כנראה שהתגבשה עסקה לשחרורו של גלעד שליט!

שלום172

New member
יום נהדר להתחתן בטוח שיונית מפרגנת לעמיתיה

גם אנחנו היינו אתמול בחתונה הרבי שכנראה יש לו מקורות מידע משלו הזכיר בחופה את חתימת העיסקה כל המוזמנים פרצו בקריאות שימחה אדירות שום דבר לא ניגזל מהזוג המאושר, להפך השימחה רק התעצמה מאחל לכולנו חג שמח

puma141

New member
קיק,אז אתה נפלא:)זה מה שאני חושבת. הבעיה

היא אם תקרא את ההודעה הזו, ותדע חחחח סתם:) אתה צודק לגמרי..

klapim

New member
על מהלשמוח?

על ישראלים שעודחודש חודשיים חלילה ירצחו?

poseidon111

Active member
ואת לא חושבת ששחרור כמות כזאת מגבירה

באופן מיידי את הסכנה של כל אחד מאיתנו?החובה שלנו כחברה היא לבודד אותם מאיתנו,לא לשחרר אותם.לשם כך הקימו את בתי הכלא.

גייל 7

New member
ואתה, פוסידון, לא חושב

שאולי מלכתחילה הרצל לא היה צריך להגות את מדינת היהודים בארץ ישראל ?? ארץ מוקפת אוייבים מחוץ ומבית, מלחמה אחת ארוכה עם הפסקות קצרות, המוני הרוגים ופצועים ושבויים, שלדראון עולם נשלח את בנינו להילחם עליה ובשבילה ?? אז מה אתה מציע ? שתדע כל אם עברייה שחובה עליה לשלוח את בנה להגן על המולדת, אבל אם הוא נופל חס וחלילה בשבי, יתנערו ממנה ויגידו לה - זו בעייה שלך ?? ואתה סבור שהאוייב יושב ומחכה לכלואיו על מנת לפגוע בנו ? האוייב לא מחכה. כשיש לו הזדמנות לפגוע, הוא פוגע. ונכון, בעולם מתוקן, מי שפוגע צריך להעניש אותו ולהרחיק אותו מהחברה. אבל אנחנו לא בעולם מתוקן. בעולם מתוקן ישבו וישקלו אם מן הראוי שכל כך הרבה אנשים צעירים בני 18 ילכו לצבא וישבעו להקריב את חייהם שבקושי התחילו - למען המדינה ... ויחפשו דרכים לחיות בשלום. ובעולם מתוקן, מערכת המשפט נותנת עונשים ראויים גם לפושעים מבית, ולא שולחת רוצחים, דורסים ושאר חלאות אדם - לעבודות שרות כתוצאה מעסקות טעון ... חג שמח לכולם וביחוד למשפחת שליט. מצפה יחד איתכם לשובו הביתה בשלום, בכל מחיר !

poseidon111

Active member
על מה לענות קודם

בעניין הרצל?לא אני לא חושב.מולדת אתה לא בוחר על ידי שימת האצבע במקום אקזוטי במפה והחלטה שזו המולדת.יש היסטוריה,יש מורשת ויש דבר קטן שנקרה "זיקה". בעניין האם העברייה?כן,אני חושב שכל אם עבריה אמורה לדעת שהצבא אינו מתעסק במשחקי מלחמה,אלא בדבר האמיתי עם כל משמעויותיו.אין פה עניין של התנערות כלל,אלא דבר פעוט שנקרא טובת המדינה. בעניין האוייב?אני לא חושב שאני צריך לספק לו תחמושת מעבר למה שכבר יש לו. בעניין העולם המתוקן?אנחנו לא בכזה,אך זה לא נותן לנו תירוץ לקלקל אותו יותר ממה שהוא כבר. עם המשפט הלפני אחרון שלך אני מסכים לגמרי.

גייל 7

New member
דבר פעוט כמו טובת המדינה ...

מושתת לצערי גם על כך שחייל אחד שווה 1000 מחבלים ... הם גאים בכך שהצליחו לקבל תמורת חייל אחד 1000, ואני גאה בכך שאנחנו מקדשים את חייו של האחד ... ומי שלא חי כאן בארץ המקוללת הזאת לא יוכל להבין את הצעד האנושי הזה ... כבר חמש שנים שאני שומעת עד מיאוס את התזה - ואם זה היה הבן שלך ? אה, אם זה היה הבן שלי לא הייתי שוקל בהגיון ... הייתי דורש לשחררו בכל מחיר .. ולכן אסור לתת להורים להחליט .... ואני אומרת - אני מקדשת ונלחמת לשחרורו של כל בן, כאילו הוא שלי ... צר לי כמובן מאוד על בני משפחות הנרצחים שרוצחיהם ישוחררו. אבל העובדה היא שגם מביניהם יש המגנים את שחרורם תמורת גלעד ויש המברכים. בצער ובכאב, אך מברכים. לצערי, יכולתי אני להיות במקום אמו של גלעד, כפי שאני או בניי עלולים להיות הנרצחים הבאים ... ולמרות זאת - גלעד שליט מקומו כאן איתנו ומבחינתי אין כאן שאלה.

