה יותר עבירות מין שאינן מדווחות.
&nbsp
ואגב, גם אם נפתח תיק, רוב התיקים לא הופכים לכתבי אישום. אכן היו כאן (באיחור ניכר) כמה הרשעות, סוף סוף, וגם זה לא היה דבר של מה בכך. קצב נכנס לכלא כי הוא אנס (ולא "סתם" הטריד מינית) וכי הוא אדיוט. הציעו לו עסקת טיעון אבל הוא דחה אותה, וזו הסיבה שהוא נכנס לכלא.
&nbsp
ד. הואיל ועברייני מין נוטים להיות סדרתיים, יכול להיפתח יותר מתיק אחד לאדם, בעיקר אם הוא מישהו שקל יותר להתלונן עליו. לעומתם יש כאלה שמסתובבים שנים בלי אף תלונה כי כולם שותקים. רק אחרי שיש אמיצה אחת (או אמיץ אחד) מתחיל פתאום גשם של תלונות, כשאחרים מבינים שהם לא לבד.
&nbsp
העובדה שיש נשים שעושות זאת לא אומר שזה "לא כל כך קשה". הרבה יותר נשים עוברות היריון ולידה, ואני לא מכירה רבים (או לפחות רבות) שיטענו שזה לא קשה, כך שההיקש שאתה עושה כאן אינו מבוסס. אנשים מצליחים לעשות גם דברים קשים, וזה לא הופך אותם לקשים פחות. אבל לענייננו, אם תדבר עם נפגעות עבירות מין, תלמד שזה קשה מאוד מאוד, ולחשוב שזה לא רק כי כיום יש כבר הרבה יותר תלונות זו פשוט בורות או אכזריות.
&nbsp
אחרון חביב, לא חושבת שמישהו טען שזו לא אוכלוסייה בעייתית. כל אוכלוסייה שחיה בתנאים כאלה היא בעייתית. אין הפתעה ואין קסמים. צעיר ישראלי עני יכול להיעזר בשירותי הרווחה בישראל, בשלל עמותות, בתרומות... זה לא קל, וודאי שאין מענה מלא או מושלם, אבל הוא חי במדינה דמוקרטית, יש לו זכויות, והוא לא עומד לפני סכנת מוות. אם הוא יסתנן לקנדה או לארה"ב ויגורש בחזרה לישראל הוא לא צפוי לגזר דין מוות (למעשה אני אפילו לא חושבת שהוא ילך כאן לכלא, פשוט מגרשים וזהו, לא מעמידים אותו כאן למשפט, עד כמה שידיעתי מגעת). אז לא, אין לי בעיה שישראלים יגורשו לישראל כי זו סיטואציה שונה בתכלית.
&nbsp
בניגוד אליך, אין לי עמדה נחרצת את מי צריך לגרש, אם בכלל, כמה ולמה. גם לא ממש מעניין אותי לנהל דיון בנושא פליטים, מודה. אבל כן צורם לי כשמשחקים בסטטיסטיקה ומתעלמים מהרבה משתנים, ויותר צורם לי כשמביאים תימוכין לא רלוונטיים. הכתבה שקישרת אליה לא תומכת בעמדך הנחרצת ש"אלה לא פליטים מסכנים שמבקשים מקלט.
אלה מסתננים לא חוקיים שמביאים איתם את אותה האלימות שהרסה את מדינת המקור שלהם". כרגע נראה לי שאתה היחיד כאן בפורום שעושה את הקשר הזה.
&nbsp
בכל מקרה, אני את שלי אמרתי. אה, ובעניין תלונות על עבירות מין, צא ולמד או סתום ת'פה, אין לי דרך טובה יותר לומר זאת. כי באמת מה שכתבת כאן מביך עד מטריד ביותר.

BravoMan

Active member
לא -- פשוט לא...

