תשובה, לך ולשאר המגיבים לעיל.
אני מבינה שזה אולי קצת לא PC להביע כאן דעות ציוניות, אבל בכל זאת אלך עם האמת שלי.
נכון. אנחנו מדינה דמקורטית, וחופש הביטוי הוא אחד מיסודותיה.
על כך כולנו מסכימים. השאלה היא, האם יש גבולות לחופש זה? האם מותר לעשות הכל, אבל הכל, בשם העיקרון הנ"ל?
אם תגידו שכן, ואין גבולות לחופש הביטוי, האם תלכו עם הקצוניות הזו לכל קצה שהוא? למשל, שגם ל'תורת המלך' צריך מקום להשמע?
ובחזרה לנושא: מדוע הם עומדים במחאה נגד המבצע ולא במחאה נגד הטילים על תושבי הדרום? מכאן שהם מזדהים עם בני עמם יותר מאשר עם בני מדינתם. לגיטימי? לא. כשמישהו משלי מזדהה עם האויב שלי בשעת מלחמה, זה אומר שהוא לא באמת משלי. אם הם כל כך רוצים לחיות תחת בני עמם, שיחזירו את תעודת הזהות הכחולה ויילכו לקבל ת"ז פלסטינית. למה הם נזכרו עכשיו לעמוד דקת דומיה נגד אלימות מכל צד, ולא בכל תאריך אחר מהשבועות האחרונים בהם תושבי הדרום חטפו אש? כי אדם קרוב יותר לעצמו, למשפחתו, לבני עמו (כן. In-group, out-group)
ולכן הם חשים הזדהות עם ג'עברי יותר מאשר הם חשו בכל השבועות האחרונים עם תושבי הדרום. אבל מעבר לכך, הפועל היוצא הוא שהם הם לא נגד אלימות אלא נגד אלימות רק כשהיא באה מצד אחד , ומכאן שהם לא שייכים כלל לישראל, אז שלא יבואו בטענות אם ישראל מקפחת אותם.
מה שקורה הוא, ניצול ציני של הדמקורטיה הישראלית שנותנת להם להביע את דעותיהם ללא חשש, מה שלא היה קורה באף מדינה אחרת .
אני מכבדת כל דעה של אדם באשר הוא, יש לי חברים שמאלנים רבים, וגם הם, בעד המבצע הצבאי. לא ייתכן מצב שבו אזרחים ישראליים ישתו מים מתוקים מהבאר וירקו לתוכה קיא ורפש חזרה.
האקט שלהם הוא לא דמוקרטי, הוא דמוני.
וסיפור קצר: כשחברה שלי למדה באוני' חיפה, קבוצת סטודנטים ומרצים הפגינה שם על "הטבח בבית חנון" ( טיל תגובה שנורה לבית חנון והייתה משפחה שלמה שנהרגה על החוף ובסוף גילו שהם בכלל מתו מתחמושת של הצד הערבי).
מה שהיה מקומם באותה הפגנה היא שמנגד התאגדה קבוצה ספונטנית שהניפה דגלי ישראל ושרה "התקווה", והחברים שם עלו אחד אחד לוועדת משמעת וכמעט שהושעו מהלימודים. (כי ה"הפגנה" שלהם לא הייתה בתיאום עם האוניברסיטה ולא קיבלה אישור). אז מדוע כעת האוניברסיטה לא מגיבה ומשעה את אותם סטודנטים? מדוע?
שמעתי שבאת"א גם קיימו עצרת תמיכה להפסקת המבצע, אבל היי...לפחות שם לא עמדו דקת דומיה לזכר מחבלים, לזכר מרצחים.
להיות שיוויוניים, פלורליסטים, אוהבי נראטיבים מתחרים וכל שאר הדברים היפים והנאורים זה דבר אחד. לעמודן דקת דומיה לתומכי טרור, זה דבר אחר! סולם ערכים שלנו לא כולל רק דמוקרטיה, אלא מעבר לכך - נאמנות ופטריוטיות.
ולתוהים איך הנ"ל קשור לפורום. גם מוסר זה חלק מפסיכולוגיה. וישנו את מה שאדם סמית כתב על המוסר: מה מעניין אותך יותר - אלף סינים שמתים בטייפון, או דלקת באצבע הקטנה שלך?
בכל מקרה, כיתרתי כשרשור אוף-טופיק.
(ואני לא יודעת היכן אתם גרים, פרט לקוסם. אבל ני גרה באזור ששומעים בומים ויריטות, ומטוסים שחגים באוויר ללא הרף. ומדם ליבי אני מדברת)
.