The Angels Take Manhattan

limors2

Active member
נגמר.

והתרגשתי הרבה יותר מהקטעים של ריבר והדוקטור מהמוות של הפונדים
היה עצוב. ומרגש. אבל לא ברמת בכי או דמעות או אפילו קרוב לזה.
ולפחות הם סוגשל קיבלו האפי אנדינג, הם כן זכו להזדקן ביחד.
והפרק היה נפלא. ממש. אחד מהטובים בכלל, לדעתי. ולא רק כי ריבר נראתה מעולה והייתה מעולה לכל אורך הפרק.

אז יותר בפירוט-
מבחינת מלאכים, אני שמחה שהם חזרו למלאכים המקוריים ולא הראו לנו אותם זזים כמו בעונה הקודמת. הם היו הרבה יותר מפחידים ככה. במיוחד המלאך הצוחק:| הוא כ"כ הפחיד אותי! שקלתי לשניה וחצי לעשות לו צילומסך אבל החלטתי שעדיך שלא, כי אני אמות מפחד בכל פעם שאני אסתכל עליו

אבל המלאך שלא אהבתי היה פסל החירות. נו באמת. הדבר הגדול הזה זז ואף אחד בכל ניו יורק לא שם לב? או שזו הייתה גרסה נטושה של העיר במיוחד למלאכים?

ריבר. ריבר ריבר ריבר
הקול שלה היה קצת מוזר והשיער שלה איבד טיפה מהקופצניות שלו, אבל זה מסתדר עם זה שהדמות התבגרה והיא כרגע פרופסור שכבר שוחררה מהכלא כי הדוקטור כבר לא קיים. כי אוסווין מחקה אותו מהתודעה של כולם!!!

היא הייתה קצת אדישה למוות של ההורים שלה, אבל.. אין לי בעיה עם זה. היא כיפרה על זה באהבה לדוקטור.
בסוף הפרק הם שטפו ביחד את המכונית

והחיוך שלה ממש בסוף, כשהוא רצה שהיא תצטרף ותיסע איתו
וחבל מאד שלא.

ציטוטים (הפלאים!!) מהפרק-
I always rip out the last page of a book, then it doesn't have to end. I HATE endings!
Just you wait till my husband gets home!
I always wanted to visit the statue of liberty. I guess she got impatient.
הקטע ההוא על זה ששמות של פרקים הם טיזרים לא מספיילרים. זה לא ב100% נכון, אבל זה גאוני ונפלא שהכניסו מהחיים האמיתיים לסדרה

ציטוטים קורעי לב מהפרק-
Time can be re-written. Not once you've red it
Never let him see you age. He doesn't like endings
והאהוב עלי:
Why did you lie to me?
When one's in love with an ageless god who insists on a face of a 12 year old, one does one's best to hide the damage

ותהיית הפרק-
מה החשיבות של זה, לעזאזל?

limors2

Active member

זו הייתה ההשתקפות העמומה בתוך הטארדיס שהדוקטור הסתכל עליה בזמן שהוא הסתדר לכבוד ריבר. כשהוא זז התפקסו על התמונה לשניה.

ailag

New member

של מסך הבקרה בטח. הטארדיס לא יוצרה באנגליה והיא Type 40 :)

ailag

New member
ממוקד

"אדישה למוות של ההורים שלה" בהמשך להיותה פסיכופטית כל חייה עכשיו היא נשמעת כמו ספר נימוסין והליכות ישן. האישה צריכה להראות טוב בשביל הגבר שלה וכו'. אז ככה אישה צריכה להתנהג לפי זה...
כנראה זה בכוונה כל השוביניזם הזה.

מה החשיבות של מה? שריבר מסתירה את זה שהיא מתבגרת? (וגם בהתחלה מתעסקים בקמטים של איימי..)

symptoms

New member
אני לא רואה את זה ככה

לפחות לא את החלק הספציפי הזה, נכון שבמבט ראשון כשמסתכלים על זה זה נראה כאילו היא לא אדישה, אבל צריך לקחת בחשבון כמה דברים.

