Gamescom
- Live from Xbox

מישהו 2

New member
אולי אלה דווקא האיכותיים שעזבו את הצוות

נראה מוצלח בכל אופן, נחכה לגיימפליי

אני ממש מקווה אבל עכשיו יש לי סיוטים על...

פריים רייט חד ספרתי.
מדברי ענק ושממות.
מערכת קרב של באטמן שלא מרגישה טוב כמו באטמן.

ובכללי שום עלילה ששווה משהו. חבל הגיבור הזה נראה כזה מגניב.
אבל טוב נו באמת ניתן להם את הספק עד הגיימפלי

evilplate

New member
איזה חמוד השועל הזה :)

אם המשחק יהיה טוב מספיק יש לדמות הזו סיכוי טוב להפוך לאייקונית, העיצוב שלה ממש טוב.

Age of Empires 4 אקסקלוסיבי למחשב.

טוב זה נהיה עצוב חחח לא רק שמייק לא מכריזה על שום אקסקלוסיבי נורמלי לאקסבוקס וואן היא גם מכריזה אקסקלוסיבי למחשב באחת מהסדרות הכי ידועות שלה אי פעם.

איזה הזוי, אתם מתארים לעצמכם את סוני מוציאה אקסקלוסיבי למחשב ולא לפס4?
זה לא שהבוקס לא קיבל משחקי אסטרטגיה כמו Halo wars 2 אז מה הקטע?

עמית לפחות קיבלת תשובה אם כדאי לך לעבור לאקס בוקס )
וההוכחה הכי גדולה שהז'אנר הזה מקומו על הPC.
(זה עדיין דפוק שזה לא יוצא לבוקס)

amithas190

New member
איזה כיף ,ידעתי שההגיון יגיע למיקרוסופט מתישהו

אני בטוח שזה יהיה סיפור הצלחה-וכן אני כנראה אקנה מחשב נייד בשביל זה

האמת לפי סטים, לage of empires HD אני רואה

יש די הרבה שחקנים ברשת יחסית למשחק כזה :) אז כנראה בגלל זה הם הלכו על משחק חדש.

ברור שאתה צריך מחשב נייד אחי.

evilplate

New member
אולי הוא מורכב מדי מבחינת הגיימפליי?

ואי אפשר להעביר אותו בצורה טובה לקונסולה או משהו, הדוגמא עם היילו וורס לא בהכרח מעידה כי מדובר במשחק אסטרטגיה מופשט יחסית שנעשה קודם כל עבור הקונסולה ועוצב סביבה, פה מדובר במשחק אסטרטגיה כבד שעוצב סביב ה PC, אולי זה לא יעבוד על הקונסולה.
&nbsp
אני מנסה למצוא סיבות כי זה באמת תמוה אחרת שמייק לא תעשה פורט.

amithas190

New member
ונניח שהוא קצת מורכב לשלט - אי אפשר למכור אותו עם איזה עכבר

שמגיע עם המשחק?
&nbsp
כמו שמכרו את מורטל קומבט עם שלט מיוחד לPS4

מישהו 2

New member
הם פשוט צריכים לאפשר לחבר מקלדת ועכבר

למשחק הזה. אני לא רואה סיבה למה לא

evilplate

New member
מספר השחקנים שאשכרה יחברו מקלדת ועכבר

הוא כל כך קטן ושולי שזה לא שווה אפילו את הטרחה המינימלית.
&nbsp
אם זה אכן משחק שלא יכול לעבוד בצורה סבירה על שלט אז אני מצדיק את ההחלטה של מייק פה, הם לא יוציאו משחק שידבר לעשר אנשים עם מקלדת ועכבר על הקונסולה רק בשביל מראית עין שהם כביכול משקיעים גם בבלעדי לבוקס.
&nbsp
אם זה כן עובד טוב על שלט אז אין לזה הצדקה.
&nbsp
בעניין הרעיון למכור עכבר ומקלדת עם המשחק, זה נשמע נחמד על הנייר אבל זה הימור כספי לא קטן מבחינת מייק להוציא באנדל כזה שברור מראש שיהיה נישתי מאוד, רוב הסיכויים שהם יפסידו הרבה כסף על כל המקלדות והעכברים שלא ימכרו ושהשקיעו בייצור שלהם סתם.

