בישולים לסופ"ש

smaak

New member
נראה מעולה

הגיע הזמן שאנסה גם כן. אולי בשבוע הבא :)
 

Ofericko

New member
ולאחר הארוחה, פתחנו כפתור והתרווחנו


מי יותר מי פחות.....
 

ladybug6

New member
וואי וואי, הכל נראה טוב

במיוחד המנה האחרונה, הפרוותית (צריך לבדוק ברכיבים, נראה לי לא טבעוני משהו..)

לגבי התמונות - בשמש ישירה לא כדאי לצלם, אלו שצילמת בצל באמת יצאו מצוין!

והקינמון...
גם לי זה קרה פעם, במקום פלפל שחור, לא זוכרת אפילו במה, אבל זה ממש ביאס
 

גםאני5

New member
גרסה אישית לפטוש ,מרק שעועית ואורז

את ה"קרוטונים" לפטוש הכנתי בתנור וקרעתי בידיים.
בגלל שהתיבול לקרוטונים הכיל שום החלטתי לוותר על הבצל בסלט.
 

גםאני5

New member
ידעתי ששכחתי לשאול משהו: מרק לקוסקוס

אני מחפשת מתכון פשוט וטעים. זוכרת שיש בזה גרגרי חומוס,כרפס.. מה עוד?
 

ladybug6

New member
חתיכות גדולות של:

קישואים, גזרים, תפוחי אדמה, סלרי, אפשר גם דלעת אם אוהבים, חתיכת כרוב לא גדולה, בצל חצוי, גרגרי חומוס. צרור ירוקים לתיבול, קשור בחוט (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלים של הסלרי..)
חותכים את הירקות גס / לחצאים.
בצל נוסף קוצצים גס מאוד ומטגנים במעט שמן בסיר עד שהוא רק מתחיל להזהיב, מוסיפים 2-3 שיני שום בפרוסות/חצאים לטיגון של עוד דקה, מוסיפים את כל הירקות, מים לכיסוי ועוד כמה ס"מ, מתבלים במלח פלפל, אני מוסיפה 2 עלי דפנה מיובשים, אפשר קצת כורכום לצבע. מערבבים ומניחים את צרור הירוקים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה ל-20-30 דקות ואז מעבירים לאש קטנה לעוד שעה לפחות. את גרגרי החומוס עדיף לבשל בנפרד ולהוסיף למרק בסוף או לקראת הסוף. אם זה מקופסה אז לסנן, לשטוף ולהוסיף בסוף.
 

Ofericko

New member
אוחח... הכל מוכר וידוע

ועם זאת, זה עדיין נשמע כמו poetry...
 

Ofericko

New member
עונה בנתיים.....


נראה לי שהיא לא תתפורר אבל לטעמי האישי, תמיד העדפתי בטטה אפויה או מטוגנת על פני מבושלת במרק. משהו במרקם פחות "עובד" לי כשהיא במרק.
 
ענין של העדפה אישית

היא נהיית מאד ספוגית ומלאת מים, לא כמו תפוח אדמה ששומר על העמילניות שלו. אם אוהבים אז ברור. היא מוסיפה לגוון הכתמתם של הדלעת והגזר
 
למעלה