האמת שבחג הראשון אכלנו בכרתים...
אבל זו היתה חופשה קצרה שבמהלכה אכלנו הרבה במלון (Stella Palace) ויצא לנו רק פעמיים לאכול במסעדות מחוץ למלון, פעם אחת בחאניה ופעם אחת במסעדה "על הדרך". כיוון שכך, לא הרגשתי שיש לי מספיק "בשר" בשביל לדווח אבל סך הכל כרתים נטולת טייפונים התגלתה כיעד חופשה מאד מוצלח שמאפשר לשלב גם מנוחה במלון וגם יציאות לטיולים מוצלחים (הגבול ליכולת הבטן גב שלי היא יום וחצי גג).
ההפתעה הגדולה היתה הציזיקי, ששונה לחלוטין ממה שהכרתי בארץ. במקום היוגורט הדליל שהכרתי היוגורט ביוון הוא קרמי וסמיך וזה הרבה יותר טעים ככה מאשר ה"מרק ציזיקי" שהכרתי עד היום. מקום נוסף שפוגשים יוגורט מוצלח הוא בגירוס, הגירסה היוונית לשאוורמה, וזה ממש ממש משדרג את השאוורמה.
גם עם פילו הם יודעים לעבוד שם ביוון ואכלנו לא מעט מאפים מוצלחים. האישה מכירה קצת יותר טוב את האוכל היווני אז אולי היא תרצה לפרט יותר.
בכל מקרה חופשה מהנה מאד אבל באמת לא מספיק בשביל דיווח ראוי...