החיפוש הייחודי של Gרר

החתולית

New member
שמחה לקרוא שנהניתם מהארוחה במשייה

השירות שם יוצא דופן ומאד מקצועי, והאוכל יוצא דופן.

המנות שאכלתם נקראות מצויינות, ושונות לגמרי מהמנות שהיו בתפריט כשאכלנו במסעדה בינואר.

הפרדתי את הדיווח, כדי לתת לו מקום משלו
 

Gרר

New member
וואו איזו ארוחה!!!

היינו במשייה מזמן, ורשמנו לעצמנו מאסט לחזור.
בינתיים לא יצא, אבל אין ספק שהדיווח שלך תורם לקידום העניין
 

gastro101

New member
תודה רבה ! הסלט הזה תפור על בעלי הצמחוני חובב תמרים

רצה לבדוק אם יש מקום לסופש...
 

החתולית

New member
גם התקשורת עוסקת במדריך גו מיו

יקיר אלקריב מידיעות אחרונות בכתבה שכותרתה: "נו באמת, לכו תאכלו באגט".
https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5290732,00.html
&nbsp
אבי אפרתי מוואללה בכתבה שכותרתה: "פיאסקו חובבני: אבי אפרתי בהלם ממדריך גו-מיו החדש".
https://food.walla.co.il/item/31668...utm_content=whatsup&utm_campaign=socialbutton
&nbsp
אני משערת שבימים הקרובים יעלו עוד כתבות בנושא, בהמשך לדיונים שמתקיימים בכל מקום אפשרי.
 

החתולית

New member
אז'ני בראזייה

בשבוע שעבר ציינו את יום הולדתה של אז'ני בראזייה, השפית הראשונה שזכתה בשלושה כוכבי מישלן.
&nbsp
בוואללה כתבו קצת עליה, וחשבתי שיהיה מעניין לקרוא עליה מעט:
https://food.walla.co.il/item/3165268
 

Gרר

New member
בקיצור יוספיאסקו


הבנאדם חיכה למדריך הזה כמו לבואו של המשיח
נתן לו חשיבות שרק התנך שני לה בכל הקשור לאוטוריטה בנוגע למסעדות (כזכור התיחס בביטול לדיווחים בפורום לעומת ה-מידע במדריך)

בסוף מסתבר שמדובר במוצר נחות, הזוי ומנותק,
שהקשר בינו לבין המדריך המקורי גם כן לא ברור (מצחיק שברשימה בדף הראשי של גו-מיו יש לינקים למדריכים של 17 ארצות שונות, ושם ישראל לא נכללת. צריך לעשות תמרוני נאטו באתר שלהם כדי להגיע לישראל)

אבל לפחות קיבלנו שקט ל 720 יום בכל הקשור למנטרת השמן המזוכך (ממה שאני זוכר ההתחיבות היתה כרוכה בהוצאת המדריך לא בטיבו).
אז תודה לגו-מיו וואנאבי ישראל על התרומה הצנועה הזו לחיינו.

אישית, בשנת 2018 פחות מעניין אותי מישליין וגו-מיו ושאר הדירוגים שמבוססים על סוקרים שאין לי מושג מי הם.
ב 2018 אני מנצל אץ המשאב הנפלא שנקרא אינטרנט, ושאם יש דבר אחד שהוא ממש מצטיין בו זה חיפוש.
ואם אני קורא דיווח של חתולית או של אבי אפרתי על מסעדה כלשהי ורוצה לדעת אם זה רלוונטי אליי אני אחפש מה הם כתבו על מסעדות אחרות שאני כן מכיר, ועם הזמן אדע על סמך ההצלבה הזאת לדיווחים של מי להתייחס יותר או פחות.

ככה עובד חובב האוכל הרציני של 2018. ספדים. מדריכים מודפסים. סוקרים אנונימים. כל זה נחמד למי שאוהב להחזיק ספר ביד כי כיף לו לדפדף או להתבשם מהריח של הדפים.

אני נגמלתי מזה ביום שהפסקתי לרוץ לדואר כדי לקחת משם את המדריך החדש של דפי זהב. גם ספרים רגילים אני כבר לא מחזיק. אפליקציית קינדל עושה לי חיים הרבה יותר קלים. להבדיל מספר מודפס היא תמיד איתי (תלוי סוללה כמובן אבל זה בקטנה) ואני אפילו יכול להגדיל אותיות. איפה זה ואיפה ספר מודפס.

היו שלום גו-מיו. מבחינתי בכל מקרה אתם הדור הישן ולדירוג שלכם יש ערך קוריוזי בלבד בעיניי. רק קחו מפה את הגיגי השמן המזופת. הבטחתם לי שקט ל 720 יום אז לפחות בציפיה הזאת תעמדו.
 

