המערכת החיסונית, סרטן ומדיטציה

לא בטוחה../images/Emo65.gif

היות ויתכן ואנני יכולה לזכור, וגם מוצץ לא לקחתי, ואין לי מושג לגבי הנקה,אני יודעת שבתי האמצעית מצצה בכף אצבע עד גיל 8 ואהבתי לראות אותה ו2 האחרות מוצץ עד גיל 6 שלא הפריע לי,ניסיתי עכשיו דווקא טעים,חחחחח בטח נראת כמו מפגרת. תודה איקה

אחשל

New member
תמיכה "אחרת" ../images/Emo42.gif

אכן שיחה מעניינת התפתחה פה, ואני בכלל לא הייתי...
אני שמח להזכיר לכולכם את קבוצוץ התמיכה של עמותת ח.ס.ן, שפועלות ברחבי הארץ. לסוזנה - באיזור שלך יש בכ"ס, הרצליה... לפרטים נוספים ניתן לפנות לקו התמיכה - טלפון 600-506-700-1, כל יום מ8:00 עד 23:00, או לאתר האינטרנט של ח.ס.ן בריאות וחיים טובים לכולכם ניר

אינקה

New member
../images/Emo20.gif דפוסים נפשיים וטיפולים

דפוס נפשי של אדם העלול ללקות בסרטן מאופיין באישיות עם קשר פסיכוסומטי חזק מאוד למערכת החיסונית, והדחקות רגשיות או דפוסים רגשיים ואנרגטיים הגורמים למערכת החיסונית שלא לזהות איומים מצד "גופים" הדומים מאוד לתאי הגוף עצמו. דפוס נפשי של אלו המצליחים להתרפא הוא היכולת לבצע שינויים בדפוס המקורי. לעיתים זה פשוט צריך לעבור דרך התערבות רפואית, החצנת ה"מחלה" והכאב המודחק ומשום כך "סידור" מחדש של הדפוסים הרגשיים והאנרגטיים ומערכות היחסים הקרובים באופן שונה מעט. ז"א שיש לנו כאן שני דפוסים המופיעים אצל אדם אחד. אחד גורם לו לחלות - השני עשוי לאפשר לו להתרפא, אבל חשוב לזכור שזוהי סטטיסטיקה בלבד - כל אחד יכול להתרפא ובלבד שיהיה מוכן לשינוי עצמי!
הטיפולים שעשויים לסייע כוללים כל מה שיגרום לאדם להתמודד עם ה"בעיות" באופן התפקוד הנפשי-רגשי-אנרגטי. גם טיפול פסיכולוגי יכול לסייע רבות, ואם לא מתאים לך טיפול ב"שיחות" הרי קימים כלים חזקים מאוד של פסיכודרמה וטיפולים באומנות ותנועה.
הילינג טוב יכול לסייע המון ביצירת המודעות האנרגטית והנפשית ואפילו "לתכנת" מחדש את מערכות האנרגטיות ומשום כך את המערכות הביולוגיות בגוף. העקרון הוא שזרימת המידע בין המוח והאיברים השונים לבין עצמם מתבצע בתחושות עדינות הנקראות "אנרגיות". כיוונון האנרגיות מאפשר לגוף להעביר מסרים "בריאים", לחסוך אנרגייה רבה שבוזבזה על פעילות בלתי תקינה - ולאפשר לגוף את תהליכי הריפוי העצמי שהוא כל כך טוב בהם.
טיפולים תנועתיים יכולים לעשת עבודה דומה - דוגמת פלדנקרייז, ואחרים. אבל מדובר בעבודה מעמיקה עם מטפל ולא על איזה חוג בלבד. מומלץ תמיד לעסוק באמנות תנועתית באופן רציני. טאי-צ´י וצ´י קונג עושות נפלאות לגוף.
דיאטה: להתייעץ עם נטורופת ולאמץ דיאטה בריאה ומאוזנת שלא תטיל עומס על הגוף. רצוי נטולת רעלים וצמחונית.
וכמובן מדיטציה והרפייה. אלו יוצרת מודעות עצמית עמוקה אשר מסדרת את המערכות באופן מוחלט. מי שעוסק באלו באופן מעמיק לא יזדקק לשום שיטה אחרת! ניתן לשלב בין כולם בצורה חכמה ונכונה, או להתמקד בסוג טיפול (יעיל!) אחד בלבד אבל בתנאי שהולכים איתו עד הסוף.
אינקה

i wish 2

New member
שילוב מנצח

עוד לפני עידן הסרטן שלי האמנתי בשילוב תורת המזרח עם המערב, אז על אחת כמה עכשיו.. אחרי..