שקלתי לכתוב תגובה עוקצנית להודעה שלך בגלל ההתבטאות במשפט האחרון שהזכירה לי סרטונים של "פמיניסטיות חדשות" שאני נתקל בהם מידי פעם ביוטיוב, ובהן מבקשים להכניס את כל הגברים הלבנים לכלא, לשלול להם זכויות וכו'.
&nbsp
אבל קראתי לא מעט הודעות שלך כאן לאורך השנים, ויש לי כבוד מסוים כלפיך, לכן אחרי מחשבה רבה החלטתי על התגובה הבאה:
&nbsp
אני לא מתבייש, לא מתנצל, ואני בהחלט לא אסתום ת'פה!
אני עומד מאחורי כל מילה ומילה שלי ומבחינתי הן משקפות את המציאות.
&nbsp
יחד עם זאת, אני חושב שקצת נפלת בצד הלא נכון של הוויכוח ביני לבין תחת כחול:
תחת כחול טעון שיש כמות גדולה של נשים, גדולה מספיק למטות סטטיסטיקות של שמטרת ישראל, שמאשימות גברים מסכנים חפים מפשע בתקיפות מיניות.
&nbsp
בנוסף, הוא טוען, שגברים לבנים בישראל נהנים מחסינות בפני תלונות על הטרדה מינית, רק מעצם היותם גברים לבנים.
&nbsp
מהתוקפנות בהודעה שלך אפשר להבין שאת תומכת בעמדה שלו, אבל אני לא חושב שזה באמת מה שהתכוונת לעשות, היות וזו נראית לי עמדה שקרית, ואף מעליבה כלפי ציבור הנשים בארץ.
&nbsp
אין לי בשלוף סטטיסטיקה כמה מהתלונות נגד המסתננים מתגלות כתלונות שוו, ואין לי חשק לחפש אותה לצורך וויכוח עם מישהו שכבר הבהיר את מעמדו בפורום כטרול.
אבל, הדוגמאות החדשותיות שהבאתי מבהירות שאף אחד במדינה שלנו אינו חסין מבפני תלונות על אונס, תקיפה מינית והטרדה, ולא משנה אם הוא בדרן מפורסם ואהוב, איש עסקים עשיר, או נשיא המדינה בכבודו ובעצמו.
&nbsp
אני מודע היטב שלנפגעי תקיפה מינית יש קושי פסיכולוגי לדבר על מה שעבר עליהם, והוא מתעצם כשצריך לעשות זאת בסביבות כגון חקירה משטרתית או עדות בבית משפט.
איני מתכחש לקיום הקושי הזה, אך הוא אינו רלוונטי לטענות של תחת כחול משום שאנו עוסקים בתלונות שכן הוגשו, כלומר אותן נשים כבר התגברו על הקושי הפסיכולוגי ואמרו את דברן.
&nbsp
אני בוחר להאמין שרוב הנשים האלו אמרו את האמת. ואת?
&nbsp
ולא שזה רלוונטי לדיון, אבל אני מכיר מספר נשים מהסביבה הקרובה שלי שמאמינות שקצב הוא איש אינטליגנטי חף מפשע.
הן חושבות שהוא קרבן להתנקשות פוליטית.
&nbsp
נשים מבוגרות יותר שאני מכיר, כנראה דור מעליך, מתקשות לקבל מצב שבו מישהי מופיע משום מקום אחרי יותר מעשור, עם סיפור בלבד, ועל סמך זה מעלים אדם למשפט ומרשיעים אותו.
&nbsp
בתקופתן, כך סיפרו לי, אם אישה שנאנסה לא היית מגיע מיד אחרי לבית חולים לאיסוף ראיות, לא ניתן היה לבנות תיק נגד התוקף.
&nbsp
פעם הייתי בטוח שהן טועות לגבי קצב, היום אני פחות בטוח.
מה שאני כן בטוח בו, הוא שהמערכת בישראל ובמדינות מערביות אחרות עברה דרך ארוכה בכל הנושא של פשעי מין, והיום יש רגישות גדולה לנושא שאף יוצרת הטיה מסוימת שאלול להקל על שימוש בהאשמות שוו כנשק.
&nbsp
גם דעת הקהל עברה שינוי.
&nbsp
אז כן - למרות הקושי הפסיכולוגי, היום קל יותר מאי פעם להגיש תלונה על אונס נגד כל אחד!
&nbsp
אבל שוב, כל זה לא קשור לדיון על המסתננים עצמם.
&nbsp
הסיבה היחידה שבכלל הזכרתי את נושא האונס, הוא שמרבית הפשעים שהמסתננים מבצעים, לא ניתן בשום אופן לתרץ ע"י "החיים שלהם קשים" כפי שאת ואחרים כאן מנסים לעשות.
ולכן אני לא מקבל את התירוצים האלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, פשוט כן. סייג לחוכמה שתיקה, ואם לא יודעים לא מקשקשים

