לא בטוחה שבאופן ממוקד
הדיון הזה שפתחת השבוע עושה לי בלגן. אני מנסה לברר לעצמי, וגם ניסיתי לענות לשאלונים שהצגת לא כל כך מצליח לי. יש לי בלגן בראש. ראשית המון המון המון כעס על אמא שלי. היא סבלה מאיזו שהי התעללות בבית הוריה (לא ברור לי איזה) אבל היא הורישה לי דפוסים של התעללות. חוסר אמון בסיסי שלה בעולם (אני דווקא הפוכה) אבל כמו שסוזנה כתבה אמא שלי ביטלה תמיד את האינטואיציות / הבנות / רגשות שלי. אני אדם נותן אמון - הפוך ממנה והיא אומרת לי דברים כמו "את נחמדה מידי, זה מציק לאנשים" ובגדול מבטלת את הפרשנות שלי למצבים חבתריים. לא זה המקום לדיון בסוגית המיניות שלי - שם היא בפירוש מתעמרת בי בהרצאות איןסופיות לגבי המראה שלי, הטיפוח העצמי וכו´ כמה שאני מוצלחת בכל היבט אחר של חיי (אני משכילה, חכמה, מרוויחה, מאלו שמצליחים בכל מה שהם נוגעים, יש לי המון(!) חברים, השפעתי באופן חיובי על הרבה אנשים שפגשו בי) אני מרשימה אבל בעיניה (ובעיני?) אני בחורה לא מטופחת שכל הקיום שלי מתנקז לשם, לחוסר הטיפוח ולהעידר בנזוג. בבסיס יש התחושה שלא מגיעה לי אהבה - אני יכולה לומר שהסרטן נתן לי המון אהבה - כבר כתבתי את זה כולם סביבי הפגינו אהבה וקיבלו אותי כמו שאני (גם במקומות שבהם היה פחות נעים בחברתי) החינוך היה בפירוש "אל תקטרי" "אל תתלונני" "אנשים לא אוהבים מדוכאים" התוצאה? אין לי מושג איך להשען על אחרים, אני נעלמת כשקשה לי - כי אסור להראות את זה (ניסית להיות בזוגיות בלי להראות אף פעם שקשה לך? - זה לא עובד). ואני מגנט לכל מדוכאי העולם, אנשים דכאוניים מתים עלי - אני מעודדת, עוזרת, אכפתית, פותרת להם את הבעיות ובגדול סוחבת את שק הצרות שלהם עלי. מודה שהסרטן שיחרר אותי חלקית מהנטיה הזו - "נפטרתי" משתי חברות של שנים שהבנתי שזה הדפוס איתן ומעוד כמה קשרים כאלו ואפילו הצלחתי לא להכנס לקשר רומנטי עם בחור שכזה. עכשיו אני בעצם חושבת שזה מתאים עם הקשר עם אמא - אני אחראית לאושר שלה כשקורה לי משהו רע היא מייד לוקחת את זה לעצמה - כשחבר עזב אותי היא בכתה (לא נשאר לי מקום להשבר, וכל כך אהבתי אותו... חצי שנה אחרכך איבחנו את הסרטן - אולי הכרחתי אותה לתת לי מקום? והמחשבות הכי סמויות שלי? אני חוששת שהבאתי עלי את הסרטן כי אני לא באמת רוצה לחיות, יש הרבה ימים שאני ממש מקוה שהוא יחזור - והפעם בגדול. וממש לא ברור לי שאם הוא יחזור אני אטפל בו/בי. לא זרקתי את התרופות נגד כאבים שנתנו לי. ואף אחד !!!!!!!!!!! מהסובבים אותי לא מעלה את זה על דעתו!!!! אני "הכי אופטימית שיש", "חזקה" "מדהימה" "החזקת אותנו - בלעדייך היינו מתפרקים" הלוואי שהייתי כמוך", אני מצחיקה את כולם -"אולי תעשי סטנד אפ סרטן" (יש לי האמת כמה סיפורים ממש מצחיקים) איבדתי את המחשבה וממילא הארכתי כלכך, ואיבדתי מיקוד בעצמי. לתרגיל שהצעת - לעצום עיניים ולהרגיש את אמא? כעס עצור, שנאה כבושה, תסכול, עלבון, אשמה (שלי) אני לא יכולה להפריד בינהם. ושוב מתנצלת על האורך.