The Name of the Doctor

BloodyRose

New member
בנוגע לקלרה

אני לא חושבת שהיא "נולדה" וחיה מחדש בכל גלגול, כמו שסימיאן/GI לא נולד בכל פעם. הם פשוט צצו (בהיעדר מילה מתאימה יותר) לאורך חייו של הדוקטור - הוא כדי להרוס, היא כדי להציל.

בנוגע לאם היא זוכרת/מזהה אותו או לא - מצד אחד אני רוצה להגיד שכן, והיא פשוט "העמידה פנים" שהיא לא מכירה אותו, אבל זה לא אמין במיוחד. אולי היא לא זוכרת אותו ופשוט יודעת שהיא צריכה להציל אותו? גם סתמי. הפתרון טוב, אבל כן יש כמה פינות שהם היו צריכים לסגור ביחד איתו. מה גם שזה אומר שהדוקטור כבר ראה אותה לפני לונדון הויקטוריאנית, היא הרי צצה לאורך כל חייו. (ואי אפשר להסביר את זה לפי היגיון דוקטוריאני טיפוסי - היא הגיעה לדאלקס אסיילום וללונדון הויקטוריאנית אחרי שהיא נכנסה לציר הזמן שלו, בדיוק כמו שהיא צצה בשאר המקומות בגלל זה - אם הכל קרה ואת שני המקרים הללו הוא זוכר, הוא אמור לזכור גם את המקרים הקודמים).

symptoms

New member
אני חושבת

שהוא זוכר רק את אלה כי בשאר המקרים הוא לא שמע אותה, היא הייתה שם והצילה אותו אבל מבחינתו היא הייתה שקופה. זה מה שהיא אומרת, שהוא כמעט אף פעם לא שומע.

בנוגע למקרים שהוא שומע, לדעתי היא כן עושה את עצמה שאין לה מושג מי הוא, זה גם ממש מתאים לעובדה שהקלרה של האסיילום והקלרה של הספיישל שונה מהקלרה שראינו ב-7ב'. היא הרבה יותר חכמה ועצמאית. והיא גם משתמשת במשפט שהיא אמרה לפני שהיא נכנסה לטיים ליין של הדוקטור, מה שלדעתי מראה שהיא זוכרת.

מה שיפה שבאסיילום היה נראה שהדוקטור שם כדי להציל את קלרה, למעשה היא הייתה שם כדי להציל אותו.

רעות

Lior Knight

New member
לגבי זה....

קלרה כן חיה בכל אחת מהתקופות האלו. אפילו מראים איך היא גדלה בבריטניה הויקטוריאנית. כמו שאמרו שכל אחת כזו תהיה רפליקה שלה - אבל לא היא באמת (כלומר לא אותה האחת). ולמעשה הדבר היחיד שהיא יודעת עמוק בפנים זה שהיא צריכה להציל את הדוקטור.

ItsMeiri

New member

לא יכולתי לתמצת את הכותרת של התגובה כהלכה, כך שתמחיש
מה אני חושב על הפרק ובו זמנית (למרות שזמן הוא קצת נושא מעורפל לדבר עליו היום)
לשמור על הכותרת ספוילר-פרי.

אני אתחיל מקצת לפני הסוף כי אני שונא סופים - ריבר.

ריבר, ריבר, ריבר, ריבר. למה את מתנהגת ככה?
מתי נהפכת לגברת know-it-all? חשבתי שזה התפקיד של קלרה העונה.
לא נורא, הולם אותך דווקא.
כנראה הזמן שמיצית בדאטהבייס של הספרייה לימד אותך דבר או שניים,
אולי תוך כדי קריאת ספרים של אגאת'ה כריסטי, או אולי שהייה ממושכת מול ציורים של ואן-גוך לימדו אותך דבר או שניים על מדע ההתחמקות. מהדוקטור? Or the other way around?
אני חייב לומר שממך ציפיתי ליותר.
הרי הוא לקח אותך לראות את מפלי מדוסה.
את היית צריכה להבין גם מה הוא רצה שהוא נתן לך סוניק משלך,
עם ריבוע כזה שיכול לעבור דרך קירות. Just saying.
את היית ממש רעה. טוב, אולי כי היו רעים אלייך קודם.
דוקטור!
למה את רע לריבר?!
טוב. את "נקשרת" מאוד לקלרה הא? טוב ממש נראית עצובה שהיא הציעה להציל את הדוקטור בידי פיזורה ברצף הזמן שלו. NOT.
מופאט אוהב אותך גם.
את פיתרון קל מדי לפרק הזה - עם הקבר של ריבר סונג, עם השם והשער. הפרק תכלס לא היה מתקדם בלעדייך. ותודה על זה.

