עד מתי חפירות על עורבני חקיין?!

sivan3004

New member
למה אני לא חשבתי על זה חחחח

ואין לי צומת ספרים בקרבתי

גיני1998

New member
סטימצקי בקניון חולון מגעילים XP

אבל לא נורא,אני פשוט אלך כל כמה ימים ואבדוק שוב~שוב~ושוב עאעאעאעהעההאהעאבהעאהעאהעהאהעהאהעאהעה אני לא מאמינה שזה פה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני מתה XP ולא הייתי בפורום טיפה :'( אני לא מאמינה שפיספסתי את השאלות למתרגמת :O אני כזאת סתומה T-T תגובה נורמאלית תבוא אחרי שאשיג את הספר ואשלוט בעולם! מוחעעחעחחעחעחחע

E l S i

New member
עמוד 98...

ויש אחד שקוראים לו קסטור! ויש גם את פלאוויוס שהיה גם בספרים הקודמים אבל אז לא ידעתי שהשם שלו לטיני...

ellendili

New member
קסטור ופולוקס

זה ישירות מהמיתולוגיה היוונית. שני אחים תאומים.

פאנגירל

New member
ווהווווו
MJ

סיימתי את הספר אתמול, כולו! בשלוש שעות! הו, הגאווה. הסוף אכזב אותי מאוד, אם להיות כנה, אבל רק החלק האחרון האחרון. ובכלל, מהתעמולונים עד לקטע שבוגוס מת הספר היה מצוין לדעתיD: אהבתי כלכך את בוגס! וקוין... טוב, הגיע לה למות. הרעיון עם המשחקים החדשים החריד אותי כלכך... בעע. יש לי המון דברים לכתוב על הספר! את כל הדעות והתיאוריות המופרכות שלי! האם מורשה לי לפתוח לזה שרשור נפרד? אני חוששת שגם ככה לא יהיו לחפירות שלי קוראים

N o R i K o

New member
שמעי,

אני מניחה שלהרבה אנשים יש המון דברים לכתוב על הספר, דעות ותאוריות... כל הרעיון של השרשור זה לרכז את הכל במקום אחד כדי שהפורום לא יוצף... כלומר, אני לא אגיד לך "אל תפתחי", אבל... ככה השרשור מאבד את הפואנטה שלו

