חויות מאזרחות-כאן

shira245

New member
../images/Emo45.gifצודק ב100%!

הספר "להיות אזרחים בישראל" הוא ספר לימוד לא רע בכלל אבל בתור ספר לימוד לאזרחות הוא חייב להתעדכן במשך השנים(לדוג'-כיום המשטר בישראל הוא פרלמטרי ובספר כתוב מעורב,וכמובן הקטע עם ארה"ב והדמוקרטיה המתגוננת). מה שקרה עם השאלה על העצורים בקובה זה פשוט בושה למשרד החינוך שאמור להקנות לנו חינוך,ערכים וכלים לחיים. במציאות,משרד החינוך כמעט שלא מקנה לא לנו כלום. הבחינות באזרחות והמקצוע בפרט הוא אחד מהמקצועות היותר שימושיים למדינה ולנו.רק שמשרד החינוך מעדיף שבמקום שבאמת נרוויח מהמקצוע רק נלמד כמו תוכים חומר לבחינה ובגלל זה יש למקצוע הזה את אחוז הנכשלים הכי גבוה. תלמידים יודעים בע"פ את ההסבר לשלטון העם,והזכות לחיים וביטחון,ולרשות המחוקקת אבל ברגע שהם צריכים ליישם את כל המידע הזה הם נכשלים.למה? כי הם יודעים את ההסבר לפלורליזם מצויין אבל הם לא ידעו למה הוא חשוב לקיום הפעילות הדמוקרטית,והם ידעו מצויין את תהליך החקיקה אבל לא ידעו למה הוא ארוך ומסורבל. וזה חבל,וזה ההפסד של משרד החינוך ושלנו.כי שיום יבוא,והבוס שלנו יפלה אותנו או המדינה עצמה,או שלא נדע להגן על עצמנו או שנשקר לעצמנו שסה"כ מתבצעת הבחנה ולא אפליה פסולה(סתםד דוגמא...) ולעניין אחר, אני כתבתי אימייל די חריף למשרד החינוך. העוול כבר נעשה לתלמידים רבים שלא הודיעו להם עלה השינוי בניסוח ולכן נאלצו לוותר על הסעיף,לטעות בו,לנמק אותו או גרוע או לבחור שאלה אחרת למרות שהם חשבו שזו הזכות לחיים וביטחון ואף אחד לא טרח להודיע להם(כמו שקרה בביה"ס שלי)..אבל האם גם התלמידים שכתבו עקרון הדמוקרטיה המתגוננת צריכים לסבול?לא ולא.משרד החינוך כתב עקרון אז שיקבל תשובה של עקרון. בינתיים,הוא והאוח שלו יכולים להקים עוד ועדה,ולהפיק עוד לקחים אולי בסופו של דבר,באמת יקרה פה שינוי.

SunShine86

New member
הפעם תורי לקרוא- פקטוווורררררררר!!!

הכל היה נורא קל חוץ מהחלק הראשון. שהיה מגעיל ולא נחמד בכלל :( ולא הודיעו לנו בכלל שזה יכול להיות גם זכות! ועשיתי דמוקרטיה מתגוננת- מקווה שזה נכון! והקטע עם ההבחנה וההעדפה המתקנת ב2ב' היה ממממממש מבלבל!!! לדעתי זה בכלל היה שילוב ! זו הבחנה ביניהם ולכן מתן העדפה מתקנת טוב נו. יש גבול להתפלספויות אז אולי לא אבל היה מגעיללללללל ומה יהיה אם באמת יפסלו כמו שהיה רשום בנענע!? נצטרך לעשות שוב!?!?! ולא יפצו אותנו ?1 זו פגיעה בזכות הזמן החופשי ונטול האזרחות! מחאההההההההה

disturbed angel

New member
בקשר לשאלה 1.א

אני אל הייתי בוחרת בשאלה הזאת בכלל אם לא היו אומרים שזה או שיקול או זכות בגלל שזה כן ברור שהעקרון הכי מתאים הוא דמו' מתגוננת, אבל אין פה במקרה הזה איום על הדמו' והוצאת גומרים אנטי דמו' מחוץ לחוק וכד'... דווקא יש איום על שלום הציבור ".. המסכנת את אזרחי ארה"ב ואנשים בעולם כולו"... לכן יותר נכון לדעתי לנמק את התשובה בבחירת שקול או יעד של המדינה... או כמובן הזכות לחיים ובטחון, שלמות הגוף... אבל הודיעו את זה מאוחר מידי.

SupeRonit

New member
../images/Emo41.gifכ../images/Emo41.gifנ../images/Emo41.gifס../images/Emo41.gifי../images/Emo41.gif../images/Emo92.gif

אבל מעבר להוצאת גומרים אנטי דמו' מחוץ לחוק.אחד התתי סעיפים של הדמוקרטיה היא האפשרות של המדינה לעצור פרטים במעצר מנהלי זאת אומרת מפלגות וארגונים-אל מחוץ לחוק אדם/פרט-אל מעצר מנהלי (שהרי אי אפשר להוציא אדם אל מחוץ לחוק) בנוסף לעיתים יש התנגשות בין בטחון המדינה,לזכויות האדם-בטחון המדינה,זה לא רק ערעור/פגיעה בדמוקרטיה,אלא יכול להיות גם איום של טרור וכיו"ב..באיזשהוא מקום כל פעולת טרור עלולה לערער את הדמוקרטיה=דמוקרטיה מתוגננת מתאימה פה..
דעתך

disturbed angel

New member
אוקיי...

כנראה את צודקת.... אבל אצלינו לימדו שהנושא- גבולות בדמו' מחולק לעקרון הדמו' המתגוננת כאשר יש איום על הדמו' או לבטחון ודמו' שמתחלק בעצמו ל-א. חשש לבטחון המדינה (שזה אינטרס של המדינה בעצם) או ב. שלום הציבור, הסדר הציבורי (שזה גם אינטרס של המדינה), ובגלל זה לדעתי יותר מתאים לבחור שזה יעד, אינטרס של המדינה לשמור על שלום הציבור (מתוך הבחנה בין 2 תתי הנושאים ב"גבולות בדמו'"- או העיקרון או יעד, אינטרס של המדינה). מקווה שהבנת את כוונתי... חוץ מזה זה לא משנה כבר... ברוך שפתרנו חח...

Testify

New member
שאלה 13 ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

וווואי היה ממש ממש קל, אני מצפה ל 100 (אלא אם כן לא כתבתי נכון את שאלה 13 - זאת השאלה היחידה שאני לא בטוח לגביה - אז אם מישהו יכול לענות אני מאוד אודה לו...)

SunShine86

New member
יאאאא לא היה מלא דברים שהייתי בטוחה

שיהיו!!! כמו עבריינות, גישות למדינה יהודית (שאלה 4 לא נחשב...), רשות מחוקקת, תהליך חקיקת חוק וכל מיני כאלה וואו. במיוחד עבריינות אני בשוק שלא היה.

Im The Sun

New member
שאלה שאלה שאלה ../images/Emo10.gif../images/Emo42.gif

כמה נקודות יורידו לי אם רשמתי במקום עיקרון הדמו' המתגוננת- מעצר מנהלי?

whatever4

New member
אמממ.... יכול להיות

כי הוא ביטא את אמונתו. אם הסברת וקישרת טוב אז לפי דעתי יש סיכוי שלא יורידו לך או מקסימום יורידו שתיים או שלוש נקודות.

למעלה