ג'ון הארט - לך מפה. עוד לא זמנך.

הדוקטור -
על דבר אחד אני כועס עליך הפרק. טוב על שניים. אולי שלושה.
שיקרתי.
אחד, ההתעלמות הגועלית מריבר. אשתך [לשעבר?]
הייתה לי הרגשה שנדלג על זה, אם להיות כן לגמרי.
וסליחה, אז מה אם אתה שונא סופים? הגיע הזמן שתתמודד עם הפחד שלך. פרהפס מחדר 11 במלון הפחדים? אה לא. למרות שזה גולש לכעס השני:
"בעזרת השם הדלת תיפתח" - אכן כך. רק שכחת מופאט דבר אחד-
גם קלרה יכולה לשמוע את ריבר! ועכשיו קלרה יודעת את השם.
PLOTHOLE
אלא אם כן, השם זה גימיק. אבל זה תאוריה אחרת שאני לא מתכוון לדבר עליה עכשיו. [אולי גליה? חחח]

ועכשיו, אני רוצה להפנות את הזרקור ל...
לא! טעיתם. Great Intelligence.
או יותר נכון לדברים הלבנים האלה שלך, הלוחשים לרוחות?
איזה קרציות. אני יכול לדמיין אותך מסתדר לבד.
הם לא היו יותר מניצבים כדי למלא עוד דקה מסכנה בפרק. זה הכול.
מיותרים. מופאט, היו לך מפלצות יותר טובות. לא, אל תחזיר את הדאלקים. למרות שהם לא שלך. טוב גם השם של הדוקטור לא. אז תרגע!

ועכשיו - קלרה.
אוי קלרה.
The Bad earth-walking most important girl who waited Wolf.
מה קיבלנו? קלרה! לא מגזים.
אני חייב להרגיש שבאמת לא הכרתי את קלרה כקומפניון בשלב זה של
ההתחברות לדוקטור כמו איימי, או דונה, שהיו כרגע במרכז חייהם בלבי, ואת גם. רק לא כמו שהייתי רוצה. אולי בגלל הסוד שלך, שאפילו לא ידעת.
חבל להרחיב במילים. את מדהימה, הסיפור שלך מדהים,
ואני אזכור אותך.
Run you clever Girl.

And remember.
ME.

ailag

New member
תשובות אקראיות ומבולגנות

כמו ההודעה שלך
(היי, זה לגמרי לגיטימי!)

"ריבר, ריבר, ריבר, ריבר. למה את מתנהגת ככה?
מתי נהפכת לגברת know-it-all? חשבתי שזה התפקיד של קלרה העונה."

מה רע? בכללי עד שידענו מי היא (וגם אחרי) היא היתה זאת שאנחנו בוטחים בה שתדע מה הולך ותציל את היום, אפילו יותר מהדוקטור. אפילו להטיס את הטארדיס היא יודעת טוב יותר.

"הרי הוא לקח אותך לראות את מפלי מדוסה."
רגע מה? מתי? המקום שבו התרחש סוף עונה 4??

"את היית צריכה להבין גם מה הוא רצה שהוא נתן לך סוניק משלך,"
לא בהכרח, היא לא מושלמת. היא פשוט נהדרת.

"עם ריבוע כזה שיכול לעבור דרך קירות. Just saying."
זה לא היה הסוניק שלה, היו לה בפרק שני מכשירים - הסוניק המשודרג וה squareness gun - זה איך שרוז כינתה את זה של קפטן ג'ק. התאוריה של מעריצים היא שג'ק השאיר את שלו בטארדיס אחרי שלא בדיוק יצא לו לבקר שם אחרי התרחשויות סוף עונה 1, וריבר "סחבה" אותו.

"דוקטור! למה את רע לריבר?!" / "אחד, ההתעלמות הגועלית מריבר. אשתך [לשעבר?]"
זה לא בדיוק זה.. היחסים הבינאישיים שלו מוזרים. הוא מוצא את עצמו בהרפתקאות, לא למשל בחיי בית (ע"ע כוחם של שלושה) ולדבר על ריבר זה מה שאנשים רגילים יעשו במפגש ידידותי בבית, לא מה שיעשו באמצע הרפתקה כשיורים עליהם.
גם רוז אומרת לשרה ג'יין (אם כי לא ברור אם זה נכון) שהוא לא הזכיר אותה.