ובעיקר לא מזלזלים בנשים בנושאים כ"כ כ"כ רגישים וכותבים בכזאת נחרצות מתוך בורות מרתיחה שאין לה הצדקה. מי שחי בעולם הזה וטרח להקשיב קצת לעדויות של נשים שעברו את זה, מי שצפה בעדויות של מתעמלות אמריקניות במשפט נגד לארי נאסר או קרא סיפורים של "#למה לא התלוננתי" (קראתי והצטמררתי) מבין בדיוק על מה אני מדברת. מי שלא נחשף ולא טרח להתעניין, פשוט לא יכול לדבר בנושא, צר לי.

זו לא שאלה של דעה, זו עובדה: נשים שחוו תקיפה מינית עברו גיהינום, נשים שהגיעו להתלונן עברו גיהינום, נשים שהעזו לדבר עברו גיהינום. להחליט שאם יש תלונות ואפילו על בכירים כנראה זה "לא כ"כ קשה" זו אטימות בלתי רגילה והיא מקוממת אותי ברמות על
(אף שאין לי שום סרטונים פמיניסטיים ביוטיוב או רצון לכלוא גברים).

באמת מזל שעכשיו אתה נזכר לא להתכחש לכך שזה באמת קשה מאוד... ונכון ש(כיום) איש אינו חסין מפני תלונה, ועדיין זה הרבה (הרבה) יותר קשה כשמדובר באדם בעל כוח, מעמד, סמכות וכו'. כאמור, ממליצה לך להתחיל מ"#למה לא התלוננתי" כדי להבין (אני לא הצלחתי לשמור על עיניים יבשות למקרא העדויות). ולכן לדבר על אלה שהגישו תלונה או על התיקים שנפתחו בלי להתחשב בנקודה הזאת, מתעלם מחלק מהותי בתמונה.

"היום קל יותר מאי פעם להגיש תלונה על אונס נגד כל אחד!" זה משפט נכון אך חסר משמעות. זה בערך כמו לומר על אדם שהוא "מתנסח טוב יותר מדונלד טראמפ"
. כשאתה משווה לסטנדרט כ"כ נמוך, קשה שלא להיות גבוה. המצב היום באמת טוב משהיה בעבר, אבל הוא לא *טוב*. הוא קל מבעבר רק מפני שבעבר המצב היה קטסטרופה והיום הוא נסבל. גם כיום הוא רחוק מאוד מלהיות "קל".

והבהרה אחרונה: אין לי עניין בדיון שלך עם אנשים אחרים ולא כתבתי שהסכמתי עם תחת כחול. לא הגבתי לו, הגבתי לך ישירות.

BravoMan

Active member
אני לא מוכן לקבל קמפיינים נוסח #למה לא התלוננתי

קראתי כמה הודעות משם, והן לא נראו לי לעניין.
&nbsp
קצת קשה להשתכנע שנשים שפחדו מהמערכת החוקית, יציגו את דבריהם בצורה שלא רק חושפת אותן לכל הפגיעות התאורטיות שיכלו לספוג שם, אלא מוסיפה את הסכנה של תביעות דיבה ולשון הרע.
&nbsp
מניסיוני עם קמפיינים מתוקשרים במדיה חברתית, החל מהאביב הערבי ועד #MeToo מה שנראה בהתחלה כתנועה חברתית חיובית מתגלה בסוף כאג'נדה שקרית של מישהו.
&nbsp
מקומם אותך? סבבה. תמשיכי להתקומם, זכותך.
&nbsp
הנקודה שלי היית עניין החסינות, ונראה שעליו אנחנו מסכימים.
אז מבחינתי מיצינו. את מוזמנת להמשיך להתלהם אם לפרוק את זה כאן עושה לך טוב.
&nbsp
אני יודע היטב איך זה כשדברים מאוד מעצבנים קורים בחוץ ומרגישים שאי אפשר לעשות עם זה כלום חוץ מלכתוב בפורום...

trilliane

Well-known member
מנהל
אז אתה לא מוכן לקבל את המציאות אם היא סותרת את התאוריה שלך

או איזשהו אידאל מיופייף כלשהו, ואללה לא יודעת. המציאות כאן מורכבת ולא פשוטה, ולא פועלת לפי מה שנראה לך. קשה לך להשתכנע? בעיה שלך, לא שלי. אבל כשאתה מציג בנחרצות "עובדות" שאין להן תימוכין במציאות, אתה בור או שקרן. בחירה שלך. אגב, לא ברור על איזו תביעת דיבה אתה מקשקש, כל השיתופים בטוויטר שקראתי בהאשתג הזה לא הזכירו את המטריד/תוקף בשמו.

