מה אתם אוכלים בבוקר?

אכן, התרגלתי לקום מוקדם

ולא רק זה, אלא שאני כשקמה בבוקר צריכה גם לקחת כדור (אלטרוקסין) על קיבה ריקה ולחכות חצי שעה עד האוכל. ועם זאת לא מוותרת על ארוחת הבוקר.
כפי שנאמר פה, יש אנשים שזה מספיק חשוב להם כדי שיקדישו לכך זמן

נטאשKה

New member
בוודאי שברגע שמשהו חשוב לך את מקדישה לו

זמן

זה הגיוני וגם סוג של מובן מאליו, אבל בכנות תהיתי איך כ"כ הרבה אנשים כאן מצליחים לאכול ארוחות בוקר עשירות בשבוע עבודה. רוב האנשים שאני מכירה לא מגיעים לזה, כולל אותי ואצלי זה גם שילוב של לא כ"כ עושה לי טוב. אבל השאלה באמת הייתה "איך" כי התשובה על זה יכולה להיות מגוונת (קמים מוקדם יותר, אחמיש לך איך אני מכין בחמש דקות ואוכל בעשר וכן הלאה) והתמיהה שלי אמיתית

RSPA

New member
אפשר להניח שלא כולם חייבים גם להגיע לעבודה

ב-8 בבוקר פונקט על השעון ויש להם מרווח נוח להינות ממטעמי הבוקר. אפשר גם להניח שלא כולם בעלי מטבוליזם זהה כך שיש כאלה שמסתדר להם לא להיות רעבים ב10 ויש אחרים שלא.
יכול לומר לך שכשאני לחוץ בזמן ולא אוכל בבוקר "מסודר" אז אני כבר משלב את הארוחה הזאת עם צהרים וכבר סיפרתי שאז אני אוכל שתי מנות פלאפל.
הבעיה אחר כך, שצריך לפרוש (במקום העבודה) ל"פינת ניקור" כלשהיא עד לשלב ההתאוששות...

marx04

New member
מה שאני לא מבין הוא מדוע אין זמן בבוקר ?

שלום לך,

אני חייב להודות שמה שלא ברור לי הוא מדוע חסר זמן לאנשים בבוקר.
גם אם מישהו צריך להגיע לעבודה בדיוק בשמונה בבוקר, וגם אם יש צורך בשעה של נסיעה עד לעבודה, הרי אין מניעה לקום בשש בבוקר (למי שקשה להתאושש ולמי שמתקשה להתארגן במהירות, וזקוק לשעה של התאוששות והתארגנות).
כל מה שצריך לעשות זה להתאים את השעה שבה שוכבים לישון לשעה שבה מעוניינים לקום בבוקר.
אבל אני מניח שגם בנושא זה יש הבדלים בין אנשים.

בברכה,

אורי.

נטאשKה

New member
אני קמה קבוע בין 05:00-06:00

ועדיין אין לי זמן לאכול. הכל עניין של מה אתה אמור להספיק לפני שאתה מגיע לעבודה.
ברור שיכולתי לקום בארבע, אבל יש קטע שזה כבר מתחיל להיות לא שווה את המאמץ...

marx04

New member
מכיר היטב את השעות האלה

שלום לך,

בזכות הבן החמוד שלי, אלה היו שעות הקימה שלי בשנה האחרונה (בין 5:00 ל-6:00).
בשעה כל כך מוקדמת בבוקר לא הייתי קם רעב, ולכן הייתי שותה תחילה כוס קפה ומתאושש, ואז בין 5:45 ל-6:30 הייתי אוכל את ארוחת הבוקר.
אם אינך מסוגלת לאכול כל כך מוקדם, אני בהחלט מצטרף להמלצה שתכיני לך כריך נחמד ותקחי אותו איתך לעבודה (או כל שילוב אחר של ארוחת בוקר שמתאים לך), ושם תאכלי אותו בסביבות 7:00-8:30 בבוקר.
בכל מקרה, אינני ממליץ לאכול את הכריך "על הדרך" אלא לאכול אותו בנחת וברוגע במקום העבודה.