פאנגירל

New member
טוב נו
MJ

עד עכשיו אף אחד לא הגיב באריכות על הספר אז לא היה לי נעים להתחיל עם זה, אבל כרגע ראיתי את החפירות למטה (
) והשתכנעתי שאני במקום הנכון! מזהירה, חפירות עוד יותר ארוכות לפניכם... הממ תהנו. *ספוילרים לכל הספר* 1. אני פשוט שונאת את גייל. בעע. אפילו שהוא נחמד אל קטניס הוא נשמע לי מגעיל. וכל הקטע שהם תמיד מוצאים משהו לריב עליו... וכמובן, בסוף. למרות שקטניס כן האשימה את גייל נראה לי שהיא לא כועסת עליו מספיק. את האמת זו לא אשמתו המלאה, אבל זה כאילו כל הכעס עליו מתמוסס לאיזו מחשבה מעורפלת ודיכאונית על פרים. 2. קטניס לגמרי משוגעת. בטח מהרגע שהיא רואה את פרים, אולי אפילו הרבה קודם. משהו בראש שלה השתגע. 'אני אתאבד, רק לא עכשיו, שלא יראו אותי מתאבדת'. הבלבול שלה מול כל האנשים שמתו. זה פשוט עצוב לראות את האישה המתפוררת הזו. אבל אז, בסוף 'טוב, פיטה הגיע. בוא נתחתן ונעשה איתו ילדים כמו שתמיד אמרתי שלא אעשה. הו כן, זה הגיוני'. אבל בכל מקרה, היא משוגעת על כל הראש יותר משאנני אי פעם תהיה לדעתי. 3. בהתחלה לא הבנתי את הבחירה שלה - בעד - בהצבעה נגד סבב המשחקים האחרון. כל קורא הגיוני יכול להבין למה זה רעיון כל-כך מזעזע וכל כך לא נכון. אז למה היא הצביעה כן? טוב, חשבתי לעצמי, ואז הבנתי שקטניס יכולה להיות הרבה יותר חכמה ממה שהיא נראית (
) - היא ידעה שהצבעה 'נגד' לא תעזור, כי קוין פשוט תהרוג את כולם ותשיג את המטרה שלה בדרך אחרת. ברור שזה מה שהיא רוצה, והיא תעשה כל מה שתצטרך כדי שתקבל אותו. אז לא, אני חושבת שכבר בנקודה הזו היא ידעה שהיא רוצה לרצוח את קוין. בהתחלה זה לא היה ברור לי בגלל שהיא השתמשה בפרים בתור תירוץ, אבל אז ראיתי את החלק בו היא מסתכלת על הורד והכל ברור. וגם זה שהיימיטץ' הסכים איתה... טוב, זה מביא אותי לחשוב שגם הוא הבין את זה. היימיטץ' חכם שלי
4. בוגס 3> אהבתי אותו כל-כך. למרות שלא הבנתי את הדברים האחרונים שאמר... 'אל תבטחי בהם' או משהו כזה? הוא ידע על קוין ועל הכוונות המתועבות שלה? 5. למרות שהוא אהובי הנצחי, הייתי שמחה אם היה קורה משהו מעניין עם היימיטץ'. בסוף הספר הקודם הוא נהיה דמות צבעונית, מעניינת, עם אינטרסים מגניבים... ועכשיו הוא קצת התמוסס ברקע לדעתי. הרגשתי אותו הרבה פחות והוא לא הצליח להרשים אותי כמו פעם. פתאום הוא הפך ממגניב זקן, אלכוהוליסט וחתרן, לסתם איזה טרחן שצועק לה 'שימי את האוזנייה!' ומהנהן ברקע. אולי הוא אפילו היה מת... זה היה מעניין יותר! 6. הקטע עם התעמולונים היה אחד האהובים עליי! ~ סוףסוף קטניס עושה את הדבר הנכון. זה היה משמח. למרות שהכל הלך בקלות רבה מדי... אתם יודעים, 'אני מגיעה למחוז שמונה לתמוך, במקרה יש הפגזת פתע, במקרה אני מכסחת את כולם'. למרות שזה קצת קל מדי, זה עדיין חמדמד. 7. פיטה, הניצוד? הוא היה מקסים בעיני. טוב, הוא יצא מהמקום הצפוי שלו והיה מאוד מעניין לראות איך מרפאים אותו מזה (כי קמאון, היה די צפוי שמרפאים אותו). יש דבר אחד שלא ברור לי - הוא צעק 'קטניס, את... במחוז שלוש עשרה... תמות עד הבוקר!' (ניסוח לא מדויק, הו וול) כי הוא היה בהתקף של 'קטניס היא טציה בואי נהרוג אותה!' או כי הוא באמת נלחם בזה ורצה להזהיר אותה? עוד לא הבנתי למה הוא צעק את זה. 8. אפרופו טציות, רק לי זה מזכיר חיה ממש חמודה? זה נשמע כמו הגייה ילדותית של מוטציה. אבל חמודה כזאת. לא יודעת, כל פעם שפיטה צעק 'קטניס היא טציה!' הייתי חייבת לצחוק בקול
9. הבנתי למה אהבתי כל-כך את הספר הראשון ואת הספר השני! ממש התלהבתי מהקונספט של משחקי רעב. אני חייבת להגיד שהיה מגניב לראות איך קולינס הכניסה אותנו לעולם מטורף, אבל עם כללים. למשחקי הרעב יש כללים ברורים (גם עם מטורפים) ואהבתי איך היא שברה אותם. בספר הראשון עם הגרגרים, בספר השני עם שדה הכוח... זה היה ממש מגניב. פה זה חסר לי מאוד. הקטע עם התרמילים היה חיוור לעומת המשחקים ולא הבנתי למה הם כל הזמן השוו את זה למשחקים כי בעיני היה לזה פחות או יותר אפס דמיון. אז כן, אני בעמדת מיעוט ברורה, אבל לדעתי הספר השני היה הספר הכי טוב
10. פיניייייייייק עהאהעאהעהאעהאה! המוות שלו היה כל-כך חסר תועלת! מה כאב לקולינס לגרום לו להמשיך לרוץ איתם עוד?! ולתת למישהו סוף שמח עם אנני! הוא פשוט מת מוות חסר חשיבות, וזה נורא הפריע לי. לא הייתה מטרה ברורה למוות שלו. הוא לא היה אסטרטגי, הוא לא הגיוני מבחינת קולינס... טוב, חוץ מהקטע הזה שיש לה דחף בלתי נשלט להרוג דמויות מגניבות (אהמ-סינה-אהמ). 11. המוות של פרים לא הפריע לי... ידעתי ממנו, וגם הוא די... צפוי בכל מקרה. מן סגירת מעגל כזו. כן הפריע שקטניס לא התייחסה לסגירת המעגל הזו. לקטע של 'עשיתי את הכל כדי להציל את פרים ועכשיו לא רק היא מתה, אלא גם כל השאר'. היא הייתה שבויה באבל אבל לא התעמקה מעבר לזה. וחבל
זה בערך מה שיש לי בראש עד עכשיו... זה קצת התייבש בראש כי קראתי את זה לפני יומיים, אבל אני בטוחה שאזכר בעוד... והו כן, זו חתיכת חפירה. אני הזהרתי!

