טבעות

רוצה לספר לך מניסיוני

גם אני מנותחת טבעת ארבע שנים.
שמתחלקות לשתיים.
בשנתיים הראשונות רק סגרתי
ובשנתיים האחרונות רק פתחתי!
כמו שכתבה לך אופירה
אצל הטבעת שום דבר לא צפוי
ותמיד יש פעם ראשונה.
כשיש ריפלוקס חובה לפתוח!!
גם אני למדתי את זה אני בדרך! הקשה
גם לי רופא המשפחה (האדיוט, שלא מבין בטבעות)
נתן אומפרדס וזה לא עזר כלום
ורק אחרי שפתחתי באה ההקלה.

אגב, בכל הפתיחות של השנתיי האחרונות,
לא אכלתי יותר ולא עליתי במשקל
כנראה השרירים נשארים מכווצים גם אחרי הפתיחות.
ועוד אגב, סגירה של 10.75 נראה לי המוןןןןןןןן.
אל תפחדי מפתיחה
מקסימום, תמיד אפשר לסגור
ושיהיה בהצלחה.

רומי 912

New member
היי מגבת לבנה, לפי מה שאת מתארת, נראה שאת סגורה מדי.
כדורים אומפרדקס מאד עוזרים. יש לי קבוע בבית, אם יש לי בעיות של עיכול, אני לוקחת באותו יום (חצי שעה לפני האוכל), אבל זה לא מה שיפתור לך את הבעיה, כנראה שאת סגורה מדי ואני לא יכולה לומר לך כמה לפתוח. תתיעצי עם הרופא שלך (האם זה אבינוח?)
בקשר להתנהלות נכונה עם הטבעת, תכנסי לבלוג של אופירה, תקראי את כל העצות שלה שהם בטוח יעזרו לך. חג שמח . רומי

צריכה עוד עצה :)

הייי :) תודה לכולם אתם אדירים!!!.. למדתי המון מהתקרית הזאת ואכן צדקתם ברגע שפתחתי והצלחתי לשתות כוס מים כמו שצריך הרגשתי בנאדם חדש:)
ההגבלה הרצינית אצלי הגיע רק אחר שסגרתי 10.75 , כשהלכתי לפתוח בהמלצת אופירה בקשת שיפתחו בחצי, הרופאה המליצה בגלל שהיה נראה שהטבעת נסגרה לגמרי לפתוח ב1 , בסוף התפשרנו על 0.75 .
אומנם אני פתוחה רק מיום שלישי אבל ביום שלישי הייתה לי עוד הגבלה (הגבלה מצוינת עבר הכל כמו שצריך אבל בגבולות) ואתמול והיום שמתי לב שאין לי בכלל הגבלה ( אתמול הרשתי לעצמי קצת להנות עם זה)
השאלה שלי היא האם זה התייצב או שכדאי ללכת לסגור קצת? ואם כן כדי לא לשגוע את הטבעת עוד כמה זמן כדאי ללכת לבצע סגירה ובכמה?
אני ממש מפחדת להרוס את התוצאות שהשגתי.. כמו שסיפרתי בעבר רק אחרי שנה מהניתוח התחלתי לרדת במשקל (כלומר רק ב10 חודשים האחרונים), ירדתי 30 נשאר לי עוד 10 מפחדת שזה יהרוס לי את התהליך...

אופירA

New member
מנהל
בדיוק כמו שניבאתי - הרופאה רצתה לפתוח 1

טוב שלא הסכמת. אבל גם הפשרות הללו שעושים עם הרופאים אינם לטובתנו. והראיה - עכשיו פתוח יותר מידי. (ביום שלישי, עדיין היה מצב דלקתי שהגביל. כעת הוא מתרפא).
אל תעשו פשרות. תתעקשו על מה שאני מבקשת. את לא האדם הראשון שזה קרה לו. לפי התיאור שלך 1/2CC מספיק בהחלט, ואת יכולה להגיד לרופאה (במקום להתפשר על יותר) שתבואי לפתוח 1/4 מיידית, אם יהיה צורך.