אינקה

New member
../images/Emo20.gif שילוב מנצח

הוא שילוב מושכל בכל האמצעים העומדים לרשות האדם, אבל יש לזכור כי מצבים שונים אינם "תואמים" בין השיטות השונות. הטיפולים הרפואיים חודרניים וטראומטיים מאוד. במקרים רבים אין שום טעם בטיפולים אולטנטיביים "עדינים" כאשר כמויות של כימו´ מוזרמות אל תוך הגוף. טיפולים "עדינים" מומלץ לעשות בתקופות "המתנה" או אם אפשר לדחות מעט את הטיפולים הרפואיים מן הגילוי הראשוני (זאת כמובן תחת פיקוח רפואי אחר התקדמות הסימפטומים, ובתנאי שהם נעצרים ונסוגים תוך הטיפול האלטרנטיבי). מה שכן - הרפייה ומדיטציה אפשר לעשות תמיד וזה יעיל בכל מקרה.

אסתי123

New member
ההתיחסות המערבית

מסכימה עם אינקה. הרפואה המערבית מתיחסת אל הגוף. הגוף. ועוד פעם הגוף. אך האם אנחנו גוף בלבד???? האם אנחנו אוסף של שרירים, עצמות, ורידים, עורקים....???? התיחסות אל הגוף בלבד הינה התיחסות חלקית ולא מספיקה. ולכן למרות ההתקדמות המדעית הענקית, קיימות מחלות כרוניות קשות, ובעיות רבות להם לרפואה המערבית אין מזור. אומרים לחולה "אתה צריך ללמוד לחיות עם זה". הרפואה המערבית מטפלת ולעיתים בהצלחה גדולה בדלקת, גידול, התקף, כאב........היא אינה מתיחסת ואינה מטפלת בגורם לכל אלה. בגורם לדלקת, בגורם להתקף....הגורם הוא תמיד ריגשי. לרפואה המערבית אין את היכולת, הזמן, הרצון, להגיע ולטפל טיפול שורש בגורם. ואז הדלקת חוזרת, הגידול חוזר, מופיעות בעיות אחרות שונות. הגורם שלא טופל מוצא דרכים להודיע על קיומו. מצרפת מאמר בנושא http://planet.nana.co.il/pyro-ct/kin.doc כול-טוב ובריאות שלמה. מצרפת מאמר על הנושא.

MemphisRaines

New member
../images/Emo51.gif ועוד כמה מילים

נושא הרפואה המשלימה הינו תחום ענק חלקו מסודר ומתועד ( ובזכות זה גם מוצא את דרכו לבתי החולים אט אט ) וחלקו האחר הינו דברים תורות שלמות שעברו מאב לבן ומאם לביתה במשך שנים רבות חשוב לדעת שלא משנה כמה גדול הרופא / מרפא וכמה הוא ידוע לעולם הוא לא יוכל להבטיח החלמה מלאה אני בדיעה שיש לשלב את שני התחומים על מנת לאפשר לרפואה המערבית לרפא את הנגע מן הגוךף מחד ואת הרפואה המשלימה ( על כל צורותיה ) על מנת לתת את הכוח הנפשי להתמודד עם מחלות קשות ולהקל על הטיפולים שרון
ועוד הערה אחת קטנה אם רופא / מרפא מבטיח לכם שהוא ירפא אתכם לחלוטין דעו לכם שמדובר במתחזה / שרלטן לא ניתן לרפא כל מחלה ב 100 אחוזים

אינקה

New member
../images/Emo20.gif האפשרות לריפוי שלם

לא ניתן לרפא מחלות בכלל - פשוט כי הן אינן קיימות בפני עצמן לא ניתן לרפא סימפטומים באופן שלם - אם לא טיפלנו בגורמים כלל לא ניתן לרפא אף אחד - האדם הוא זה שמרפא את עצמו לא ניתן להבטיח דבר לאיש - אתה היחיד שיכול להבטיח לעצמך לעשות את הטוב ביותר. להתרפא = להשתנות. איש לא יוכל לעשות את זה במקומך.