קודם כל, ריבר היא אכן פסיכופטית, וחוץ מזה, היא לא באמת מכירה את ההורים שלה. אז כן, היא קוראת להם "אמא" ו"אבא" אבל הם לא גידלו אותה, ונכון שהיא העבירה איתם את הילדות שלה, אבל זה היה בגוף אחר, ואנחנו יודעים שקשרים עם אנשים משתנים שעוברים לגוף אחר. סה"כ היא מכירה אותם בתור זוג שמדי פעם היו לה הרפתקאות משותפות עם הדוקטור איתם. (וכנראה גם כמה פעמים שהיא קפצה לבקר, כמו שראינו בסוף של עונה 6) אבל לא יותר מזה, אז אפשר להבין למה התגובה שלה הייתה יותר מאופקת משל הדוקטור.

מה שמביא אותנו לעניין השני, שהוא שהדוקטור הוא אכן ילד בן 12 כשזה נוגע לעניינים מסויימים והיות וריבר גם ככה יותר מאופקת ממנו והיות והיא מכירה אותו מספיק טוב היא בחרה לתמוך בו עכשיו ויכול להיות שהיא שמרה את התגובה שלה לאחר כך כשתהיה לבד.

והדבר האחרון, ראית את החיוך שלה כשהיא אמרה לאיימי שזו אכן ההאפשרות הכי טובה שלה להיות עם רורי? לדעתי זה אומר הכל. גם במקרה הזה, יש לה ראיה רחבה יותר משל הדוקטור והיא לא מסתכלת על המיידי אלא על התמונה הכוללת. ובתמונה הכוללת היא יודעת שאיימי הייתה צריכה לעזוב את הדוקטור מתישהוא, וכנראה שזה עדיף שזה קרה עכשיו שגם היא וגם רורי בריאים שלמים וביחד. (וגם נראה כאילו היא כן ראתה אותם, לפחות עוד פעם אחת, כשהיא נתנה לאיימי לכתוב את האחרית דבר, אז בכל מקרה כנראה שזה לא היה שינוי גדול מדי בשבילה).

וואי, חפרתי

בנוגע לגיל, לדעתי זה מן תירוץ כזה ללמה בספריה היא הייתה צעירה יותר וכו'.

רעות

Lhuna1

New member
אולי זו רק אני, ואל תכעסו

אבל לי נראה (וגם הגיוני לי) שריבר לא עצובה בכלל להפטר מאיימי, שמנצחת אותה (עם ידיים קשורות) בתחרות על ליבו של הדוקטור.

כמובן זה לא משהו שהסדרה תגיד בקול רם או אפילו תרמוז, אבל בעיני זה שם. בסצינה האחרונה כשהדוקטור מתחנן לאיימי שתשאר, לא יכולתי להמנע מלשמוע בדמיוני את המחשבות של ריבר: "כן, כן, לכי לרורי! רעיון מצוין!"

symptoms

New member
לדעתי

אין בכלל מקום להשוואה.
האינטרקציה של הדוקטור עם איימי שונה לחלוטין מהאינטרקציה שלו עם ריבר.
איימי היא החברה הכי טובה שלו, הרגשות שלו כלפיה הם אפלטוניים לחלוטין, וכן הוא אוהב אותה והוא יעשה הכל כדי שהיא תמשיך לטייל איתו, אבל הוא לא רואה את עצמו בקשר רומנטי איתה וזה אפילו לא נמצא בקצה המחשבה שלו.

ריבר היא אישתו, וכבר ראינו שהוא מתייחס אליה שונה מכל אחד אחר, הפרק הזה הדגיש את זה במיוחד (שהוא סידר את עצמו לפני שהוא הלך לראות אותה, שהוא ריפא אותה, ועוד ועוד).

גם מהצד של ריבר, אני לא חושבת שהיא מקנאה בקומפניונס של הדוקטור, היא דואגת לו ורוצה שהוא לא ישאר לבד. היא יודעת שאם הוא יקח מלווה חדשה סביר להניח שהוא יקשר גם אליה, אבל היא דואגת שזה יקרה. אם באמת מה שהיה מניע אותה היה קנאה אז לא הייתה לה סיבה לסרב להצעה של הדוקטור לטייל איתו, הרי אז לא הייתה לה שום תחרות. אבל מערכת היחסים שלהם היא מיוחדת דווקא בגלל שהיא לא אינטנסיבית ולינארית, דווקא כי היא לא נמצאת איתו כל הזמן, דווקא בגלל שהוא עם אחרות אבל תמיד איתה...

רעות

limors2

Active member
אהבתי.

