שבת שלום לכולם

itaikuskus

New member
טוב ויפה

רק שבלאק פלאג אינם מגנים "פאנק רוק מסורתי" אלא שייכים לחלוצי זרם ה"הארדקור פאנק" שהתפתח בארה"ב בתחילת שנות ה80. גם סלייר אינם פאנק מסורתי. אדרבא, סלייר אינם להקת פאנק בכלל (למרות שהם מושפעים עמוקות מלהקות ההארדקור של תחילת שנות ה80 ואף הקליטו ב96 אלבום עם גרסאות כיסוי ללהקות שונות מהתקופה), אלא שייכים לחלוצי הטראש מטאל. אופספרינג וגרין דיי היו מהלהקות המובילות במצעדי הפזמונים עם דעיכת סצינת הגראנג' באמצע שנות ה90, דבר שאי אפשר להגיד על שום להקת פרוגרסיב ב30 שנה האחרונות, וכן, הם ניגנו פאנק רוק. מוסיקה קלאסית גורמת לי לרצות להקיא.

itaikuskus

New member
כן ולא

אכן זרמים במוסיקה המודרנית הושפעו עמוקות מהמוסיקה הקלאסית, אך זרמים אחרים הושפעו ממוסיקות אחרות שהיו קשורות בעיקר לתמורות היסטוריות וגיאוגרפיות, ואין בינם לבין מוסיקה קלאסית שום קשר, כך שאולי מוסיקה קלאסית היא אמא של חלק מהמוסיקה, אבל לא של כולה.

The Walrus

New member
בסופו של דבר זה עניין של דעה

אני אוהב הרבה סגנונות, וביניהם גם פרוג - קינג קרימזון, ג'נסיס בתקופת פיטר גבריאל, יס. לדעתי זוהי מוזיקה מעולה, ולמרות שאולי יש בה קצת התנשאות, קשה לי למצוא בנאדם שישמע את epitaph של קינג קרימזון ויגיד שהוא לא קטע מעולה (למרות שהקטע הנ"ל הוא לא מאוד פרוגי). ואני חושב שאפילו את תסכימי איתי שהפרוג יותר מוצלח מההיפ-הופ ששומעים היום ברדיו, או מהטראנס (שאין בו כלל כלי נגינה אמיתיים, רק אלקטרוני).

לא, אני לא מסכימה

בכל סגנון יש דברים מעניינים וטובים, ודברים גרועים. אין שום דבר שהוא רע אינהרנטית בז'אנר מסויים, מלבד אולי מוסיקה של גזענים. וג'ז-רוק פיוז'ן.

loomer4

New member
ומה בדיוק הבעיה בפיוז'ן?

בדיוק כשחשבנו שהדיון הזה נגמר

loomer4

New member
דווקא פיוז'ן זה רעיון נחמד.

שלדעתי, לרוב יצא לפועל בצורה נוראית, כמובן שיש יוצאים מן הכלל (התקופה המוקדמת של פאט מת'יני, ועוד כל מיני הרכבים קטנים). יש הרבה הרכבי פיוז'ן שמנסים להביא לתחכום מלודי, הרמוני וקצבי אשר גורם לסירבול וחוסר עניין. במיוחד פ'אנק פיוז'ן
אבל בסופו של דבר הכל דעה אישית.

loomer4

New member
טוב שציף נסעה כי אפשר לריב בכיף ../images/Emo13.gif

אני מאמין שלא שמעת הרבה (אם בכלל) פיוז'ן בחייך כשאתה אומר משפט כזה.

RoieL

New member
שמעת את מה שעשו ל- ABITW?

ליד הטראנס החדש המקור נשמע כמו הסולו של CN..

wish i was here

New member
עכשיו העלבת את ה-סגנון שלי

בשם לארי קרלטון,רביעיית הסקסופונים העולמית וסטילי דן תחזרי בך!

eliavtu

New member
אמממ...