N o R i K o

New member
לזה את קוראת חפירה? צקצק

יש לך עוד הרבה ללמוד
1. נראה לך שקטניס לא כועסת על גייל מספיק? @_@ אני לא הבנתי למה היא כעסה עליו מלכתחילה!!!1 שמעי, גייל היה ילד טוב מאוד עד השניה שקטניס הסכימה להיות המוקינג'יי. הוא הציל חצי ממחוז 12. הוא ישב ב-13 ושמר על אמא שלה ועל פרים ולא עשה כלום, כלום וכלום. בשניה שקטניס מסכימה לשתף פעולה עם קוין הוא קם ומנצל את הידע שלו ואת הכעס שלו כדי לנקום בקפיטול. אין אף קשר בין המוות שלו למוות של פרים בעיניי. אני מאוהבת בגייל נואשות והספר השלישי הוכיח לי איך בסופו של דבר, גם בלי להיכנס למשחקים בעצמו, המשחקים ניפצו לו את הלב. הסוף שלו פשוט מרושע בעיניי, זה לא הוגן לא כלפיו ולא כלפיי קטניס שהייתה החברה הכי טובה שלו במשך שנים. אבל טוב, לא אהבת אותו מלכתחילה, אז אין לי מה לומר לך
2. קטניס החליקה על הראש בסוף הספר השלישי וזה למה אני שונאת אותו. כי קטניס החזקה, האיתנה, הזאת שלא רוצה להיות סמרטוט, הזו שקמה ועושה את מה שהיא חושבת שצריך לעשות גם אם זה הכי אימפולסיבי ושטותי ומטומטם, הופכת להיות ההפך הגמור. הזאת שפשוט יושבת ולא עושה כלום. 3. וואו, סוף סוף מישהו חושב כמוני! והיי, סוף סוף משהו שאנחנו מסכימות עליו
גם אני הייתי בטוחה שיש סיבה לכך שקטניס הסכימה למשחקים לילדי הקפיטול ושיהיה פה איזה קץ', ועל כן זה לא ממש הזיז לי.
הדבר היחיד שאהבתי שקטניס עשתה בסוף. אפילו הייתי גאה בה על כך. 4. אני חושבת שבוגס קצת ניסה לפקוח לקטניס את העיניים... קטניס הרי חיה בתפיסה של "אני צריכה לנקום בקפיטול ויהי מה", ושכחה קצת להסתכל מסביב ולזכור למה היא רוצה לזכור בקפיטול. בסופו של דבר ברור שקוין רוצה להפיל את הקפיטול כדי להפוך את פאנם למדינה הפשיסטית שלה, ואז לא היה אף פתרון לבעיות שקטניס מנסה לפתור. 5. שוב מסכימה איתך. בכלל, מה הקטע שהוא נתקע עם פיטה וקטניס בסוף? X: כל כך לא קשור. 6. תעמולונים
איזה תרגום חמוד. לא יודעת, הרגיש לי יותר מדי כמו משיכה בחוטים של 13. לא אהבתי את קוין ואת 13 מלכתחילה, כך שלא התחברתי לקטע הזה. 7+8. לא יודעת מה איתך, עבורי פיטה ה... ניצוד (שוב תרגום מצחיקוש
) היה ההוכחה לכך שפיטה נטול אישיות ושבלי ערעור אי אפשר יהיה לעשות כלום עם הדמות שלו. כאילו, תחשבי מה היה קורה אם פיטה ההתחלתי היה יוצא עם קטניס ללחימה ב-13... "שיואו קטניסוש את כזאת 100ממת לכי לכי תירי בהם.
". הוא לא היה מועיל בכלום. וגם, מבחינתי זו הוכחה לכך שהוא לא באמת אוהב את קטניס אהבה מלאה. כי אהבה זה משהו של תת מודע. בסדר, אז הוא עבר שטיפת מוח, אבל כל הסובבים אותו אומרים לו שהיא בסדר והיא אוהבת אותו והוא לא צריך לפחד ממנה והכל שקרים, ובמקום שהוא יוריד לעצמו את האבן מהלב, הוא זקוק למשחקי Real or Not Real כדי להתאפס על עצמו? \: איזו אהבה... לגבי טציות- במקור זה בכלל Mutes. כן, התרגום באמת נשמע קצת כמו מילה שילד קטן עדיין לא למד לבטא
9. בהחלט עמדת מיעוט. השני היה הכי פחות אהוב עליי, הוא היה פשוט משעמם... ._. 10+11. המוות של פיניק, בוגס, סינה- מיותרים לחלוטין. המוות של פרים- כמו שאמרת כך גם אני תמיד אומרת- זו הייתה סגירת מעגל. בעיניי זה היה צריך לקרות. הצורה הקיצונית והמופרכת שבה קטניס הגיבה במקום להחכים מהמוות הזה ולתפוס את עצמה בידיים- זה כבר טעות אנוש של קולינס. אלו התגובות שלי, זה קצת התייבש לי בראש כי קראתי את הספר לפני שמונה חודשים...
אבל כן, הקריאה החוזרת עוד מצפה לי D: *כל כך רואה את עצמי שונאת את כל הדמויות אחרי הקריאה החוזרת*

terrapin

New member
MJ

גם אני לא מתה על העלילה של ההייג'אקינג. אבל עדיין מוזר לי שאת לא מקבלת את זה שאדם ששטפו לו את המוח ועינו אותו כדי שישנא מישהו, ובכן... שונא אותו.