מניסיוני הרב עם המון אנשים - עדיפה פי אלף פתיחה הדרגתית מאשר פתיחה גדולה מידי, ואח"כ סגירה.

עכשיו אל תלכי לסגור. תרגיעי. אל תרשי לעצמך ליהנות, אלא תיכנסי למסגרת אכילה סבירה. ממילא את צריכה לחיות כך כל החיים, כי אין מצב להחזיק טבעת מוגבלת הרבה שנים.
יש לך הגבלה מסוימת, רק אינך מבחינה בה.
אם צריך סגירה של רבע אז רק עוד חודשיים (לתת להחלים לגמרי, לפני שמשגעים שוב את הוושט והקיבה), ורק לאחר התייעצות איתנו, ורק אם אין שום דרך לשמור ככה בכל זאת.
ירדת 30, את ה-10 האחרונים לא חייבים לרדת, ולא בדחיפות. אפשר להוריד אותם בשנה השלישית - אם זו הדרך לשמור על בריאות הקיבה והטבעת לטווח הארוך.
10 קילו אפשר גם להוריד בדיאטה איטית איטית, לא צריך טבעת לוחצת בשביל זה.
חוץ מזה, לא חייבים לעמוד על BMI25, אם המחיר הוא סיכון מערכת העיכול והטבעת, שזה אומר סיכון שלמות הטבעת, שהוצאתה או פתיחתה המלאה לשם תיקון, תביא ל-BMI45...

אופירA

New member
מנהל
לכולם בנוגע לפתיחות -

המון אנשים מגיעים למצב לא טוב, וצריכים פתיחה, ובגלל שהם מרגישים לא טוב הם מאמינים לרופא שצריך פתיחה גדולה - 1CC, 2CC.
הניסיון שלי לימד כמה צריך לפתוח בכל מצב, וברוב המקרים צריך רק 1/2CC.
אמנם אינני יודעת כל, ולעיתים אני טועה וצריך יותר - אבל עדיף ללכת אח"כ ולפתוח עוד, לאחר שנוכחנו שזה לא מספיק. זכור לי מקרה אחד שאמרתי לפתוח 1, אבל היה צריך לפתוח עוד 2 אח"כ. אז בסדר, אם צריך פותחים עוד.

אבל אם לא רוצים לקחת סיכון, ופותחים קצת יותר, יכולה להיות בעיה.
רוב רובם של אלו שפתחו יותר ממה שהמלצתי, חזרו אלי עם תלונות שזה פתוח מידי. אבל לאחר מעשה כבר קשה לתקן את המצב במהירות, כי אי אפשר מיד לסגור.
אפשר מיד לפתוח עוד, אבל לסגור אפילו קצת כל עוד כרגע מתקיים ריפוי בוושט - זו יכולה להיות בכייה גדולה. יש ניסיון רב עם אנשים שעשו את זה, ודיווחו ששוב חזרה להם בתוך זמן קצר מאוד דלקת, ושוב נאלצו לפתוח... אז בשביל מה? מי שפתח, שיחכה לריפוי מלא.
לכן כדאי להיזהר מאוד מיותר מידי פתיחה וגם מפחות מידי פתיחה. לכן אני משתדלת לנבא כמה שצריך (מהניסיון בכל מקרה ומקרה), ובמקרה שלא ניבאתי נכון, ממליצה לפתוח בכמה שלבים אם יש צורך מאשר לפתוח בבת אחת יותר מידי.