Gרר

New member
האיטלקים ניצחו את הצרפתים... (ולא, אני לא מדבר על המונדיאל)

 

oferlev9

New member
אבי אפרתי מתאר את המדריך כפיאסקו חובבני - "גו-מיו, גו הום"

https://food.walla.co.il/item/3166838

לא בטוח שקיימות די מילים בשפה העברית לתיאור החובבנות, החפפנות, המנותקות וחוסר ההבנה הנשקפות מהספר הצהוב עם הכיתוב האדום הנמכר מהיום בחנויות. "
וגם מצטט את רון מיברג שאמר על המהדורה הקודמת לפני 15 שנה: "גו-מיו, גו הום"
 

החתולית

New member
לילה לבן תל-אביב

ביום חמישי הבא ה- 28/6 ייערך בתל-אביב הלילה הלבן. הנה מידע על מה יקרה בלילה הלבן במסעדות.
 

החתולית

New member
יקב קנאטיר וחוות צוק - קרקס על גחלים

בהמשך להצלחת החגיגה בשנה שעברה, יקיים גם השנה שיתוף פעולה עם חוות צוק, ויחגוג באירוע ייחודי של יינות היקב שימזגו ללא הגבלה בקרקס על גחלים.
&nbsp
האירוע יתקיים בנטור שבגולן - ביום שישי 29.6 החל מהשעה 18:00, ויכלול חוויה קולינארית של צוות 'חוות צוק המעדניה' ו'קרקס על גחלים', מסיבת ריקודים ומוסיקה של הרכב אתני, מרחבים ומיקום שמימי עם אין סוף כרמים וירח מלא .
כחלק ממסיבת החברים ייהנו האורחים מאוכל משובח בניצוחם של תומר צוק ושף אסף שנער מ'חוות צוק-המעדניה', אשר יציעו מגוון רחב של מנות Farm to Table ממטבח שיבנה במקום, המבוסס כולו על אש טבעית – מדורות, מעשנות וגריל פחמים.
&nbsp
באירוע ימזגו, ללא הגבלה, יינות הבוטיק הרעננים של יקב קנאטיר, בראשותו של היינן איתי להט, ביניהם: רוזה Fancy Pink 2017, שאנין בלאן Fancy Light Yellow 2017 ועוד.
&nbsp
ברקע מוזיקה לריקודים של DJ ניר גולדמן, ומוזיקה של ההרכב האתני האנרגטי 'יוסוף ואחד'.
&nbsp
הילדים יוכלו לחוות הפעם גם מופע קרקס וסדנת קרקס.
יש אפשרות לשריין חלקה להקמת אוהל שמביאים מהבית ללינה בלילה או לשכור אוהל הממוקם במתחם עם מקלחות, וכן להזמין לארוחת בוקר קלילה תמורת תשלום.
&nbsp
29 ביוני, יום שישי, 18:00 אל תוך הלילה,
חוות קנאטיר, נטור, רמת הגולן.
מחיר לאדם: 450 ₪; ילדים בגיל 6-12: 150 ₪, ילדים עד גיל 6: חינם.
&nbsp
רכישת כרטיסים והזמנת אוהלים מתבצעת מראש בלבד, באתר: http://kanatir.com/event/
&nbsp
 

החתולית

New member
שרונה מרקט - יום הולדת עוגיה נחמדת

לכבוד יום ההולדת ה- 3 של שרונה מרקט, שש סלבריטאיות ונבחרת שפים מובילים, יגשימו את הפנטזיות המתוקות ביותר שלהם במיזם קולינארי אשר יציע 10 עוגיות מפנקות וגדולות במיוחד.

העוגיות יוצעו בחנות העוגיות "סופט" במרקט במהדורה מוגבלת, למשך שלושה שבועות בלבד בין התאריכים 18/6-6/7, ).
חלק מהכנסות המיזם יתרם לעמותת "מלאכי יום הולדת", שמארגנת ומפיקה ימי הולדת לילדים ממשפחות מעוטות יכולת, כדי לאפשר לכל ילד וילדה בישראל לחגוג את יום הולדתם.

