החיפוש הייחודי של Gרר

trilliane

Well-known member
מנהל
עם מה אתה לא בטוח שאתה מסכים? אני לא מסכימה עם הדרישה

'על ההחזרה להיות מנומקת וברורה בהרבה (״ריח לא טוב״ שעשוי להעיד על חוסר טריות זה נימוק סביר, ״משהו מרגיש לי לא מדויק״ - ממש לא). על הנימוק לאפשר למלצר, בהגיעו מבויש עם המנה למטבח, להסביר בקלות ובבהירות היכן הכשל ומדוע הושבה.'

ברור לי שהמטרה שלקוחות לא יחזירו סתם על גחמה אישית, אבל אני חושבת שרוב הלקוחות הנורמטיביים לא ממהרים להחזיר מנות (לפחות ממה שאני רואה ומכירה סביבי) ואם הם לא יודעים בהכרח להמליל ולנמק בצורה מספקת מה הפריע להם זה לא מה שאמור למנוע את החזרת המנה בעיניי. מבחינתי גם "זה כ"כ לא טעים שאני לא מסוגל להכניס את זה לפה" הוא נימוק, גם אם הלקוח לא יודע לנתח את המנה קולינרית ולהצביע על מה בדיוק מפריע לו (מה לעשות, רובנו לא אסף גרניט) קל וחומר כשהדברים עוברים למטבח בתיווך המלצר. אם באמת חשוב למסעדה להבין ויש אפשרות, מישהו מהמטבח יכול לצאת ולנסות לדבר עם הלקוח; אבל אי אפשר לדרוש מכלל הלקוחות להיות רהוטים, מנומקים וחדים. זו לא הבגרות בחיבור.

באופן אישי אני מחזירה מנות אם הן הוכנו שלא לפי בקשתי או עם הפתעות לעומת התפריט, ואם הן הוכנו "לפי הספר" רק אם הן לא אכילות מבחינתי (נדיר שקורה, אבל קורה). במקרים כאלה זה בד"כ לא ביוזמה שלי אלא לרוב מלצרים שמים לב שלקוח יושב מול צלחת מלאה ולא נוגע בה. בשונה מהצגה, מזון לגוף הוא צורך בסיסי יותר ממזון לנפש. כבר קרה (פעמים ספורות ונדירות) שיצאתי מסרט או מהצגה באמצע, וזה היה מאכזב, אבל זה לא כמו לצאת רעב.

ועוד דבר – הצגה, סרט, תערוכה – כל אלה הם מוצרי תרבות מוכנים מראש, לצריכה "כמות שהם". הם לא נעשו בהזמנה אישית של הלקוח, אין בהם דיאלוג עם היוצרים. לעומת זאת כשלקוח מגיע לאיש מקצוע ומקבל שירות אישי בהזמנה לבקשתו, גם אם מתוך "קטלוג", התוצר נתון לדיון. זה דומה יותר להבדל בין הזמנה מנגר לקנייה באיקאה (ואגב, ייאמר לזכותן של חברות רבות עם תודעת שירות גבוהה שגם הן יקבלו החזרה של מוצרים אם הלקוח לא מרוצה מאיכות המוצר).
 

החתולית

New member
הספריה - חודש של מנות מוגמות ומשחקי מונדיאל

במסעדת הספריה בבאר שבע יחגגו החל מההיום ה- 14/6 חודש שלם (עד ה- 15/7), של חגיגות עם תפריט מוגזם חדש, עסקיות צהריים ב-39 ₪, תפריט מרגריטות חדש, הקרנות משחקי המונדיאל בכל יום, ותפאורה חגיגית.

