לשתיכן -
מסתבר שאנחנו מאוד לא מבינים את הנזקים שאנו גורמים לגופנו בהתנהגות לא רציונלית, ואח"כ אנו מתפלאים מדוע הגוף משתולל.
תהליך הירידה והעלייה במשקל הוא מאוד מאוד מורכב, ולא קורה בתוך כמה ימים. הגוף שלנו בונה את מהלכיו ב"חשיבה" של 120 שנה, ואנחנו כמו מטומטמים משחקים איתו במשחקי שבועיים/חצי שנה וכד', ונשקלים כל יומיים כדי לראות מה קורה... ברור שכך נוצרים קצרים בין הציפיות שלנו לבין מה שקורה בגוף.
יש מצבי התייבשות וחסר בנוזלים שאנו לא מרגישים אותם. אבל הגוף מרגיש, ומשלים את החסר ברגע שהוא יכול.
שתיכן לא מדברות על מצב של אכילה בריאה, רגילה, היצרות של יכולת האכילה שבאה עם הזמן, עם התעייפות הוושט, ופתיחה קטנה וקבועה של הטבעת עקב כך.
אתן מדברות על מצבים של נעילה, של הרזיה מאוד מהירה לפני כן, על משחקים לא יציבים של סגירות ופתיחות של הטבעת, ועל מדידות של 3-6 קילו ב-3 ימים...
במצבים בלתי טבעיים כאלו, הגוף לא נמצא במצב יציב, לא מסוגל לנהל מערכת נורמלית של איזון המשקל, הנוזלים, חילוף החומרים, איזון בין השרירים לבין מסת השומן. הוא מנהל מערכת חירום בתנאים לא נורמליים. לא פלא שגם התוצאות לא נורמליות.
תבדקי היטב, מתי סגרת את הטבעת בפעם הקודמת, כמה ירדת מאז שסגרת את הטבעת בפעם האחרונה, ולמה נאלצת לפתוח.
אני מתערבת שהיתה ירידה של לפחות 5 ק"ג, אולי בתקופה של חודש, וחווית התייבשות איטית וחסר בנוזלים, וכעת הגוף מגיב בחירום ומשלים את החסר.
אנו צריכים לזכור, שהגוף לא בנוי לירידה גדולה ואז עלייה גדולה, ואז ירידה גדולה, ואז עלייה גדולה. (כן, 5 ק"ג זו ירידה גדולה!)
ואם אנחנו עושים לו את זה, אז נגלה שכל פעם שירדנו, עלינו אח"כ יותר מהר, ויותר בכמות, והירידה הבאה תהיה יותר איטית. (אני מדברת לטווח הארוך, ולא על 3 הימים של החברה שלך שסוגרת ומפסיקה לשתות בבום...).
אני לא יותר חכמה מכן, לפרט לכן איך בדיוק עובדת מערכת העיכול, איך זה הולך בבריאות ואיך בחירום, מה קורה לנוזלים ומה קורה למסת השריר ומה קורה למסת השומן ולפעולת חילוף החומרים. אני רק יודעת שמדובר במשהו הרבה הרבה יותר רב פרטים ומורכב ומתוחכם מאשר "אני שותה הרבה יותר, אז חילוף החומרים אמור להיות טוב יותר"... וכיוון שאין לי אפשרות להבין אותו, אין לי גם אפשרות לשלוט בו, ולכן כדאי שאפסיק לדמיין שאני "שולטת" בו, כאשר כל מה שאני עושה זה להרוס אותו טוב טוב טוב.
לכן צריך לזכור שני דברים חשובים, בעצם שלושה:
1. ככל שנרד במשקל ונעלה, נרד ונעלה - כך יואט חילוף החומרים שלנו באופן בלתי הפיך, והירידה הבאה תהיה קשה יותר, והעלייה הבאה תהיה מהירה יותר. זו הסיבה שאנשים שלקח להם שנים רבות להגיע מ-4 קילו (משקל הלידה) עד 120 קילו - מגלים שמכאן והלאה מאוד קל להם להגיע אפילו תוך חודשים ספורים ל-150 קילו, ומהר מאוד מאוד ל-200 קילו, ואח"כ בקלות ל-350 ול-550 - המשקלים המכסימליים הללו שאנו קוראים עליהם באינטרנט.
כי מחלת ההשמנה היא מחלה שמתקדמת עם הזמן ולא עומדת במקום.
2. חוסר בנוזלים יכול לגרום לכשל בלתי הפיך בכליות. כידוע, כשל בלתי הפיך בכליות = דיאליזה קבועה או השתלת כליה...
3. מה שאנו רואים על המשקל זה די דמיונות שלנו. מעקב משקל נעשה אך ורק בטבלה מסודרת, שבה רושמים כל שבועיים את המשקל (ונשקלים באותם תנאים בדיוק), ועוקבים במשך כמה חודשים מה באמת קרה שם. רק כך רואים עלייה או ירידה במשקל.
שתהיה לנו בריאות טובה!