החיפוש הייחודי של Gרר

Gרר

New member
זה דווקא יכל להיות טוב

גם היינו מקבלים את הארוחה בחינם וגם, אולי, היו מסכימים להוציא ברולה אחר נורמאלי במקום המרק הלא מוצלח הזה. אבל לצערי אף מצלמה לא הפציעה...
 
לגבי הברולה

כששברנו את המעטפת הקראנצ'ית של הסוכר וראינו את המרקם הנוזלי שלו- היה לנו ברור שמשהו השתבש..
בכל זאת פנינו למלצר - ושאלנו כאמור - אם ככה זה אמור להיות? למרות שמן הסתם ידענו שלא..
מאוד הופעתי שהוא אמר "שזאת הגרסה שלהם- האינטרפטציה שלהם לברולה"
בין הקראציה (CREATION) לאינטרפטציה (INTERPETATION) כבר הייתי דיי מעוצבנת עליו ולכן אמרתי לו שאכלתי הרבה פעמים ברולה בחיים שלי ושזה לא אמור להיות כזה נוזלי וכדאי שיבדוק את עצמו..
הוא לא ממש הגיב...
אם הברולה לא היה חלק מתפריט מובנה שהיה לו מחיר מובנה - הייתי כמובן מבקשת לבטל את המנה...
אם השעיה לא הייתה מאוחרת ולא היינו "מבלים" במסעדה הזאת כבר שעתיים וחצי- הייתי מבקשת שיחזירו ויכינו אחד חדש
אבל לא היה טעם לא לזה ולא לזה ולכן פשוט הרמתי ידיים...
פשוט לא האמנתי במידת הזלזול בסועדים שהארוחה הזאת הגיעה אליה.

את הCREATION הזה אני אזכור עוד הרבה זמן.
 

אספרסו2

New member
פשוט אי הבנה

Créme Brûlée nach Art des Hauses
&nbsp
כך כתוב בתפריט,בסגנון הבית.
הטייה שווייצרית של הקינוח הזה מאפיינת את האיזור.
&nbsp
באמת שחבל להתרגז,פשוט להבין שחוויתם מטבח מקומי.
 

Gרר

New member
מלצר טוב אמור להבהיר את זה מראש לתיירים שמזמינים את המנה

זה שונה מ-א-ד מהגירסה המוכרת של קרם ברולה ולכן צריך להגיד מראש ולא להפתיע. גם ככה היו לנו מספיק הפתעות בארוחה הזאת.
 

אספרסו2

New member
אבל זה כתוב בתפריט

"בסגנון הבית"
מבחינתו אין לו צורך להסביר את מה שכבר כתוב.
 

Gרר

New member
כמו שכתבתי בדיווח עצמו

יש גבול מסויים שאפשר לשחק עם ברולה. לשנות לגמרי את הטקסטורה ולהגיש את זה כמרק חם זה כבר לא ברולה. מה בדיוק ברולה בזה??! הסוכר למעלה?!?! אני גם יכול לקחת מנת חומוס ולשים מעליה סוכר ולקרוא לזה ברולה בסיגנון ישראלי. ועדין, זה לא הופך את זה לברולה. אפילו לא ברולה בסיגנון הבית.

כל אחד יכול לקחת כל מנה לשנות אותה לחלוטין ולקרוא לה "בסיגנון הבית". בשביל זה בדיוק יש מלצר. בשביל קצת קומון סנס אנושי שיידע לזהות עד כמה מנה רחוקה מספיק מהמקור בשביל להזהיר מראש סועד.

ואתה יודע מה, אם זו היתה הפאלטה היחידה שם - ניחא. אבל זה רק עוד חתיכה שמסתדרת לי מאד מאד טוב בפאזל של כל הארוחה ההזויה הזאת. לאור כל מה שהיה שם קודם לא מפתיע שלא נראה להם הגיוני להסביר טוייסט מ-א-ד לא שגרתי מהמנה המקורית, גם אם באיזורים מסויימים בשוויץ הוחלט שזה מוצדק להמשיך לקרוא למרק הדוחה הזה בשם המותג ברולה.
 

Gרר

New member
אוקיי אז לפחות הקוראים שיגיעו לשם להבא יידעו למה לצפות

סוג של שירות שלי לציבור...
 