N o R i K o

New member
זה לא שאני לא מקבלת את זה

מקבלת לחלוטין. הגיוני מבחינתי. אני פשוט חושבת שזה סוג של הוכחה לגבי האהבה של פיטה לקטניס. שהיא תלויה במעט מאוד. שהיה מאוד קל לערער אותה. הרי פיטה היה מאוהב בקטניס עוד מלפני המשחקים, לא? הוא כביכול פיתח כלפיה אהבה מתמשכת במשך שנים, לא? הקפיטול עיוות לו רק את הזכרונות של המשחקים... אז הוא אמור לזכור את קטניס שלפני. את הזו שהוא התאהב בה. כמו שאמרתי, אהבה זה עניין של תת מודע. זה משהו שאתה מרגיש... אם אני אבוא אלייך עכשיו ואגיד לך שהאדם שאת הכי אוהבת בעולם פגע בך בצורה XYZ, איך תגיבי? (טפוטופטפו, חס וחלילה, כן?) כמו שקטניס מגיבה לכך שגייל "אשם" במוות של פרים. היא המומה, היא בוכה, היא לא מסוגלת להסתכל לו בעיניים... אבל היא נותנת לו ללכת. היא לא מנסה לרצוח אותו. וזה עוד קטניס הפסיכית של הסוף... אז כן, פיטה באמת עבר שטיפת מוח אז הגיוני שהוא יותר הארדקור ושהוא מנסה לחנוק את קטניס למוות על השניה שהוא פוגש בה
אבל גם אחרי שמרגיעים אותו, הוא צריך שומרי ראש (!!!) כדי להתקרב אליה. אני הייתי מצפה מאדם שכל כך אוהב אותה להתפרק בבכי, לפחד ממנה, להרתע ממנה... אבל לאט לאט לרצות להתקרב אליה בשנית. אבל הכל קורה בצורה מאוד עקומה- הוא שונא אותה ומנסה לחנוק אותה, ואז פתאום הוא חצי בסדר, אבל עדיין צריך לשחק איתו "ריל או נוט ריל" כדי שירגיש בטוח. ובסוף הוא כמובן מתאהב בה לגמרי בחזרה...
גייל אומר לקטניס שבכך פיטה ניצח אותו כי הוא אף פעם לא יוכל להגיע למצב כל כך חמור. וואלה, הוא צודק. כי גייל אוהב את קטניס מכל כך הרבה סיבות, וזו אהבה שכל כך יושבת על הגיון שיהיה הרבה יותר קשה לפרק אותה.
בקיצור- זה לא שטיפת המוח שאני לא מקבלת, זו האהבה של פיטה לקטניס. אני חושבת שבקריאה חוזרת הבנתי שזה לא שאני רוצה שגייל וקטניס יהיו ביחד. זה פשוט שאני ממש לא רוצה שפיטה וקטניס יהיו ביחד

