מחסור חמור בבנק הדם

הסיכוי שמנת דם של סטרייט לבן

תהיה נגועה באיידס נמוך מזה שהסיכוי שמנת דם של אתיופי או הומו תהיה נגועה באיידס, וזה לא ישתנה גם אם המנות יבדקו בבדיקת P24. בוא נניח לרגע ש-90% מהאוכלוסיה הם סטרייטים לבנים, ו-80% מחולי האיידס הם סטרייטים לבנים. לאיזה מנת דם סיכוי גבוה יותר להיות נגועה באיידס, של סטרייט לבן או של מי שאינו סטרייט לבן? מאחר והזכות היחידה של אתיופי או הומו המופרת על ידי אי- עירוי תרומתו היא הזכות שדמו יזרום בעורקיו של מישהו אחר, ואת הזכות להידקר ולקבל התמורה ביטוח דם לא לא מאבד, איני רואה שום סיבה להזדעק. גם חולי ההמופיליה "מופלים" בדיוק באותו אופן.

white star

New member
../images/Emo54.gif פעם היה לי כבוד אליך

עד ההודעה הזאת. נתחיל מזה שאו שכתבת לא נכון או שלא עשית חישוב נכון, כי אם סטרייטים לבנים הם רוב האוכ' ורוב הנגועים זה הם אז מין הסתם רוב הסיכויים לקבל איידס מסטרייט לבן. וברגע שאתה משווה נטייה מינית וצבע עור כהה לחולים, אין לי שום כוונה להמשיך את הדיון אחרי כזאת השוואה מעליבה

אפסיק כאן את הדיון

בין השאר מפני שאיני צריך כבוד ממך. אני מציע לך לחשוב ולחשב לפני שאתה עונה.

יודיX3

New member
תגיד מותר להומו להיות רופא מנתח?

כל העובדים במד"א על טהרת הנטייה המינית הסטרייטית? אני מקווה שכן, אחרת מתנדבים או רופאים הומואים עלולים לסכן את הפצועים בהדבקה באיידס

HLAddict

New member
טוב שלא שאלת אם במד"א טורחים לכסות

את מושבי האסלה כדי להימנע מהעברת HIV. מתנדבים, רופאים בכלל ומנתחים בפרט יכולים לנקוט ואכן נוקטים באמצעי זהירות על מנת להימנע מלהדביק את הפצועים או להידבק מהם. אתה הרי לא טוען שלמנה נגועה יש סיכוי ריאלי שלא להדביק את מקבלה, נכון? אז מה בדיוק הפואנטה שלך? אגב, למיטב ידיעתי מועמדים לפקולטות לרפואה או לעבודה במד"א לא נשאלים על נטייתם המינית (אני בכל אופן לא נשאלתי).

HLAddict

New member
אני יודעת שהיית ציני, זו היתה דרכי

להראות לך שלציניות שלך (או ליתר דיוק, למה שעומד מאחוריה) אין אחיזה במציאות.

moran008

New member
שאלה על תרומת דם

אני בת 23 ומעולם לא תרמתי דם מכיוון שהייתי במשקל של 45+- היום המשקל שלי סובב סביב ה 50 קילו. יום אחד קילו יותר ויום אחד פחות לכן המצב שלי גבולי ואני לא יודעת אם יש לי אפשרות לתרום. בנוסף לפני כ 3 חודשים הייתי בתאילנד במשך חודש, עשיתי חסיונים לצהבת ולטיפוס הבטן לפני הטיסה. למרות שתאילנד לא ממש נגועה במלריה אבל קיים הסיכון, האם בכל זאת אני יכולה לתרום? תודה רבה.

pimpf

New member
שימי לב ללינק שצרפו כאן למעלה,

עם כל ההגבלות... באחת הסעיפים שם רשום שבמקרה כזה לא ניתן לתרום דם במשך שנה...

כל זה נחמד מאד, אבל ראש בחול

אני רוצה לתרום, ותרמתי בעבר, אבל למד"א יש בדיקה כוללנית לאידס של משרד הבריאות שמופעלת ע"י כל מיני דברים דומים - אני מדליק אותה, אין לי אידס, אפילו בבנק הדם בתל השומר אמרו שידייהם קשורות, ואל תבוא, אנחנו ניזרוק את זה לפח. סתם חבל, בכל מקרה מי צריך AB+...

dalitds

New member
בנתניה בבוקר לא רצו שאתרום דם.

אם יש כזה מחסור חמור, אז למה לא כל התחנות מאפשרות תרומת דם? אני לא יכולה בימים ובשעות אחרים... חבל לכולם...

afiksambol

New member
את בטוחה שלא רצו שתתרמי ?

מאחר ומתרימי הדם במד"א עוברים הכשרה ייחודית ולא כל חובש/פראמדיק יכול לשמש כמתרים אלא רק מי שסיים קורס מתרימי דם והוסמך, קיימת בעייה לקבל כל אדם בכל רגע נתון, עם כל הרצון הטוב שמעורב בכך. אותם מתרימי דם פזורים בין נקודות התרמה קבועות ומזדמנות בשעות מוגדרות מראש (ניתן לקבל את שעות פתיחת נקודות ההתרמה בקישורים המצורפים או טלפונית מול מוקדי מד"א) ורק הם יכולים לקבל את תרומות הדם מהציבור.

pimpf

New member
עד כמה שידוע לי, בנתניה

ניתן לתרום בכל יום שישי, החל מהשעה 09:00. אין לי מושג מה זה אומר על שאר הימים...

pimpf

New member
מעולה, טוב לדעת שגם

באמצע השבוע
חשבתי שרק בימי שישי... תודה

pimpf

New member
אגב, בסוף תרמתי אתמול. בנתניה

היה פתוח בין 09:00-15:00, ואני מניחה שזה יהיה ככה למשך השבוע...

נירה63

New member
תרמתי בחודש אוגוסט.האם כעת

אוכל שוב?או שצריך איזו תקופת פסק זמן בין תרומה לתרומה? מבחינה רפואית אין כל בעיה, אני בריאה תודה לאל ולא משתמשת בשום תרופה.

למעלה