מדינת ישראל בעוד 20 שנה.

princes15

New member
עוד 20 שנה..

המשיח יבוא בעז"ה, בית המקדש יבנה, לא יהיו מלחמות ושלום ישרור בעולם. לגבי החתימה שלך- אני שמחה שתאריך יום הולדתי מצויין שם.(21.9)

את מאמינה שהמשיח יגיע בעוד עשרים שנה?

מה יהיה מיוחד אז שאין היום? או לפני עשרים שנה?

princes15

New member
לא, אני מאמינה שהוא יגיע עוד לפני.

כדי שהוא יבוא צריך להיות מצב מסויים בעולם. יש כיום כל מיני דעות שאומרות מתי המשיח יבוא- כשכל עם ישראל ישמור שתי שבתות רצוף וכדומה..

ואת חושבת שהיום היהודים הם יותר שומרי מצוות

מאשר לפני 20 שנה? אני לא מדבר על כמויות (פעם היו פחות דתיים בארץ), אני מדבר על סטטיסטיקה.

אם את לא יודעת, אז למה את חושבת שדווקא היום

או בשנים הקרובות, בשונה מהשישים שנה שעברו מאז קום המדינה, יגיע המשיח?

princes15

New member
אם בעבר זה לא קרה, זה אומר שזה גם לא יקרה?

תיאוריה מעניינת.

לא אמרתי את זה

המשיח מן הסתם מגיע מסביה מסוימת, הוא לא מטיל קוביה ומחליט שהיום מתחשק לו להגיע. אני שואל למה הוא יגיע בזמן הקרוב? מה השתנה מלפני שנה או לפני 20 שנה?

princes15

New member
כלום לא השתנה.

אנחנו מקווים שישתנה, שאנשים יפתחו את העיניים שלהם ושיחזרו בתשובה.

תמיר1991

New member
את יכולה להמשיך לקוות. המיסיונריות המתנשאת

הזו שלך על חיינו ועל דרך חיינו מגעילה אותי. אם באמת הייתם רוצים שהחילונים יחזרו בתשובה, אולי הייתם פחות מתנשאים, לא מממנים לימודי תורה על חשבוננו וכיוצא באלה. כל עוד זה ככה, אל תצפי לחזרה המונית בתשובה של חילונים...
פשוט פתטי.

princes15

New member
יודע משהו?

חבל שאתה רואה את המשיח בתור משהו פרטי שהוא רק "של הדתיים". כבר ציינתי את העובדה שאני שונאת את כל ההגדרות והחלוקות האלה של "דתיים" ו"חילונים"? כי אם כן אני חושבת שעכשיו זה הזמן. כשהמשיח יבוא זה יהיה בזכות כל עם ישראל, ותהיה גאולה של הכלל-של כל עם ישראל. אם היית יוצא לשניה מתוך הבועה ההרמטית בצורה מפחידה הזו שלך, היית רואה שזו לא התנשאות.

תמיר1991

New member
אני מתנגד לאורח חיים דתי,

ואם המשיך יכפה אורח חיים דתי, אז הוא לא שלי, ולא של אף חילוני שמתנגד לאורח חיים דתי. במיוחד אם על פי כמה פרשנויות שקראתי "המשיח" ישליט שלטון יהודי בארץ ישראל השלמה. אני לא רוצה משיח כזה, ולמזלנו הרב ידוע לכל אדם רציונלי שהסיכוי שהמשיח יגיע הוא כמו הסיכוי שאני אבחר בברוך מרזל.

princes15

New member
כשהוא יבוא אתה לא תראה זאת ככפיה

כי ברגע ששמרת שבת(שזה התנאי שהוא יבוא, לפי כמה דעות) אז כבר קיבלת על עצמך אורח חיים דתי. מה הבעיה שהוא ישליט שלטון יהודי בא"י השלמה?הרי אתה יהודי. אתה מתנגד לא"י השלמה?

תמיר1991

New member
כן, אני מתנגד לארץ ישראל השלמה, לכיבוש

ולשלטון כלשהו של עם אחד על עם אחר. וארץ ישראל השלמה היא שלטון כזה, אלא אם את מתכננת לעשות טרנספר, שכמו שאולי אפשר להבין אני לא אהיה מתומכיו הנלהבים...
עד כמה שאולי קשה לך להבין, לא כל היהודים חושבים שאנחנו "עם נבחר" שנעלה על עמים אחרים. כל בני האדם שווים. ובסדר, סגרנו על זה שהמשיח יבוא. נדבר ב- 2027
(אני מצטער שזה כל כך מצחיק אותי, אני לא ממש שולט בזה...)

princes15

New member
אני חושבת שאתה נמצא בתיסכול עמוק מאוד.מאוד..

אני אכן מתכננת לעשות טרנספר אני רק מחכה לזמן המתאים שיאשרו זאת. אני לא צריכה את התמיכה שלך, אלפי אנשים אחרים כן יתמכו. אם אתה מתנגד לשלטון של עם אחד על עם אחר, אז מה אתה כן מעדיף?כי שלום בינינו ככה סתם לא יבוא (או שאתה תומך באולמרט שמבין מה הוא עושה, כי רק הוא ולא אחר יביא את השלום). או שבעצם אתה מעדיף את הטרור על פני השליטה עליהם. אני גם חושבת שבני האדם שווים אך מי שפועל ע"מ להשמיד אותי אני לא חושבת שאני יכולה להשוות את עצמי אליו. ושוב, מה מצחיק בדיוק?למה ב-2027?אנחנו עוד שניה כבר ב-2028. אל תגיד לי שאתה כ"כ ממהר לדבר איתי :)

למעלה