noa1510

New member
בחייך

קאמווווווון נוי. את מאוד מאוד רוצה שגייל וקטניס יהיו ביחד שכחת? תעבירי מבט שוב בחתימתך.
דיי הייתי בשוק לקרוא את השורה האחרונה הזו אחרי כל רעיונות הפאנפיקים שלך! (אגב, קריאה שנייה? למה עשית את זה לעצמך?
) לדעתי (אתן הופכות אותי לאיטי לחופרת שנדחפת להביע את הדעות שלה בכל מקום! מה קורה לי?
) האהבה של פיטה לקטניס לדעתי מאוד חזקה דווקא. פיטה מאוהב בה בטירוף, ולפי מה שהבנתי השטיפת מוח הזאת שעשו לו הייתה על קטניס בכללי, לא רק על הקטניס שהיתה איתו במשחקים.. לא? השטיפת מוח הזאת מאוד חזקה, עירערו לו את השכל ושיגעו אותו. שינו אותו לגמרי. הפכו אותו לנער עם פיצול אישיות מטריד מאוד-הוא כבר לא הוא. לא רק האהבה שלו לקטניס כבר לא אותו דבר אלא פשוט הוא כבר לא הוא. אני לא באמת יכולה להוכיח את זה, אבל אני הייתי מאוד מהמרת על זה שאם היו עושים את אותה שטיפת מוח לכל אחד אחר, (גם לגייל) הוא היה מגיב אותו דבר, והאהבה שלו לקטניס היא לא רק דבר שבגלל שכביכול כל כך חלש, נשכח לו בקלות בתת מודע עם השטיפת מוח הזו, זה פשוט משתלט לו על הכל. לדעתי לא כל כך פייר לקשר בין עוצמת האהבה שלו לקטניס ועל מה שהתבססה לבין מה שנהיה ממנה בסוף. לא משנה עד כמה חזקה היא הייתה, עם מה שעשו לו נפשית *ובעיקר* פיזית בקפיטול (כי נפשית כל אחד ואחד שם עבר) הכל היה קורה אותו דבר לדעתי. (ולצערי.
) ושוב. קשה לי שמחשיבים את פיטה ליצור הפריק שחזר. ו(היום באוטו פיתחתי וויכוח סוער עם אמא שלי, והיא ממש לא הצליחה לשנות את דעתי ש) פיטה המקורי שהיה בספרים הראשונים, פשוט נעלם. קולינס העלימה אותו, אני מסרבת לקבל ולהודות שהוא אותו אדם. גם אחרי ההשתקמות העלובה בסוף לכולם -שבשבילי לא הייתה שום השתקמות לשום דבר. סוף. זאת הדרך שלי להוציא את העצבים על הספר הדפוק הזה! לעזאזל איתך, קולניס!
(התלונות כאן הן בעיקר אליה, לא אליך נוי.. מקווה שברור..
) נ.ב. אני כותבת את כל זה בתור אחת שקיוותה בשביל קטניס להיות בסוף עם גייל ובשביל פיטה להיות בסוף עם קטניס.
אז, אני לא בטוחה מה עמדתי..
נו... כבר אמרתי עולם וורוד במחוז 8 עם אלכוהול בשביל היימיטץ'?
ובאמת סליחה על החפירה הזאת שאני פחות או יותר אומרת בה את אותו דבר שוב ושוב. אני פשוט חייבת להבהיר את דעתי על העניין הזה לכל העולם.