בתפריט המוגזם החדש ניתן לפגוש מנות כמו :
  • המבורגיניו - המבורגר בגריל עם אננס צלוי טבעות בצל בטמפורה רוטב צ'ילי מתוק ,כוסברה ובצל סגול , חסה ,עגבניה ואיולי שום . מוגש עם צ'יפס וטבעות בצל – 75 ₪.
  • בואנו - המבורגר בגריל עם טופינג של בשר אסאדו מפורק על הפלאנצ'ה , בצל קלוי וסלסת צ'ימיצ'ורי , איולי שום ואיולי צ'יפוטלה .מוגש עם צ'יפס וטבעות בצל – 75 ₪.
  • בלי כיבודים - קינוח מושחת של קסטת פאדג' שוקולד עם גלידת אוראו וקראנץ' שוקולד אגוזים , בראוניז שוקולד וכוסיות ומרנג במילוי קרם וניל מוגש עם מזרק רוטב שוקולד- 59 ש''ח.
  • סבבושקה – עוגת קומות בבקה בסירופ רום עם גלידת וניל ורוטב תותים , קצפת , מקלוני מרנג וניל , טוויל פטל , דובדבני אמרנה ורוטב פירות אדומים – 59 ש''ח.
  • בומבה גוס - חצי קילו בורגר! ביצת עין, אווז מעושן, בצל צלוי, פטריות בגריל, איולי שום וירקות, בתוספת צ'יפס וטבעות בצל – 89 ₪.
  • קלאסיקו – ארבעה המבורגרים, 250 גרם כל אחד, ימבה צ'יפס והר של טבעות בצל – 195 ₪.
  • סליזי צ'יזי – המבורגר כפול עם גבינת צ'דר טבעונית, איולי שום וצ'יפוטלה, חסה, עגבניה ובצל פריך בתוספת צ'יפס וטבעות בצל - 89 ₪.
  • לב אמיץ – בורגר 250 גרם עם נקניקייה חריפה בסלטה פיקנטית, צ'יפוטלה, בצל שרוף, שום קונפי וירקות. בתוספת צ'יפס וטבעות בצל – 75 ₪.
  • פיינאפל אקספרס – לימונים, נענע, סוכר חום, ואן גוך אננס, מיץ לימונים ממותק וסוכר צהוב – 42 ₪.
נבחרת המרגריטות של הספריה – מרגריטה מנגו, מרגריטה לימונענע, מרגריטה תות, מרגריטה פסיפלורה ומרגריטה פירות יער – כל המרגריטות 42 ₪.

הספריה, יצחק נפחא 25, מתחם מבנה באר שבע. טלפון - 08-665-5120
 

החתולית

New member
הדלי האסיאתי עולה לשלב הבתים

בחודש המונדיאל אשר יחל היום, יום חמישי ה- 14/6, מסעדת "דלי אסיאתי" בהוד-השרון פותרת ללקוחותיה את סוגיית ה"מי מביא בירה?".

מסעדת "דלי אסיאתי" בהוד-השרון, מציעה ללקוחות שירות המשלוחים ארוחה אסיאתית לצד בירות ברוח המונדיאל.
&nbsp
מבצעי המונדיאל:
* "באנס ובירה" – משלוח של בירה צ'אנג האסיאתית וזוג באנ'ס (לחמניות אסיאתיות מאודות עם מגוון מילויים) ב-49 ₪ בלבד, למשך כל תקופת המונדיאל בימים א'-ה'.
&nbsp
* כל משלוח מעל ל-249 ש"ח יקבל במתנה שני בקבוקי בירה צ'אנג
&nbsp
המבצעים מצטרפים לתפריט הקבוע של "דלי אסיאתי", הכולל מנות אסיאתיות כגון פאד קפאו נואה, פאד תאי, בקר סצ'ואן ותפריט סושי עשיר.
&nbsp
דלי אסיאתי
www.asiandeli.rest.co.il
הבנים 15, הוד-השרון
שעות פעילות א'-ש' 11:00-23:00
09-8992555
&nbsp
 

החתולית

New member
רשת נאגיסה - סניף חדש בתל-אביב

רשת המסעדות האסיאתיות נאגיסה, ממשיכה להתרחב, ומשיקה סניף נוסף בתל אביב, והפעם בכיכר המדינה. הסניף החדש מצטרף לשמונת הסניפים הקיימים.

המקום מעוצב בסגנון סושי-בר בוטיקי עם ציור קיר של אמן הגרפיטי רפאל אתגר.

בין המנות המוגשות ב"נגיסה" כיכר המדינה:
  • סלט מיזאקי נתחי עוף / דג לבן, פרי עונתי, מלפפון, נענע, כוסברה, למון גראס, בצל סגול, צ’ילי, בצל מטוגן ובוטנים. מחיר: 49 ש"ח
  • סביצ'ה דניס דניס קצוץ, עירית, בצל סגול, צ’ילי וכוסברה בתחמיץ שמן סומסום ולימון. מחיר: 56 ₪
  • ריינבו רול רול סלמון ואבוקדו עטוף בטונה אדומה, סלמון, בטטה ואבוקדו. מחיר: 44 ש"ח
  • אקא טונה רול דניס, אבוקדו, בוטנים ושיטאקה, עטוף בטונה אדומה ומעל שבבי סלמון טמפורה בליווי ספייסי מיונז, טריאקי ובצל ירוק מעל מחיר: 64 ש"ח