העוגיות יימכרו במחיר 18 ש"ח לעוגיית ענק. עוגיות הכוללות גלידה ותוספות יימכרו במחיר של 25 ש"ח.
  • העוגייה של יעל גולדמן: המנוקדת- עוגיית וניל מנוקדת בריבת חלב, קרמל מלוח ועדשי M&M צבעוניות.
  • העוגייה של לירן כוהנר: הענוגה- עוגיית וניל, קרם נוגט, שברי בוטנים, קרמל מלוח ושוקולד לבן.
  • העוגייה של עדי הימלבלוי: השוקולדית- עוגיית שוקולד צ'יפס עם שוקולד מריר, חלב ולבן, קרמל ומרשמלו.
  • העוגייה של דנה גרוצקי: המתוחכמת- עוגיית שוקולד צ'יפס עם שברי ג'נדויה ופררו רושה.
  • העוגייה של מלי לוי: הלוהטת- עוגיית דאבל שוקולד ושוקולד-צ'יפס חום בציפוי שערות חלבה, קרמל ושוקולד.
  • העוגייה של עמית פרקש: המתפנקת- עוגיית שוקולד-צ’יפס, חמאת בוטנים, בצק עוגיות, פקאן מסוכר ואוריאו.
  • העוגייה של שף שגב משה: הישראלית- עוגיית אגוזי מקדמיה, אגוזים ושוקולד לבן, עם גלידת וניל, שערות חלבה וסילאן.
  • העוגייה של שף ישראל אהרוני: האלגנטית- עוגיית חמאת בוטנים עם שברי ג'ינג'ר מסוכרים.
  • העוגייה של שף אביב משה: המלבית- עוגיית קוקוס, פקאן, עם גלידת וניל, שבבי קוקוס, פיסטוקים גרוסים וסירופ מלבי.
  • העוגייה של שף רן שמואלי: האגוזית- עוגיית שוקולד-צ'יפס וקרוקנט, פקאן מקורמל לצד שוקולד-אגוזים חם לטבילה.

חגיגת יום ההולדת של "שרונה מרקט" תתקיים במשך שלושה שבועות (18/6-6/7) ותכלול מבצעים של 25% על כלל המוצרים המוצעים בחנויות המרקט.
 

החתולית

New member
אוצרות הגליל - אירועים קולינריים בגליל

מיזם 'אוצרות הגליל' מרכז מספר אירועים קולינריים מרעננים לכבוד הקיץ.

סיורים קולינריים בעכו בהדרכת 'סטודיו אוכל'
סיורים קולינריים בהדרכת צוות 'סטודיו אוכל'- אביחי פחימה ועידן יקיר. הסיורים יצאו מהכניסה לעיר העתיקה בעכו, ויעברו בבזאר התורכי, בו פועלות מספר מסעדות מקומיות שתפריטן מתבסס על הדגה המקומית וירק עונתי, הסיור יעבור בחנות תבלינים, ירקן, דוכני קפה ועוד.
המשתתפים ילמדו גם להבדיל בין דגי ים לבין דגי בריכה ולהכין סביצ'ה טרי, יטחנו תבלינים טריים, ילמדו על בחירת ירקות ועוד.
הסיורים יתקיימו בימי שישי בחודש יולי- 6.7 ו-27.7.
עלות: 140 שקלים לאדם.

קיץ מרענן במחלבת אלטו
על בית הקפה של מחלבת 'אלטו' בקיבוץ שמרת, מציע תפריט קיץ מרענן, חלבי וכשר.
התפריט כולל גלידות שוקולד, וניל, מנגו וחלבה ופריגורטים טבעיים, במבחר טעמים - תות שדה, פרי יער, אפרסק, ופסיפלורה.

חמישי שמח בקפה יודפת
בחודשי הקיץ, מקיים 'קפה יודפת' ערבי פיצה-בירה בשעות 15:30-21:00, עם קינוחי קיץ משתנים, ביניהם מלבי קוקוס, קראמבל פירות קיץ עם גלידה, גלידות, מילקשייקים, ושייק פירות בשלל טעמים.
כמו כן, יתקיים מבצע על רכישת הבירה הגלילית 'בירה מלכה'- בהזמנת מילוי על כוס בירה, מקבלים כובע בירה מלכה מתנה.
בנוסף, בכל יום חמישי בשעה 20:00 תתקיים הופעה חיה, הרצאה או אירוע תרבות. הכניסה חופשית והקהל מוזמן. בין המשתתפים- איתי דלומי, אייל ארליך, ד"ר רוית גור- לינדברג על סיפורם של שבויי ישראל בסוריה, השקת הספר "אוסף מפיות" עם הסופרת הדס דושי וקס ועוד.


סדנאות בישול לילדים במסעדת 'דליקט'
מסעדת 'דליקט' בתרשיחא פותחת לילדים סדנאות בישול בנושאים שונים: אסיאתי, סושי ומוקפץ; פיצה ופסטה; סדנת ארוחת ערב לכל המשפחה ועוד.
הסדנאות יתקיימו בימי שני וחמישי בחודשי יולי אוגוסט, בשעות 15:00-17:00, ומיועדות לילדים בגילאי 5-12.
עלות- 70 שקלים לסדנה.

לפרטים על האירועים הקולינריים ולהזמנת מקומות:
אתר אוצרות הגליל - www.ozrothagalil.org.il
טלפון 077-9964673
 

החתולית

New member
קמפאי סטריט ווק - תפריט קיץ טרופי חדש

עם בוא הקיץ, רשת קמפאי סטריט ווק משיקה מנות ושייקים עם ניחוחות טרופיים אסייתיים שיוגשו בכל סניפי הרשת עד סוף הקיץ.

