אני מציע בחום שתפסיק לנסות להיות מנומס ותענה לי בצורה כמה
שיותר ישירה - אני מעדיף דיבור מעליב אך מובן, מצורת ההתבטאות העקומה שלך!
ואם כבר, אין באמת משהו שתוכל לומר כאן ע"ג הפורום שיעליב אותי...

וכן - אמירה לא מסויגת בכמות "כי במדינות השכנות יורים אונסים אותם, יורים בהם ובוזזים את הגופות." סביר מבחינתי לפרש אותה כמהלך רגיל של דברים באותה מדינה, כלומר משהו שמקובל ומבוצע ע"י הרוב בה.

ואם זו אינה תופעה רווחת, למה הזכרת אותה כאן בצורה כזו?

אתה לא חייב לי כלום, גם לא תשובות, אבל מצחיק אותי לראות אותך, בטוח כולך בעליונות המוסרית שלך, כותב דבר והיפוכו בשני משפטים עוקבים:

אתה טוען שאין לך עמדה בנושא, אבל מיד יוצא עלי שאני מדבר מבורות או טיפשות - כלומר יש לך עמדה, והיא מנוגדת בצורה קוטבית לשלי.
אדם שאין לו עמדה בנושא מסוים, לא יקבע נחרצות שמי שכן מחזיק עמדה מסוימת באותו נושא, עושה זאת מסיבות שליליות ולא לגיטימיות.
הרי המשמעות היא שהעמדה הזו פסולה.

אם רצית לדעת למה אני מחזיק בעמדה שאני מחזיק, יכולת פשוט לשאול.
אלא אם על הדרך גם הנחת שאני שקרן ולא תוכל לקבל ממני תשובה ישירה...

בשום מקום בשרשור הזה לא כתבתי שהמסתננים לא סובלים בארצם.
למעשה, אפילו לא כתבתי שהם לא סובלים בארץ.

כתבתי שזה לא מעניין אותי!

כן, הם סובלים, אבל הסבל שלהם אינו הצדקה לאפשר להם לגרום לסבל של אחרים.
וזו העמדה האמתית שלי.

כבר כתבתי את זה - פעם הרגשתי אמפתיה כלפי המסתננים וחשבתי שזה אכן חובתנו המוסרית לעזור להם.
חשבתי שאפילו שהם יכולים להיות נכס למדינה - במקום לייבא לכאן עובדים זרים, ניתן לפליטים לעשות את העבודות שאזרחי המדינה לא מעוניינים בהם.
הפליטים יוכלו להתפרנס בכבוד, ואנחנו נקבל את כוח העבודה שהמדינה שלנו צריכה כדי לתפקד.

הרי היו מקרים של חקלאים בערבה שחסמו בגופם את משטרת ההגירה שבאה לקחת להם את הפועלים. אז הנה פתרון.

התעמקות בנושא גרמה לי להבין שטעיתי, ולכן שיניתי את דעתי בנושא והגעתי למסקנה שהם לא רוצים או לא יכולים להשתלב בחברה שלנו, ולכן לא ראויים לעזרה שלנו, ואין לנו שום חובה מוסרית כלפיהם.
להפך - יש לממשלה שלנו חובה מוסרית להגן על אזרחי המדינה ע"י גירוש מסתננים, והגנה על גבולות בכל דרך, כולל כוח קטלני, כדי למנוע חדירה של מסתננים נוספים.

אני אכן לא אוהב עמימות מוסרית, כי לרוב עמימות מוסרית משמשת תירוץ לאנשים להתנהגות לא מוסרית בעליל.

אני מודע היטב שבמציאות רוב הדברים אינם שחור ולבן מבחינה מוסרית, אבל בסוף צריך להחליט לצד זה או אחר.

חוסר החלטיות יכול להיות הרבה פחות מוסרי מכל פעולה!
אני בטוח שאתה מכיר את המשפט:
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

אני מבין את הסיבות של אלה שרוצים להגן על המסתננים, אבל אני לא מקבל את הסיבות שלהם, לאור העוול שהם גורמים לקרבנות של אותם מסתננים.

עצם היותו מישהו קרבן בעצמו, אינו נותן לו הצדקה לפגוע באחר, אבל אנשים מסוימים לא תמיד רואים זאת.
אדם יכול להגיד שזה שמישהו סבל מהורה מכה לא נותן לו זכות להיות הורה מכה בעצמו ויש לקחת לו את הילדים כדי שלא יסבלו מהתעללות.

אבל אותו אדם לא יסכים שיש לגרש מסתנן שעושה לאזרחים שלנו את מה שעשו לו במדינת המוצא שלו.