כנראה שהתגבשה עסקה לשחרורו של גלעד שליט!

poseidon111

Active member
כיף להיות בצד שלך וכיף להיות בצד הנגדי.הרשי

לי לומר לך זאת: כפי שהבנת נושא משפחות הנפגעים הוא משני אצלי.הדאגה להגדלת אותן משפחות,היא אשר עומדת מול עיני. יש מושג שנקרא "נזק משני".תחזיקי טוב את הכסא כשאת קוראת את המשפט הבא:גלעד שליט,עם כל הכאב והיגון,היה אמור להיות כזה במלחמה שלנו בטרור.אני יודע שזה נשמע נורא,אך יחסית לתוצאות ובמטרה למנוע פיגועי מיקוח מסוג זה,זה היה המחיר שצריך לשלם. כל חייל שיוצא לקרב יודע שהוא עלול להיפגע במטרה להגן על האזרחים.זה תפקידו.אני חושש שבמקרה הזה יקרה הפוך, מי שישלם את המחיר יהיו האזרחים מתוך הגנה על החייל.

בוקר אור ../images/Emo13.gif

אני רוצה לומר שאתה גורם לי להרגיש לא נוח בעור שלי כשאתה יוצא מנקודת הנחה שאני לא באמת מבינה את גודל הכאב והמחיר של העסקה. אני כן. אני לא צריכה להחזיק את הכסא, אני לגמרי מבינה שאם גלעד היה מת, המצב שלנו היה הרבה יותר טוב, זה ברור לכל בר דעת. לגבי העסקה והמיקוח. יש לנו 'בעיה', כעם. אנחנו מוסריים (אולי מדיי) וזה בא לידי ביטוי בכל תחום כמעט. במיוחד בכל מה שקשור לצבא שלנו, אלו הילדים שלנו, לא צבא שכירים. כששולחים חייל לצבא לא מצפים ממנו להרקב בשבי. מצטערת, אני מצפה מהצבא לעשות הכל כדי לשחרר אותו, אם אפשר חי,גם לשלם מחיר, ככה הרגילו אותנו, אי אפשר עכשיו לגזור גזר דין מוות. מאחר ותקדימים היו בעבר, אי אפשר לבוא בטענות לעסקה הנוכחית. (כלומר, אפשר, אבל זה לא הוגן) כבר קיבלנו גופות תמורות מחבלים עם דם על הידיים, אז למה לא לשחרר מחבלים תמורת חייל חי?? (שאלה רטורית) שוב, ברור גם לי שיהיה מחיר, לצערי הרב, אנחנו לא חיים בשוויץ. לדעתי, מה שצריך לעשות להבא, ראשית לתת לאסירים שלהם את אותם התנאים בהם מוחזקים חיילים שלנו, קרי - לא לתת שום מידע עליהם, כלום. שהם יחיו בעלטה כמו שאנחנו חיים בעלטה ובחשש ואז אולי גם הרחוב שלהם יגעש, פשוט לשנות את התנאים. זה מגוחך מה שקורה כאן עכשיו עם האסירים המפוטמים שלהם, המשחק הזה חייב לשנות כיוון. שנית, חקיקה חדשה, בה ייאמר בפירוש, שרק תמורת חיילים חיים אנחנו נגשים לעסקאות, אם בכלל. ואחרון, אולי קצת מדע בדיוני, אבל אפשר לדעתי להכניס סוג של שבב לחיילים קרבים שנמצאים בפרונט, כדי שבמקרה וחלילה יחטפו, יוקל על הצבא למצוא אותם, זה סטארטאפ שלי
, אולי נשמע מצחיק, אבל יכול לעזור מאוד במלחמה הזאת נגד חטיפות ומהמחירים שהן גובות.

poseidon111

Active member
אני לא חושב שהבעיה היא שאיננו יודעים

היכן הוא נמצא.הבעיה היא לחלץ אותו בחיים.תארי לך שהוא חי עם חגורת נפץ שמוצמדת אליו ומופעלת בשנייה.תארי לך את אותו דבר עם הבניין שהוא נמצא. מקרה נחשון ווקסמן הוא הסיוט הכי גדול שיש למערכת הביטחון. לגבי החקיקה אני מחמיר יותר,וכתבתי על כך.לגבי תנאי כליאתם,אנחנו אידיוטים במצב הנוכחי.

אני חושבת שהפעם הם בכלל לא ידעו היכן הוא

צהל עשה פעולות מטורפות בעבר שהצליחו. נכון, מקרה נחשון וקסמן הוא מקרה קשה וטראומתי, אבל אנחנו שולחים חיילים לבצע פעולות מסוכנות כל הזמן , לא תמיד בצורה הגיונית ובטוחה (מלחמת לבנון 2 למשל..), מבחינתי בלתי נסבל פשוט להשאיר חייל בשבי. שוב, המחיר שנגבה עבורו הוא מחיר כואב , כבד ומפחיד. צריך להערך בהתאם, אולי אפילו לחסל את הבכירים מביניהם כשישובו לבתיהם, לא מבינה בבטחון, רק חושבת שהחזרתו של גלעד הייתה בלתי נמנעת אחרי חמש שנים, קמפיין ארוך (וחכם) ודעת הקהל בנקודת הזמן הזאת, איפשרה את המהלך, אסור היה לפספס את המומנטום שנוצר, עוד מקרה רון ארד היה פוגע קשה במורל החיילים והמתגייסים החדשים. אני יודעת שאתה חושב אחרת, זה בסדר. אף אחד לא שואל אותנו ממילא
.