בין המנות הקיץ החדשות:
  • מנת סלמון פוריקאקה רול - במילוי סלמון טמפורה ג'ינג'ר, מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק עטוף בסלמון קצוץ עם קרם וואסבי, ליים ושבבי פוריקאקה פריכים 44 ₪,
  • סלט יאם מה מואנג - סלט מנגו בוסר עם דג פריך, אגוזי קשיו, עגבניות שרי, צ'ילי, בצל סגול וירוק, בזיל תאילנדי, כוסברה וקריספי שאלוטס ברוטב נאם פלא, ליים וליימון גראס 42 ₪
  • מנת קינוח טרופיק טפיוקה קוקוס ומלון - פניני טפיוקה בקרם קוקוס אינדונזי, כדורי מלון ולונגן, מנגו באבלס, קראמבל קוקוס ורוטב פסיפלורה 29 ₪.

בתפריט השייקים החדש ניתן למצוא שייקים כמו:
  • לאסי - בננה, פקאנים, בוטנים, חלב קוקוס ומי סוכר 21 ₪.
  • פיליפינית - למון גראס, פסיפלורה, אפרסק, פירות יער, חלב קוקוס ומי סוכר 21 ₪.
  • גאיה - אפרסק, ג'ינג'ר, נענע, לימונדה, סאוור, תפוז ומי סוכר 21 ₪.
  • תפוז סיני :- תפוז, נענע, ג'ינג'ר ומי סוכר 21 ₪
  • גיישה - חמוציות, פירות יער, אפרסק, מונין קיווי, פסיפלורה, מי סוכר וחליטת תה אדום 21 ₪.

רשת קמפאי סטריק ווק:
ביג באר שבע(כשר) חיל ההנדסה 1,
יס פלנט באר שבע ברוך קטינקא 2,
ביג פאשן אשדוד אריאל שרון 1,
סינמה סיטי נתניה המחקר 3,
אושילנד כפר סבא עתיר ידע 2,
ישפרו סנטר מודיעין ( כשר) דרות המלאכה 22,
מרכז מסחרי גלובוס סנטר נתיבות (כשר) בעלי המלאכה 202.
 

oreldi

New member
תודה על דיווח מגרה

את כופתאות הריקוטה אכלתי שם וזו היתה המנה הפחות טובה מכל המנות, היא היתה אנמית. שאר המנות אני לא מכיר. אהיה שם עוד שבועיים
 

oreldi

New member
שיפודי חן- רמת גן

לא מזמן קראתי פה המלצה על המקום. ביקרתי שם לא מזמן.
מדובר בשיפודיה עם מגוון די רחב, בנוסף לשיפודים הסטנדרטיים יש שם חלקי פנים, כבד אווז ועוד.
הזמנו 2 שיפודי פרגית ושווארמה בצלחת. השיפודים מגיעים עם כמה סלטי פתיחה (כרוב, חמוצים), ציפס, חומוס, סלט ירקות.
השווארמה (פרגית או הודו) היתה טובה, מתובלת טוב, שומנית במידה, טעימה בסך הכל. לא יוצא לי לאכול הרבה שווארמה אבל היא היתה בהחלט טעימה. הפרגית היתה סטנדרטית. עד כאן הכל בסדר.
אבל כל המסביב לא אהבתי- נתחיל עם הציפס. אני מת הצ'יפסים הקראנצ'ים של שיפודיות טובות. הציפס כאן לא היה פריך מספיק, סתם ציפס בנאלי.
החומוס היה תעשייתי, הסלט היה טרי אמנם אבל בלי טיפת תיבול. על הכרוב ושאר הסלטים חבל להרחיב מילים.
לסיכום- בשר טוב, כל השאר סתם אחד גדול. יש מספיק שיפודיות שגם כל המסביב שלהם טעים. לא ממליץ
 

oreldi

New member
מפגש הפלאפל התימני גבעתיים

טרי טרי מהיום.
לקחנו פלאפל ופיתה ופרגית בצלחת עם אורז.
הפרגית היתה פרגית , האורז היה אורז. לא ציפיתי ליותר או פחות מזה.
אבל ממקום שקורה לעצמו מפגש הפלאפל ציפיתי לפלאפל ראוי. בראש ובראשונה שיהיה לוהט. אז זהו שלא, הפלאפל היה חם אבל לא לוהט כמו שהוא צריך להיות. בדיוק כמו בפעם הקודמת שהייתי שם. כנראה לא מבינים שם את ההבדל בין פלאפל שיצא עכשיו מטיגון לפלאפל שעמד בחוץ.
בנוסף לטמפרטורה גם הטעם שלו היה תפל.
בקיצור- לכו פלאפל הכהנים ממול
 
למעלה