פרק סיום העונה- No Reason

Moreiro

New member
כלומר

שלא קדי היא זו שהחליטה לתת לו את הטיפול באיך שלא קוראים לזה, אלא הוא בעצמו. ושפשוט, מבחינת הסדר הכרונולוגי, דילגו על הקטע הזה ושמו אותו בסוף, אבל מקומו היה דווקא בהתחלה. הרי אם כל הפרק באמת היה הזיה, אז הכל בעצם כן כרונולוגי, וההזיה גרמה להחלטה, ולא ההפך כמו במצב של פלאשבק.

../images/Emo100.gif../images/Emo42.gifאבל רק בהזיה,

קדי סיפרה לו על הקדימן הזה [התרופה] שגילו שהיא יכולה לעזור במצבים כמו שלו...

Moreiro

New member
אוקיי

אבל סביר להניח שהיה לו ידע כללי לגבי התרופה הזו, בלי קשר לקדי, אחרת הוא לא היה מבקש אותה סתם ככה, לא? אולי הוא שמע על זה, דחה את זה כי הוא כולו האוס שצריך שתכאב לו הרגל, וההזייה גרמה לו להבין את המשך התהליך ולאן זה יתפתח, ובנוסף גם גרמה לו להבין מה הוא מצפה ורוצה ומוכן להקריב מעצמו, וככה הוא בעצם הסכים לקבל את זה. אני לא יודעת, מכאן הכל תאוריות.

Benjamin Turner

New member
באמת לא קאדי החליטה לתת לו את

הטיפול בקטמין אלא הוא בעצמו, וזה בכל זאת לא פלאשבק, אבל נראה לי שהבנתי למה התכוונת.

לא, אבל לקחתי בחשבון את העובדה

שהסצינה האחרונה היא אולי לא אמיתית, היא הזיה או זיכרון, או פלאשבק, אי אפשר לדעת... אבל כניראה שאת צודקת.. אוקי.. אז העובדה שהוא ביקש את החומר הזה שאמור לרפא לו את הרגל, זה אומר שהוא מוכן לוותר על הגישה שלו, המכנית של ניתוח רציונלית וסופסוף להתחבר גם לרגש? ועלה לי רעיון.. שהחומר לא באמת עושה איזה נזק במוח, אבל מבחינת הואס, בגלל שכל הפרק מתרחש במוח שלו, זה כאילו אם הרגל שלו תתרפא, אז הוא יהיה רופא פחות טוב, כי הוא יערב גם רגש.. ובגלל זה, כאילו החומר עושה לו נזק במוח.. כי הוא ישנה אותו? ומה המשמעות של הכדור? שנפל מהיד של החולה? ומה המשמעות שהוא הרג את החולה? הייתי בטוחה בהתחלה שזה לא תהיה הזיה ואז הוא הרג חולה כאילו.. פאק אני צריכה לראות את זה עוד פעם...

Benjamin Turner

New member
אוקיי, הסצינה האחרונה בהחלט עשויה

להיות הזיה (זה לא ספוילר, אני לא אומרת אם כן אם לאו, אבל כל הכיף זה שהכל נשאר פתוח לפרשנויות). את שאלת איך אני יודעת שכל השאר היה הזיה, ולכך כוונה תשובתי לעיל. עכשיו אפשר לחזור אחורה, בידיעה שהאוס מוכן להסתכן כביכול בקטמין (כביכול כי בתכלס אף אחד לא אמר שקטמין בכלל אמור לגרום להזיות-זה קיים בהזיה של האוס, אבל אולי לא במציאות), ולנתח מחדש את הפרק עם התובנות מהצפיה הראשונה. גם אני חשבתי כמוכם בהתחלה לגבי משמעות בקשת הקטמין והנאום האחרון של מוריארטי. לאחר כמה וכמה צפיות הטייק שלי שונה למדי, אבל זה לא הזמן לדסקס את זה. הכדור שנפל מידו של החולה משמעו קודם כל שבכל זאת מדובר בהזיה בסצינה הזו. מעבר לכך? אינסוף אפשרויות. אותו כנ"ל לגבי הריגת החולה.

נו אבל...

אם הסצינה האחורנה היא פלאשבק אז כל השאר לא בהכח הזיה מי זה מוריארטי? ומה לדעתך עכשיו פירוש הבקשה של הקטמין?

Moreiro

New member
לאו דווקא הכל הזיה

אבל אם זה פלאשבק אז זה ~כן~ גרם לכל התהליך שראינו בפרק, ובמהלכו היו הזיות. בהנחה וזה לא היה פלאשבק, ההזיות האלה היו פשוט הזיות בתוך ההזיה הגדולה [אפילו אותי זה מתחיל לבלבל
]. מוריאטי זה הבחורצ'יק החביב שירה בו