אין חכם כבעל ניסיון.. צדקת לגמרי במקרה שלי

בדיעבד הייתי לגמרי צריכה להתעקש...
בשביל לא להרוס לי את הושט קבעתי שבוע הא פגישה עם תזונאית שתכין לי תפריט מסודר ( עד עכשיו סמכתי על הטבעת שכמעט כלום ל עובר ) נזורם עם זה חודש ומקווה שלא אעלה במשקל
אמשיך להתייעץ איתכם חבל שלא עשיתי את זה קודם :) :) :)

אופירA

New member
מנהל
תיכנסי לאתר טבעת בחתימה שלי

ותקראי את הטכניקות לאכילה נכונה.
שותים הרבה לפני אכילה, אוכלים ביס ראשון לאט ועושים הפסקה עד שמרגישים שמשתחרר.
אם נתקע מנסים קודם נשימות עמוקות ותנועות כדי לשחרר. אם לא משתחרר מחכים 10 דקות, רבע שעה ומנסים לשתות בזהירות רבה, כדי ללמוד אם פעולה זו מכניסה את האוכל פנימה או עושה עומס יותר גרוע ואז זה לא מתאים לך הדרך הזו.
אחרי ההפסקה ממשיכים לאכול ומקשיבים כל הזמן לרמת העומס בתוך הקיבה, ועוצרים לפני שנהיה עומס כבד, לפני שייתקע חזק.

מנסים לראות אם שתייה חמה פותחת יותר טוב את הטבעת, שאפשר יהיה לאכול בערב בשר, ביצים - חלבונים וגם ירקות חיים או מבושלים.
אם עדיין לא תצליחי לאכול את רוב המאכלים, כדאי שתפתחי 1/4CC.
ירדת בצורה מהירה מאוד במשקל, ואין סיבה לחיות בצורה שאת חיה בה. זה לא ייטיב עם מצבך בטווח הארוך, בלשון המעטה. והרי אנו לא חיים רק בשביל השנה הראשונה, אלא בשביל כל השנים אחרי כן, עד 120.

טליוגם

New member
התפריט שלי -שנה אחרי

אמא!!! את לא אוכלת כלום! איך את יורדת במשקל?? למדתי שכשאני לא אוכלת אני נתקעת במשקל:-/ התפריט: משתדלת להתמיד בו ובימים לחוצים במיוחד דואגת לקחת איתי! בבוקר מוקדם לפני העבודה- מים חמים עם לימון ופתית מרוח עם חומוס/טחינה/גבינה וכו׳ ב 10 בערך סלט קטן ממלפפון עגבנייה בצל 2 כפות גבינה וביצה קשה צהריים- מנה מאוד קטנה ממה שמכינה לכול המשפחה -בצלוחית קטנה משהו כמו 2-3 כפות ואם לא מרגישה לחץ מוסיפה עוד כף אחהצ -רוויון/מעדן/ירק/פרי/חטיף:) ערב-ביס טעים מכל אחד שאוכל משהו טעים:) כי אין טעם שאכין לעצמי:) משתדלת לא לנשנש לפעמים זה מצליח:) משתדלת להתמיד בתפריט פחות או יותר למרות שקל יותר בימים שאני עובדת:) בהצלחה!

רותם026

New member
לא ....אני במכבי

אני לא משלמת אבל חברה שלי במאוחדת ומשלמת 70 שח

רומי 912

New member
מבוטחי הכללית משלמים כל ביקור אצל אבינוח באסותא סך של 70 ש"ח

אופירA

New member
מנהל
לשתיכן -

מסתבר שאנחנו מאוד לא מבינים את הנזקים שאנו גורמים לגופנו בהתנהגות לא רציונלית, ואח"כ אנו מתפלאים מדוע הגוף משתולל.

תהליך הירידה והעלייה במשקל הוא מאוד מאוד מורכב, ולא קורה בתוך כמה ימים. הגוף שלנו בונה את מהלכיו ב"חשיבה" של 120 שנה, ואנחנו כמו מטומטמים משחקים איתו במשחקי שבועיים/חצי שנה וכד', ונשקלים כל יומיים כדי לראות מה קורה... ברור שכך נוצרים קצרים בין הציפיות שלנו לבין מה שקורה בגוף.
יש מצבי התייבשות וחסר בנוזלים שאנו לא מרגישים אותם. אבל הגוף מרגיש, ומשלים את החסר ברגע שהוא יכול.

