חויות מאזרחות-כאן

שיר w

New member
יקבלו את שניהם???

יש בתשובות רק את הזכות מה הבעיות שלהם??

שסק לבן

New member
אני ממש לא חושבת...

באזרחות תמיד יש תשובה אחת שמתקבלת. בגלל זה גם שלחו אנשים מטעם משרד החינוך להודיע את מה שהם הודיעו... רק חבל שהם לא עברו בבית הספר שלי
מה גם שבתשובון באתר ידיעותיכון היה רשום על הזכות לבטחון ולשלמות הגוף, ולא על עקרון הדמוקרטיה המתגוננת

שיר w

New member
המממ זה לא נכון

נתקלתי במחוונים שבהם היו 2 האפשרויות-עיקרון וזכות אין תשובה אחת,אחרת לא היו אומרים עיקרון או זכות לא אמורים לבלבל כאן...

The1Rock1

New member
אם מקבלים את שניהם שיקבלו

גם אפליה פסולה ב2 ב אותו סיפור

starguiding

New member
../images/Emo79.gifממש לא../images/Emo70.gif

אפליה פסולה זה לא מדיניות. תקרא את החומר שוב!

shira245

New member
שסק לבן-חבל לבזבז דמעות על זה!

זה פאק של משרד החינוך ואין שום סיבה שהנבחנים יסבלו ממנו. בשאלה היה כתוב עקרון וכבר דנו על זה מספיק שזה חייב להיות עקרון הדמוקרטיה המתגוננת.בעיה של משרד החינוך שהוא מחליט פתאום לשנות תשובות, אין ספק שהוא התכוון לעקרון הדמוקרטיה המתגוננת ואם הוא רוצה לקבל גם את הזכות לחיים וביטחון כתשובה זה נהדר(אם כי זה לא פייר כלפי תלמידים שרצו לכתוב את הזכות הזו אבל היה כתוב עקרון ואף אחד לא הודיע להם שזה יכול להיות גם עיקרון) אבל אין ספק,שהדמוקרטיה המתגוננת זו אחת התשובות. שני המורים לאזרחות בביה"ס שלי אמרו את זה,ואמנם הם לא אלוהים ולא מחברי הבחינה אבל יש להם קצת ניסיון. לסיכום,חבל על הדמעות!זו הדמוקרטיה המתגוננת ו/או הזכות לחיים וביטחון.

../images/Emo104.gif באזרחות אין תשובה אחת בלבד...

בואו נבהיר כמה דברים ונפסיק להתבאס ששינו את זה לזכות כי לא שינו אלא הוסיפו. בואו נחשוב שניה בהיגיון ושקט... משרד החינוך עובר על המבחנים שלו מלייארד פעמים וזה עובר כ"כ הרבה בדיקות שאין מצב שיפספסו- משרד החינוך היה בידיעה שזה אכן עיקרון וכך הם רצו לבדוק! אבל בזמן המבחן כנראה בתי ספר התקשרו ואמרו שזה יכשיל או שתלמידים רצו עוד או כנראה חששו שתלמידים לא ישימו לב ומרוב שיש כ"כ הרבה זכויות וחששו מפקטור ולכן הודיעו שאפשר גם זכות!! חוץ מזה המורה שלי בודקת בגרויות והיא סיפרה לנו שחוץ מהתשובון של משרד החינוך- תמיד מוסיפים עוד תשובות כך שזה מאוד לא נכון שיש רק תשובה אחת.

שסק לבן

New member
אני מאוד מקווה שאתם צודקים ../images/Emo4.gif

כי במבחנים שעשיתי השנה באזרחות התקבלה אך ורק תשובה אחת. אם אפשר היה להגיד שזהו עקרון הדמוקרטיה המתגוננת- נהדר.

../images/Emo104.gif יש לך מושג

איזו צעקה תקום אם משרד החינוך לא יקבל את התשובה הזאת?? אמבוש רציני יעבור עליהם. חוץ מזה שזו תשובה ממש מתבקשת!

iKilledKenny

New member
אנקורי הם לא אלוהים

וגם תיכון תל אביב לא. זה יכול שניהם ולפי דעתי משרד החינוך לא היה צריך להעביר את ההדועה הזאת בכלל אם הם כבר העבירו בסוף המבחן כשהרבה אנשים כבר הגישו את הטופס.