Benjamin Turner

New member
מוריארטי הוא היורה, לא רוצה לענות

לגבי מה הזיה ומה לא מעבר למה שכבר עניתי כי הכל יכול להיות פתוח לאינטרפרטציה, ומה פירוש בקשת הקטמין? ואו, זה מסובך. הנה הטייק שלי על הענין: קודם כל, יש לנו כאן מאבק שעל פני השטח: רגל מול מוח. האוס חושש שויתור על ההקרבה העצמית שלו על מזבח האינטלקט עשוי להפחית מגאונותו, או ליתר דיוק, שהעובדה שחייו מוקדשים לרפואה ושכל אספקט אחר שלהם מבוטל בשיטתיות על ידו משמעה שברגע שהוא יתן לאספקט אחר (הפיזי, נניח) לתפוס תאוצה, הוא עלול לאבד את היחוד שלו ואת מה שהופך אותו להאוס (קצת כמו מה שאמר לו ג'ון הנרי בDNR). כאן נכנסים גם ענין הפגיעה המוחית האמיתית שקטמין עלול לגרום לה ושהאוס מסתכן בה, וגם העובדה שהאוס מייחס לאנליטיות הקרה וחסרת הרחמים שלו חלק ניכר מהצלחתו כדיאגנוסטיקן (גישת הeverybody lies וכל המשתמע ממנה. תרצו או לא, לזלזול במטופלים ובדעתם יש חשיבות-מכרעת לעתים-באבחנה ובטיפול בהם). מעבר לכך, ומתחת לפני השטח, לדעתי יש לנו כאן מאבק פנימי בין שני חלקים של האוס: החלק שמתעקש להיות אומלל ואנליטי ולהכחיד כל רגש מחייו, בגלל התסכול הנורא של הרגל, בגלל האבל על סטייסי, בגלל תחושת הבגידה ואובדן האמון בה, בגלל אובדן השליטה על חייו, ואותו מייצג בהזיות האוס, לבין החלק שרוצה לחיות חיים נורמליים, להתגבר על מכת הרגל, למצוא אושר, להיות עם קמרון (סתם
) וכו', שאותו מייצג מוריארטי. החלק הראשון דיכא את החלק השני במשך למעלה מחמש שנים, סירב לכל שביב של שמחה, של חיים, הדחיק באכזריות כל מה שלא קשור באינטלקט, ולחלק השני... פשוט נמאס מזה. זו לדעתי משמעות הנאום האחרון של מוריארטי: החלק הנורמלי (=מוריארטי) קובל בפני החלק האומלל (=האוס) על כך שאין שום משמעות לחייו אם כל מה שהוא עושה זה לפתור חידה ולהמשיך הלאה, לחידה הבאה. מוריארטי אומר לו שכך אין לו כלל טעם להמשיך לחיות (כאן נכנסת סצינת הכאילו-התאבדות-יחד-עם-אשתו-של-מוריארטי) ובסופה, החלק האומלל והמאמלל של האוס בוכה, מתנצל בפני החלק הנורמלי (שימי לב, הוא מתנצל בפני מוריארטי כשמוריארטי בכלל מדבר על האוס, לא על אשתו!), מזיל דמעה וממשיך הלאה, למצוא משמעות לחייו (כשקמרון אומרת לו בסצינת הניתוח שאם זו הזיה, סבבה, הרי טוב לו, הוא בריא-והוא עונה שהזיה היא חסרת משמעות, והוא רוצה משמעות) ולבקש קטמין. בקיצור, האוס למעשה מוכן לוותר על האומללות האינהרנטית שלו ולנסות להיות מאושר.

neurotica

New member
לדעתי הרעיון שעלה לך הוא בדיוק

הכוונה של הכותבים, ולכן האוס בסוף הסכים לקחת קטמין, כי הוא ידע שכל העניין של ההזיות והשכחון זה רק בראש שלו. הוא הרג את איש הלשון רק כדי, כמו שהוא אמר, לדחוף את ההזיה מעבר לגבול ההגיון. לנער את עצמו כדי שהוא יתעורר, אפשר להגיד. וזה שהכדור נפל מהיד של החולה (אחרי פאוזה מותחת) הוכיח לו שזו בעצם הזיה, כי מה יש לכדור לעשות אצלו ביד? המח של האוס נתן לו סימן יציאה לא הגיוני מההזיה והיא נגמרה. בעצם כל הפרק, מינוס ההזיות, זה עד שיר הפתיחה ומהרגע שהוא מעורר על האלונקה.

לא התכוונתי מה המשמעות ההגיונית

של הדברים האלה, התכוונתי מה המשמעות המטאפורית. אולי למשל המשמעות שהוא הרג את החולה, זה סימן לכך שסוף סוף האוס יצא מהתסביך שלו שמה שחשוב הוא חיי האדם, אולי היתפרות מתסביך הפרפקציוניזם, אולי הוא הרשה לעצמו לראשונה, בכוונה להיכשל, בכוונה לקלקל? והכדור, אני משוכנעת שיש לזה משמעות, אבל לא יודעת למה. ועלה לי רעיון, שאולי האוס ניסה להתאבד מתישהו?

Moreiro

New member
אני פירשתי את זה דווקא

לדמות שלו עכשיו. כלומר, אם הוא יודע שזה יהיה סופם של הדברים ושהוא בעצם.. ישתנה. ניסחתי את זה כל כך לא כמו שצריך.

../images/Emo100.gif../images/Emo42.gifאבל אז,

מה הולך להיות בעונה השלישית? האוס הנחמד החייכן והלא צולע?

Moreiro

New member
אין צורך להגזים../images/Emo13.gif

[היי, זה יהיה כמו אחרי הפרק הכפול, שפורמן היה נחמד
] אבל בטח זה כן ישנה משהו בפרספקטיבה. אמנם הטיפול הזה לא בטוח שיגרום לו בכלל להזיות ולכל השגעון הזה, בפועל, אבל כן יש את העניין עם הרגל, ועם כל האומללות שלו. אז זה כן ישנה. אפילו במעט. ואולי פשוט בסופו של דבר יתברר שזה לא השפיע בכלל גם על הרגל? הרי היי, יש 50% לכל כיוון.

../images/Emo100.gif../images/Emo42.gifעדיין, "האוס" זה

אומללות, ציניות והרגל. אפילו אם רק אחד מהדברים ירד, או יופחת, זה כבר לא יהיה האוס-במלוא מובן המילה.

למעלה