אנשים, אני קורא עכשיו שרשור של בעל xbox one שעצבני אחושילינג

על מייק על זה שהמשחק לא מגיע לONE והוא מעלה בשרשור שלו נקודה מעניינת.

בעוד שמייק לא מביאה IP ענק שלה לאקסבוקס וואן, לPS4 יש RTS אקסקלוסיבי
(עם המחשב) (שמתי טריילר זה נראה שהוא עובד טוב דווקא עם הפס4)

נכון זו לא איזו סדרה שהיא שם ענקי אבל היא מספיק וותיקה והיא איתנו מסתבר משנות האלפיים ואין אותה לבוקס.

הייתי מצפה שמייק תפצה את בעלי הוואן על זה לפחות עם הסדרה שלה, אבלא לא.

תארו לכם מצב היפותטי שסוני תפתח משחק טניס AAA שחסר מאוד בפס4 ותעשה אותו אקסקלוסיבי למחשב? הלך עליהם.

evilplate

New member
אחי לסוני היו את האמת כמה משחקים בלעדיים ל PC

אני מדבר על מי שבעבר היו נקראים סוני אונליין, מפתחת שהתמקדה ב PC ושהוציאה שלל משחקים (שכולם בסגנון מאוד PC אבל זה משהו שדי נכון גם ל AOE) שברובם לא הגיעו לפלייסטיישן, סוני אחרי זה מכרה את החברה הזו והיום היא תחת שם אחר אבל הבנת את העיקרון.
&nbsp
אבל ברור לי שהבעיה עם מייק זה מצב הבלעדיים הפאתטי שלה ובגלל זה מהלך שכזה גורר הרבה אש כלפיה, מן הסתם אם היה לה ליינאפ טוב כמעט לאף אחד לא היה אכפת שמשחק אסטרטגיה לא מגיע לוואן.
&nbsp
&nbsp

אפילו הם השתדלו לתמוך בפלייסטישן.

כשהם התחילו, הPS1 לא יכל להריץ שום MMO מסיבות ברורות, וגם בפס2 רק סקוור טרחו לעשות MMO של ממש כי המודם לא היה מובנה והאונליין היה מאוד נישתי.

אבל מאז הפס3 שהאונליין נהיה דבר נפוץ ובייחוד בPS4 הם תמכו בקונסולות האלה ממש טוב.

הם פיתחו everquest חדש (שזה הIP הכי עתיק ומפורסם שלהם) גם לפס4 וגם למחשב הוא פשוט בוטל אז לא יצא.
פלאנטסייד יצא גם לפס4 ועדיין פעיל.
DC יונייברס על הפס4.
Payday על הפס3
Magic על הפס3.

לפי ויקפדיה אני רואה שרוב המשחקים האקסקלוסיבים שלהם למחשב בתקופה שהם היו של סוני נסגרו כבר.

אז אפשר לשער שהם לא הגיעו לפלייסטישן כנראה כי הם לא היו חזקים מספיק בשוק ופחות בגלל חוסר תמיכה בקונסולות.

לא שאני אומר שסוני אונליין תמכה בפלייסטישן ב100% אבל הרשימה בויקפדיה מראה רשימה מכובדת בהחלט חלק מהמשחקים האלה פעילים עד היום.

ועכשיו אני רואה שהם גם הוציאו everquest לפלייסטישן 2 אז זה לא שרק סקוור הביאו משחק כזה לפס2 גם סוני טרחה להוציא משחק MMO כזה גם לפס2 ולא רק למחשב.

בקיצור, סוני לדעתי כן הוציאו לפלייסטישן גם משחקים שיותר שייכים למחשב.

כן, ברור שלאף אחד לא היה איכפת מאיזה משחק אסטרטגיה אם המצב של הבלעדיים של מייק היה טוב וברור שאנחנו רוצים משחקים שיותר מתאימים לקונסולות ולא להרגיש שיש לנו איזה סטים בוקס.