poseidon111

Active member
ראי,מבחינתך אין שאלה,ואני מכבד את

עמדתך,למרות שאני מתנגד לה.ישנו קו דק מאוד בן קידוש חייו של האחד לבין זילות חייו של האחר.אני טוען שההסכמה הישראלית קרובה יותר לעניין השני.הנה אני חיי כל חיי בארץ "המקוללת" הזו,ולמרות זאת איני מבין את הצעד הזה,וכמוני עוד רבים וטובים.אני אפילו לא מעורב רגשית בסיפור,כך שעמדתי אינה תוצאה של מעורבות אישית. רק העתיד ילמד אותנו עד כמה הצעד היה חכם ואנושי.העבר מלמד אותנו שלכל צעד שכזה יש תג מחיר.תמיד זה היה כך,אחרי כל שיחרור המוני. הייתי רוצה שכל אלו אשר כה שלמים עם הצעד הזה עכשיו,יהיו מספיק אמיצים להישיר מבט אל היתומים הבאים,האלמנות או ההורים השכולים ויאמרו בלב שלם:"זה היה שווה כל מחיר". שלא נדע מצרות.

גייל 7

New member
פוסידון יקר ../images/Emo201.gif

תראה איזה אבסורד ... כל משפחות הניפגעים בחמש שנים האחרונות, אף לא אחד מהם אמר - מישפחתי נפגעה למרות שהרוצחים לא שוחררו ... ברור לך שאיני שלמה עם שחרור המרצחים, נכון ? הייתי מעדיפה בהרבה שינמקו בכלא עד צאת נשמתם, ורצוי בתנאים שבהם מחזיקים את גלעד, בקבר בעודו חי ולא בתנאי הלוקסוס שהם זוכים להם. ואם חס וחלילה בפיגוע הבא יהיה מעורב מי מהמשוחררים, מה שבטח יקרה, זה יתסכל אותי לאללה ... ואין דבר שלם כמו לב שבור ... מאחלת לך חג שמח, לך ולמשפחתך, ובעזרת השם , בחג השני גם לגלעד ומישפחתו.

כתבתי אתמול תגובה ארוכה והיא נמחקה...?

אז מהתחלה, מי שחי במזרח התיכון, במדינה קטנה מוקפת אוייבים, נמצא בסכנה מיידית רוב הזמן. אני כן חושבת שהם צריכים לשבת בכלא כל ימי חייהם, יחד עם זאת, ישנו גלעד שליט. הוא חי ויש מחיר לשלם כדי להחזירו, ככה זה עובד. אם לא היה תקדים לחילופי שבויים, אם לא היינו מדברי עם ראשי כנופיות טרור, המצב היה אחר...אבל הוא לא. 200 מהם בחוץ , זו מחשבה מפחידה, נכון, המחיר מאוד כבד וכואב, בטח למשפחות נפגעי הטרור, אבל גם לכולנו, רוצה להאמין שלא הייתה ברירה וזו העסקה הכי טובה שאפשר היה לעשות, אני גם מאמינה בכוחות הבטחון שידעו 'להוריד' אותם במקרה הצורך. אנחנו מוקפים במליונים מהם, רובם שונאים אותנו מספיק כדי לבצע פיגועים ולמות למען הג'יאהד, הם לא צריכים סיבה מיוחדת, נקוה שנתבדה.

poseidon111

Active member
צליל,עוד נקודה למחשבה.לא נעימה אך נכונה.

את אפילו לא צריכה לדמיין מה עיסקה כזו עושה למורל שלהם,ולכוחות הדוגלים בטרור,מול הכוחות המתונים שם.הם קיבלו כרגע בוסט אדיר שאת פירותיו הבאושים נראה ונחיה בעתיד.המסר הוא שטרור נסבל על ידינו.תמיד אפשר להגיע להסדר שיהיה מקובל על ידי שני הצדדים.

פוסדון יקר ../images/Emo13.gif

אני יודעת מה זה עושה למורל שלה. אני פשוט חושבת שהבוסט הזה לא ישנה כהוא זה, גם אם הם חוגגים ברחובות עכשיו, הם כאלו, חיות אדם, כלום לא ישנה את זה, טרור זורם בחלב שהם יונקים . לדעתי צריך לאסור להראות את התמונות האלו בכלי תקשורת ישראליים. המסר שהטרור נסבל על ידינו עבר מרגע שפתחנו בשיחות איתם, זו דעתי. אתה ואני חלוקים בנוגע לדבר אחד, האם אפשר היה להגיע להסדר אחר. אני חושבת שהזמן היקר שעבר מאז חטיפתו של גלעדה הלך ואזל, אני מאמינה שחייו היו בסכנה ואני מאמינה שאסור שיהיה לנו עוד מקרה רון ארד. זה בלתי נסבל מבחינתי במיוחד כשגלעד נראה בחיים בזמן ששבו אותו, איזה מסר אנחנו מעבירים בהפניית גב לילד הזה? בגזירת דינו למוות על ידנו? זהו. זה כל הסיפור, האמן לי , אני כואבת את כאב משפחות הנפגעים, חבר יקר שלנו נרצח באחד הפיגועים, חברה אחרת נפגעה קשה , המחיר כבד וכואב, אבל כנראה מחוייב המציאות.

למעלה