MemphisRaines

New member
אהבתי ../images/Emo23.gif

אם כל אחד יגיע בגישה הזאת יכול להיות שלא נסבול מיותר מידי מחלות
אבל נהיה מאד מאושרים
שרון

deep ocean

New member
ואוו ../images/Emo12.gif

דיון מ-ר-ת-ק וכל כך רלוונטי אלי!!! למדתי המון בשרשור הזה. אני עובדת עם ההילרית שלי על הדימויים הפנימיים שלי, וכבר חשפתי כמה מעניינים
--------------------------------------------------------------------- אינקה, העלית שאלות, והנה התשובות אליהן: האם יש בי איזשהו קו אישיותי המתעלם מבעיות בתוכי ומאפשר ל"עשבים שוטים" לגדול בפינות של חיי? כך היה עד לפני שנה. האם למשל למדתי במשפחתי כי הדרך הנכונה להישרדות רגשית היא להתעלם או להדחיק מצבים שאינם בריאים לי, במקום להגיב אליהם באופן נכון? כן, זה מה שלמדתי משני הורי, וכך היה עד לפני שנה. האם אני נוטה להקצין מצבים הפוגעים בי כי לעשות את העולם "ברור יותר"? לא ברור לי למה התכוונת בשאלה זו.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הקצנת מצבים רגשיים

לפעמים המסרים אשר מקבלים ילדים מהוריהם סותרים ומבלבלים. לדוגמה: הילד שומע את ההורים רבים וחרד, אבל הם אומרים לו שזה סתם שטויות והם רק "משוחחים", למרות שהשיחה מלווה בטונים קשים ומאיימים רגשית על הילד. הילד לומד כי האמת אינה ברורה, שכן הוא לומד שלא לסמוך על עצמו בפירוש מצבים מאיימים בתוך המשפחה. בהמשך הילד נאלץ למצוא דרך "לחשוף" את האמת וזאת למשל על ידי הקצנת התנהגויות שונות הגורמים להורים להתעמת. זו בדרך כלל התנהגות שהתגובה אליה תגרום לחיכוך גלוי בין ההורים. כשהמצב הוחצן והריב בין ההורים גלוי הילד נרגע: עכשיו תפיסת המציאות שלו ברורה וחוסר הודאות פג. מצב זה יכול להתרחש גם כלפי מצבים שונים כמו "אבא, אתה כועס עלי?", "אמא, האם את עצובה?", "האם אני ילד רע?" ורבים אחרים ולא רק כלפי המצב שתואר בדוגמה.
יש כאן שתי שאלות: א. האם מצב של אי-בהירות או מסרים סותרים מוכר לך/לכם כחווית ילדות בפירוש המציאות הרגשית במשפחה? ב. האם נקטת באסטרטגייה של "הקצנת מצבים" כדי לעשות את העולם הרגשי ברור יותר? ג. אם לא - באיזו אסטרטגיה רגשית בחרת?

deep ocean

New member
תשובות

כן המצב של מסרים סותרים מוכר לי מכל החיים שלי. למשל, היא היא היתה מגיבה בלחץ ואני אמרתי לה שהיא יכולה להירגע, והיא טענה שהיא לא לחוצה. כל החיים היא אומרת לי, שאני מפרשת אותה לא נכון. למשל, זה משהו קלאסי שקרה לי כל החיים איתה. היא היתה אומרת לי דברים שפגעו בי מאד, ואני אמרתי לה שזה פוגע, והיא היתה מגיבה שזה לא מעליב ושאני מפרשת דברים לשלילה (ואני ממש לא כזאת! אני לא אדם שמפרש אנשים לשלילה.) זה קטע שממש עיצבן אותי תמיד. בעיקר שהיא לא היתה מבינה מה פוגע בדברים שהיא אומרת, והיתה מתקיפה אותי חזרה שאני מגזימה, שאני תמיד מפרשת לשלילה ועוד. באיזה אסטרטגיה נקטתי? בכי, הדחקת הכאב. לאיודעת מה עוד...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif נשמע מתאים

חסימת יכולת התגובה לאיום הגשי מצד ההורה מתבטאת בסופו של דבר גם כדפוס במערכת החיסונית: בעייה בזיהוי האיום מצד תאים מאיימים ב"משפחת התאים בגוף". האם קיימת תאימות בין הזמן שזה השתנה לזמן שהבראת?