BravoMan

Active member
מעניין מאוד:

כשאני מביא כתבה מעיתון יחסית מכובד (עד כמה שהעיתונות בימנו יכולה להיות מכובדת), שמציג סטטיסטיקה של משטרת ישראל בכבודה ובעצמה, את לא ממהרת לקבל את זה כמציאות ומציגה כל תירוץ אפשרי למה הסטטיסטיקה הזו מעוותת.
&nbsp
אבל כשאוסף אנשים אקראי מהאינטרנט (בנינו, יש לך מושג בכלל מי עומד מאחורי הניקים האלה?) מתחיל לכתוב האשמות בטוויטר, את מצפה ממני לקבל את זה כמציאות, כאילו מדובר בהוכחה פיזיקאית שבזכותה ניתן פרס נובל...
&nbsp
אני מבין שזה נושא רגיש אצלך, אבל בכל זאת...

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מעניין, מעוות.

ראשית, זה ממש לא רלוונטי לענייננו, אבל באיזה יקום YNET הוא "עיתון יחסית מכובד"?
אם זה מה שאתה חושב תפיסת המציאות שלך גרועה יותר משחשבתי.

אבל לענייננו: לא פקפקתי לרגע בנתונים של משטרת ישראל ולא כתבתי שזו לא המציאות. כתבתי שההשוואה בעייתית כי היא מתעלמת מנסיבות וממשתנים נוספים. למעשה לא רק אני כתבתי, ב-YNET עצמם כתבו "יש בהם גם הטיה מובנית מסוימת...". ולא, לא הצגתי "כל תירוץ אפשרי", הצגתי נקודות למחשבה שראוי לתת עליהן את הדעת וצריך לבדוק אותן אם באמת רוצים לעשות השוואה שמראה את התמונה המלאה.

ואין שום בעיה עם אוסף (א)נשים אקראי (שחיות וחיים במציאות, לא באינטרנט, ורבות מהן כותבות בשמן המלא, חלקן מוכרות לציבור הרחב), להפך, אקראי זה מצוין. העובדה שאותם סיפורם, כלומר אותן תמות, חוזרות שוב ושוב מנשים (וגם קצת גברים) בישראל ובעולם מלמדת הרבה מאוד על המצב. זה שאתה בוחר לעצום עיניים ולא ללמוד (או להחליט שזו לא המציאות, אלה בסה"כ... נשים שקרניות? פשוט המממון נשים שקרניות, וגם קצת גברים, או תירוץ עלוב אחר שאתה מספר לעצמך), זה כבר עצוב מאוד, אבל בחירה שלך (שמעידה עליך, לא עליהן).

אולי אם המידע הזה יופיע בכתבה ב-YNET תקבל אותו יותר טוב? הרי זה "עיתון יחסית מכובד"... אז הנה, בבקשה:

#לא התלוננתי: "יש טונות של סיבות למה נשים לא מתלוננות"
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5360610,00.html

"נגעלתי". "קפאתי". "הדחקתי": גל פרסומי #לאהתלוננתי על תקיפות מיניות
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5361535,00.html

למה לא התלוננתי: "אמא אמרה לי 'אל תספרי לאף אחד'"
https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5368420,00.html

#לאהתלוננתי כי "לא רציתי להתפטר": איך מתמודדים עם הטרדה מינית בעבודה
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5363846,00.html

סערת #לאהתלוננתי: מה השתנה בין תלונה לתלונה?
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5364424,00.html

#לאהתלוננתי: "עלייה של כ-50% בפניות למרכזי הסיוע"
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5367666,00.html

סערת #לאהתלוננתי: "הנפגעים לא מאמינים למערכת"
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5363018,00.html

התלוננו, וזה מה שקרה - שילמנו את המחיר
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5363759,00.html

להביא גם מ"הארץ"? (אם אתה כבר מחפש עיתון שבאמת נחשב למכובד). כי גם שם יש... באחת הכתבות הם אפילו ציטטו מחשבון טוויטר של מישהי שאני מכירה אישית (ויש לציין שחלק מהשיתופים הם של נשות תקשורת, לא נשים אנונימיות, ואלה אותם סיפורים... ממש "מדהים" איך בני אדם לא משתנים).

