עד מתי חפירות על עורבני חקיין?!

N o R i K o

New member
OMGOMGOMG.

זה ---בדיוק--- מה שאני תמיד אומרת. כולל הדוגמה של שומרת אחותי, כולל העובדה שבשומרת אחותי הם הפכו את זה לגרוע
היי פייב אחותי!

Black Stain

New member
עמוד 90

מאוהבת!! אני אוהבת את קטניס בספר הזה. היא הרבה יותר נגישה ואנושית לי.. בינתיים אני ממש ממש נהנת.. אהבתי גם את הכיוון מתארת לעצמי שהגרוע עוד לפני

noa1510

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

זה היה או לצחוק או לבכות. בחרתי באופצייה הראשונה.

ורדונה2

New member
באמת?

דווקא זה לא הזכיר לי חלק מסוים... כל הספר היה מלא הפצצות אה, רגע, זה במקרה בדיוק בחלק שהם במחוז 8 (או 7? או 6? לא זוכרת...) עם כל הפצועים ואז נופלת עליהם פצצה?
אם כן, אז אכן... משעשע קלות

N o R i K o

New member
לא,

אני דווקא דיברתי על הפצצה שהורגת את פרים ומהשניה הזאת כל סיכוי של הספר הזה הולך לאבדון

ורדונה2

New member
אההה... חחחח

אבל זה בסוף.
דווקא בעמוד שהיא נמצאת בו חשבתי ישר על הפצצה שנפלה על הפצועים... אבל עזבי, כל הספר הזה מלא בהפצצות, מי בכלל זוכר על מי ואיפה נפל

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

וואי עכשיו בדיעבד.... אירוני ביותר!! חחחחחחחח

גיני1998

New member
גמרתי את הספר עכשיו
MJ

אני אכתוב תגובה מפורטת ביום שישי או משהו XP כשיהיה לי זמן אני דווקא לא התאכזבתי מהסוף...ממה התאכזבתם? ציפתם שיקרה אחרת?

N o R i K o

New member
וואו, ממה -לא- התאכזבתי?

את רוצה לומר לי שאת בסדר עם הדרך שבה פרים מתה? עם הדרך שבה כל כך הרבה דמויות מתו לשווא? עם העובדה שקטניס איבדה את האישיות שלה? עם העובדה שהיא לא בוחרת בגייל או פיטה אלא נתקעת עם פיטה כברירת מחדל? עם העובדה שהיא פשוט נקרעת מגייל באכזריות? עם העובדה שאין כל סוף סגור לפן הפוליטי של הסדרה? שפשוט אומרים לנו שסנואו וקוין מתו ומצפים שנחייה עם זה? אם את רוצה סיבות יותר מפורטות, הנה לך שרשורי עבר סוערים במיוחד: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2279&MessageId=158312619 http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=39433&msgid=48515114 בקיצור, אני קצת מקנאה בשלווה בה כתבת את ההודעה הזאת... XD

גיני1998

New member
כתבתי תגובה מושקעת,לא הספקתי לפרסם ומישהו סגר

אהמ*אבא*אהמ טוב,מההתחלה:
MJ משלב מוקדם ידעתי שקוין תנקום בקטניס על ה"צרות" שהיא עשתה לה,המוות של פרים היה עצוב ומוזר אבל זו הדרך שהיא בחרה בה.כמה שניות אחרי,כשהורדתי את הספר וחשבתי קצת (אני עושה את זה בכל מוות של דמות שאני אוהבת) הבנתי שזו בעצם הייתה הפצצה של גייל,ושקוין היא האשמה.גם בכיתי על הדרך :'( הספר מספר על מלחמה-מלחמה קשה,קטלנית ולוקחת חיים,גם בה"פ מתו הרבה דמויות,הייתי מביאה עוד דוגמה אבל אני לא מצליחה לחשוב על אחת XP התאכזבתי מהמוות של פיניק.ציפיתי ליותר מאשר "הוא נתקע בסולם עם טציות בואו נפוצץ אותו ונחווה פלשבק לא הגיוני" אבל שאר המיתות היו סוג של הגיוניות,אם כולם היו יוצאים בחיים היינו מתלוננים שזה לא הגיוני. מההתחלה האישיות של קטניס לא מוגדרת,אני אהבתי את ההריגה של קוין,לא אהבתי את הבריחה שלה בכל ההתחלה,ההסתתרות שגומחות.זה לא מתאים לה,זה לא מתאים לנערה שלא הסכימה לראות את אחותה נרצחת בלייב אז היא התנדבה במקומה לריאלטי הכי רצחני על המסך, זה לא מתאים לנערה שירתה בשופטים כי הם לא שמו לב אליה.יש לי עוד הרבה רגעים של קטניס שדווקא כן מראים סוג של אישיות אבל אין לי מקום וזמן לכתוב בכל XP.איך עוד חשבת שהיא איבדה את האישיות שלה? הקטע עם גייל אכזב,ברמות.מה קרה לבחירה להילחם עליה?להגן עליה?לאהוב אותה?הוא פשוט זנח הכל ועבר למחוז אחר?משאיר אותה בידיים זרות? גם הפוליטיקה יצאה מפגרת XP יופי הרעים מתו,הטובים ניצחו.יאי,תודה רבה והווילון יורד.מחיאות כפיים.סוף ההצגה,לכו הביתה. מה קורה עכשיו? מה משתנה? למה נלחמנו ואיבדנו אנשים מדהימים כמו פיניק?מה קורה עם שאר הדמויות *שכן* נשארו בחיים? נ.ב אני כזאת מפגרת אבל אני לא מצליחה להיזכר >< מה קורה בסוף עם ג'והאנה?