NAGISA כיכר המדינה
א'-ה' 12 ועד חצות, ו' 12:00-17:00
שבת - שעה אחרי כניסת שבת ועד חצות
03-9744444
משלוחים לכיכר המדינה והסביבה
 

החתולית

New member
נקרא מאכזב

84 ש"ח למנה ראשונה של בוראטה? יקר מאד לטעמי.
&nbsp
בתיאור המנה הצמחונית, הכרובית היתה אמורה להיות כמעט חיה? כשראו שהשאיר בצלחת את רוב הכרובית, שאלו למה?
 

החתולית

New member
מסתבר שלא רק בערב

בשישי בצהריים רפי כהן עבד מאחורי הדלפק בעזורה תל-אביב.
 

החתולית

New member
עך הדיווח

היות שהחיך שלי לא סובל חריפות, נראה שמאו פאו ה"אשכנזיה" הכי מתאימה לי
 
ממש תמוהות

פיפי'ז היא סתם דוגמה לבעייתיות של מדריך מודפס. אבל היא לא לגמרי נסגרת. פיפי'ז שינתה/תשנה קונספט. לא כל כך הבנתי את הקונספט החדש אבל זה משהו בסיגנון של פתיחה פעם בשבוע ואוכל לפי איזשהו נושא.
אם יהיה עניין במקום כתוצאה מגומיו אולי המסעדה תוחזר לחיים.

ולגבי אייל שני... אוי ויי.
די תמוה להגדיר אותו כ"קובע הטרנדים הקולינריים של השנה", אבל התואר המלא הוא "קובע הטרנדים הקולינריים ויזם השנה".
יזם השנה? שני? אולי התבלבלו בינו לבין שחר סגל. ואם כבר אז לתת לסגל את תואר " יזם השנה בראייה גלובאלית", לא מקומית.
 

Nרב

New member
מסכימה לגבי מונאר ומה פאו - את מונאר

אני ממש אוהבת לצהרים ובמה פאו הספיקה לי פעם אחת .... בדוסה בר עוד לא יצא לי לבקר והם ממש על הכוונת...
 

Maldini Girl

New member
ארוחה סתמית בקפה סירה

בשבת בשעות אחה"צ חזרנו מסרט וחיפשנו מקום לשבת בו לאכול משהו לא כבד מידי. הלכנו לקפה סירה, מקום יחסית חדש בירושלים שפתוח בשבת (ומכאן כבר יש לי הערכה אליו). המקום היה די מלא. הושיבו אותנו ומיד הביאו כוסות מים, הודיתי מכל הלב (היה יום חם) ואמרתי לבן זוגי שמבחינתי הם כבר קיבלו 10 נקודות.
ובכן, אלו בערך הנקודות היחידות שקיבלו ממני.
הבחור הזמין חצי סנדוויץ' גאודה, אני הזמנתי פסטה אליו אליו (קישואים, שמן זית, שקדים ושום) והזמנו למרכז השולחן סלט יווני. הכריך מגיע עם צלחת ירקות והפסטה עם סלט ירוק, הסלט היווני מגיע עם לחם.
כעבור כ20 דקות הופיעו סלט ירוק וצלחת ירקות. חשבנו יופי, זה אומר שהעיקריות מיד מגיעות. אז לא. כעבוד עוד כ10 דקות הגיע הלחם, כמה דקות אחריו הסלט היווני והסנדוויץ' ורק לאחר כמה דקות נוספות הפסטה.
הטעם?
הסלט היווני היה אחלה. כמו שסלט יווני צריך להיות.
הלחם סתמי ומוגש עם פנכונת קטנטנה של חמאה (לא פרופורציונלית בשום צורה לכמות הלחם) ועוד פנכה של משהו דמוי פסטו אך חסר כל טעם.
לא טעמתי מכריך הגאודה. אבל הוא היה עשוי מאותו לחם והיה נראה לחלוטין כמו משהו שהייתי עושה בצורה מפנקת יותר בבית.
הפסטה הייתה סתמית עוד יותר ובלי טעם בכלל. המון שמן זית שהיה כולו בתחתית הצלחת, בלי מלח ופלפל בכלל.
אני כן חושבת שראוי להגיד שהתמחור הוא על הצד הסביר לחלוטין. פסטה עולה 42 שקלים, הסלט 38, החצי כריך עלה נדמה לי 28 או אולי פחות.
אבל בשורה התחתונה חיכינו הרבה מידי זמן לאוכל שאין צורך לטעמי לחכות לו בכלל.
 