שתיכן לא מדברות על מצב של אכילה בריאה, רגילה, היצרות של יכולת האכילה שבאה עם הזמן, עם התעייפות הוושט, ופתיחה קטנה וקבועה של הטבעת עקב כך.
אתן מדברות על מצבים של נעילה, של הרזיה מאוד מהירה לפני כן, על משחקים לא יציבים של סגירות ופתיחות של הטבעת, ועל מדידות של 3-6 קילו ב-3 ימים...
במצבים בלתי טבעיים כאלו, הגוף לא נמצא במצב יציב, לא מסוגל לנהל מערכת נורמלית של איזון המשקל, הנוזלים, חילוף החומרים, איזון בין השרירים לבין מסת השומן. הוא מנהל מערכת חירום בתנאים לא נורמליים. לא פלא שגם התוצאות לא נורמליות.

תבדקי היטב, מתי סגרת את הטבעת בפעם הקודמת, כמה ירדת מאז שסגרת את הטבעת בפעם האחרונה, ולמה נאלצת לפתוח.
אני מתערבת שהיתה ירידה של לפחות 5 ק"ג, אולי בתקופה של חודש, וחווית התייבשות איטית וחסר בנוזלים, וכעת הגוף מגיב בחירום ומשלים את החסר.
אנו צריכים לזכור, שהגוף לא בנוי לירידה גדולה ואז עלייה גדולה, ואז ירידה גדולה, ואז עלייה גדולה. (כן, 5 ק"ג זו ירידה גדולה!)
ואם אנחנו עושים לו את זה, אז נגלה שכל פעם שירדנו, עלינו אח"כ יותר מהר, ויותר בכמות, והירידה הבאה תהיה יותר איטית. (אני מדברת לטווח הארוך, ולא על 3 הימים של החברה שלך שסוגרת ומפסיקה לשתות בבום...).

אני לא יותר חכמה מכן, לפרט לכן איך בדיוק עובדת מערכת העיכול, איך זה הולך בבריאות ואיך בחירום, מה קורה לנוזלים ומה קורה למסת השריר ומה קורה למסת השומן ולפעולת חילוף החומרים. אני רק יודעת שמדובר במשהו הרבה הרבה יותר רב פרטים ומורכב ומתוחכם מאשר "אני שותה הרבה יותר, אז חילוף החומרים אמור להיות טוב יותר"... וכיוון שאין לי אפשרות להבין אותו, אין לי גם אפשרות לשלוט בו, ולכן כדאי שאפסיק לדמיין שאני "שולטת" בו, כאשר כל מה שאני עושה זה להרוס אותו טוב טוב טוב.

לכן צריך לזכור שני דברים חשובים, בעצם שלושה:
1. ככל שנרד במשקל ונעלה, נרד ונעלה - כך יואט חילוף החומרים שלנו באופן בלתי הפיך, והירידה הבאה תהיה קשה יותר, והעלייה הבאה תהיה מהירה יותר. זו הסיבה שאנשים שלקח להם שנים רבות להגיע מ-4 קילו (משקל הלידה) עד 120 קילו - מגלים שמכאן והלאה מאוד קל להם להגיע אפילו תוך חודשים ספורים ל-150 קילו, ומהר מאוד מאוד ל-200 קילו, ואח"כ בקלות ל-350 ול-550 - המשקלים המכסימליים הללו שאנו קוראים עליהם באינטרנט.
כי מחלת ההשמנה היא מחלה שמתקדמת עם הזמן ולא עומדת במקום.
2. חוסר בנוזלים יכול לגרום לכשל בלתי הפיך בכליות. כידוע, כשל בלתי הפיך בכליות = דיאליזה קבועה או השתלת כליה...
3. מה שאנו רואים על המשקל זה די דמיונות שלנו. מעקב משקל נעשה אך ורק בטבלה מסודרת, שבה רושמים כל שבועיים את המשקל (ונשקלים באותם תנאים בדיוק), ועוקבים במשך כמה חודשים מה באמת קרה שם. רק כך רואים עלייה או ירידה במשקל.