N o R i K o

New member
MJ מעליי, וגם פה~

הנה, התגובה הזו גם רלוונטית לגבייך
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2279&MessageId=158821348 שמעי, הכל היה לי צפוי. ידעתי שאנשים ימותו (והדוגמה של ה"פ היא גם ממש לא דוגמה טובה כי גם שם המיתות נעשו בצורה סתמית לחלוטין... למישהו בא להסביר לי למה טונקס ופרד מתו. והמוות של לופין בכלל... הוא והמוות של פיניק הם פשוט אותו דבר מבחינתי, להרוג את הדמות סתם כי היא חשובה לדמות הראשית ובצורה הכי לא-ראויה שיש). ידעתי שקוין תצא גם כן ביץ' בסוף כי היא פשיסטית והמשטר הזה הוא לא הפתרון לדיקטטורה של הקפיטול. ידעתי שפרים תמות כי זו תהיה סגירת מעגל והיא מרי-סו מדי בשביל לחיות. ידעתי שקטניס תהיה בסוף עם פיטה כי ראו שקולינס מכוונת לזה. הכנתי את עצמי לכך שאני לא אהיה מרוצה כל כך מהסוף, אבל ציפיתי שקטניס -כן- תפגע בסנואו, -כן- תבין שקוין היא הכלבה הראשית ולא תאשים את גייל, -כן- תבין שהמוות של פרים הוא גורל ושיש סיבה לכך שהיא נכנסה למשחקים, -כן- תעשה בחירה בין פיטה לגייל. אבל במקום זה המוות של פרים נעשה בצורה כל כך סתמית (קטניס לא מתמודדת עם הרגע, הוא פשוט קורה) ואחריו קטניס מתנוונת. האישיות היחידה שהיא מקבלת זה הזו שרוצחת את קוין כי היא הבינה שהיא אשמה, והזו שאומרת "אם היה לי אומץ הייתי מתאבדת, אולי כדאי שאני כן אתאבד, יאדה יאדה, בלה בלה, אני מתגעגעת לגייל, בלה בלה, אולי כדאי שאני אתקשר לבכות לאמא שלי כי היא ביקשה, בלה בלה. היי הנה פיטה. אהבה ושלום
" וגם אני ממש לא זוכרת מה קרה עם ג'והאנה. יש מצב שבכלל לא אמרו את זה, כי לקולינס לא ממש היה אכפת לסגור קצוות. לספר לנו מה קורה באמת בסוף, חוץ מזה שפיטה וקטניס ביחד עם ילדים, אהבה ושלום, בלה בלה. הסוף הזה פשוט מזעזע בעיניי...

Snufkin09

New member
אבל זה משהו שחוזר על עצמו כל הסדרה

קטניס אף פעם לא מגיעה להחלטות. הכל נכפה עליה או נופל בחיקה בתור הזדמנות. היא עשתה בחירה אחת (שמבחינתה לא כל כך היתה בחירה) בתחילת הסדרה, ואחרי זה שיחקה כמו בובה לפי הכללים. הרומן עם פיטה לא היה יוזמה שלה, ואפילו בפעם הראשונה שהיא נישקה אותו, זה היה אחרי שהוא התחנן שתעשה את זה. אותו דבר במוקינג'יי, היא פועלת לפי המצופה ממנה בסופו של דבר- מצפים ממנה להיות המוקינג'יי אז היא המוקינג'יי, ולא משנה איך עוטפים את זה במחשבות אציליות, בסופו של דבר היא משחקת כל הסדרה תפקיד של בובה, כשאנשים אחרים מגיעים בשבילה להחלטות, בין אם זה היימיטץ', פינק, קוין או גייל. נכון, מדי פעם יש לה הברקות כמו להרוג את קוין, אבל בסופו של דבר גם זה משהו שסנואו הוביל אליו ולא היא

N o R i K o

New member
מסכימה מאוד,

אבל קטניס כבר הייתה מטר מלהרוג את סנואו. למה לתקוע את המוות של פרים ככה? זה היה כל כך סתמי ומיותר! או הדרך המגוחכת שבה היא מאבדת כל צלם אנוש בסוף והיא פשוט הופכת ל... כלום מהלך? @_@ העברתי ביקורת על קטניס ועל חוסר קבלת ההחלטות שלה לאורך כל הסדרה. אבל לא ציפיתי שהסוף יהיה עד כדי כך מגוחך.

Snufkin09

New member
סבבה, מסכימה מאוד

בכללי, האווירה בספר דיי "מתה". בהשפעת למידה אינטנסיבית לבגרות בספרות, אני אצא קצת עמה ואגיד שהמוטיב של המים והחיים שהיה מאוד מודגש בספרים הקודמים כמעט ולא קיים בשלישי, אבל אני בספק אם קולינס הייתה מספיק פיכחת בשביל לחשוב על זה. אלכוהול, מצד שני, לא חסר. המוות של פרים, לצערי הרב מאוד היה סגירת מעגל שהיתה צריכה להיעשות, כמו גם (לצערי הרב, כן?) המוות של גייל\פיטה שלא קרה וזיכה אותנו (לפי הטריילרים) בקוביות בלונדיניות קטנות עם הלסת של אבא והעיניים של אמא, אבל לא בצורה כזאת. גם המוות של פיניק, אותו דבר. זה היה סתמי מדי, לא איזשהו מוות דרמטי ומגניב שיזעזע אותנו (לא שלא זיעזע, כן?) אבל אחרי שנבין אותו נבין שהוא בא ממטרה טובה, שהוא היה משמעותי. לא, זה היה סתם. ואולי זאת הסיבה שזה שבר את קטניס כל כך, כמו שזה שבר אותנו, אותי לפחות.

למעלה