בברכה,

אורי.

Gidi Shemer

New member
אני מפספס פה משהו

אני מבין שיש כאלו שרוצים לאכול בבוקר אבל לא מסתדרים עם לוח הזמנים הצפוף. זו בעייה ואכן יש כל מיני אפשרויות לפתור אותה (למשל לאכול בעבודה).

מצד שני, הדיון הזה נשמע לי מהצד כאילו ארוחת הבוקר היא איזו חובה תזונתית ואם מישהו פשוט לא רעב בבוקר, צריך לעשות התאמות כדי שהוא יהיה מספיק רעב ושיצליח לעמוד במשימת ארוחת הבוקר. כבר עברנו את שלב ה"ארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה של היום", לא?

אני מגיב לך אורי, אבל אני מתייחס באופן כללי לתפיסה שלא ברורה לי

marx04

New member
אכן פיספסת (לפחות בהודעות שלי)

שלום גידי,

מעולם לא טענתי ש"ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר של היום".
ההיפך הוא הנכון, כתבתי שלאנשים שונים צרכים שונים, ושאני באופן אישי אינני מסוגל לדלג על ארוחת הבוקר, אחרת הבטן המקרקרת תשגע אותי.
ברור לגמרי שמה שכתבתי נכון לגבי בלבד, ובסך הכל תיארתי את התחושות שלי, את סדר היום שלי בבוקר, ואת מבנה ארוחת הבוקר שלי ותכולתה.

אם לא היה ברור די הצורך, הרי שההמלצה שלי להכין כריך ולקחת אותו לעבודה נועדה עבור אלה שכמוני זקוקים לארוחת הבוקר ואינם יכולים לדלג עליה.

אין לי שמץ של מושג האם באופן כללי יש חובה בריאותית/תזונתית לאכול ארוחת בוקר, ולא כתבתי זאת או רמזתי לכך.

בברכה,

אורי.

Gidi Shemer

New member
כן, באמת לא התכוונתי שהתגובה שלי

תישמע כתגובה אישית לך. זה היה פשוט המקום שנראה לי מתאים לשתף בתהייה שלי.

נטאשKה

New member
מה שאני כרגע מנסה להבין הוא

האם הערך התזונתי של ארוחת הבוקר עדיין "תופס" גם בשמונה או בתשע לצורך העניין.

ladybug6

New member
למיטב הבנתי, הערך של ארוחת בוקר

הוא בכך שהיא שוברת את הצום של הלילה ומוציאה אותו ממצב של "שימור קלוריות" למצב נורמלי של פעילות שבו גם שורפים יותר קלוריות (ולכן גם רעבים יותר). אומרים שארוחת בוקר עוזרת להיות פחות רעבים בחלק השני של היום, ושהיא תורמת לריכוז ונינוחות.
לפי ההגיון הזה, ככל שתאכלי יותר מוקדם, כך היתרון יהיה יותר גדול, וככל שתדחי את הארוחה הראשונה, ככה תשמרי את הגוף במצב של מעין מצוקה (צום ממושך מאוד).
אבל שוב, המלצות מהסוג הזה הן מאוד כלליות וכל אחד והגוף שלו ומה שמתאים לו.. אני למשל אם אני לא אוכלת תוך 4 גג 5 שעות מהיקיצה, הגוף שלי נכנס למצב של שוק מוחלט (נפילת סוכר כנראה, למרות שאני לא סוכרתית) ואני מתחילה להרגיש חולשה ורעד. מצד שני, הבנזוג שלי מסוגל לצום בטעות כמעט יממה שלמה (לאכול צהריים, בערב לא להיות רעב, ולמחרת לאכול שוב רק בצהריים)..