deep ocean

New member
המממממ

עדיין לא הבראתי, אבל בשנה האחרונה הדבר הזה כבר לא קרה, מכיוון שאני לא נכנסת למקומות האלו איתה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אני חושב שאני מבין

מדוע עדיין לא נרפאת, אבל קודם כל תעני לי: אם היית צריכה לאפיין איזה איבר בגוף מייצג את אימך, במה היית בוחרת? יש לך כמה אופציות להתייחס לעניין, ואת יכולה לתת יותר מתשובה אחת: א. האיבר הראשון שעולה לך בראש ב. האיבר הדומיננטי אצלה ג. תארי לעצמך שהגוף הוא משפחה של איברים. איזה מהם הוא אימך? ד. התפקיד המשפחתי שלה הוא דומה לתפקיד של ה________ בגוף ואנא צייני באיזו שיטה קבלת כל תשובה...

ס ו ז נ ה

New member
הצלחת לטלטל אותי

אינקה, עד עכשיו קראתי את שכתבת והנהנתי בראש. אבל לתרגיל הזה לא יכלתי להשאר אדישה. יש לו עוצמה בלתי רגילה, הוא פותח פתח בלתי רגיל לדיון כואב ונוקב. עניתי על השאלות. איך ממשיכים מכאן? אצלי אגב, הסיפור שונה. אני הבראתי חודש אחרי שאובחנתי. האבחנה נתנה לי 50% סיכוי לצאת חיה מהמצב שהייתי בו. זה היה לפני שנה. יש לי סה"כ שנתיים תקופת סיכון.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ההמשך ברור, לא?

האם יש קשר (ישיר או נגטיבי) בין התשובות ל"מחלה"? אני מאמין כי התשובה חיובית. אז מה עושים עכשיו? את הדיון הכואב והנוקב. עם עצמך בעיקר. הכוונה היא לא בהכרח להתעמת עם הקרובים לנו, אף על פי שבירור כזה יכול להיות רצוי ומועיל אם הוא נעשה באופן הנכון. צריך לזכור כי המצב הנוצר הוא במידה רבה גם בחירה שלך. ילדים אחרים שחיו במצבים דומים בחרו באסטרטגיות אחרות, ואין להטיל את מלוא האשמה על ההורים שלך בלבד.
אז מה עושים? מבררים עם עצמך: איך אני פועל? איך אני מתנהג? האם גם אני יוצר מצבי עמימות במשפחתי? כיצד אני מגיב לאיום או מתח רגשי מצד קרובים לי? האם אני מדחיק? האם אני מתעלם? האם אני מעדיף לא להחליט החלטות כואבות? האם אני נמנע מ"לחתוך" עניין בעיניינים ריגשיים כואבים? האם אני...
ואם התשובה היא כן - אז למה? ממה אני חושש? ממה אני פוחד? מה מניע אותי? מה מכאיב לי כל כך? ממה אני הכי הכי פוחד? ואז להתייצב מול הפחד הנורא הזה ולהביט לו בעיניים ולגלות ששום דבר נורא לא קורה. ואז לומר: לא עוד. ולהשתנות.
ולהבריא.
אינקה

deep ocean

New member
אוקיי

אם היית צריכה לאפיין איזה איבר בגוף מייצג את אימך, במה היית בוחרת? א. האיבר הראשון שעולה לך בראש פה - היא מזיינת את השכל, כל החיים מציקה, מדברת מדברת מדברת פקה פקה פקה. היא שתלטנית ורוצה לדעת הכל. ב. האיבר הדומיננטי אצלה דומיננטי? הפה. היא מאד אוהבת לאכול ולדבר. ג. תארי לעצמך שהגוף הוא משפחה של איברים. איזה מהם הוא אימך? הייתי הולכת על החלק בגוף שרוצה לשלוט בכולם. אין לי מושג מה הוא יהיה. לא מוח....משהו אחר. ד. התפקיד המשפחתי שלה הוא דומה לתפקיד של ה________ בגוף היא מחזיקה את כל המשפחה, מבשלת, מנקה, רבת פעלים. איזה איבר בגוף עושה דברים דומים? (אני פשוט לא יודעת)

למעלה