חברים מצויירים

אין בכלל קשר לדעתי.

חוברת כשלעצמה היא חוויה אחת, ו TPB הוא חוויה אחרת. חלק מהעניין בחוברת הוא המתח שנבנה בגלל שניתן לגמור אותה, ולחכות זמן מה לפני הקריאה הבאה. חוצמזה, במקרה של חוברות שיוצאות אחת לתקופה דיאורכה יש תענוג מסויים בלקורא שוב את החוברות הקודמות כדי להזכר מה קרה. בכל פעם שהגיע עוד חוברת ORIGIN, הלכתי וקראתי שוב את כולן מ-#1, והן הגיעו כמו שעון שוויצרי כל חודשים. עם ARIA כשיצאה זה היה הרבה יותר כיף לפתוח את החבילה בבית ולגלות שסוף סוף ג´י אנקלטו סיים עוד חלק. ב ARIA גם כן קראתי את החוברות שוב וכך שמתי לב לפרטים קטנים שבקריאות הראשונות לא ראיתי. ופה אני רוצה לשאול את צבי ואת שאר המשתתפים, איך אתם קוראים חוברת קומיקס? האם זו קריאה שותפת ואחריה התעמקות, האם זו קריאה אחת וזהו (עד הפעם הבאה שמתחשק לקרוא את העלילה שבה), או שקריאת חוברת זה טקס עם סדר פעולות קבוע?

effigy

New member
אני אישית קורא קריאה אחת

ואם העלילה ממש מעניינת יותר מפעם אחת.. הבעיה שבתור קורא מתחיל קראתי בפעם הראשונה ,קראתי בפעם השניה וקרעתי בפעם השלישית

קומיקס באספרנטו... ../images/Emo5.gif

מתנצל על ההודעה למעלה (פליטת מקלדת...) ועכשיו לעניין, רציתי לשאול אם לך צבי, או אם למישהו אחר בפורום יש קומיקסים בשפת אספרנטו? בברכת יום ירוק, ירוק עולה, פורום אספרנטו.

ykonijn

New member
לך יש קומיקס באספרנטו ?

כמה דוברי אספרנטו למעשה קוראים קומיקס - שלושה, ארבעה ? לא נראה לי כדאי מבחינה כלכלית לעשות להם קומיקס. עד שתשתלטו על העולם לא יהיה קומיקס בשפה המגוכחת הזו.

לי דווקא יש!!!../images/Emo13.gif

אתה כנראה גיבשת דיעה על דברים שאתה לא לגמרה מכיר, כי יש כמה קומיקסים בשפת אספרנטו, ומהיוצר של אחד מהם אני יודע שזה כן משתלם כלכלית. בברכת יום טוב, ירוק עולה.

טרקן

New member
יש קומיקס בלטינית ויוונית קלאסית

כמו אסטריקס אליקס ואפילו סנופי

לא

אני מתמצא רק בקומיקס באנגלית. לא ידוע לי על קומיקס באספרנטו, וכיוון שאני לא מבין את השפה, גם אין לי סיבה לחפש...

אבל קומיקס הוא שפה בפני עצמו, לא...

יש למשל קומיקסים נהדרים שמקורם ביפן והם דוברים יפנית לפחות באופן חלקי. חוץ מזה, בקומיקס, הציור הוא חלק חשוב. אני אישית, מחפש קומיקסים בשפות רבות (גם כאלה שאני לא מכיר) - בשביל האוסף. האם אתה יכול לייעץ לי היכן ניתן למצוא?

לא

אני מתמצא רק בקומיקס באנגלית. לא ידוע לי על קומיקס באספרנטו, וכיוון שאני לא מבין את השפה, גם אין לי סיבה לחפש...

Lotus floweR

New member
אם אתה עוד כאן...

אז רציתי לשאול לגביי עולמות הקומיקס... במובן של: בעולם של מארוול וכל זה... בכל מקרה, אז אני קוראת (לא ממש נלהת כמו שהייתי רוצה להיות, בעיקר עקב בעיות כספיות.) של ספיידרמן...בעיקר אמייזינג. ויש חוברות, שאני מרגישה שבגלל שלא קראתי עוד חוברות של מארוול אני לא מבינה. כל מיני גיבורים אחרים שאני בכלל לא מכירה וכאלה... האם באמת צריך לקרוא יותר מחוברת אחת כדי להבין את הסיפור?