אבל לא הבנתי את ההקשר של המשפט על הגיל בספריה, ולכן לא הבנתי אותו.

symptoms

New member

המשפט עם הגיל היה כדי להסביר למה לדעתי היא אמרה את העניין עם הלא להניח לדוקטור לראות שהיא מזדקנת. כי בספריה הרי היא נראתה צעירה יותר. וגם בפרק אחר כלשהו היא אמרה שהיא משנה את ההופעה שלה כל כמה מזן כדי לשגע אנשים.
למרות שזה לא מסביר למה התעסקו עם הגיל של איימי.

רעות

ailag

New member
בקשר למשפט האחרון שלך על איימי

(יתכן שהלכתי פה קצת לאיבוד בהסבר, אבל זה סוג טוב של איבוד, אז תהנו)

התעסקו עם הגיל של איימי - ורורי - כדי להראות שהם מתבגרים. הדוקטור הוא סוג של פיטר פן, שלוקח אותם להרפתקאות שלא קשורות לעולם ה"אמיתי" - חייהם על כדור הארץ. ריבר אומרת שהוא לא אוהב לראות את אלו שאיתו מתבגרים. פיטר פן.

אבל הם מתבגרים.

הוא לא. (מלבד ב 6X13 שמעירים על זה, ואני לא יודעת אם לקחת את זה שמראים אותו מבוגר יותר - השיער וכו' - בתור צעד מפורש של ההפקה)

איימי עומדת הרבה פעמים מול בחירה האם ללכת לארץ לעולם-לא של הדוקטור או להשאר בחיים ה"נורמליים" עם רורי כזוג נשוי עם בית, עבודה ומשכנתא.
(אוי, רורי עושה מילואים בצבא הרומאי. לולז)
אבל פה, ובפרקים קודמים (4?), אומרים שהיא מתבגרת פיזית, הקסם של ארץ לעולם-לא לא פועל עליה. על הדוקטור כן, יש לו פנים "של ילד בן 12" - הגיל המנטלי שמוקרן ב5X01 (בטח כבר חפרתי על הניתוח שלי של סצינת הדגים והפודינג)

וזה, כמו גם הרבה דיאלוגים בפרק 7X04, אומר שעכשיו היא צריכה לבחור. ומעניין לצפות שוב בפרק AMY'S CHOICE מעונה 5 שמתעסק בדברים דומים (בחירה לא קלה בין חיים "נורמליים" וחיי הרפתקאות, הדוקטור כמנהל האגדה וכו') אני צריכה באמת. אם כי בסוף הבחירה שניתנת בידיה שונה, צריך לחשוב על זה.

ההתבגרות היתה קשה לדוקטור עם הסיפור של אמיליה הקטנה, והוא קורא לה (5X08) "אמיליה לפני שהרסתי הכל". *הוא* הרס ונתן לה להתבגר. זה רודף אותו. קשה לו לקבל את זה.

כל זה גם קשור לאיך שהדוקטור ביקש ממנה להשאר. טוען שזה לא יעבוד למרות שריבר יודעת שזה כנראה כן - משקר לה*, דורש שתעצור, ואז -
Amy, please, just come back into the TARDIS. Come along, Pond. Please.
הוא משתמש בשפה של ההרפתקאות ואגדת הילדים.

ולכן היא קוראת לו RAGGEDY MAN בסוף. אתה אגדה של הילדות שלי. לכן אני בוחרת לסיים את המסע, כי אני כבר לא אמיליה הקטנה וכבר לא איימי חסרת-הקמטים שנוסעת למסעות בכותונת-הלילה שלה ערב לפני יום ה"קסם" שאחריו אהפוך למישהי עם משכנתא וכו'. כמו פרידה מבובת סמרטוטים, כשהיא עצמה מתחילה להיות קצת מסמורטטת.

.

.

* המ, חלק מהכוח שלו זה השקרים, חוק #1. אולי לכן הוא שאל את ריבר למה היא שיקרה לו, כי פתאום גם לה יש כוח וזה לא מסתדר לו.

symptoms

New member
נייס

וחפירות זה כיף.

אני צריכה מתישהוא לראות את כל ה-2.5 עונות האלה שוב, נראה לי זה יהיה מעניין.

רעות

ailag

New member
תודה
גם לכיבשה וסימפטומס

לא.. אבל אני אוהבת לחפור, יש לי זיכרון טוב (בד"כ, תלוי במקרה) וקראתי כמה מאמרים באינטרנט שמנתחים את הסדרה בצורה ספרותית, אז זה נתן לי להסתכל עליה מזווית כזאת.

למעלה