בסגנון הבית זה אומר שאפשר להגיש משהו שהוא לא קרם ברולה?

אז אולי אני אגיש סופלה שוקולד ואקרא לזה קרם ברולה?
נוו באמת.
בסגנון הבית יכול לרמז שאולי עשו איזו ואריאציה בקרם- אבל לא שהגישו משהו שהוא שגוי מבחינה טכנית
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חושבת שהם התעלמו מהמילה "קרם", שעדיין בתיאור המנה

וגם בשפות אחרות וגם בסגנון הבית (יהא אשר יהא) "קרם" עדיין צריך להיות במרקם של קרם כדי להיקרא "קרם". לתחושתי, לפי התיאור שלכם, הם סתם פקששו בהכנה והתנערו מאחריות על התוצאה. נשמע שהמלצר פשוט נפנף אתכם. גם אם נניח שכך המנה אמורה להיות
, היא לא טעימה, מבחינתכם בלתי אכילה, ומסעדה שמכבדת את עצמה ואת לקוחותיה לא עוברת על דבר כזה לסדר היום ומשאירה לקוחות מאוכזבים ועם טעם חמוץ בפה (מילולית!).
 
לא הבנתי מה הקשר

"קרם ברולה בסגנון הבית" עדיין אמור להיות קרם ברולה.
לא מקבלת את הטענה שזוהי "הטייה שווצרית"
ראיתי כבר כל מיני ואריאציות לקרם ברולה - שהוסיפו לו מרכיב טעם כזה או אחר- אבל המרקם שלו עדיין נשאר כמו שאמור להיות והוא לא הוגש נוזלי וחמים!

קרם ברולה כזה פשוט הוכן לא נכון
ואם התכוונו להגיש אותו ככה- אז הוא לא ראוי להיקרא קרם ברולה.

קצת מעצבנת הגישה שלך לנסות לצייר אותנו כ"מתלוננים סתם"
 

אספרסו2

New member
חבל שאת שוב מתעצבנת

במקום להבין שזה הסגנון המקומי,השוויצרי שמותאם גם
לטעמו של הסועד המקומי.
 
לא מקבלת את הטענה

קרם ברולה הוא קרם ברולה הוא קרם ברולה
מרק חם עם ציפוי סוכר אינו קרם ברולה.
אתה טוען שזה הסגנון השוויצרי? מניסיון? אכלת בעוד מסעדות בשוויץ שכך הגישו?
מלבד העובדה שלא מדובר במסעדה בשוויץ אלא בפרייבורג בגרמניה.
הטענה שלך לפי דעתי לא מבוססת-עד שתוכיח לי אחרת.

לעניות דעתי אי אפשר לקרוא למנה קרם ברולה אם היא טכנית רחוקה שמיים וארץ מקרם ברולה
זה לא עניין של גישה
שלא עניין של סגנון
זה עניין טכני לחלוטין
 

אספרסו2

New member
בהחלט מבדר

התיאור שלך משעשע ובתור מי שגר באיזור וכבר ליוה בני משפחה שהגיעו לבקר למסעדות מקומיות התרגלתי לתגובה הישראלית הרוטנת וחסרת הסבלנות לקצב המקומי שאליו אני כבר רגיל יותר כמו שלל הסועדים הפוקדים את המקומות האלו שמצליחים כלכלית בגלל ההתאמה לתרבות המקומית.
כך שאתה יכול להוציא קיטור בפורום ישראלי אבל גרמנים לא יבינו על מה אתה מתלונן.
 

Gרר

New member
סורי, לא מקבל

אכלנו שם בלמעלה מ-10 מסעדות. בשום מסעדה, כולל מסעדה עם כוכב מישליין, לא נתקלנו במנה ראשונה שמגיעה אחרי למעלה משעה.
 

Gרר

New member
תודה להם באמת


היות והמלצר החוכמולוג לא אמר "אבל ככה מקובל אצלנו לחכות בין מנה למנה", כמו שהוא הוכיח בהמשך שהוא יודע להגיד, אלא "סורי פשוט יש לנו ממש הרבה עומס עכשיו" אני אניח שגם בסטנדרטים של קרויצבלום לחכות 45 דקות בין הרגע שבו סיימת את הביס וחצי של הפתיח לבין הזמן שבו הגיעו הראשונות נחשב כזמן לא סביר.
 
למעלה