מדינת ישראל בעוד 20 שנה.

תמיר1991

New member
שלום בינינו יבוא ועוד איך. רק צריך להאמין,

ולהפסיק עם ההערצה העצמית של היהדות. "אני אכן מתכננת לעשות טרנספר אני רק מחכה לזמן המתאים שיאשרו זאת. אני לא צריכה את התמיכה שלך, אלפי אנשים אחרים כן יתמכו."
נכון, אלפי. ומיליונים יתנגדו. אחסום בגופי טרנספר שכזה, ואם יכשל הדבר, מיד לאחר מכן אעזוב את המדינה שלי שהידרדרה לרמה מוסרית שכזו. כולי תקווה שלא יהיה בזה צורך... את פסיכולוגית שאת מאבחנת אצלי תסכולים? אם כן, כדאי שתלכי לכמה קורסי השלמה...

princes15

New member
לא חבל להאמין במשהו שאתה יודע מראש שהוא

צפוי לכשלון? למה להפסיק עם ההערצה ליהדות?אתה יהודי שצריך להיות גאה ביהדות שלך. תחסום בגופך? עוד שניה תגיד שאתה גם מוכן למות בשבילם. היית מוכן גם לחסום בגופך כשמרביצים למתנחלים? אני לא צריכה ללכת לקורסי השלמה, יש לי עוד הרבה מטופלים כמוך שטוענים זאת כשהם לא שומעים את מה שהם רוצים.

תמיר1991

New member
מי אמר שזה צפוי לכישלון?

אני גאה בזה שאני יהודי, אני לא גאה בדת שלי כי דת בעולם המודרני היא דבר שעבר זמנו, ובטל קורבנו. לא היהדות, כל דת. צריך לקחת את המוסר היהודי, את עיקרי ספר הספרים ודברים אחרים, וליישם אותם בעולם המודרני. אבל לטעמי, היהדות "שלך" היא לא הדרך לעשות את זה. אני אחסום בגופי, וכן, אם צריך אמות על מנת לנסות למנוע את הפשע הזה נגד האנושות. למען מתנחלים לא אנקוף אצבע, המתנחלים יושבים על אדמה כבושה שלא שייכת להם. אם מדינת ישראל מעוניינת לפנות מאחזים בלתי חוקיים של פולשים יהודים באזורים ערביים, והמתנחלים לא מוכנים לצאת, אז יש לעשות כל דבר חוקי על מנת לפנותם משם. הוסמכת להיות פסיכולוגית מטעם אוניברסיטה או מכללה? כי אם לא, אני מעדיף בלי אבחונים נפשיים למיניהם.... תודה.

princes15

New member
הגישה שלך מוטעית.

אין בעיה לקחת דברים ולשכלל אותם. אבל לקחת אמונה ולעשות ממנה משהו אחר לגמרי?לא עושים כזה דבר. מגעיל אותי הדיבור שלך על המתנחלים. איך אתה לא מתבייש להגן בחירוף נפש על הערבים התמימים שבסה"כ רוצים לחיות בארץ שלנו בשלום, שלא הורגים לנו מאות אנשים, שלא מחנכים את ילדיהם שמצווה להרוג אותנו. למתנחלים יש אידיאולוגיה, יש דרך חיים. הם מנסים להגן על הארץ והאמונה שלהם. חבל מאוד שאתה מגן על האויב שלך, על הרוצח של העם שלך.אני שונאת את ההתייפיפות הזו. אתה דוגל בשוויון אבל כשזה מגיע לאחיך המתנחילם אתה הולך צעד אחורה ולא עושה אפילו חצי דבר למענם. האמת שהוסמכתי מטעם הטכניון, אבל איך שבא לך רק אל תשכח לשלם לי על האיבחון האחרון.

רוני13

New member
"מיסיונרית"...

מי יישמע,אמרה לך לבוא להרצאה פה ופה. הציעה לך להגיע לשיחה של הרב זה וזה. סתם שתדע שאין תנועה יהודית מיסיונרית,אך לעומת זאת בישראל קיימת תנועה מיסיונרית של נוצרים שפועלת בעיקר באזור אריאל! וגם אסור לשכוח את הכנסייה המיסיונרית בירושלים... אתה הפתטי,מתחבא מאחורי דמותו של השמאלן יפי הנפש שאוהב כל אדם ומכבד הכל אך באותו הזמן מטיף לשנאה. מה שווה כל הנאורות הזאת אם אפילו לכבד דתיים אתה לא מסוגל? ושוב מכליל את החרדים על כל החברה הדתית-אלוקים! מתי זה ייפסק?! אף אחד לא מתנשא עלייך,יותר נכון אתה מתנשא בכך שאתה חושב שאתה יודע הכל ומבין הכל

