חתיכות גדולות של:
קישואים, גזרים, תפוחי אדמה, סלרי, אפשר גם דלעת אם אוהבים, חתיכת כרוב לא גדולה, בצל חצוי, גרגרי חומוס. צרור ירוקים לתיבול, קשור בחוט (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלים של הסלרי..)
חותכים את הירקות גס / לחצאים.
בצל נוסף קוצצים גס מאוד ומטגנים במעט שמן בסיר עד שהוא רק מתחיל להזהיב, מוסיפים 2-3 שיני שום בפרוסות/חצאים לטיגון של עוד דקה, מוסיפים את כל הירקות, מים לכיסוי ועוד כמה ס"מ, מתבלים במלח פלפל, אני מוסיפה 2 עלי דפנה מיובשים, אפשר קצת כורכום לצבע. מערבבים ומניחים את צרור הירוקים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה ל-20-30 דקות ואז מעבירים לאש קטנה לעוד שעה לפחות. את גרגרי החומוס עדיף לבשל בנפרד ולהוסיף למרק בסוף או לקראת הסוף. אם זה מקופסה אז לסנן, לשטוף ולהוסיף בסוף.