מצד אחד, לגמרי מסכימה

מצד שני, שילכו לאלף עזאזל, בתי הכלא שלנו מפוצצים אסירים שעושקים את כספי משלמי המיסים. מצד שלישי,לא יודעת כבר.. לא יודעת. נראה לי התקשורת עושה סימפוזיון גדול ובסוף יהיה גורנישט!

../images/Emo41.gifבואו נגיד שעוד כמה ימים הוא משוחרר../images/Emo249.gif

אני חושבת לעצמי.. איך הוא יתמודד פה? יעמדו לידו לשירותו, צי של רופאים, גם של רפואת הנפש, אבל אתם מאמינים שהוא יחזור לעצמו? ואיך המשפחה יכולה להתנהג איתו? הם גם יצטרכו טיפול ועזרה.. יאו הדבר הזה לא יגמר בחיים, גם אם הוא פיזית, יוחזר הביתה.

מאחר והיו בעבר שבויים שלנו שחזרו משם,

אנחנו יודעים שהם חוזרים איכשהו לחיים, אבל לא ממש חיים אותם, אלא דיי על יד. הם סובלים מסיוטים וטראומות מן הסתם. לא מאמינה שאפשר לחזור לחיים נורמליים, אבל כל חיים כאן עדיפים על מה שקרה לו שם....... בטוחה שיתנו להם עזרה פסיכיאטרית...וואוו.......איזה סיפור נוראי , עכשיו כשהוא עומד לחזור עולות באמת שאלות כואבות על מה יהיה מכאן והלאה...

בדיוק, זו טראומה לכל החיים

זה דבר שילווה אותם כל הזמן. אני חושבת שבסדרה חטופים תיארו היטב מה הם כנראה עוברים לאחר חזרה.זה כ"כ עצוב

noaxxx

New member
../images/Emo45.gif

וגם יהיה מעניין לשמוע מה עבר עליו שם בכל התקופה הזו. ועדיין, 5 השנים האלו בטח נראו לו כמו נצח, אבל הוא בסה"כ בן 25, אולי הגיל הצעיר יעזור לו להתמודד בהצלחה יתרה.

puma141

New member
סוזי, ההודעה הזו שלך-ראויה להמחק!שאפולי, את

ראית מה היא כתבה?!כמה שבויים חזרו אלינו, והמשיכו בחייהם?! איזה מן דבר זה לכתוב כזה דבר????? כלומר אנחנו כמדינה שלחנו אותו, את הבחור הזה להגן עלינו-ולא משנה מה הדעות לגבי השיחרור, כי זה כבר נעשה-אז יושבת פה בחורה, שכותבת שאם מצבו הנפשי רע-אז מה היינו אמורים לעשות,לחכות שימות?????????????????????????????? אני בהלם! די אסור לי לקרוא את ההודעות שלה! אלוהים אני בשוק!! מה היה קורה לו זה היה אחיה?! הבן שלה?!יואו..לא ייאמן

שאפולי

New member
דידי מה עובר עליך?

היא לא כתבה שום דבר לא בסדר. יש פה המוון צדדים והמצב הזה רגיש ומורכב. נא לדבר בסבלנות ןובנחת.

poseidon111

Active member
אני לא מבין את המושג "לא להעכיר את האווירה".

זאת אומרת שאם אני חושב אחרת אני צריך להתכופף רק כי השאר שמחים?שהם ישמחו,ואני מאחל להם הרבה שמחה,אני לא ממש. העסקה הזו היא בושה לכל הנוגעים בדבר.לצבא,לממשלה,ולפי דעתי למדינת ישראל שמאשרת כזה דבר.הורידו אותנו לברכיים,הוכיחו לכל מחבל פוטנציאלי,שתמיד יש דרך לעקוף את החוק הישראלי,ותמיד,אבל תמיד,מילה של הממשלה שלנו לא שווה את הנייר שהמילה נכתבה עליו. מישהו מכל המתלהבים עצר לרגע לחשוב על משפחות הנפגעים?איך אתם הייתם מרגישים אם המחבל שנטל את חייו של יקירכם יצא מחר מהכלא עם סימן וי בידיים וצחוק גדול בלב.להם אין רגשות?להם אין משקל בהחלטה הזו? ולא התחלתי לדבר על המחיר העתידי שנשלם.תאמינו לי שהוא יגיע.הוא תמיד מגיע,ואיתו כמובן התהיות. החלטה הזויה של ממשלה הזויה שמושלת בעם הזוי.

puma141

New member
פוסי, תלמד מקיק:) אבל עשה מה שבא לך..כל

כך חשבתי שיהיו כאלו אנשים שיגיבו ככה..במקום להבין שהם כבר לא יוכלו לשנות במקרה הזה, ואולי אם הם יחשבו כך במקרים אחרים בתקווה שלא יהיו כאלה, הם ינסו להשפיע. כרגע הדבר נעשה..אז למה לא לשמוח עבור אלו שהיקר להם מכל חוזר אליהם? למה לא לחשוב שזה עוד בחור שבסך הכל אנחנו גם ערבים לו?כחיל, כאדם...אבל שוב עשה מה שאתה רוצה לא אתן לא לך ולא לאף אחד להשבית את השמחה הענקית הזו:) לא נראה לי שהלילה נכון לויכוחים מסוג זה.

noaxxx

New member
בתכל'ס גם אני לא מבינה. שכל אחד יאמר את דעתו

וזהו. לי באופן אישי אין בעיה להקשיב לדיעה שלך והיא לא מעכירה לי שום אוירה, בלי קשר לזה שאני לא מסכימה איתך.

למעלה