בישולים לסופ"ש

Ofericko

New member
מרק פטריות


בצל, שום ופטריות מאודים ולאחר מכן תוספת מים וטיפה קורנפלור. בשלב הזה נוכחתי שאין לי במקרר שמנת אלפרו כפי שחשבתי אז מצאתי דרך נפלאה להסמיך "ולהקרים" את המרק גם ללא השמנת: שלושה-ארבעה לחיצות עם הבלנדר מוט עשו את העבודה יפה מאד.
 
הסמכה

ניתן מראש לקצץ את הפטריות מאד מאד קטן ואז בשלב הטיגון עם הבצל נוצרת הכנה מצויינת למרק סמיך. חוצמזה אתה תמיד יכול להוסיף תפוח אדמה אחד או שניים מגוררים על פומפיה כדי להסמיך, כפותיים גריסים, כפותיים פניני טפיוקה קטנות או אם יש בבית קמח מהן, שורש סלרי ופטרוזיליה טחונים במעבד מזון ועוד כהנה וכהנה. כך תישמר הטקסטורה הייחודית לפטריות והמרק יסמיך.
 

Ofericko

New member
הכי פשוט שיש...

1. ספגטי מבושל במים, אל דנטה....

2. בצל ושום מטוגנים במעט שמן במחבת עמוקה. אני מעדיף את השום במקרה כזה בפרוסות די גדולות ולא קצוץ דק - לטעמך.
3. הוספת קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (אם יש בתוספת בזיליקום - מה טוב).
4. הוספת מלח-פלפל.

במחבת אחרת: הזהבת פטריות חיות במעט שמן עם שום קצוץ.

וזהו אאל"ט...

נ.ב.
1. אפשר ורצוי להוסיף לרוטב חצאי עגבניות שרי. במקרה שכזה אני אוסיף גם מעט סוכר לאיזון החמיצות.
2. אפשר ורצוי להוסיף עלי בזיליקום טריים.

בתאבון.
 

ella100

New member
כדאי להפוך את הסדר ולהתחיל מהפטריות,

להמשיך באותה מחבת עם הבצל והשום ובסוף העגבניות.

פחות מחבת.
 

Ofericko

New member
אני אף פעם

לא מפספס הזדמנות ללכלך עוד כלי בישול.
כשאשתי מבשלת, יוצא טעים והמטבח מאורגן ונקי.
כשאני מבשל, יוצא טעים אבל אח"כ צריך להזעיק משלחת חיפוש וחילוץ למציאת הכיור.
 

Ofericko

New member
סלט ירקות עם טוויסט....


הכנתי סלט ירקות רגיל שברגילים. עגבינה, מלפפון, עלים וכו'. קצת מלח ופלפל שחור ביד נדיבה.
Nothing to write home about.

אחרי הטעימה הראשונה והפרצופים..... נוכחתי שבמקום פלפל שחור שמתי קינמון!
תושיה מהירה של אשתי גרמה להפיכת הסלט לסוג של טאבולה קוסקוס עם ירקות בניחוח קינמון עדין...


עדין עאלק...

 
למעלה