שבת שלום לכולם

FunkyMonk

New member
מסכים מסכים.. אבל

התכוונתי לכך שהם -מדמים-. הם כביכול בעלי כל המאפיינים של הגראנג' של סיאטל. אתה לא מסכים? לדעתי להקות כאלו רק מוכיחות שאולי הגראנג' היה סצינה מקומית בהתחלה, אבל אח"כ הגדירו את הסצינה הזו בתור סגנון.

holo

New member
שים לב לדבריך:

" אתם צריכים לצאת מהמסגרת, לא הכל זה 'רק זה בלי זה בכלל' או 'בשביל להיות גיטריסט טוב צריך - אחת שתיים שלוש' " והופה, כמה שורות מתחת: "אני אוהב את ג'ון פול ג'ונס כי הוא יודע לשחק על שורשים, ואני אוהב את פלי כי הוא מאלתר בצורה לא נורמלית." לפחות תשים לב למה שאתה כותב..

FunkyMonk

New member
אממ

הכוונה הייתה שלא שיש חמישה דברים שבשביל להיות נגן טוב חייבים שיהיה לך אותם. אלא שיכול להיות נגן שטוב ב-1-2-3, ונגן אחר שטוב ב-4-5-6, ושניהם מעולים, כל אחד בסגנון שלו. כמו שלדעת קוסקוס הגיטריסט של הפיסטולס גאון, לדעתי הוא לא. ושוב, אני לא מדבר פה על האדם, אני מדבר על הרעיון מאחורי המוסיקה.

itaikuskus

New member
תפסיק להכניס מלים לפי

אתה עכשיו גם שקרן? אני בחיים לא אמרתי שהוא גאון, בכלל, יש לי בעיה לייחס הגדרות כמו "גאונות" מצד אחד ו"קדוש" מצד שני אל המוסיקה שאני אוהב, אני חושב שסטיב ג'ונס הוא גיטריסט מצוין, אני חושב שרוב הגיטריסטים בעולם הרוק יגידו את אותו הדבר.

Anuerysm

New member
בקשר לנירוונה

האם מעריץ שכמוך ידע שהלהקה הושפעה מהסקס פיסטולז?

אם זו דעתך.

מי אתה שתגיד שהעובדה שהסקס פיסטולס לא יודעים לנגן מונעת מהם לעשות מוסיקה טובה? לדעתך כן לדעתי לא. מי אתה שתגיד שהסקס פיסטולס לא יודעים לנגן. נכון הם לא נגנים או מלחינים מוצלחים אבל חייבים להודות שיש להם קצת כישרון. אומנם הם אמרו שכל אחד יכול להיות כמו סקס פיסטולס אבל אם מסתכלים טוב מגלים שגם לסקס פיסטולס יש כישרון חבוי מסויים.

eliavtu

New member
מסכים לגמריי.. ../images/Emo45.gif

תראו.. ההגדרה ל Pאנק בעצם היא - מוסיקה שטחית, אם אתם אוהבים מוסיקה שטחית אז שיהיה לכם בכיף.. אני מכיר המון שאוהבים את זה ואין לי בעיה איתם, הם אחלה בני אדם ואינטיליגנטים וחכמים והכל.. <אני לא חושב שאם בנאדם שומע מוסיקה שטחית הוא שטחי או שאפשר להגיד: "תגיד מה אתה שומע ואני אומר לך מי אתה.."> אבל למה אתם מתווכחים? זה פאנק!! אם זה לא היה שטחי - זה לא היה פאנקקק..

אני שטחית

אני אוהבת פאנק. ופאנק ב-F, וסול, ובלוז, וגראז', וגראנג', וניו-ווייב, ולו-פיי, ורוקנרול, ורוקבילי, ולהקות-בנות של פיל ספקטור, ופולק-רוק אנגלי, ו-R&B, וסקא, ואת הביטלס, הסטונס, הקינקס ופינק פלויד. ועוד כמה אלפים, מפה ומשם.

eliavtu

New member
הבנת לא נכוןןן (?)

לא התכוונתי שאת שטחית.. גם אני אוהב המון המון סוגי מוסיקה, אבל מזה קשור? אמרתי שההגדרה לPאנק היא מוסיקה שטחית. יש אנשים שאוהבים את זה, וזה לא מה שעושה אותם שטחיים.. "אני לאחושב שאם בנאדם שומע מוסיקה שטחית הוא שטחי" <ציטוט מההודעה הקודמת> זהו.

itaikuskus

New member
אין לך מושג על מה אתה מדבר.

אני רוצה ביסוס, על פי מה אתה קובע שפאנק היא מוסיקה שטחית.

eliavtu

New member
....

