וואו, חוסר הסכמה מוחלט. באמת.
בנוגע להארי פוטר. אני לא אתדיין איתך על זה גם בגלל שאני לא מסכימה אפילו עם מעט ממה שאמרת וגם בגלל שאין לי ממש כוח
אבל רק אגיד שאני ממש לא חושבת שאפשר להשוות בין המוות של טונקס, לופין ופרד למוות של פיניק ופרים! אני דווקא חושבת שהם מתו למען מטרה נעלה, אני חושבת שכן נתנו להם כבוד בספר ויחד עם זאת שמרו על התחושה של "זאת מלחמה ויש לה תוצאות". נראה לי שאת בכלל לא זוכרת את הספר אם ככה את מדברת. לא רק שהיה דיאלוג פנימי מיוסר ומתמשך אצל הארי אחרי המוות שלהם, הם גם קיבלו את הכבוד לדבר עם הארי שוב, אחרי שמתו, בעזרת אבן האוב (ככה קוראים לה? כבר שכחתי
). במוות של פיניק- לא קלטתי בכלל שהוא מת, הבנתי רק אחרי איזה 10 עמודים! זה היה כתוב בצורה לא ברורה, ואחרי המוות שלו בקושי היה איזכור אחד קטן שלו. קטניס לא חשבה אפילו מעט עליו, על המוות שלו. כאילו מעולם לא היה קיים. רולינג נתנה המון, המון (!!!) כבוד למתים בספרים שלה. לא מבינה איך את בכלל יכולה לראות את זה אחרת.
נשמע כאילו בכלל לא קראנו את אותה סדרת ספרים. ובקשר למשעמם- אני לא רואה את זה בכלל. כל הספרים שלה החזיקו אותי על הקצה ובלעתי אותם תוך יום-יומיים. האפילוג היה מקסים בעיניי ומכבד את סדרת הספרים הזאת. לא שכמו האפילוג של קולינס, טוב שלא כתבה- "כל העולם שלי נחרב, בא לי למות, היי- הנה מישהו שבכלל לא זוכר מי אני! יאללה, בוא נשריץ ילדים ונחיה יחד לנצח נצחים. אני אוהבת אותך! הסוף." -_- יא אללה, רק אמרתי שלא בא לי להיכנס לדיון ותראי כמה חפרתי
אני מאוד אוהבת הארי פוטר, אבל לא ידעתי שעד כדי כך שאהיה **חייבת** להגן על הספרים.
בקשר ל"דמויות שאסור להרוג"- זה משתנה מספר לספר. זה באמת תלוי בצורה שהדמות נכתבת. במטרה בכלל של המוות. אני לא תומכת במוות "מפתיע" ו"אמיץ" רק לשם ההפתעה והזעזוע של הקורא. שזה משהו שקולינס המטומטמת מאוד מאמינה בו.