N o R i K o

New member
היי היי,

לא אמרתי שאני לא רוצה שגייל וקטניס יהיו יחד!!1 שאני אגיד דבר כזה! חס וחלילה! גייל\קטניס OTP!
פשוט הבנתי שאם בסוף קטניס לא הייתה בוחרת באף אחד מהם, הייתי יותר מרוצה מהמצב הזה מאשר מצב שבו קטניס עם פיטה. אני פשוט כל כך מרגישה שהוא כפייה של הקפיטול, שהוא כלי משחק מבחינתם ומבחינת קולינס, שסתם נועד בכדי לערער את קטניס- וקטניס האמיתית- לא המזעזעת של סוף הספר- לא רוצה את הכפייה של הקפיטול ואת המשחקים. היא רוצה את אמא שלה ואת פרים ואת גייל. אני תמיד נותנת כהוכחה את סוף הספר השני. קטניס מתחרפנת מכך שהיימיץ' לא סיפר לה על התוכנית של המיועדים של הגמול הרבעוני. היא רוצה להרוג את פיטה ולהציל אותו בו זמנית. היא לא מצליחה לחשוב על שום דבר חוץ מעל כך שהמשחקים דפקו לה את החיים. ואז גייל מגיע ופתאום בום- יש לי אחות ויש לי אמא ויש לי חבר שמחכים לי מאחור. ויש לי בית. ואז גייל אומר לקטניס שאין יותר מחוז 12... כלומר, גם את הבית הקפיטול לקח לה. וזה מה שמערער אותך בסוף של הספר השני שגורם לך לקרוא את השלישי. לפחות אצלי זה היה ככה
אז גם אם גייל וקטניס יהיו רק ידידים וגם פיטה וקטניס יהיו רק ידידים, זה יותר טוב מבחינתי מאשר שבסוף היא תהיה עם פיטה... כמובן שאני ממש ממש ארצה שהיא תהיה עם גייל
אבל אם זה או פיטה או אף אחד... אז אף אחד
קודם כל, קבלי ח"ח על הפיכתך לחופרת. תהליך הסטאז' שלך יפה ומתקדם, נדמה לי שבקרוב כבר אוכל להסמיך אותך רשמית
ולגבי פיטה והאהבה שלו- שמעי, דווקא אני מרגישה הפוך. שאני מעדיפה את פיטה של הספר השלישי על פיטה של שני הספרים הראשונים. למה? כי פיטה של שני הספרים הראשונים הוא גרי-סטו. לא יודעת אם יצא לך כבר להתקל בי משתמשת במושג הזה אז אני פשוט אחזור עליו- הוא דמות מושלמת. אין בו אפילו פאק אחד. הוא בלונדיני נעים עם עיניים כחולות ונפש של אומן, מגיע ממעמד אמיד יחסית למצב במחוז 12, הוא מקובל, ובכל זאת לאורך שנים הוא שמר נאמנות לקטניס, הקריב את עצמו עבורה פעם אחר פעם, הוא הולך אחריה בעיניים עצומות... ומה שקולינס בעיקר גורמת לקוראת זה פשוט להתאהב בו ולרצות בטוב שלו- כי הוא כל כךךךךך אוהב את קטניס וכל כךךך יעשה הכל עבורה. שמעי, אני כן חושבת שהוא מאוהב בה בטירוף, אני פשוט לא חושבת שהאהבה הזו חזקה! יש פה הבדל מאוד גדול! את מבינה למה אני מתכוונת?
הוא אוהב אותה מאוד, אבל האהבה הזו לא מבוססת על שום דבר. הוא מאוהב בה כי היא שרה יפה, אני מניחה שהשירה שלה סימלה עבורו משהו שהוא לא יכול לקבל במציאות של מחוז 12 וזה למה הוא התחבר אליה כל כך, ולכן מגיל מאוד מאוד קטן הוא אוהב אותה ונמשך אליה... אבל זה לא דבר שאפשר לבסס עליו אהבה חזקה. גייל לא מאוהב בקטניס "בטירוף", אם היא תגיד לו לקפוץ מהגג בשביל להוכיח לה את