מדינת ישראל בעוד 20 שנה.

לא שמתי לב לסימן שאלה, סורי

אין לי סקר, אבא שלי עובד עם אנשים שונים ומגוונים, כך שיוצא לי להכיר המון אנשים. ואני יכול לומר לך ממקור ראשון, שלא חסרים דתיים עשירים, שלא חסרים בורים עשירים, וזה בירושלים שנחשבת לאחת מהערים העניות. אני כמובן בטוח שאחוז הדתיים העשירים יהיה גבוה דווקא בירושלים, כי בערים העשירות האחרות יש בעיקר חילונים, ולכן דווקא מה שאני אומר הוא מטעה. אבל אני יכול רק להסיק, שמי שאני מכיר ורואה, הם לא מיעוט (בגלל שזה לא הגיוני שאני במקרה מכיר את כל העשירים).

antreprize

New member
...

אני לא אומר שחסרים דתיים עשירים, אני אומר שממה שידוע לי, יש יותר חילונים עשירים. למה זה לא הגיוני שתכיר את כל או רוב העשירים?

כי אני חי בירושלים

וזה נראה לי לא סביר במיוחד שכל העשירים הדתיים בארץ מתרכזים כאן. אני די בטוח שאי אפשר לחשב את זה, ובנוסף החרדים די מורידים את הממוצע, מה שאני ניסיתי להגיד בהתחלה הוא שבעתיד שאתה תיארת, לא בהכרח החילונים יהיו העשירים. הסיבה היחידה שבגללה החילונים בעתיד שלך יהיו העשירים היא בגלל שכל החילונים שהם לא עשירים יעזבו את המדינה כי.

antreprize

New member
...

אני לא התכוונתי שבעתיד החילונים יהיו עשירים יותר, אני התכוונתי שהחילונים הם עשירים ומשכילים יותר עכשיו, והתהליך של התחזקות הכפייה הדתית יגרום לירידה מהארץ, אני מדבר על תהליך הדרגתי, ולא על תהליך מהיר, ולכן יכול להיות מצב שבעתיד החילונים יהיו משכילים ועשירים פחות, ועכשיו כשאני קורא את ה"תחזית" שלי אני רואה שהייתי צריך לכתוב את זה.

מסורתיים הם לא דתיים הם חילונים לכל דבר

ועיינין ואני גם לא בכלל מסכים לדבר כזה שנקרא מסורתי...

antreprize

New member
מסורתיים הם אנשים שעושים רק את המצוות

שהם רוצים+הם מאמינים באלוהים ולכן צריך לשים אותם בצד של הדתיים והחרדים כשעושים השוואה בינם ובין החילונים.

אין כזה דבר לעשות רק את המצוות

שאתה רוצה, זה הגדרה לחילוני, מזה חילוני? אדם שעשה מה שהוא רוצה עושה מצוות לא עושה מצוות עושה חלק מהמצוות עושה בדרכו את המצוות אין מסורתיים יש חילונים יש או דתי או חילוני. ומזה מסורתי שמאמין באלוהים? זה יכול להיות אדם שלא מאמאין באלוהים ובכל זאת עושה כמה מצוות מזה מאמינים באלוהים? מאמין בו, אוכלים קשר, ואחר כך ביום שבת נוסעים למשחק כדורגל, או למשל מגניבים פיתות בפסח..

antreprize

New member
אם המסורתיים לא עושים רק את המצוות

שהם רוצים, אז מה הופך אותם למסורתיים? מה מבדיל אותם מהדתיים? המסורתיים עושים יותר מצוות מהחילונים, אבל פחות מהדתיים.

זה מה שאני מנסה להסביר

שהם פשוט לא מסורתיים ואין כזה דבר מסורתי הם חילונים הם לא דתיים למה לא דתיים? כי זה לא ממש חלק ניכר מחייהם הם לא מתפללים 3 פעמים ביום והם לא חובשי כיפה ומסתירות שרוולים ושמלות וכו... המסורתיים עושים יותר מצוות מהחילונים, אבל פחות מהדתיים המסורתיים לא עושים יותר מצוות מהחילונים כי אין מסורתיים, זה פיקציה.

ההגדרה של חילוני, במקוריותה היא

הפרדה בין דת למדינה. מסורתיים הם בדרך כלל (ממה שאני מכיר) אנשים מאמינים, שבוחרים את המצוות שהם רוצים למלא. הם לא מבצעים את כל המצוות כמו הדתיים, והם לא מוותרים על המצוות כמו החילונים.

מכושפת15

New member
../images/Emo46.gif

מסורתי הוא לא אדם שבוחר לעצמו איזה מצוות לעשות ואיזה לא. מסורתי הוא אדם שעושה את המצוות הבסיסיות.

אני כנראה לא מבין הרבה, אבל...

אני שמעתי שמצוות הבסיס הן עשרת הדיברות. שאר הדברים הם פרשנויות, וכל מסורתי מחליט באיזה פירוש הוא רוצה להאמין. אחרי הכל אין קונצנזוס בין כל הרבנים לאורך כל ההיסטוריה האנושית, כלא חד מחליט על מצוות בסיס אחרות. וכל חילוני בוחר אילו מצוות הן מצוות הבסיס בשבילו.

מכושפת15

New member
התכוונתי לדברים בסיסיים

חגים למשל. לדעתי אדם לא יכול "לבחור" לאכול חמץ בפסח או לא לצום בכיפור ולקרוא לעצמו שומר מסורת..

השאלה לא האם הוא צם ביום כיפור...

השאלה היא האם הוא שומע מוזיקה? או האם הוא מתגלח? או האם הוא מבלה עשרים שעות בבית כנסת? אני צם ביום כיפור ואני לא מסורתי. אין כזה דבר מצוות בסיסיות, יש את המצווה ואת כל הפירושים שלה. יש את הפירוש הכי הקל, או הכי נוקשה, אולי זה מה שאת רואה בתור מצווה בסיסית.

מה הקשר הפרדה בין דת למדינה?

יכול להיות גם חילוני שנגד הפרדת דת מהמדינה. המסורתיים שלך=חילונים

אמרתי במקור

המושג חילוני במקור שומש בשביל לתאר הפרדה של דת ממדינה. ואולי התכוונת לאדם דתי שמאמין בהפרדה בין דת למדינה, למה שאדם לא דתי ירצה שהדת תהיה חלק מהמדינה? אז על פי ההגדרות שלך: אם אתה מקיים את כל המצוות כפי שהם כתובות בתורה: דתי אם אתה מקיים את כל המצוות שכתובות בתורה, ועוד אלפים שכמה טיפשים המציאו: חרדי ואם אתה מקיים חלק מהמצוות, או רק מעט / אתיאיסטים: חילונים כלומר אתאיסטים ואנשים מאמינים נכנסים לאותה הגדרה?

למעלה