The Name of the Doctor

Lior Knight

New member
הכותרת זו דמות מהסדרה הקלאסית

בשום צורה לא ציינתי את זה בתיאוריה.

ailag

New member

הקשר שלה לפרק.. זה שיש בפרק מישהו שעלול להיות גלגול מרושע של הדוקטור

Lior Knight

New member
זה לא נכון

בשום מקום זה לא נרמז. יתרה מזאת סוף הפרק מוכיח בוודאות שזה לא הדמות המדוברת בכך שהם מצהירים באותיות ענק על השם של הדמות.

הValeyard תמיד נקרא ככה גם כשיגלו לנו שהוא גלגול אפשרי של הדוקטור. זה השם שלו. בגלל זה ציון השם של דמות מהסדרה קלאסית בכותרת ממש לא נחשב ספוילר. בייחוד כשאין הקשר ממשי לפרק.

עם כל הכבוד, הטירוף שהולך פה עם סימול כל דבר כספויילר (בימיוחד לאור העובדה שיש מדיניות ספויילרים מאוד ברורה ופשוטה אבל אנשים מתעלמים מזה ומחליטים שכל פיפס זה ספויילר) ממש הורס את חווית ההשתתפות בפורום וחבל. אני פעיל בהרבה מאוד פורומים וזה היחיד שממש לא מעודד להשתתף בו.

timetraveler900

New member
זו ממש לא הכוונה

אני מקבלת את הטענה שלך, אבל בעיני אנשים מסוימים זה כן יכול להיתפס כספוילר והמטרה היא שכולם יוכלו לגלוש בפורום בלי לחשוש מספוילר - בעיקר גולשים חדשים. יש את המחמירים יותר והמחמירים פחות - למשל יש כאלה שזה ספוילר בעיניהם כשדמות הופיעה בסדרה הקלאסית מופיעה בכותרת בהקשר לפרק. זה כן רומז על משהו, אבל שוב - כל אחד עם התפיסה שלו. מדיניות הספוילרים לא נועדה להחמיר או להקשות את הגישה, אלא רק להבהיר ולפשט.
צריך לקחת בחשבון מראש שהנחלת מדיניות חדשה לוקחת זמן להתרגל אליה. אז יהיו פה ושם הודעות של אנשים שיתריעו בפני ספוילרים כשבעצם לא יהיו. זה הכל מתוך כוונה טובה.
אני מצטערת שככה אתה מרגיש אבל עשינו הצבעה בדיוק על הדברים האלה כדי שכולם יוכלו להנות.

Lior Knight

New member
נכון אבל

מה שאת אומר שבדיעבד גם אם לכותרת אין קשר לפרק או לספויילר אבל מישהו עלול לחשוב שזה ספויילר (שזה עדיין לא ספויילר בשום צורה שהיא) אז יש צורך להימנע ולסמן גם את זה?

אז מה הטעם להיצמד למדיניות ספוילרים אם בכל מקרה יש צורך לסמן כל דבר כספויילר למקרה שמישהו עלול לחשוב שמדובר בספויילר בלי קשר לעובדה אם זה ספויילר או לא?

timetraveler900

New member
אבל ת'כלס יש קשר

אני חושבת שלצופים ההודקים באמת ששמים לב לכל הפרטים הקטנים ומייחסים להם חשיבות גדולה זה מפריע. וזה לגיטימי לחלוטין.
הזכרת דמות שהופיעה בפרק בכותרת של ההודעה ששורשרה לדיון על הפרק. חלק מהעלילה הן הרי הדמויות - בטח ובטח בהקשר של הדמות הזו (מודעת לזה שזו לא ממש דמות אבל זה לא משנה).

בקיצור, עם כמה שננסה לסימון ספוילרים אין נוסחה מדויקת, המטרה של המדיניות הזאת היא לעשות קצת סדר ולהנחות בקווים די גסים. אם נתעכב עכשיו על דקויות יצא לנו מאמר של כמה דפים שממש לא יתרום. אני סומכת על ההיגיון של כל מי שגולש פה לדעת מה לכתוב בכותרות ומה לא.
כמו שאמרתי מקודם, היו, יש ויהיו טעויות בהתחלה (וגם לא בהתחלה) וזה בסדר.