תמיר1991

New member
אני לא יכול לכבד דתיים מסוימים שרוצים לכפות

עלי את אמונתם הדתית, הלאומנית והפוליטית. יש לי מספיק חברים דתיים, שהם אותם אלו שלא ניסו לכפות עלי את אמונם ואת דעתם. מיסיונריות נוצרית רוצה לנצר את כולם. אני יודע שהיהדות לא מיסיונרית, אבל דתיים רבים, תחושה שהובעה בשרשור הזה, מנסים להחזיר בתשובה יהודים חילוניים. גם זו מיסיונריות. אני לא מתנשא, לפחות לא בשרשור הזה. ההתנשאות כאן היא ההתנשאות הדתית שחושבת שהיהדות מורמת מעם, וכשיהודי אומר אחרת הוא ישר "שמאלן יפה נפש", "מתנשא" או "מטיף לשנאה". גם כן...

רוני13

New member
אתה סתם פרנואיד...

לרובו המוחלט הדתיים ממש אין עניין להכריח אותך לחזור בתשובה-הם מצפים שזה יבוא ממך. אף אחד לא כופה עלייך כלום,די להרגיש מקופח! מה זה הביטוי "מורמת מעם"?

antreprize

New member
זה אל הגיוני, איך אדם

יכול לחזור בתשובה ולפתוח את העיניים באותו הזמן?

antreprize

New member
לא רק לדעתי.

ראית את הכתבה על הרחוב שבו אסור לנשים לעבור? אתה באמת חושב שהדת פתחה את העיניים לרב שאסר על הנשים לעבור שם?

רוני13

New member
שוב...מי אמר שלא?

היא האירה את עיניו והביאה לו פתרון. אך בעיניך(שאתה ידוע כאנטי-חרדי שזאת ממש לא אובייקטיביות) זה לא... תסתכל על החוזרים בתשובה-הם מצאו את האמת הפנימית שלהם שנוח להם איתה והם מרגישים איתה הכי רגועים ושלווים-האם זאת לא פתיחת עיניים?

antreprize

New member
אבל איזה פתרון זה?

זהו פתרון שוביניסטי, שמפלה אחוזים ניכרים מהאוכלוסייה. אותו רב יכל להגיד שיש חשש לפגיעה בצניעות(או משהו אחר) של מי שעובר שם ושהוא מציע(לגברים ולנשים) לא לעבור שם אם הם אינם רוצים להתחכך באנשים זרים. אני לא כועס על הפתרון הזה כי בגלל שהם חרדים, אני כועס עליו בגלל שהוא מפלה(ואולי גם פוגע) בחצי מהחרדים כשבאותו הזמן אותו רב יכל לבחור בפתרון שלא פוגע ולא מפלה. הייתי כועס על הפתרון הזה גם אם הם היו נוצרים/מוסלמים/פגאניים/משהו אחר. החוזרים בתשובה חושבים שהם פותחים את העיניים, אבל הן מעולם לא היו סגורות יותר.

noamgk

New member
אני אגיד לך מה השתנה.

היום יש הרבה יותר ישיבות. יש מה שנקרא "מכינות". אנחנו מעמידים הרבה יותר תלמידי חכמים, מחזקים את החלשים והרבה יותר יהודים חוזרים בתשובה. אלפים, עשרות אלפים. יש בתים יהודיים ("בית יהודי" זו תנועה להגברת המודעות היהודית), יש "פנים אל פנים", יש "התחברות", יש "הידברות", יש יותר דתיים בצבא, במדע, בכלכלה, בממשלה. יש הרבה יותר "מתנחלים", יש הרבה יותר ביניין בארץ, הכלכלה הרבה יותר מפותחת, הצבא הרבה יותר חזק, המדע הרבה יותר פורה. המציאות, הן החומרית והן הרוחנית, מתפתחת. זו הכשרת הקרקע, חלק מתיקון העולם לקראת בואו של המשיח. המשיח, ע"פ הרמב"ם כמדומני, הוא בעצם תקופה, ואנחנו בעצם בתקופת משיח - "עקבתא דמשיחא" (כמובן שגם יבוא המשיח האדם, משיח בן דוד, שינהיג את האומה).

ואם זה ימשיך ויגדל

אתה מאמין שיגיע המשיח? ואם כן, אתה מאמין שהכל יהיה טוב כשהוא יגיע? ואם כן, אתה מאמין שכל מה שאנחנו צריכים לעשות כיום הוא לנסות לשמור על המצב הקיים שבו יותר אנשים הופכים להיות דתיים, ולא לנסות לעשות כלום כדי לשנות את מה שקורה בעולם? לדוגמא: מה זה משנה שאירופה מתמלאת עכשיו במהגרים אם בקצב שבו ישראל מתקדמת עוד מעט יגיע המשיח והכל יהיה טוב. אני לא מנסה להקניט או משהו, אני סתם מתעניין לשמוע דעות מגוונות.

למעלה