פרק סיום העונה- No Reason

Moreiro

New member
לא יודעת מה איתך,

אני סומכת על היוצרים של הסידרה שיידעו לספק לנו את הסחורה

../images/Emo100.gif../images/Emo42.gifזה בטוח,

עם שתי עונות גאוניות כמו אלו. [ושישדרו שוב בערוץ שלוש את העונה הראשונה, פיספסתי מלא פרקים ממנה
] והיי, שמתי לב, שאת היחידה שהגבתי לה בשירשור הזה. חשבתי שזה שלושה אנשים שונים
, לא שמתי לב לכינוי עד עכשיו.

Moreiro

New member
I feel so honored../images/Emo9.gif

[בטח היית שמה לב לזה יותר אם לא הייתי מורידה לפני שבועיים את האייקונים שהסתובבתי איתם בתפוז שלוש שנים
אבל נו מה זה כבר משנה
]

Moreiro

New member
אינדיד../images/Emo6.gif

במקור זה
|פטריה|, והגלידה מהווה תחליף זול בימות הקיץ החמימים

אוקי רעיונות שעלו לי!!!

אחרי צפיה שניה.. המכונה, שמטפלת בחולה, זאת שהפשיטה את קמרון, היא בעצם מטאפורה להאוס עצמו. האוס הוא כמו מכונת מתכת, רציונלית, ממוחשבת וחסרת רגשות. ברגע "שהמכונה" הרגה את המטופל, היא שברה את השיטה. המעשה בעצם ניער את האוס מהרעיון שמכונה היא מה שמציל את האנשים. וזה הדרך שבה הוא צריך להתנהג. והכדור שנפל מהיד שלו בעצם מסמל את הריגת האוס הישן, המכונה, כמו המעשה של הריגת הבנאדם. (זה הרעיון שלי בכלאופן) וחוצמיזה, עוד משהו מגניב ששמתי לב אליו בצפייה השניה, באחת הפעמים שהם מדברים על החולה, האוס עושה איזה טעות בסיסית באנטומיה, ומקשר בין מערכת השתן לאשכים. וכשקמרון אומרת לו על זה- הוא עונה לה- אבל מה עם כל מה שקורה הוא לא הגיוני ואז אנחנו צריכים להטיל ספק בדברים הבסיסיים ביותר. וזה בעצם רמיזה למה שקורה בפרק- אם מה שקורה נראה לא הגיוני אנחנו צריכים להטיל ספק בדברים הכי שנראים הכי בסיסיים כמו- שהאירועים שמתרחשים הם בעצם הזיה. זה נראה לנו בסיסי שמה שאנחנו רואים הוא אמיתי, מבחינת הסידרה, ולכן אנחנו לא מטילים בזה ספק.

אה, ועוד משהו בקשר למכונה..

היה משהו נורא סימלי בעובדה שהאוס מפשיט את קמרון בעזרת המכונה. הפעולות שהוא עשה בעזרת המכונה כל כך עדינות ואנושיות, כשהוא העביר את הלהב על הלחי שלה, כמו שמעבירים את היד על הלחי של מישהו שאוהבים. והדרך העדינה שהוא פתח לה את החולצה.. הפער הזה שבין התנועות העדינות, האנושיות שמעידות על חיבה, אהבה, רגשות, לבין השימוש במכונה הקרה ומתכתית, זה בדיוק הפער שמאפיין את האוס, הפער בין הרגש שלו, לבין ההתנהגות הרציונלית מכונתית שלו. כך שאפילו כאשר יש לו רגשות ורצון להתקרב, הוא משתמש במכונה, כלומר, מתעל את הרגשות האלה, לרציונליזם, ומכניות.

Moreiro

New member
רמיזה?

הם לא פשוט אמרו את זה איזה 5 פעמים במהלך הפרק?
אבל בקשר לחלק של המכונה וקמרון, גם מה שכתבת בהודעה השנייה, אני מסכימה. זה יפה ששמת לב.

הם כן, אבל..

אני התכוונתי למשהו שהם אמרו יחסית בהתחלה, לפני שכל התעלומה של הזיה-לא הזיה התחילה. והוא אמר את זה בהקשר אחר בכלל, ולא הזכיר את המציאות. כאילו את צריכה לראות את הקטע כדי להבין. ותודה בקשר למכונה. עכשיו אני חושבת בכלל שאולי המכונה לא קיימת בכלל. ועוד משהו, כשהאוס מנסה לשכנע את איש הלשון לתת למכונה לטפל בו, הוא כאילו מנסה לשכנע קצת את עצמו- הוא אומר- "אם אתה רוצה משהו רך ונעים לישון איתו בלילה, תבחר בבנאדם, אם אתה רוצה שהעבודה תעשה כמו שצריך, תבחר בראש המתכת".. זה כאילו התירוץ שלו לעצמו להצדיק את ההתנהגות שלו. מאחר והכל בעצם הזיה, והאוס הוא למעשה ראש המכת.

Moreiro

New member
בקשר לציטוט ששמת בסוף

זה נורא משעשע איך שבגלל שזה הפרק הספיציפי הזה, אנחנו מפרשים כל אמירה כזו בדרך הזו, ולא מייחסים חשיבות לכך שבעצם הוא אומר דברים כאלה כל הזמן וכמעט כל פרק, פשוט מתוקף היותו...האוס

נכון, זה באמת משפט האוסי טיפוסי.

אבל במקרה הזה הוא אומר את זה לעצמו, ולא לאנשים אחרים, כך שהמשמעות היא שונה.

NatalieMi

New member
יאלללההה

איזה פרק מטורף - כשהם חתכו אותו הפה שלי היה פעור איזה עד הסוף

I Me Mine

New member
וואו.

פשוט וואו. גאוני, כל מילה, כל שוט, של שנייה מתחילת הפרק ועד סופו הייתה גאונות צרופה. אגב, אני חושבת שהוא סובל (האוס) מהפרעת ריבוי-אישיות.

למעלה