RSPA

New member
בשביל להתניע לא צריך למלא שוב את המיכל בדלק

שעדיין קיים בו. מספיק רק ללחוץ על הסטרטר וכוס קפה היא סטרטר מצוין.
מענין אם את שותה קפה על הבוקר או אם הבנזוג שלך עושה זאת. אולי בזה מתמצה ההבדל ביניכם - נוסף לכל ההבדלים האחרים.

ladybug6

New member
יכול להיות שאתה צודק, אין לי מספיק ידע

כדי לקבוע את זה.
הבנזוג שותה קפה עם חלב סויה. אני שותה חליטת נענע עם סוכר וליד זה אוכלת משהו קטן. עם או בלי השתיה ועם או בלי האוכל ליד השתיה, אני עדיין אתמוטט תוך כמה שעות אם לא אוכל, והוא לא. הוא גם יכול לדלג על הקפה ועדיין לא יפריע לו לחכות שעות ארוכות עד הארוחה הראשונה. אנשים פשוט מאוד שונים אחד מהשני.
אני גם לא מסוגלת לאכול בערב ארוחה כבדה אחרת זה עושה לי ממש רע. בכלל ארוחות כבדות עושות לי רע בכל זמן
אבל האמת היא שאני לא דוגמה לשום דבר נורמלי

נטאשKה

New member
ברור שכל בן אדם עם האינדווידואליות שלו

וכדומה, התייחסתי באופן כללי למספרים הגדולים. זה מומלץ כי רוב האנשים וכו'.

לגבי בן זוגך - אני מאוד דומה לו כנראה בהקשר זה, אבל העובדה שאני מסוגלת לדלג על ארוחות עדיין לא הופכת את העניין לבריא יותר. לכן בעצם השאלה היא האם העובדה שאני מסוגלת לדלג על ארוחת בוקר בקלילות ולא חשה בה צורך, אלא אפילו להפך, היא בריאה. או לחילופין אם נדייק, האם היה בריא יותר לאכול אותה באופן קבוע.

זה מן הסתם משהו שאני יכולה לגלות באופן אישי רק אם אעשה את זה

RSPA

New member
"תגדירי "ערך תזונתי"...

הארוחה מספקת מרכיבי מזון בתשע בדיוק כמו שהיתה מספקת אותם בשמונה.

נטאשKה

New member
מבחינת מרכיבי המזון אתה צודק ללא כל ספק

מבחינת שבירת צום הלילה ככה"נ ככל שאתה מאריך בשעות, האיזון יורד.

וכמו שכבר כתבתי פה בשרשור מספר פעמים, אני נוטה להאמין למחקרים האלה, אבל זה לא בדיוק בנפשי, אני לא מיישמת את ההמלצות האלה בעצמי וברור לי לגמרי שכל אדם לגופו, ידה-ידה (לא מזלזול, פשוט כיסינו את זה שנינו בתגובות אחרות
). אני תהיתי מן הסתם על הכללות והמספרים הגדולים, הסטטיסטיקה. תמיד יהיו יוצאי דופן ותמיד נכון להתייחס לגופך ולא להמלצה כללית גורפת. יחד עם זאת זה עדיין לא הופך את ההמלצה הכללית לשגויה.

נטאשKה

New member
בהחלט!

התמיהה של "איך אתם עושים את זה" בהחלט הייתה אמיתית וברור לי שלאנשים שונים יש מטבוליזם/צרכים/לו"ז שונים וכן הלאה ושגם לאנשים שונים זה חשוב במידות שונות, אבל עניין אותי מאוד לשמוע מה תכל'ס עושים האנשים שכתבו על ארוחת בוקר ארוחתית כאן בשרשור, כדי להבין אם אני כן יכולה לאמץ את זה או שבאמת הם מצליחים לעשות את זה כי הלו"ז שלהם/מטבוליזם שלהם ווטאבר, מאוד שונה משלי

ואגב קבלתי רעיון מצוין מליידיבאג שעד עכשיו לא באמת אמצתי כי סתם לקחת את החטיף היה נראה לי כבר סתם מיותר, אבל לקחת ארוחת בוקר כמו שאשכרה לוקחים ארוחת צהרים לעבודה, זה בהחלט רעיון שלא הקדשתי לו מספיק מחשבה ועכשיו בודקת איך ליישם אותו.

merav999

New member
אני בד"כ אוכלת את ארוחת הבוקר בעבודה

בבית אני שותה את הנס קפה, מכינה סנדביץ' ואוכלת אותו בעבודה.

למעלה