אבל מייק ממש לא בעמדה הזו שהם יכולים להיות בררנים.

כמו שאמרתי לדעתי סמארט גלאס יכול להיות אחלה פיתרון לזאנר הזה על הוואן לפחות עם טאבלט.

evilplate

New member
וואלה נראה שאתה צודק :)

לא ידעתי על כל השטויות שלהם שהגיעו, במיוחד בלט לי החיסרון של אברקווסט שהיה חסר וגם המשחק סטאר וורס אבל כנראה שאתה צודק בזה שהיו סיבות טובות לכך שלא קשורות בחוסר הרצון של סוני לתמוך.
&nbsp
זה באמת מבליט את חוסר האכפתיות של מייק אבל אני עדיין עומד בדעתי שהגיוני שתתמוך ב AOE רק אם אפשר להעביר אותו לשלט, כל פיתרון אחר שכופה עכבר ומקלדת או סמארט גלאס הוא באמת כבר יותר מדי נישתי בז׳אנר שהוא גם ככה נישתי מלחתכילה על הקונסולות.

אם יש סמארט גלאס ופורט של רד אלרט 3 בדור הקודם.

אז כל אחד יכול לעשות פורט של אסטרטגיה לדעתי. הרי מה הסיכוי שגם רד אלרט 3 עבר פישוט וקונסוליזציה? הוא כנראה נשאר נאמן לעצמו.

אני מקבל את זה שכנראה אי אפשר להעביר את המשחק בצורה טובה לאקסבוקס, אבל את זה אני חושב גם על halo wars ורד אלרט 3 וכל משחק אסטרטגיה לקונסולות ועדיין הפורטים קיימים.

זה אף פעם לא ז'אנר שירגיש בבית על הקונסולות זה נכון מאוד, אבל אפשר למצוא פתרונות גם אם מסורבלים עם המון תפריטים ולא נוחים.

אני גם מסכים איתך שמעט מאוד אנשים יחסית יטרחו לחבר עכבר ומקלדת וזה גם יתן יתרון גדול לאלה שמחברים.

אבל במקרה המאוד ספציפי הזה, אני חושב כמו עמית ומישהו 2.
מייק היו צריכים להוציא אותו עם תמיכה במקלדת ועכבר סטנדרטים.

בפפ14 למשל סקוור מאפשרת לשחקני PS4 לשחק עם מקלדת ועכבר סטנדרטים.
כי זה מה שהמשחק צריך.

אחי, כמה מייק חפרו לנו ת'מוח על "play anywhere" יש משחק שיותר מדגים את היתרון הזה ממשחק כזה? אתה משחק עם עכבר ומקלדת אלחוטיים גנרים בסלון ועובר למחשב שבא לך וממשיך מאותה שמירה.

אחי הם פשוט נותנים לבעלי הבוקס אצבע משולשת. לא רק שהם לא הציגו שום אקסקלוסיבי שיגרום קצת התלהבות לבעלי הוואן על הבחירה שלהם.
הם גם פיזרו להם מלח עם משחק שלא יגיע אליהם.

כמה אפשר לזלזל בקהל הזה? מגיע להם להרגיש שמייק שמה אותם במקום הראשון.

במקום זה ההרגשה היא שמייק רואה בוואן ספינה טובעת ובורחת לPC כי שם נמצאים כל המנצחים כמו סוני, סטים, וכו' ובגלל שווינדוס זו עדיין הפלטפורמה של מייק, היא יכולה לקבל חלק מהעוגה דרך החנות שלה.

מגיע לבעלי הבוקס קצת יותר מזה. אם הייתי ראש האקסבוקס אז מלבד הצעדים שאמרתי שאעשה, אין מצב שהייתי מעז לא להוציא את age of empires 4 לבוקס.

אפילו הייתי מגדיל לעשות ונותן למשחק תמיכה מלאה בSmartglass במצב כזה שכל סמארטפון היה יכול להפוך במשחק למין עכבר כדי שהשחקנים יוכלו לשחק את המשחק במצב דומה למשטח המגע בPS4.