שתהיה לנו בריאות טובה!

almog2020

New member
תשובות

הסגירה האחרונה הייתה ב26.02 ומאז הייתה ירידה של 8.5 קילו. אבל דאגתי לשתות כל יום ליטר לפחות ולא הייתי במצב של חנק, דווקא מאוד אהבתי את ההגבלה. ולפני כשבועיים התגברה ההגבלה עד שכלום לא עובר ובזמן הזה ירדתי עוד 2. לפי התאוריה שלך הייתי צריכה לרדת 5 במצב של חנק כדי לעלות 5 עם החזרת הנוזלים אבל רוב הירידה הייתה בתקופה ששתיתי.. לא 3 ליטר ביום אבל שתיתי.

אופירA

New member
מנהל
אלמוג - שימי לב מה את אומרת

לפני חודש בדיוק סגרת סגירה אחרונה, ובשלושה שבועות קצרים ראית ירידה של 8.5 קילו.
אינני יודעת מה אכלת, כנראה לא הרבה, ושתית רק ליטר מים ביום. בשבוע השלישי לא עבר לך כלום. בשבוע הרביעי פתחת קצת את הטבעת והתחלת לשתות כמו שצריך...
ועדיין את שואלת למה עלו 5 קילו בבת אחת ברגע שפתחת והתחלת לשתות???

כמה זמן את אחרי הניתוח?
מה היה המשקל שלך לפני הניתוח והיום? ומה הגובה (כדי שנוכל לדעת מה עודף המשקל, כמה אחוזים ירדו וכמה אחוזים נשארו)?

אני מחזירה אותך לקרוא שוב בתשומת לב מה שעניתי קודם.
כתבתי שם "אני מתערבת שהיתה ירידה של לפחות 5 ק"ג, אולי בתקופה של חודש, וחווית התייבשות איטית וחסר בנוזלים, וכעת הגוף מגיב בחירום ומשלים את החסר".
אז מסתבר שהיתה "ירידה" של 8.5 קילו נוזלים בחסר, במשך שלושה שבועות בלבד... נו, ברוך ה' שעכשיו הגוף שלך מחזיר את הנוזלים, ונקווה שלא תצטרכי דיאליזה כל ימי חייך...

כתבתי שם: "הירידה והעלייה במשקל לא קורה בכמה ימים. הגוף שלנו בונה את מהלכיו ב"חשיבה" של 120 שנה, ואנחנו כמו מטומטמים משחקים איתו במשחקי שבועיים/חצי שנה וכד', ונשקלים כל יומיים כדי לראות מה קורה..."
"במצבים בלתי טבעיים הגוף לא מסוגל לנהל נורמלי את איזון המשקל, הנוזלים, חילוף החומרים, איזון בין השרירים לבין מסת השומן. הוא מתנהל בחירום בתנאים לא נורמליים".
ואת עדיין עושה חשבונות של כמה נוזלים נגרעו בשבועיים הראשונים וכמה בשבוע השלישי??? את ממשיכה לסבור שהגוף מתעצב לו מחדש מדי יום ביומו, או כל שבוע ושבוע?

כתוב שם: "מה שרואים על המשקל זה דמיונות שלנו. מעקב משקל נעשה רק בטבלה מסודרת, רושמים כל שבועיים את המשקל (נשקלים באותם תנאים), ועוקבים כמה חודשים מה באמת קרה".
איבוד נוזלים ודמיונות - זה מה שראית על המשקל. זו הירידה הדרסטית. אין חיה כזו ירידה של 8.5 קילו ב-3 שבועות.
ליטר מים ביום זו לא שתייה מספקת שמאפשרת תפקוד בריא. עובדה שהיום אינך מסתפקת בליטר מים ביום, נכון?
את לא יכולה להסתכל על המשקל יום יום, ולהגיד לי: במשך שבועיים ירדתי 6.5 קילו ובשבוע השלישי ירדתי עוד 2. וברביעי עליתי 5. זה שטויות, את לא יכולה לדעת מתי וכמה ירדת במשקל. רק מעקב לטווח ארוך יכול להודיע זאת.