Lhuna1

New member

חחחחחחחחחח
זה כל מה שאני יכולה לנסח בבהירות כרגע

Lhuna1

New member
אני פותחת בעצומה להקדים את ה-23 בנובמבר!!!!

מי איתי?????????????????

ailag

New member
לא, רגע, שיט, אני מנהלת אז כנס.. אז לא

אבל שיהיו ספיישלים בינתיים!

BloodyRose

New member
אוף

אם הייתי יודעת על האמ-אמא של הקליף-האנגרים הזה, הייתי מחכה לנובמבר כדי לראות את הפרק הזה.

אבל ראיתי אותו, והמחשבה העיקרית שלי היא WTF?!

הפתרון של קלרה נהדר - שאפו למופאט.
והדבר הכי טוב שיצא מהפתרון של קלרה, זה הפתיחה של הפרק - פשוט נהדר. אני אוהבת שמזכירים ומראים את הדוקטורים הקודמים, וזה היה עשוי נהדר. ("נהדר" הפכה למילת המפתח בהודעה הזו?)

כעסתי על הדוקטור שהוא נכנס אחרי קלרה לקו זמן שלו (זה תיאור נכון לזה?) - היא עשתה את שלה, למה אתה צריך ללכת אחריה? אבל בסדר, ככה זכינו לראות עוד הצצות לדוקטורים קודמים (כמה שמחתי לראות את הג'קט של כריסטופר!!!). אבל... ג'ון הארט? IMDB כבר ספיילר לי שהוא יופיע בפרק ספיישל, לא ציפיתי שהוא יגיע כבר עכשיו (אבל היי! ג'ון הארט כ"ספין אוף"* לדוקטור! איזה ליהוק נהדר! עכשיו רק חסר שאלן ריקמן יהיה הדוקטור הבא וכל חלומותיי יתגשמו. sort of).

ריבר - הפתיע אותי שהדוקטור קרא לה "אקסית" (תתבייש לך
), אבל הכל נסלח כשהוא נישק אותה.

אני עדיין מבולבלת ובמצב של WTF מהפרק, מקווה להבין אותו יותר טוב אחרי צפייה נוספת, אבל מילה אחת לסיום:
לפני שהפרק שודר עשיתי הסכם עם סטיבן מופאט - הוא לא מגלה את השם של הדוקטור, ואני סולחת לו על ההמתנה הארוכה לשרלוק. אז הנה, קבל את התנצלותי, אני סולחת לך. (אבל יפה לך להזכיר לי שאין כמוך כשזה נוגע לקליף-האנגרים. הייתי צריכה לראות את זה מגיע...)

(*"ספין אוף" בהיעדר מונח מתאים יותר)

AvivZ41

New member

ראיתי אותו לפני שעתיים וכבר שכחתי מה היה בו מרוב שזה היה מוזר!
ישלי המוןהמוהןמהוןמון דברים חיוביים להגיד על הפרק הזה אבל מכיוון שכולם יגידו אותם והם גם דיי obvious, אני אלך על הביקורת (מצפייה ראשונה):
"no living creature can speak falsely or fail to answer."
"Silence will fall when the Question is asked"
"the Fall of the Eleventh"
"the question that must never be answered hidden in plain sight" (עם דגש לhidden in plain sight)

איפה כל אלה קיבלו ביטוי בפרק!?!? ההסברים היחידים שיכלתי למצוא לעצמי (שהם דיי עלובים) הם שלדוקטור אסור לשקר כי אחרת כל החברים שלו ימותו מהוויספרמן (ד"א, אם מישהו רואה Once upon a time - זה קצת רג'ינה מה שהוויספרמן עשו
).
על הסיילנס, זה שאולי היה שקט בשיחה בין הגרייט אינטלג'נס לדוקטור (שקט, אבל לא דממה כמו שציפיתי)
על ה"Fall of the Eleventh" - אולי שהוא נפל בתוך הוויבלי-וואבלי הזוהר הזה שם עד למטה כדי להציל את קלרה (?!)
ולאחרון ממש לא מצאתי הסבר, hidden in plain sight?איפה?

וגם הגרייט אינטלג'נס - למה דווקא הוא?מכלללללללל האויבים הגדולים של הדוקטור ששונאים אותו שנאה בסדרי גודל לא מהעולם הזה, דווקא הGI?אויב שהדוקטור פגש פעמיים בתוך כל ה1200 שנים שהוא חי?