לא הייתי חושב שזה אופטימילי,אבל היה חשוב לי להבהיר לקהל הבוקס
"אני סופר אתכם אתם הלקוחות שהיו שם איתי מההתחלה"

כאילו בשביל מה יש פאקינג סמארט אם לא בשביל להנגיש משחק כזה בקונסולות, בשביל מה טרחתם כל כך על הפיצ'ר הזה?

ותכף הם גם ימציאו לנו שגם סמארט גלאס זה נישתי? שלכל אחד בעולם המערבי יש סמארטפון וכנראה שלכל הקהל שלהם יש סמארטפון?

evilplate

New member
טוב נו אני מתחיל להשתכנע :)

אולי אני נותן להם הנחה גדולה מדי, הבעיה היא שאין לי מספיק ידע לגבי רמת המורכבות של AOE, אולי זה מגמד את רד אלרט ומשחקי RTS אחרים?
&nbsp
ובכל זאת יש תחושה שיכלו קצת להתאמץ יותר ושאם היו מנסים היו מוצאים פתרונות, גם עם השלט וגם באמת עם סמארט גלאס שזה פיצ׳ר שהם טחנו עליו בשכל והנה יש להם הזדמנות לנצל אותו.
&nbsp
גם אין לי בעיה שיתנו תמיכה לעכבר ומקלדת, פשוט התנגדתי לרעיון שזו תהיה הדרך היחידה לשחק כי כל דרך אחרת לא עובדת. אני בטוח ש FF גם ממש בסדר עם שלט ומקלדת זו אופציה נוספת למרחיקי לכת, אבל לא הגיוני לטעמי להוציא משחק שהדרך היחידה לשחק אותו זו האופציה המרחיקת לכת אחרת הוא ימכור 15 עותקים בערך ויש גבול עד כמה מייק תפסיד כסף בשביל מראית עין במקרה שכזה.
&nbsp
וסליחה שלא הגבתי את כל זה בהודעה האחרת וסתם פיצלתי את השרשור, פספסתי את ההודעה הזו שלך P:

ברור גם אני נגד "רק עכבר ומקלדת"

זה כמו שמשחקי מירוץ ראליסטים יהיו שחיקים רק עם משחקי מירוץ רק עם הגה (למרות שברור שזו הדרך שצריך לשחק את המשחקים האלה)

חייב תמיכה בשלט.אפילו מצאתי בן אדם שמשחק את רד אלרט 3 אונליין בקונסולות ויש לו מעל 100 אלף צפיות :)

הממשק נראה די ונוח (יחסית לקונסולות)

יכול להיות שבאמת הAOE4 דורש איזה כוח עיבוד שהקונסולות לא יכולות להתמודד איתו אבל אני נורא בספק אם הקונסולות של היום לא יכולות להריץ אותו בשנמוכים קלים.

ועוד אנחנו מדברים פה על מייק, הם מדהימים טכנית ולא נראה לי שזה אתגר בשבילם לגרום לAOE4 לרוץ פחות או יותר כמו במחשב על הוואן.
אז יהיה גשם פחות יפה והצבא בוואן יהיה מורכב מ200 חיילים במקום מספר אינסופי.

וחוץ מזה גם אם יהיו שנמוכים קלים שחקני הקונסולות אמורים לשחק עם עצמם
ונגד שחקני קונסולות אחרים עם אותם שנמוכים ככה שהכל בסדר.

כאילו ורק שתדע אחי אני לא מבין בכלל במשחקי RTS אבל אני כן יודע שבסדרה הזו (רד אלרט) אין על המחשב הגבלה בכמה חיילים אתה יכול לייצר בכל רגע.

מהתגובות שלהם אני מבין שבקונסולות יש הגבלה לכמות החיילים המקסימלית שאתה יכול לייצר.

למה זה חשוב? כי בסדרות אחרות כמו נגיד AOE מימלא יש לך הגבלה טבעית
מהגיימפלי כמה יחידות הם מרשים לך לייצר, זה חלק מהגיימפלי שם.

כאילו החוק של AOE זורם עם מגבלות טכניות אחי :)

ואני יודע את זה רק בגלל שאחי הוא מכור למשחקי הRTS האלה.