"טוב ממש נראית עצובה שהיא הציעה להציל את הדוקטור בידי פיזורה ברצף הזמן שלו. NOT."
אם היא היתה רוצה להפטר מקלרה היא לא היתה אומרת לה שלא. אבל כמו עם איימי, זה היה הפתרון היחיד.

"בעזרת השם הדלת תיפתח"
LOL בעזרת השם

"גם קלרה יכולה לשמוע את ריבר! ועכשיו קלרה יודעת את השם."
היא ידעה את השם בכל מקרה כשנזכרה באירועי "המסע למרכז הטארדיס"

"PLOTHOLE"
למה? אז שתיהן יודעות. ביג דיל. ממילא יש איזשהו קשר ביניהן, ועובדה שריבר נשארה אחרי שקלרה הלכה.

"אלא אם כן, השם זה גימיק. אבל זה תאוריה אחרת שאני לא מתכוון לדבר עליה עכשיו. [אולי גליה? חחח]"
הא?

(זה שאני כותבת הרבה לא אומר שאני יודעת הרבה, רק שאני מגיבה על מה שאני יודעת) (ושקשה לי לקצר)

"לדברים הלבנים האלה שלך, הלוחשים לרוחות?"
Whisper Men
מסתדר עם החתירה ל Silence..

"איזה קרציות. אני יכול לדמיין אותך מסתדר לבד."
הוא אחד מהם...

ItsMeiri

New member
אני מאוד אוהב את התגובות שלך

ועכשיו אגיב לתגובות שהגבת לי.

"רגע מה? מתי? המקום שבו התרחש סוף עונה 4??"
לא, אחרי שריבר סיפרה לדוקטור שהיא יודעת מי הוא ואחרי שהוא הבין,
היא סיפרה לו שהוא (העתידי) לקח אותה לצפות במפלי מדוסה ושזה הדבר היפה ביותר שהיא ראתה.

"לא בהכרח, היא לא מושלמת. היא פשוט נהדרת."
בהכרח! מי יותר ממנה מבין שהדוקטור לא נוטה לשתף דברים אישיים שלו. גם אם אשתו. טוב, השם שלו די אישי זה נכון, אבל תני לי לשלוח אותך לטבעות אקהטן - כשאומרים לדוקטור משהו רגשי סמלי, בכל פעם הוא ייחס את זה למברג.
ריבר צריכה לדעת שאם הוא נותן לה את הדבר הכי חשוב לו משהו לא בסדר.
למרות שדוגמא מנוגדת יכולה להיות במנהטן, כשהדוקטור נתן לאיימי להשתמש לו במברג. [זה נשמע רע.]

"זה לא היה הסוניק שלה, היו לה בפרק שני מכשירים - הסוניק המשודרג וה squareness gun - זה איך שרוז כינתה את זה של קפטן ג'ק. התאוריה של מעריצים היא שג'ק השאיר את שלו בטארדיס אחרי שלא בדיוק יצא לו לבקר שם אחרי התרחשויות סוף עונה 1, וריבר "סחבה" אותו."
פיסת מידע נחמדה שלא יצא לי לשמוע אף פעם. מעניין

"זה לא בדיוק זה.. היחסים הבינאישיים שלו מוזרים. הוא מוצא את עצמו בהרפתקאות, לא למשל בחיי בית (ע"ע כוחם של שלושה) ולדבר על ריבר זה מה שאנשים רגילים יעשו במפגש ידידותי בבית, לא מה שיעשו באמצע הרפתקה כשיורים עליהם."
אני מבין למה את מתכוונת, אבל ריבר היא קצת יותר מקומפניון רגילה. ולא לתת לי את נאום "הדוקטור לא נפתח לאחרים" כי לדוקטור יש נקודות רכות בו. אולי זה שבר אותו והוא לא רוצה להראות את זה.

"אם היא היתה רוצה להפטר מקלרה היא לא היתה אומרת לה שלא. אבל כמו עם איימי, זה היה הפתרון היחיד."
"There's always another way."
"Everybody knows that everybody dies. But not today."
לא קשור אבל ציטוטים יפים שקשורים לריבר.
נו טוב, היא לא מכירה את קלרה, מן הסתם את תעדיף את הדוקטור.

"היא ידעה את השם בכל מקרה כשנזכרה באירועי "המסע למרכז הטארדיס" ".
ושכחה. ונזכרה שוב? ככה זה עובד אז? טוב תכלס רק בנאדם אחד בחיים יודע את השם שלו אז אולי זה לא בעיה.

"למה? אז שתיהן יודעות. ביג דיל. ממילא יש איזשהו קשר ביניהן, ועובדה שריבר נשארה אחרי שקלרה הלכה."
ראי את התגובה הקודמת שלי.