עצוב לי שאהבת את ההגבלה הלא נורמלית שהיתה, ושאינך מבינה את הקשר בינה לבין מה שקרה כתוצאה מכך, ואת הנזק שזה גורם.
החשיבה שלך לגבי מה שרואים במשקל, התנהגות האכילה שלך וההנאה מה"הרזיה" המדומיינת - מדאיגות. לצערי מדובר בחוסר מודעות בעייתי לרמת הפרעת האכילה שלך.

פלפלית79

New member
כרגיל

את קולעת בול.
ולכן החלטתי (כבר לפני כשלושה שבועות, עם הפתיחה האחרונה ולאחר שקראתי את תשובותיך לקודמיי) לפתוח בחצי וגם אם ההגבלה תרד משמעותית (כפי שקרה בפועל) וגם אם אשמין,
אני לא אסגור את הטבעת בזמן הקרוב, אלא אתמודד עם העליה באכילה סדירה ונכונה.

ואכן, אומנם עליתי במשקל, אולם חזרתי לאכול ירקות וחלבונים ואני משתדלת לאכול אכילה מבוקרת, בתקווה לירידה בעתיד.

תודה רבה אופירה.
אין לי מילים לתאר את העזרה העצומה שלך.

אופירA

New member
מנהל
אין תשובה לכל שאלה שנרצה להבין

יש תשובה איך מתנהלים נכון, ואיך צריך להתנהג כל אחד ואחד במסגרת ההתנהגות המיוחדת של הטבעת שלו והנתונים שלו.
ולכן צריך הדרכה פרטנית להתנהלות נכונה ובריאה עם הטבעת, בכל מצב ומצב.

כאשר דברים משתבשים, אי אפשר לדעת בדיוק מה גרם למה. גם רופאים המתמחים במערכת העיכול, שלמדו רפואה שנים רבות - לא יידעו להגיד לכם במצב מסוים מה הגורם המדויק שגרם לו. אפשר רק לשער את האפשרויות השונות.
אז יכול להיות שמצבים הורמונליים או מצבי מתח שונים השפיעו על רוחב המעבר שלך, ויכול להיות שמשהו קטן היה תקוע והשתחרר, ויכול להיות שמזג האוויר המטורף שהיה בשישי ושבת, זה שגרם לשינויים בשיער ובנשימה, גם השפיע על רוחב המעבר.

הכל יכול להיות וזה לא משנה מה היה ומה לא היה.
מה שמשנה זה שנראה לי לאורך כל ההודעות האחרונות שלך שהטבעת שלך סגורה יותר מידי, ושהעובדה שאת לא יורדת במשקל (לדברייך) יתכן שנובעת מתזונה לקויה.
כאשר סגור יותר מידי - המון בעיות יכולות לקרות, ולא נדע למה מה ואיך ומי.

גם לא ידוע לי איך משפיעה עלייך שתייה חמה, או שתייה ממותקת או שתייה חלבית במצבים שהמעבר צר פתאום. כל אחד צריך ללמוד מה עוזר לו במצבים השונים.
האם ניסית ויש לך ידע בעניין הזה?
כדי להגיד לך אם ההתנהלות שלך טובה ולטובתך, אני צריכה לשאול הרבה היסטוריה - היסטוריה מאז 1.11.13, ואפילו לפני כן. הרבה פרטים בנוגע ליכולת האכילה בכל סגירה וסגירה ב-5 החודשים הללו, בנוגע לירידה במשקל הכוללת ועוד ועוד.
אז אם את רוצה להבין מה טוב - כדאי שתאפשרי לי מענה לכל השאלות הללו.
כי אם את מנסה להבין רק מה לא בסדר - קשה לי לתת תשובה מועילה.

למעלה