ורגע מופאט, איפה כל התשובות?מי פיצץ את הטארדיס בסוף עונה 5?ואם זה כל הסיפור, למה לסיילנס לרדוף אחרי הדוקטור במקום לעשות משהו פשוט יותר - ולהרוג את הגרייט אינטלג'נס? או אולי, לבוא אל הדוקטור ולהזהיר אותו שאם הוא יכנס לטרנזלור זה הסוף של היקום.

וזהו, כאן השאלות שלי נגמרות, בתור פרק הפרק היה אדיר למרות שהוא לא ענה לי על כל השאלות שלי |Y|
חלק אהוב: קלרה ווויליאם הרטנל.

BloodyRose

New member
? בפנים

ה GI היה כבר בסדרה הישנה, מניחה שמופאט החזיר אותו בכוונה...

AvivZ41

New member

כן בגלל זה רשמתי פעמיים למעלה. עכשיו אני נזכר ש3 פעמים כי בפעמוני סיינט ג'ונס הוא הופיע גם, אבל זהו. באותה מידה זה יכל להיות גם לא יודע, האוס או הבתולת ים ההיא מהפרק עם הפיראטים.

Lhuna1

New member
תשובות חלקיות

התשובות הן לפי הבנתי בלבד ולא בטוח שהן נכונות

קודם כל השאלה ש"מתחבאת לעיני כל" היא פשוט Doctor who? ואת זה כבר אמרו לנו בסוף העונה הקודמת (דוריום חוזר עליה ושוב ושוב בסוף הפרק ההוא, מייד אחרי שהוא אומר את זה).
היא מתחבאת לעיני כל כי היא ברורה מאליה והשם של הסדרה וכולם שואלים אותה. לא חושבת שיש כאן מה לחפש יותר.

the Fall of the Eleventh - אתה מפרש מילולי מידיי. נפילתו היא מחיקתו ע"י ה-GI שנכנס לתוך הטיימליין שלו בשביל להרוס אותו. מה שבוטל ע"י קלרה שמצילה אותו.

למה שהסיילנס לא יזהירו את הדוקטור? אני חושבת שהם באמת ניסו להזהיר אותו (צריכה לחזור ולחפש אבל נראה לי שהם מנסים להביא לדוקטור את הנבואה על כך ש-silence will fall כשהוא יגיע לשם). דבר אחר שהם מנסים לעשות זה להרוג אותו, כדי למנוע ממנו להגיע לשם (ובצדק - כפי שראינו הידיעה שלו על מה יקרה שם לא מונעת ממנו מללכת לשם הכל זאת).

AvivZ41

New member
קיבלתי את השניים הראשונים. תודה
בנוגע ל3

יש הבדל בין "דוק, תיזהר, בשדות הטרנזלור יקרה משהו נורא והשם שלך יתגלה שם! שנינו לא רוצים שהשם יתגלה, אז אל תלך לשם" לבין לשלוט באנושות שנים על גבי שנים, לפוצץ את הטארדיס ולגרום לסוף היקום בעצמם.

Lhuna1

New member
רגע רגע

הסיילנס הם אלו שפוצצו את הטארדיס? איפה זה נאמר? אני לא הבנתי את זה.

לשלוט כל השנים באנושות רק בשביל למנוע מהדוקטור להגיע לטרנזלור זה באמת מוזר
מסכימה.
אולי אפשר לתרץ את זה קצת בכך שכדור הארץ זה המקום האחד ביקום שהדוקטור כל הזמן חוזר אליו, אז אם אתה מנסה לתפוס מישהו שמסתובב חופשי בכל הזמן והיקום - הכי הגיוני לך להיות במקום האחד שאליו הוא חוזר תמיד.

AvivZ41

New member
אני לא חושב שזה נאמר

זו פשוט הנחה מקובלת, כי רק להם היה את האינטרס וגם רק הם יכלו להיכנס לתוך הטארדיס בלי שידעו שהם שם (הדוקטור בטארדיס, סיילנט נכנס, הדוקטור נבהל, מסתובב, שוכח, והסיילנט מסתובב חופשי במנועים כמה שבאלו).

למעלה