"הוא אחד מהם..."
אז הוא לא היה חייב לעשות אותם faceless.
הוא great intelligence, הוא בטוח יכול היה לעשות הסוואה דינמית, כמו בפעמוני ג'ון הקדוש. היה עובד לו יותר מאשר אנשי שלג מעוצבים.

ailag

New member

גם שלך - והכי כיף כשיש דיון.

> לא, אחרי שריבר סיפרה לדוקטור שהיא יודעת מי הוא ואחרי שהוא הבין,
> היא סיפרה לו שהוא (העתידי) לקח אותה לצפות במפלי מדוסה ושזה הדבר היפה ביותר שהיא ראתה.
המגדלים השרים של דריליום?
זה לא קטנוני כמו שזה נשמע, פשוט אם זה הMEDUSA CASCADE אז היינו שם.. (או MEDUSA FALLS אם כך?)

> בהכרח! מי יותר ממנה מבין שהדוקטור לא נוטה לשתף דברים אישיים שלו. גם אם אשתו. טוב, השם שלו די אישי זה נכון, אבל תני לי לשלוח אותך לטבעות אקהטן - כשאומרים לדוקטור משהו רגשי סמלי, > בכל פעם הוא ייחס את זה למברג.
> ריבר צריכה לדעת שאם הוא נותן לה את הדבר הכי חשוב לו משהו לא בסדר.
ומכאן להסיק שיש בו ניורל ריליי שמחובר אליה?
(ואולי היא ידעה ופשוט העמידה פנים ממש טוב...)

> אני מבין למה את מתכוונת, אבל ריבר היא קצת יותר מקומפניון רגילה. ולא לתת לי את נאום "הדוקטור לא נפתח לאחרים" כי לדוקטור יש נקודות רכות בו. אולי זה שבר אותו והוא לא רוצה להראות את זה.
לא שהוא לא נפתח לאחרים אלא הוא לא מצא לנכון לספר עליה, סתם לא חשב על זה.

> נו טוב, היא לא מכירה את קלרה, מן הסתם את תעדיף את הדוקטור.
יאפ, וגם ההשלכות של מה שהלך שם די חמורות. זה לא רק הדוקטור, זה גם הכוכבים וג'ני וכל האנשים האחרים שהוא הציל ונעלמו עכשיו.

> "היא ידעה את השם בכל מקרה כשנזכרה באירועי "המסע למרכז הטארדיס" ".
> ושכחה. ונזכרה שוב? ככה זה עובד אז? טוב תכלס רק בנאדם אחד בחיים יודע את השם שלו אז אולי זה לא בעיה.

כן, כשהם נכנסים לתוך הקבר-טארדיס היא עם סוג של סחרחורת ואומרת שזה נראה לה מוכר והיא כבר טיפסה פה, ואז נזכרת באירועים של המסע למרכז הטארדיס. והוא אומר שהיא לא היתה אמורה לזכור.

מה זה משנה אם אחת יודעת או שתיים? לא היתה הגבלה.. הוא אומר שיש רק מצב אחד בו הוא היה מגלה אבל (א) אולי הוא טועה ("זה רק השם שלהם [אדוני זמן], זה לא אומר שיש לו מושג מה הוא עושה" - איימי, בפרק "אשתו של הדוקטור"), (ב) היא גילתה לבד (ג) זה לא אומר שהוא יגלה רק פעם אחת, לאדם אחד (ד) או שהאדם הזה בהכרח ישמור את זה בסוד (הנה, ריבר אמרה אתת זה כשקלרה היתה יכולה לשמוע).

> "למה? אז שתיהן יודעות. ביג דיל. ממילא יש איזשהו קשר ביניהן, ועובדה שריבר נשארה אחרי שקלרה הלכה."
> ראי את התגובה הקודמת שלי.

איזה חלק?

> "הוא אחד מהם..."
> אז הוא לא היה חייב לעשות אותם faceless.
> הוא great intelligence, הוא בטוח יכול היה לעשות הסוואה דינמית, כמו בפעמוני ג'ון הקדוש. היה עובד לו יותר מאשר אנשי שלג מעוצבים.

הוא בטח היה יכול לעשות הרבה דברים.. זה מה שהוא בחר. עבד לו די טוב..

symptoms

New member
אני רוצה להוסיף משהו

בקשר לזה שהיא רצתה להיפטר מקלרה. אני באמת מאמינה (על סמך הספוילרים שהיא אמרה בסוף, אבל לא רק) שהיא יודעת יותר ממה שהיא אומרת.