BravoMan

Active member
תודה, קיוויתי שתעני בעצמך לשאלה "איך הן חשופות לתביעות דיבה"

ואכן עשית את העבודה בשבילי...
&nbsp
בכל שקר טוב יש גרגר אמת, ולעמים אפילו לא כ"כ קטן, כך שאני בטוח שיש דוגמאות מאתיות מנשים אמתיות שקבורות אי שם בקמפיין הזה.
&nbsp
אבל נראה שאת משתמשת בו כהוכחה לראיית העולם שלך שהצגת באחת ההודעות האחרות פה (שבדיוק עברתי עליה כי היא מעל השרשור הזה):
את מאמינה שאנחנו חיים היום בתרבות של אונס.
&nbsp
צר לי, אך יש בסיבה הקרובה שלי מספיק נשים כדי שאני אדע שזה לא כך, והתלהמותך לא תעזור לשכנע אותי אחרת.
&nbsp
אם מישהי שאת מכירה אישית עברה תקיפה או הטרדה מינית, צר לי מאוד.
&nbsp
אני לא יודע איך ולמה היא החליטה שקל יותר להוציא את זה לאור בטוויטר מאשר להשתמש ברשויות החוק למטרה לשמה הן קיימות, אבל אני לא חושב שזו הדרך הנכונה להתמודד עם הבעיה, כפי שאני לא חושב שלינצ'ים הם יותר נכונים מבתי משפט, גם אם הם משיגים תוצאות הרבה יותר מידיות.

trilliane

Well-known member
מנהל
איך? חוששתני שהתבלבלת: התלונה אנונימית, המתלוננת לא.

כלומר במקרים רבים זהות האישה ידועה, אבל זהות הגבר שפגע בה נותרת אלמונית, אז מי בדיוק יכול לתבוע דיבה ועל מה? תסביר בבקשה.
&nbsp
"אבל נראה שאת משתמשת בו כהוכחה לראיית העולם שלך שהצגת באחת ההודעות האחרות פה: את מאמינה שאנחנו חיים היום בתרבות של אונס."
נראה לך לא נכון; אני ממש לא מאמינה שאנחנו חיים היום בתרבות אונס (תודה למפלצת הספגטי). אבל אני יודעת (אין לזה קשר לאמונה, זו מציאות מתועדת היטב) שנשים ספגו הטרדות ופגיעות מיניות לכל אורך ההיסטוריה (ממש לא רק היום) וזו בעיה חוצת תרבויות. כוח משחית, ואנשים בעמדת כוח מנצלים אותו. לא רק כלפי נשים ולא רק בכיוון מיני, אבל גם. כיום יותר ויותר מדברים על זה ולכן שומעים על זה, וסוף סוף המודעות עולה וגם הלגיטימציה לנפגעות. זה עדיין תהליך...
&nbsp
"אני לא יודע איך ולמה היא החליטה שקל יותר להוציא את זה לאור בטוויטר מאשר להשתמש ברשויות החוק למטרה לשמה הן קיימות"
אם אתה לא יודע, תלמד! על זה בדיוק אני מדברת. אל תישאר בבורות ובדעות הקדומות או ב"נראה לי", פשוט תקרא. נתתי לך שלל קישורים מהאתר המכובד שדיברת עליו. אם אתה מתעצל לקרוא את כולם, תתחיל מהאחרון.