זה נכון שאפשר לפגוע בעקרונות דמוקרט

דמוקרטיים על מנת להגן על הדמוקרטיה, אבל הכוונה כאן היא לא להגן על הדמוקרטיה אלא על התושבים. או ליתר דיוק, ביטחון ושלום התושבים (ואם תבדוק בספר, מדובר גם בבטחונה של המדינה מאיומים חיצוניים כמו גם פנימיים, משמע, טרוריסטים) קבוצת הטרוריסטים אינה איום לדמוקרטיה עצמה בתור צורת השלטון, הם לא מנסים להתמודד לראשות הממשלה כמו למשל מפלגות קומוניסטיות או פאשיסטיות, או כמו הנאצים בגרמניה, אלא רוצים לפגוע בתושבים. הרעיון בדמוקרטיה מתגוננת היא לעצור נסיונות של התאגדות מפלגות אשר רוצות בעזרת ודרך הדמוקרטיה להגיע למצב של שלטון לא דמוקרטי. וגם למנוע הסתה גזענית שפוגעת בקבוצות מיעוטים. הטרוריסטים לא מנסים לפגוע בדמוקרטיה אלא בתושבים.

השם שלך אומר הכל...אתה אל תז**ן

בשכל ואל תנסה להראות את החוכמה שלך!!! רשמו עקרון בחור וזה עקרון! זכות זו הגדרה שונה מעקרון!!! לא הבנת אה?

השימוש המופרז בסימני קריאה גורם

גורם לך להראות יותר טיפש ממה שאתה באמת. וזה יותר מדי. בכל אופן, כן, רשמו עקרון.. אז שיקפצו לי. כבר הבנתי מה המורים לאזרחות במדינה הזו שווים, כל אחד יודע פחות טוב מהשני, החומר לא כזה מסובך וקשה להם לעשות "הבחנה" פשוטה בין אפליה להעדפה מתקנת וכו'. מה לעשות. אז הבנתי מה הכוונה כאן, וזה שכתבו עקרון לא אומר שאתה צריך כמו תוכי לפלוט את העקרון היחיד שלא הצלחת לגמרי לפסול מהקטע. חוצמזה שאולי שמעת, אבל לחלק מהאנשים הודיעו באמצע הבגרות שביכולתם לכתוב גם על זכות. *רמז רמז* לא הבנת, הא?

iKilledKenny

New member
זה לא העקרון הראשון שלא נפסל

זה פשוט העקרון שמתאים ולפי דעתי יותר מתאים מהזכות, בעיקר בגלל הקטע של הצווים המנהלים שהם הדגישו שם. העובדה שנתנו לתלמידים לכתוב גם זכות זה לא בגלל שזה יותר מתאים אלא בגלל שיש זכות שגם יכולה להתאים לפה.

נראה יותר הגיוני שתהיה זכות שתתאים

יותר, כיון שאם ישנו עיקרון שמתאים בול לתשובה, אין שום סיבה להעביר הוראה להוסיף, באמצע בחינת בגרות, עוד אפשרות. כמו שבשאלה אמריקאית יתנו אפשרויות ועליך לבחור אחת, זה לא אומר שזו היחידה שנכונה, אבל היחידה מתוך האפשרויות שניתנו שאפשרית. כלומר, הם יכולים לצמצם את האפשרויות, "זכותם", לא מוסיפים זכות סתם כך באמצע כדי להקל על תלמידים. לדעתי.

iKilledKenny

New member
לי נראה שהם הוסיפו

כדי להקל על התלמידים. זה עקרון שלא הכי קל לזהות אם לומדים אותו מספיק טוב. העקרון אגב היה אמור להתאים בול בגלל עניין הצווים המנהליים לפחות לפי דעתי.

starguiding

New member
../images/Emo79.gifקודם כל...

iKilledKenny - אני מסכימה איתך לחלוטין. לפי מה שהבנתי, הם הוסיפו באמצע המבחן את ה"/זכות" בגלל שהייתה טעות בהדפסה, לא בגלל שזה היה קשה מדי...

starguiding

New member
../images/Emo79.gifרואים כמה חומר אתה יודע...

נגזרת של עקרון הדמוקרטיה המתגוננת היא... הו הא... חוק מעצר מנהלי
שזה בדיוק מה שיישמו עליהם!!! אז יאללה, חלאס לקשקש ולכתוב דברים שאין לך גב בהם.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif בחיים לא לימדו אותנו על

מעצרים מנהליים בהקשר לדמוקרטיה מתגוננת או שבכלל לא לימדו... בכל אופן בשאלה המדוברת התשובה- זכות לחיים וביטחון טובה מהתשובה - עקרון הדמוקרטיה המתגוננת לדעתי, זה מתאים יותר.

למעלה