השירה בפאנק היא די צעקנית ולא ברורה בכלל, הליריקה נמוכה, הלחנים זה חיבור של כמה אקורדים שחוזרים על עצמם עם מקצב מהיר אתה לא צריך שום כישרון כדי ליצור פאנק - רק לקחת לחן שנשמע טוב וקליט ואולי מילים שאומרות משהו.. אבל מילים זה לא מוסיקה. וזה כל הקטע של הפאנק- שאתה לא צריך להיות מוכשר כדי ליצור אותו, וזה מבחינתי עושה אותו שטחי. ובכלל.. דיברתם על אמנות (?) פאנק זה לא אמנות כי אמנות היא הדרך של בנאדם לבטא את עצמו באמצעות הכישרון שלו לפאנק לא צריך כישרון- ולכן זו לא אמנות!

itaikuskus

New member
דיי

כמה שטויות אתה מדבר, מה קרה, שמעת כמה מ"להקות הדגל" בויאייץ'1 והעברת ערוץ והחלטת שכל הלהקות נשמעות ככה? איזה מלים כבר קראת? 3 אקורדים בשיר זה לא מוסיקה? (בוא נצא שניה מנקודת הנחה שכל להקות הפאנק מנגנות 3 אקורדים, מה שדיי אבסורדי, אבל אפילו אם הן היו). גם אם היו מנגנות תו אחד כל השיר, זה אומנות. אולי לדעתך זו אומנות מחורבנת, אבל זו אומנות. יאללה, צריך לעשות מחקר על ילדים כמוכם, אתם משתלבים יפה בסטיגמה של הילדים האליטיסטיים האלה שחושבים שפופ זה השטן, פאנק זה לא מוסיקה ורוברט פריפ זה החבר הכי טוב שלך. בחיי שלפעמים כל מה שנותר לומר זה- "זה בטח יעבור לו עוד כמה שנים". בטח הצבא יעביר לכם את זה. תמצאו את עצמכם שרים מזרחית במלתחות עם כל החבר'ה, ושונאים את עצמכם על זה, אחר כך, אבל זה דרכו של עולם.

eliavtu

New member
חח.. לא

הז'אנר היחיד שאני באמת לא אוהב זה פאנק.. ותאמין לי ששמעתי מספיק כדי לא לאהוב את -זה סקס פיסטולס, הקלאש והרמונס <ואפילו יש לי דיסקים שלהם, כי אבא שלי מאוד אהב אותם פעם> ועוד.. לא פסלתי ישר אה וצר לי לאכזב אותך אני עדיין לא חושב שפופ זה השטן אני אפילו אוהב פופ - כי יש פופ איכותי וממש ממש טוב וגם עם מוסיקה מזרחית אין לי בעיה האמת.. אני לא סובל מסטיגמות- נראה לי שאתה קצת סובל מסטיגמות על בני הנוער.. נו טובב.. שיהיה יומטוב

itaikuskus

New member
ניסיתי לוותר על זה

אבל כל פעם בא מישהו שמקיים אחד לאחד את הסטריאוטיפים שיש לגבי בני הנוער. הקלאש באלבום הראשון שלהם הם לא פחות ולא יותר שווי ערך לביטלס של הפאנק, המלל של הקלאש שטחי? בוא נצא מתוך נקודת הנחה לרגע ששירי אהבה על בחורות ודבק לא מדברים אליך, את זה אני יכול להבין, נשים את הראמונז בצד, אבל המלים של הקלאש שטחיות? אתה חושב שקראו להם בזמנו "הלהקה היחידה שמשנה", כי המלים שלהם היו שטחיות? שלא לדבר על הלחנים המצוינים שלהם, שבאמת תפסו אותי לא מוכן. גם הסקס פיסטולס שולטים בתכנים בוטים וקשים, נגד הממשל ונגד החברה, וגם נגד תעשיית המוסיקה. אם יש דבר שהם לא, זה שטחיים. העובדה שאתה לא אוהב פאנק היא לגיטימית. שטחי זה לא.

eliavtu

New member
בזה אתה צודק.. ../images/Emo45.gif

המילים שלהם לא שטחיות וכתבתי איפשהו אני חושב שיש מילים טובות מאוד לפעמים.. ואם לא - אז אני מתנצל וכותב עכשיו ואני דווקא אוהב שירי אהבה רק הלחנים לא ממש תופסים אותי, הם מצליחים לשעמם אותי מאוד והמוסיקה היא שטחית לדעתי - מילים זה לא מוסיקה.. אבל בסדר.. אולי שטחי זו מילה קשה מדי, אז נגיד שזה לא שטחי. וגם כדי לסיים את הדיון הזה סופסוף.. יומטוב :)

holo

New member
אוי ואבוי..

עד שנראה לי שהדיון הגיע לאיזשהו הסדר בא עוד אחד עם יציאות עוד יותר הזויות, ושוב אנחנו דורכים במקום.

itaikuskus

New member
שמעי

את מדברת על היסטוריה, איך היא חוזרת על עצמה, איך עד היום אנשים מתווכחים בינהם על סגנונות. הנה הסטוריה- הפאנק רצח בברוטליות את הפרוגרסיב, הפרוגרסיב היה בעיצומו של תור הזהב שלו עד שבאו כמה ילדים מקווינס והחליטו שהם לא קונים את החרא הזה, שלפני כמה שנים היו כמה "פסיכיים" שהציגו לנו את זה כמו שזה, איגי פופ והאחים אשטון, האמסי5, כל להקות הגאראז' של הסיקסטיז (סוואמפ ראטס, סוניקס ואפילו הסטונז) ועוד לפני זה, עם הרוקנרול השורשי. ההיסטוריה הוכיחה שהציבור לא קנה יותר את הפלצנות הזאת. כמה שטויות קראתי בשרשור הזה, ניסיתי כל כך הרבה לתקן, לשנות, לנסות להסתכל על זה מנקודת מבט אחרת, כנראה שיש דברים שאי אפשר לשנות, ועדיין אנשים רודפים אחרי אליטיזם במוסיקה שלהם כדי לבוא ולהגיד "אני טוב יותר" או צורך ביזארי אחר. היי, אם אתה לא אוהב 3 אקורדים בשיר, אתה לא אוהב רוקנרול.

למעלה