החתולית

New member
פיתה פנדה

בשישקו יש סוף סוף ברז גינס, וזה היה תירוץ נפלא לנסיעת שישי לתל-אביב.
&nbsp
התחלנו בפיתה פנדה בשוק הכרמל, מקום שאני מתכננת יובלות לאכול בו פיתה, ואיכשהו עד עכשיו לא יצא לי.
&nbsp
בפיתה פנדה מגישים 3 מנות בלבד: סוג של סביח (25), סביצ'ה בפיתה (35), סלופי ג'ו בפיתה (35).
&nbsp
אני בחרתי בסביצ'ה המכונה סביצ'ה דג ים מטוניס. בפיתה שאחרי אפייתה עוברת אידוי קל, ממלאים סביצ'ה עם אריסה, לימון כבוש, טחינה ותערובת עשבי תיבול.
מנה קייצית מאד, מלאה טעמים בועטים ומאד רעננה. האידוי הופך את מרקם הפיתה לענני משהו, והיא סופגת נהדר את הנוזלים במנה אבל לא מתפרקת.
&nbsp
הבחור הזמין סלופי בשר, כמובן. אותה פיתה מאודה מלאה בבשר פלדה טלה בבישול ארוך, חצילים מהסביח, רטבים וסלט ירקות ועלים.
הוא היה מרוצה מאד מהמנה שלטעמי מתאימה יותר לחורף. טעמתי ממנה, ולבשר היה טעם מתקתק נפלא.
לטעמי המנה שלי ניצחה, ולשמחתי הוא לא אהב אותה ולא רצה לטעום ממנה יותר מביס קטן

&nbsp
ליווינו את הפיתות בכוסות גדולות של תה קר ומיץ תפוחים (10 ש"ח לכל כוס).
&nbsp
נחזור, בטח שנחזור, אני עוד צריכה לטעום את הסביח.
&nbsp
בשישקו היה שמח, כמו בכל יום שישי. מוזיקה ישראלית נהדרת, גינס מזוגה כהלכה, וצ'ייסרים של פרנה בראנקה - מה רע?
&nbsp
אחרי השנ"צ, ארוחת ערב זריזה של נתח קצבים וסלט ירקות, עם בקבוק פינו נואר של ויתקין.
&nbsp
בשבת בבוקר הוא טס לניו-יורק ואני התחרדנתי בבית.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

doutsh

New member
לגבי מונאר - לדעתי ממש לא אותנטי

יש שם אכן מנות חביבות ולא יקרות, אבל לא הודיות (לטעמי).
האווירה היא אכן של "דאבה" הודית, אבל האוכל ממש לא משם לצערי.
 
יש כמה עם 14.5

לה רג'אנס, בלו סקיי, טומפולומופו, יפו תל-אביב.
&nbsp
לדעתי הדובדבן בקצפת המאוד הזויה הזו היא ששגב (13.5) (וגם הבראסרי) קיבל יותר מטאיזו (13). כמובן שיש אי אלו דברים הזויים בבחירות האלו, אבל איכשהו זה באמת קפץ מעל הכל.
&nbsp
אני לא רואה את הרשימה המלאה עדיין גם באתר שלהם, אבל בהנחה שאין עוד מסעדות שפספסו בהארץ, אז מקומות כמו מסה, פופינה, פרונטו, הבסטה, קיטשן מרקט, בית תאילנדי, סנטה קתרינה, הוטל מונטיפיורי אפילו לא הגיעו ל-13.
לא את כל המסעדות האלו אני אוהב, אבל לבטח אף אחד מהטבחים שם לא חושב שהוא צריך להיות מתחת לשגב. אפילו סתם בדירוג הפנימי של הברודואים אני בטוח שהוטל מונטיפיורי נמצאת מעל הבראסרי.
&nbsp
אם הבחירות היו קצת שונות הייתי מתעניין באמת באופן שבו שופטים אנשים עם חך אחר וסט ציפיות שונה ממסעדנות את המקומות הישראלים. אבל ברגע שהסלון נמצאת בטופ אז איך אפשר לדבר על רעש, מקצוענות, שירות פורמלי או מחיר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מחירים מטורפים... במחיר כזה הייתי מצפה לצאת מרוצה בטירוף

 
למעלה