אני מניח שרוב האנשים לא יודעים את הפירוש הנכון לוירטואוזיות <וגם אני לא ידעתי, עד איזו עבודה שעשיתי בנושא> אבל המושג וירטואוז "נגנב" מהמוסיקה הקלאסית, והוא משמש כביטוי גם בתחומים אחרים, והפירוש שלו זה אדם שיש לו שליטה טכנית מעולה וגבוהה במיוחד יחסית לאחרים בתחומו. אפילו בכדורגל, למשל, רונלדיניו <שזה שחקן עם יכולת שליטה בלתי רגילה בכדור> מכונה וירטואוז. לא חייב ללכת עם הפירוש האמיתי של המילה, אלא להבין את כוונתם ולפרש זאת בצורה אליה התכוונו..

itaikuskus

New member
אתה רואה

אתה פשוט לא אוהב את הסקס פיסטולס וכן אוהב את נירוונה, לכן אתה עושה כל מה שאתה יכול כדי להגיד שנירוונה כן טובים וסקס פיסטולס לא, מדלג בעדינות מעל מוקשים שעלולים להתפוצץ עליך ולתפוס אותך בסתירה, שכן 2 הלהקות שייכות לזרם של הפאנק, שאותו אתה כל כך אוהב להשמיץ, שמתי לב גם שאמרת משהו על שהגראנג' התפתח מהפאנק או משהו, כאילו הגראנג' זה אשכרה סגנון מוסיקה...אתה לא באמת חושב ככה, נכון? (-: שמע מה שאתה רוצה, אבל אל תבוא ותגיד לי "פאנק זה לא מוסיקה כי אני פשוט לא אוהב את זה".

FunkyMonk

New member
אתה לא מבין...

למרות שאנחנו מתקרבים לשם =) קודם כל, כן, הגראנג' הוא סגנון בפני עצמו בדיוק כמו שבלאק מטאל או פרוג-מטאל אלו סגנונות בפני עצמם, אתה לא מסכים? שנית, אני לא יוצא נגד הפיסטולס, אני יוצא נגד המוסיקה הרעיונית של הPאנק. נגד הרעיון. שכל אחד יכול לקחת את הגיטרה ועכשיו לנגן שלושה אקורדים שיחזרו על עצמם לאורך 3 דקות, ואז לכתוב לזה מילים. את זה אני לא אוהב. ויכול להיות שבראותך נירוונה הם Pאנק, אבל לדעתי הם הרבה יותר מהראמונז או הקנדיז.

itaikuskus

New member
problem

problem prob-lem THE PROBLEM IS YOU! בהחלט, אני חושב שחברי הפורום יצאו החוצה ואמרו מה הם חושבים על האמירות שלך כנגד הפאנק. תגיד מה שתגיד על הפרוגרסיב, אתה מקיים אחד לאחד את כל הסטריאוטיפים השליליים שיש על פרוגרים. גראנג' הוא לא סגנון מוסיקלי בפני עצמו, אלא הגדרה של העיתונות (אפילו לא העיתונות המוסיקלית) לתופעה הזאת של הסצינה בסיאטל של תחילת שנות ה90, שכללה להקות מסגנונות שונים שפעלו במקביל ולעתים אף ביחד. אם כך, גם הבריטיש אינווייז'ן זה סגנון בפני עצמו. כל מי שמתייחס לגראנג' בתור סגנון מוסיקלי טועה. כל להקה של ילדים שקמה ואומרת שמנגנת גראנג', בד"כ מנגנת רוק רגיל, וגם דיי מסריח, לרוב.

FunkyMonk

New member
הגדר רוק רגיל

צודק, זה התחיל בסיאטל, אבל הפו פייטרס מדמים את כל סגנון הגראנג' שהתפתח בסיאטל, והם לא סיאטליסטים (לפחות לא של תחילת שנות התשעים). אז לפי הגדרתך הם עושים "רוק רגיל", או שאולי הם עושים Pאנק? ודי, באמת, זה מחמיא לי, אם תרצה, אבל אני לא פרוגר, אני לא שומע הרבה פרוג, אבל כן יש לי בעיה עם מוסיקה שמורכבת ממהלך של שלושה אקורדים. אפילו ארשום לך כאן את הלהקות שבפלייליסט שלי, ואני בטוח שתופתע. אני בטוח שאתה לא שומע רק Pאנק, נכון?

itaikuskus

New member
honey, don't

the foo fighters are famous as one of the biggest POWER-POP bands in the world. they don't play grunge, because they're not from the grunge scene of the early ninetees. and you're right, i'm not all into punk, i'm into differents types of music, all mainly based on rocknroll.

למעלה