ואגב אח שלי משחק את המשחקי RTS האלה עם עכבר ומקלדת בסלון אלחוטי כזה.

לא יודע למה אנשים שאוהבים את המשחקים האלה מוכנים לסבול סרבול כזה.
אבל היי אם הם לא נרתעים מכל ה9000 חיילים שהם צריכים לשמרטף במשחקי

הRTS האלה, אז מה זה בשבילם להתרגל לסרבול של עכבר ומקלדת על הספה
.

עכשיו אחי, תוסיף רגע את זה שמייק יצרה ציפיה כזו, הם הוציאו את halo wars2 לאקסבוקס והם יצרו שם קהל לא משנה שזה רק 300 אלף ועכשיו הקהל הזה לא יקבל כלום? חרא.

בנתיים לPS4 ולPC יש פאקינג משחק RTS בלעדי להם זה מגוחך.

ובכללי אחי, אני חושב שיש ציפיה כלפי מייק שאם כבר היא זו שתדחף את הז'אנר בקונסולות.

כאילו מייק פאקינג באו מרקע של PC, יש להם סדרת ענק בז'אנר הזה
ממי יש יותר ציפיה לגבי הז'אנר הזה? זה דפוק שלPS4 יש אקסקלוסיבי עם הPC

אז כן גם לוואן יש אקסקלוסיבי משותף בז'אנר עם הPC בצורת היילו ווארז.

אבל כאילו ממיק זה מתבקש כי זה משחק צד א' אבל לפס4 יש משחק צד ג' בלעדי בז'אנר זה הזוי חחחח.

וכמובן כמו שאמרנו זה שחסר להם אקסקלוסיבים.

ההרגשה שלי לפחות שהפס4 משתין בקשת על הONE גם בז'אנר הזה של הRTS בעיקר בגלל שיש לו אקסקלוסיבי בז'אנר.
קראתי שרשור באינטרנט שהבחור אמר "אם היילו 6 יוצא לPC אני מוכר ת'וואן"

ואני יכול להבין אותו.זה לא משנה אם הוא יעבור לPS4 או שהוא מהאנשים
המוזרים שאשכרה יעברו למחשב.

עצם זה שהוא מרגיש פרייאר זה באמת מעצבן. כי את ORI או cuphead במקרה כל אחד עם מחשב יכול להריץ, את AOE4 לא כל מחשב יוכל להריץ.
את SF5 לא כל מחשב יכול להריץ בצורה צריך מחשב נורמלי למשחקים האלה.

ואני אגב אופתע מאוד אם halo הבא לא יגיע למחשב.

כל הזמן יש מין הרגשה כזו שהone והבעלים שלו מנודים ממשחקים חשובים.

זה מרגיש כזה לא פייר לאנשים שהשקיעו בפלטפורמות של מייק ככה.

אני מקווה מאוד שאנשים נוהרים לסוני עוד יותר עם הPS5 כי מייק חייבת איזשהו זעזוע עוד יותר גדול מהפס4.

נכון סוני חייבת תחרות כדי להיות awesome אבל גם מייק חייבת איזשהו
כישלון חד יותר מהone כדי להתאמץ ולהשקיע כמו בשתי הקונסולות הקודמות שלהם.

amithas190

New member
קודם כל רד אלרט3 זה משחק כושל

אולי בגללו סגרו את הפיתוח בea.
המשחקים המובילים הם
סטארקראפט וaoe בהם ביחידות מוגבלות. וסדרת c&c שבה אין הגבלה.
&nbsp
מבחינה טכנית אני לא חושב שיש בעיה , מכשיר שמריץ את הוריזון ואנצ'רטד יכול להריץ כמה מאות חיילים בגרפיקה כמעט דו מימדית.
&nbsp
הסיבה שאנשים אוהבים את הזאנר היא שהוא היחיד שמאפשר לך לשלוח צבאות אדירים למלחמה . ואגב תשאל את אחיך אם הוא היה קונה ps4 או אקסבוקס שמריץ aoe4 +starcraft

למעלה