BravoMan

Active member
אוקיי, באוי נראה:

אני מסכים עם הפסקה האמצעית, שלך, אבל אני עדיין לא משוכנע שאפשר ללמוד משהו על הקושי להתלונן על פגיעות מיניות בישראל 2018 מאוסף הודעות באורך של פחות מ-200 תווים כל אחת.
&nbsp
את טוענת שהתלונה אנונימית אבל המתלוננת לא?
&nbsp
בואי נסתכל בדוגמאות מהכתבות שהבאת:
&nbsp
בקישור הראשון יש 2 דוגמאות.
בשתי הדוגמאות מדובר באנשים שהיו צעירים מידי מכדי לדעת שניתן בכלל להתלונן במשטרה.
לא ברור הגיל של הראשונה, אבל היא טוענת שהיית צעירה מכדי לדעת שזו אופציה, והבחור השני היה בן 6!
בגיל הזה רוב הילדים לא יודעים בכלל מה הוא מין, ואינם מבינים מה בדיוק קורה להם אם הם חווים תקיפה מינית.
&nbsp
מעבר לזה, אם נסתכל על ההודעה הראשונה נראה ש:
א) היא כותבת שהתוקף או המטריד היה בן דוד שלה, כך שאם זהותה ידוע כך גם הזהות שלו. (או יותר גרוע - אם יש לה כמה בני דודים כולם פתאום הופכים להיות לחשודים).
&nbsp
אני בספק אם מי מהם יתבע אותה, אבל זו דרך מצוינת להרוס יחסים עם המשפחה.
&nbsp
ב) היא טעונת שלמרות שלא התלוננה, אותו בן דוד הורחק מהמשפחה.
מה זה אומר? שהיא כן סיפרה לקרובים? שהם זיהו בעצמם בעיה? מישהו כן נקט בפעולה, גם אם זה לא הגיע למשטרה.
&nbsp
נמשיך לקישור השני:
שם יש הרבה יותר דוגמאות, אבל שוב - רובן של מי שהיה קורבן בילדות.
וזה נושא שונה לגמרי.
&nbsp
במקרים בהם כן מדובר בנשים בוגרות, ההודעות אנונימיות, ואני גם מבין למה:
ניתן לזהות מהתוכן את התוקף, גם אם שמו לא מוזכר במפורש, וזה יכול ליצור בעיה גדולה יותר מתלונה במשטרה.
&nbsp
אבל עם כל הכבוד, כשיש אוסף הודעות אנונימיות בטוויטר, אי אפשר לדעת כמה מהן נכתבו ע"י קרבנות אמתיים, וכמה נוספו ע"י בוטים אוטומטים ואנושיים.
&nbsp
כך או כך, שום דבר ממה שהבאת אינו מלמד שיש קושי בישראל 2018 להתלונן על תקיפה מינית לאדם בוגר שמבין מה קרה לו.
&nbsp
כלומר, מעבר לטראומה הפסיכולוגית שנלווית לתקיפה, המערכת פתוחה ואיש אינו חסין, כך שהטעה ממנה התחלנו: שיש קושי להתלונן הגורם לעיוותים בסטטיסטיקת תלונות, עדיין לא הוכחה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי יומרה לשכנע אותך. העיקר שאתה מאמין לעצמך...

BravoMan

Active member
שאלה לי לכל מגיני המסתננים בפורום:

מישהו מכם הסתכל על מפה פעם?
אפה סודן, אפה אריתריאה, אפה מדינת ישראל, ומה יש באמצע?
&nbsp
להם הם באים לפה דווקא?
הרי לא מדובר במדינות שכנות לנו! למעשה, כדי להגיע לישראל הם צריכים לעשות דרך די ארוכה, שאותה יכלו לקצר במעבר ימי ולהגיע לסעודיה. שם יש הרבה יותר מקום!
או, להישאר במצריים, שגם ככה הם חייבים להסתנן אליה לפני שיוכלו להסתנן לישראל.
&nbsp
אם מדובר בפליטים, שבורחים מרדיפה או מלחמה במדינת המוצא שלהם , למה המדינות השכנות לא מספיק טובות להם?
&nbsp
להזכירכם, מי שסתם מחפש לשפר חיים במדינה אשירה אינו נחשב פליט ואינו זכאי לשום מקלט.
&nbsp
אז אני שואל אתכם - למה הם כאן? ולמה אנחנו חייבים להם משהו?

big ass blue

New member
הם לא באים רק לפה

הם באים לכמה ארצות, גם אלה שבדרך...

עוד שאלות?

חלק מהמדינות השכנות טובות,
ובחלק מהמדינות השכנות, הם נרצחים בה.

אנחנו לא חייבים להם שום דבר,
אבל חלק בישראל, וזה מזל גדול,
יש להם לב טוב,
משהו שעלייך ללמוד על עצמך.

למעלה