The Angels Take Manhattan

ailag

New member
בקשר למשפט האחרון שלך על איימי

(יתכן שהלכתי פה קצת לאיבוד בהסבר, אבל זה סוג טוב של איבוד, אז תהנו)

התעסקו עם הגיל של איימי - ורורי - כדי להראות שהם מתבגרים. הדוקטור הוא סוג של פיטר פן, שלוקח אותם להרפתקאות שלא קשורות לעולם ה"אמיתי" - חייהם על כדור הארץ. ריבר אומרת שהוא לא אוהב לראות את אלו שאיתו מתבגרים. פיטר פן.

אבל הם מתבגרים.

הוא לא. (מלבד ב 6X13 שמעירים על זה, ואני לא יודעת אם לקחת את זה שמראים אותו מבוגר יותר - השיער וכו' - בתור צעד מפורש של ההפקה)

איימי עומדת הרבה פעמים מול בחירה האם ללכת לארץ לעולם-לא של הדוקטור או להשאר בחיים ה"נורמליים" עם רורי כזוג נשוי עם בית, עבודה ומשכנתא.
(אוי, רורי עושה מילואים בצבא הרומאי. לולז)
אבל פה, ובפרקים קודמים (4?), אומרים שהיא מתבגרת פיזית, הקסם של ארץ לעולם-לא לא פועל עליה. על הדוקטור כן, יש לו פנים "של ילד בן 12" - הגיל המנטלי שמוקרן ב5X01 (בטח כבר חפרתי על הניתוח שלי של סצינת הדגים והפודינג)

וזה, כמו גם הרבה דיאלוגים בפרק 7X04, אומר שעכשיו היא צריכה לבחור. ומעניין לצפות שוב בפרק AMY'S CHOICE מעונה 5 שמתעסק בדברים דומים (בחירה לא קלה בין חיים "נורמליים" וחיי הרפתקאות, הדוקטור כמנהל האגדה וכו') אני צריכה באמת. אם כי בסוף הבחירה שניתנת בידיה שונה, צריך לחשוב על זה.

ההתבגרות היתה קשה לדוקטור עם הסיפור של אמיליה הקטנה, והוא קורא לה (5X08) "אמיליה לפני שהרסתי הכל". *הוא* הרס ונתן לה להתבגר. זה רודף אותו. קשה לו לקבל את זה.

כל זה גם קשור לאיך שהדוקטור ביקש ממנה להשאר. טוען שזה לא יעבוד למרות שריבר יודעת שזה כנראה כן - משקר לה*, דורש שתעצור, ואז -
Amy, please, just come back into the TARDIS. Come along, Pond. Please.
הוא משתמש בשפה של ההרפתקאות ואגדת הילדים.

ולכן היא קוראת לו RAGGEDY MAN בסוף. אתה אגדה של הילדות שלי. לכן אני בוחרת לסיים את המסע, כי אני כבר לא אמיליה הקטנה וכבר לא איימי חסרת-הקמטים שנוסעת למסעות בכותונת-הלילה שלה ערב לפני יום ה"קסם" שאחריו אהפוך למישהי עם משכנתא וכו'. כמו פרידה מבובת סמרטוטים, כשהיא עצמה מתחילה להיות קצת מסמורטטת.

.

.

* המ, חלק מהכוח שלו זה השקרים, חוק #1. אולי לכן הוא שאל את ריבר למה היא שיקרה לו, כי פתאום גם לה יש כוח וזה לא מסתדר לו.

Lhuna1

New member
אני גם עשיתי פאוז בשביל לקרוא מה כתוב שם

ותהיתי אם היתה לזה חשיבות.

ailag

New member
סתם משהו

(קראתי על זה / זכרתי במעומעם / לא סגורה)

הקונסול קודם היה מתוצרת מגפיי, ההוא שייצר את הטלוויזיות ב The Idiot's Lantern, אלו ששואבות את הפרצוף. מעניין אם הם שמו לב לזה.

OKDeSign

New member
כןכןכןן זה!!

רק היום ראיתי קצת באיחור אבל כן אני כ"כ אוהבת את הדוקטור עם ריבר, כאילו את 11 עם ריבר.
וכמה שהיה עצוב לי על הפונדים (ולמדתי לחבב את איימי בעונה הזאת) הרגעים של שניהם ביחד האינטרקציה הפלרטוטים באמת שזה מה שעשה לי את הפרק.
לחלוטין הפרק הכי טוב בעונה ושמופאט כבר יחליף כותבים זה מרגיז אותי (!)

ailag

New member

כל הפרק רציתי לתת חיבוקים לכולם, ואני לא ממש טיפוס של חיבוקים.

וב 12 year old צחקתי בקול רם :)

Mrs ShiR

New member
מה שמופט אמר לגבי המחווה

של "The eleventh hour"
מישהו יודע על מה הוא דיבר??

ItsMeiri

New member
אולי

ממש בסוף הפרק כשאמיליה מסתכלת למעלה ושומעים את הטארדיס (?)

מוגלי7

New member
חחח כן זה זה

הרי כשזה קרה בסוף הפרק הראשון זה היה ממש לא מובן, אנשים פשוט הניחו שזה חלום של איימי, אבל עכשיו מבינים שהדוקטור באמת בא ובעצם אמר לה ששווה לה לחכות.

Mrs ShiR

New member
כן, אבל

יש את הרעש של הטארדיס רק בפרק הנוכחי, לא בפרק הראשון של העונה החמישית (עכשיו הסתכלתי שוב פעם כדי לוודא שאני לא טועה..)

כנראה שלזה מופאט התכוון, אבל הייתי בטוחה שהוא אמר שיש משהו שראינו בפרק הראשון שנבין אותו בפרק האחרון..
לא בטוחה שהסתברתי את עצמי נכון חחח

מוגלי7

New member
הבנתי,

אבל אני די בטוח שהרעש היה גם בפרק ההוא. לא, אני ממש בטוח. אני זוכר. הרעש היה מה שחיבר בין הסצנה ההיא שאמיליה מרימה את הראש לבין ההתעוררות של איימי הבוגרת.

Mrs ShiR

New member
נכוןןןןןןןןן!!!

הסתכלתי רק על תחילת הפרק, לא על הסוף!!
איזה גאוני!!!!!!!!!!
מופאט הזה... :)

symptoms

New member
שני דברים בקצרה

א. אני מאוהבת

ב. כמעט ובכיתי (והדבר היחיד שעצר אותי זה שריבר נשארת, יאיי!)

והפרק מושלם!

עוד מחר.

רעות

limors2

Active member
צריך לטרלל לדילן קצת בהזדמנות

עם כל הגיפים והתמונות שיצוצו בימים הקרובים.

למעלה