אהבתו, בניגוד לפיטה הוא ירים גבה ויגיד לה "מה יצא לך מזה". אבל הוא אוהב אותה המון והאהבה שלו מבוססת על משהו, על הקשר שהם רקמו ביער, על הסודות שהם חולקים ביניהם, על החטאים הקטנים שלהם, על התענוגות הבודדים של מחוז 12. האהבה של פיטה לקטניס זה מה שנקרא 'פאפי לאב'. לגבי ה'ציד'- אני חושבת שאם היו לוקחים את גייל הוא היה מתחרפן, אבל במקום לקום ולחנוק את קטניס אני חושבת שבתור אדם אנוכי כל כך הוא היה פשוט חושב על כמה שהיא פגעה בו ושוקל לרצוח אותה ואז להתאבד. אבל אז היו באים ואומרים לו שהכל שקר, וקטניס הייתה מזכירה לו את הדברים הקטנים שהופכים אותם לזוג חברים טוב כל כך- ומשהו בתוכו היה רוטט. כשמדובר בפיטה אין לה את הדברים הקטנים האלו לספר לו. חוץ מאולי... "טיפלתי בך כשהיינו במערה במשחקים!!!1" - אבל גם כאן קטניס יודעת עמוק בתוכה שהיא עשתה את זה כי היא ידעה שמחוז 12 לא יסלח לה אם היא תחזור הביתה לבד. היא אמרה את זה לעצמה בספר השני. אני בטוחה שגם גייל באיזשהו מקום לא היה פשוט אומר 'אה נכון סבבה אני אוהב אותך בואי נתחתן!'- הוא כן היה רוצה לנקום- אבל הוא לא אימפולסיבי כך שהוא היה מנסה להבין מראש את כל התמונה, גם אם זה כדי לתכנן איך הוא נוקם בקטניס- אבל כשהוא היה רואה את כל התמונה, זה היה מוביל אותו להשתקמות יותר מהירה בסופו של דבר-כי הוא פשוט היה מגיע מהר מאוד להבנה שבאמת שיקרו לו. הרי גייל יודע שהקפיטול מסוגלים לדברים כאלה. בקיצור- זה לא שאני לא חושבת שגייל היה מתערער כל כך, אני בטוחה שכן. אני פשוט חושבת שהתגובה שלו הייתה מגיעה ממקום של מישהו מאוהב שנפגע, ולא ממקום של מישהו שנפגע נקודה. וחזרה לנושא- כמו שאני אומרת הרבה פעמים, בגלל שפיטה כל כך גרי סטו, קולינס הייתה חייבת לערער את הדמות שלו כדי לעשות איתו משהו. כדי לגרום לו להזיז את העלילה, סוף כל סוף. אז הנה, אחרי ה'ציד' קיבלנו פיטה שהוא לא כל כך מושלם. שיש לו שאלות, שהוא ספקני, שמנסה לקחת חלק בלחימה, שמנסה להבין מי הטוב ומי הרע. פיטה שלפני הציד היה 'מה שקטניס אומרת זה מה שאני עושה'. כלומר, אם קטניס הייתה קמה באמצע המשחקים השניים ואומרת לו "עכשיו לך תרצח את פיניק", למרות שפיניק הוא בעל ברית שלהם והוא חבר שלהם והוא תומך בהם- הוא היה עושה את זה. כי אין לו עמדה ודעה והוא פשוט נכרך אחריה. אבל פיטה שאחרי הוא פיטה עצמאי. שסוף סוף ניתקו אותו מההשתרכות אחרי קטניס ונתנו לו להיות הוא עצמו. כמובן שאחרי ה'השתקמות' הוא חוזר להיות אותה רכיכה שהוא היה פעם...
אבל... כן, הסוף של הספר הזה כל כך גרוע שאני מעדיפה להתעלם ממנו. זה הרגע שבו דווקא הבנתי שאני אוהבת את פיטה אחרי הכל ושאני רוצה בטובו. זה למה אני רוצה שהוא יהיה עם דלי בסוף, או בכלל עם מישהי שתעריך אותו ואת האהבה שלו, לא מישהי שהוא יהיה הסמרטוט שלה.