הניסיון שלה לעצור את קלרה לא היה ניסיון לעצור את קלרה, הוא היה ניסיון לגרום לקלרה להבין את מה שהיא חייבת לעשות, ולהביא לידי כך שהיא תהיה שלמה עם זה ותדע בדיוק מה הולך לקרות לה. סוג של פסיכולוגיה הפוכה, אם תרצה.

אל תשכח שמדובר בריבר של אחרי הספריה, בסוף של מעגל החיים שלה, היא יודעת דברים, היא יודעת שהקבר הוא מעבר סודי, ואני מאמינה שהיא ידעה עוד לפני שקלרה נכנסה שהיא לא הולכת למות, הייתה סיבה שהיא לא סגרה את הקשר.

רעות

pennylane11

New member

אזהרה: הודעה זו נכתבה על ידי ילדה שלא מסוגלת לנשום. קחו את זה בחשבון.

טוב אז ככה זה נראה כשסופרהולוק בפגרה? אפוקליפסה כאילו? זה מה שמגיע לנו???
הלב הדוקטוריברי שלי פשוט לא עמד בזה ומה מה מה ריבר ואקו וכשהוא נפרד ממנה כאילו הוא חוזר וזה היה ממש מרושע וזה השלב שממש הכי הכאיב לי כי מה???
וקלרה! זה נגמר כל כך טוב וכל כך חכם ואני ממש אוהבת את זה!
והדוקטור שמכחישים מה מה הוא עשה מה הלך שם???
אני לא??? מה???
I HAVE LOST THE ABILITY TO CAN

איפשהו (ומתישהו?) יושב עכשיו סטיבן מופאט וצוחק על כולנו.
מה לעזאזל זה היה.
ומה זה אוויר.

limors2

Active member
מה?

מה? מה ראיתי עכשיו? מה הלך שם? מה?

הסוף. הוא בילבל אותי לחלוטין. אני לא קולטת מה הלך שם. מר גבות הוא הדוקטור לפני שהוא היה הדוקטור?

מלבד ה"מה?!?!?!?!" של סוף הפרק, וואו. אבל וואו

זה היה מדהים. התעלומה של קלרה נפלאה, עם פיתרון מושלם. וריבר
לא מפריע לי שהוא התעלם ממנה כל הפרק, כי כשהוא הסתובב אליה ותפס לה את היד זה היה כ"כ מדהים ובכיתי עד שהוא נפרד ממנה.
גם כי לא בטוח שנראה אותה שוב

אבל בעיקר כי זה היה מדהים.

היו עוד דברים שרציתי לומר, אבל הכל מתגמד ונהיה חסר חשיבות לחלוטין לעומת ה"וואו" של הפרק.

ועכשיו כנראה פשוט אשב ואבהה ואחשוב על הפרק בהערצה כי אני לא מסוגלת לעשות שום דבר אחר.

BloodyRose

New member
ריבר

לא מקובל עלי שלא נראה אותה שוב. אנחנו עדיין צריכים לדעת איך ומתי הוא גילה לה את השם שלו... לא, לא מקובל עלי.

ailag

New member
אני חושדת ש

זה דרך קלרה, שעכשיו זוכרת את המסע למרכז הטארדיס - כלומר את השם שלו. ויש אולי ביניהן איזה קשר ("ספוילרז")

ailag

New member
מה
גם לפרק האחרון וגם לסדרה הישנה

לא ידוע. יש תאוריה שהוא הדוקטור ממלחמת הזמן, אני מקווה שלא כי מי שעשה את הדבר הנוראי צריך להיות *הוא* - האיש הטוב, ולא איזו גרסה מרושעת שלו שהוא מתכחש אליה.

אמרו שיקראו לו בעתיד כל מיני שמות רעים כולל VALEYARD. זה שם של אויב בסדרה הישנה שאאל"ט (לא ראיתי את הפרקים) התברר שהוא הגלגול ה13 של הדוקטור. יש מצב שאח"כ זה בוטל. אז אולי זה הוא..

מר גבות

Lior Knight

New member
ה-Valeyard (
)

הוא לא הגלגול ה13 של הדקוטור. אלא התהוות של כל הרוע שיש בדקוטור בין הגלגולים ה12 ל13. כלומר גירסא אפשרית ואפלה של למעשה כמו Dream Lord.

עכשיו לא ברור עדיין בדיוק מה ג'ון הארט אמור להיות. יכול להיות שהוא כמו הדוקטור 10.2 מהיקום המקביל - שיבוט של הדוקטור.

למעלה