JML

New member
שאלה טובה

למארוול אכן יש בעיה קשה עם ההיסטוריה של הדמויות שלה, היות והחברה קיימת מתחילת שנות השישים. כיום זה כמעט בלתי אפשרי לעקוב אחר כל ההתפתחויות שקרו ב"חייהם" של דמויות כמו ספיידרמן ועל אחת כמה וכמה האקס מן. אני ממליץ על אחד מ-2 דברים, להתעלם מהאירועים הקודמים ולהמשיך לקרוא, או לנסות להשיג לקטים של הסיפורים השונים במחירים סבירים, אבל באיכות פחותה (שחור לבן). Nארוול מיודעים לבעיה ולכן מוציאים סדרות Essentials (כמו Essential Spider-Man) המכילים רצפים שלמים של החוברות המקוריות משנות ה-60 בשחור לבן ובמחירים סבירים. נדמה לי שראתי אחד אצל קומיקס וירקות (cnv.co.il) בפסטיבל הקומיקס האחרון. בכל מקרה, אני מאחל לך בהצלחה ותמשיכי לאסוף!

effigy

New member
קריאה ואספנות

האם אתה חושב שצריך לש\קרוא את כל החוברות שאוספים
ואם חוברת לא מעניינת אבל גילת אחרי שקנית.. מה עושים

tomgavish

New member
צבי..לא ענית מקודם על שאלה או שכן

ולא שמתי לב......האם יש לך חוברות של ספון? ואם כן אילו והאם אהבת את הקומיקס הזה וסוגו?

כן ולא

כן, יש לי חוברות של Spawn (עם A ולא עם O). קניתי אותם בזמנו, כשהייתי עדיין זומבי. אהבתי מאד את מרפרלין כצייר בספיידרמן ונתתי לזה צ´אנס. לא נהנתי במיוחד מהסיפור הראשון, אך ההמשך היה יותר טוב (במיוחד חוברות האורח - 8-11 (Miller, Gaiman, Sim, Moore) וכן 16-18 (Morrison). המשכתי עד למס´ 50, ואז הבנתי שהעלילה בכלל לא מתקדמת. לאמר את האמת, אני אוהב שיש התקדמות בעלילה, ואני אוהב כשיש דמויות מעניינות. אין את אף אחד מאלה בספון, והפסקתי לקרוא מזמן. אגב מאד נהניתי מ-Spawn: the Undead. מדובר בסדרה שנכתבה ע"י Paul Jenkins ומאד הזכירה את ה- Spirit הישנים, במובן זה שהיה מדובר בסיפורים על אנשים פשוטים, כשנוכחותו של ספון היתה משנית. ואי-אפשר לסיים מבלי לשמוח לעידו של מקפרליין על ההפסד שלו בבית המשפט כנגד Gaiman. כמשפטן אני חושב שהוא הפסיד בצדק, ושאין לו סיכויים בערעור. חבל שענייני Miracleman לא סודרו, אך נראה מה יקרה...

effigy

New member
אספרנטו היא שפה מיוחדת

שהומצאה ע"H איזה בחור במטרה להיות השפה הבינלאומית.. אבל בשביל זה יש את פורם אספרנטו

לשבור את הגבולות...../images/Emo88.gif

קומיקס גירל, זו שפה שבאמת שוברת את השמיים והגבולות...זו שפה של רעות... אבל כמו שנאמר - פרטים נוספים אפשר למצוא בפורום אספרנטו (181) את מוזמנת להתארח, ולשאול שם שאלות נוספות. בברכת יום ירוק ירוק עולהההההההההההההההההההההה

The Flash

New member
שאלה נוספת

אני מניח שהתחלת לקורא ולאסוף קומיקס של סופר גיבורים בלבד בהתחלה האם אתה חושה שנושאים אחרים גם יתאימו לקומיקס או שז´אנר סופר הגיבורים הוא האידיאלי לקומיקס?

למעלה