../images/Emo11.gifבערות האנשים פה מבחילה אותי ../images/Emo46.gif
ומפחידה אותי, כי מי יהיה בדיוק "דור המחר"? אבל לצערי הרב והמכופל, אינני יכול להאשים אותם, שכן אני חלק מציבור זה (התלמידים) ש"נהנים" מפירות הבוסר של הממסד. מאז שנכנס ה-Martial Law ("החוק הצבאי") של ממשל בוש לתוקפו, בדיוק זמן קצר אחרי התקפת הטרור חסרת-התקדים על אמריקה השאננה והשלווה ב-11 בספטמבר, הכריז בוש, כי ארה"ב איננה מקבלת יותר את עיקרון אי-קבלת הדמוקרטיה המתגוננת, אלא מקבלת את עיקרון הדמוקרטיה המתגוננת. וזה מחזיר אותנו לענייננו. המססד הזה במקרה הטוב ארכאי. במקרה הרע הוא מושחת, ובמקרה המכוער הוא מטעה המונים. ולמה זאת? כי הספר "להיות אזרחים בישראל" (בהוצאת משרד החינוך, המינהל הפדגוגי, האגף לתוכניות לימודים) הוא חומר העזר הפורמלי, שעל-פיו נבחנים בבגרות, אבל כידוע לכל אדם החושב רציונלית נושא לימוד זה רגיש מאוד, שכן התנאים בכל חברה משתנים כל הזמן, ולכן גם תכנים רבים בו, כמו כך שארה"ב לא מקבלת עיקרון זה, לא מעודכנים. הספר שברשותי הוא ממהדורה של אוגוסט 2001. לא בדקתי האם זו המהדורה המעודכנת ביותר- אבל אם כן- אז זו בושה למשרד החינוך (נו, מה חדש. יש שם למעלה מישהי שבקושי יודעת קרוא-וכתוב...). ואני לא מסכים לקבל כל טיעון כמו טיעון כלכלי, זה שעולן הון תועפתו מכספי המדינה להדפיס ספר מעודכן כל שנה. ב"עידן המידע" הרווי שלנו היום אין כל בעייה לשחרר פרסומים בכלי-התקשורת הנרחבים לרשתו המורים והתלמידים על תיקונים בספר, וכן לפרסם חוברות דקות רק לגבי התיקונים (זה בטח לא עולה הרבה) הנחוצים, ורק לאחר שמצטברים יותר מדי תיקונים ועדכונים, יש להוציא ספר שלם מחדש (כך כל כמה שנים טובות). גם אם הספר יצוא כל כמה שנים טובות, עדכונים שצריכים להיות גלויים וברורים לכולם- אינם קיימים, וכך קורה מצב אירוני ועצוב ומחפיר מעין כמוהו, שמשרד החינוך, החל מן הדרג הבכיר ביותר וכלה בדרג הנמוך ביותר, מטעה המוני תלמידים ברחבי הארץ. כדי לכפר על "פאשלות" שקורות לעיתים, כמו היום, שהרי תלמידים רבים חסרי מודעות לצרכנות של חדשות ואקטואליה בנעשה בארץ ובעולם, יתקשו להיזכר, אם הם בכלל שמעו על זה, בעיקרון "הדמוקרטיה המתגוננת". לפיכך, ובטח לאחר תחינות של מורים רבים מרחבי-הארץ זמן קצר אחר תחילת המבחן, הוחלט להודיע שניתן לכתוב שם גם זכות. אני בכלל לא מדבר פה על כך, שלא כל בתי הספר קיבלו הודעה על כך, בטח שלא בזמן, ועל כך שהבחינה לא נבדקה מספיק כראוי לפני, אלא על משהו גרוע מכך. אם זה היה מוצדק- דיינו. אבל מסתבר שאנשים לא יודעים "הבנת הנקרא", ועל אחת כמה וכמה שידיעות כלליות כמעט שאין להם (כך אני מבין מהודעות קודמות שאנשים לא יודעים היכן נמצאת "קובה" ומי שולט בה, ומה משמעותו של שלטון זמני בארץ זרה כדי לעודד בה יציבות והקמת שלטון עצמאי חדש). אז מה עוד נותר לי לומר. "להיות אזרחים בישראל" משמעו "להיות דחלילים בישראל".