noa1510

New member
נו אווווווף. אני לא מסוגלת לשמור על דעה

אחידה!! את פשוט משכנעת אותי כל פעם מחדש
חוץ מזה שאני מאוד אוהבת את פיטה 'גרי סטו'.. אם הקץ' של קולינס היה לגרום לנו להתאהב בו, היא פשוט הצליחה איתי לגמרי
אבל בשלישי אני פשוט לא סובלת אותו. חוץ מממש בהתחלה.. את גייל דווקא אני אוהבת בשלישי
וחייבת לציין שהרגת אותי מצחוק- הוא היה פשוט חושב על כמה שהיא פגעה בו ושוקל לרצוח אותה ואז להתאבד.

Billy Shirs

New member
אני מסכימה איתך לגמרי!

זה לא שפיטה שכח שהוא אוהב אותה... זה כמו בוויכוח שלו עם דלי שהפך לוויכוח שלו עם עצמו (אגב, רק אני ממש רוצה לשמוע את הוויכוח הזה?), פשוט קשה לו לסדר את הזכרונות החדשים והישנים שלו עם המציאות.

Billy Shirs

New member
צריך לצאת נספח כזה או משהו.

זה ממש מזכיר לי את גולום וסמיאגול משרה"ט. עכשיו יש לי אפילו עוד יותר חשק לדעת מה הוא אמר שם לעצמו. ולשמוע את דלי צווחת כמו עכבר שדקרו אותו מספר פעמים. Katniss Y U leave the room at the best part?

למעלה