דיון: שאלות ללא מענה

murphy

New member
מה הבעיה להביא עוד פצצה? ../images/Emo13.gif

אם תוכל להסביר למה הוא היחיד שנשאר ערום אחרי אותו סיבוב מפתח, נראה לי שזה יהיה אותו הסבר להאם הוא חסין עד כדי כך

JohnLocke

New member
לצבא האמריקאי קל להשיג פצצת מימן

אני לא יודע אם לדארמה גם זה היה כ"כ קל, אבל אולי אלבר האנסו, שעשה את הונו במכירת תחמושת במלחמת העולם השנייה, עזר להם.

ilanbig

New member
הפצצה התפוצצה!

בפרק שבו צארלס עושה את הניסוי על דזמונד, ודזמונד עובר למציאות החלופית, דניאל מספר לו על הטיאוריה הפיסיקאלית ואומר לו שהוא חושב שהוא פוצץ פצצת מימן. מה שמבריק בטאוריה הוא שהיא מציינת שכדי למנוע אסון (היתקעות של הדמויות בלימבו) צריך לשחרר כמות אנרגיה ענקית בבת אחת (שזה פחות או יותר מה שעבר על הדמויות על האי, שחרור מכל האנרגיות השלילות שהיו בתוכם). ולא יכול שלא להוסיף את הטיאורית ה GSPOT שלי. שמתם לב שהם נכנסים למערה שבכניסה שלה היה שיח, ושג'יקוב אמר לג'ק שזה המקור שבו הכל מתחיל... וכשדזמונד נוגע ב Gspot כל האי מתחיל לרעוד?

carmelo

New member
דווקא זה שדניאל חושב ככה לא מעיד על כלום

הרי אם היו לו זכרונות מהמציאות שהוא העביר באי, הוא יזכור רק את זה שהוא תכנן לפוצץ את הפצצת מימן...אבל את ההמשך הוא לא יכול לדעת ולזכור, כי אמא שלו ירתה בו... ולא כ"כ הבנתי את הכוונה בפסקה האמצעית שלך.

ozba1

New member
אתה לא הבנת את העלילה עד הסוף

הפעולה של גולייט הצליחה, אך בפירוש לא כמו שכולנו חשבנו כל העונה - בכך שיצרה את ה flash sideways, אלא בכך שםיצותץ הפצצה היתה ה תאונה (the incident) שהכניסה לתנועה את כל העלילה כולה, ויצרה מעגל (שהוא התרמית הארוכה של סמוקי) שגרם לבסוף לדזמונד לקבל את עמידותו בפני אלקטרומגנטיות. כדי להבין טוב יותר את זה כנסו פשוט לבלוג שלי (יותר טוב מאשר לשבת פה ולבלבל שטויות) : http://tinyurl.com/lostExplained או באנגלית: www.ozba.wordpress.com/lostexplained פורסם גם בלוסטפדיה כאן: http://lostpedia.wikia.com/wiki/The_End/Theories

carmelo

New member
נראה לי אתה זה שלא הבנת

לפי התאוריה המופרכת שכתבת...באמת טוב שאת השטויות שלך אתה מבלבל בבלוג ולא כאן.

ozba1

New member
שטויות? מופרך? טוב שאתה עונה לעניין ילד

אז א. אם התיאוריה שלי מופרכת ושטותית אז כנראה שהיו מוחקים אותה מאוד מהר מלוסטפדיה כאן למטה: http://lostpedia.wikia.com/wiki/The_End/Theories ו/או היו מגיבים מכל העולם כנגד הדברים שאמרתי ומוצאים בה טעויות. ב. אני חרשתי הלוך ושוב במשך שנים את לוסטפדיה (ולא את פורום תפוז) כדי להגיע להבנה שאליה הגעתי. ג. כשמישהו לא יודע להסביר דברים ולא מבין גם כשמנסים להסביר לו אז הוא קורא לזה שטויות. אז כל עוד אין לך מענה קונקרטי להסבר העלילה שכתבתי שיהיה לילה טוב ורק בריאות

carmelo

New member
אני מחזיר לך באותו מטבע לשון

תקרא דברים אחרים שכתבתי לפני שאתה קובע אם הבנתי את העלילה או לא. בעיני הבנתי אותה טוב ממך. לא מעניין אותי מה חרשת ומה הקריטריונים לפרסום תיאוריה בלוסטפדיה, אני חושב שהתיאוריה שלך מופרכת ולא בא לי כרגע להתייחס אליה בלבד. הסיבה היחידה שריפרפתי עליה ועניתי לך, היא בגלל הסגנון שבו פנית אלי מלכתחילה.

ozba1

New member
הפצצה התפוצצה וזה רשום בלוסטפדיה בפירוש כאן:

http://lostpedia.wikia.com/wiki/The_Incident_(event) ואני מצטט משם: " It is revealed at the end of the series that all the events that occurred on the island happened (i.e. whatever happened, happened), thus the detonation of the nuclear device was the cause of The Incident. It is left up to viewer interpretation whether or not The Incident also resulted in the creation of the Afterlife. " אז אם אתה רוצה להתווכח תתווכח עם המעריצים הכי כבדים של הסדרה שיושבים שם, ושמה לפני שרושמים דברים (או שטויות כפי שאתה קורא לזה) עוברים דיון מקיף באותו דף תחת discussion, ובלי הוכחה דברים פשוט לא עולים לדף.

carmelo

New member
לא מעוניין להתווכח בכלל

זה לא עובדות מה שרשום בציטוט שהבאת, אלא פרשנות, אפילו הם אומרים את זה בסוף לגבי העולם הבא. לוסטפדיה עלק...כמו המקור (וויקיפדיה), צריך לקחת בעירבון מוגבל הרבה דברים שרשומים שם.

tamarhp

New member
תשובה לגבי האי ../images/Emo58.gif

במציאות הראשונה האי לא טבע. המציאות השניה היא לא אמיתית אלא מעין עולם שאחרי המוות, עולם מעבר. בעולם הזה האי שקוע כדי לסמל את העובדה שזה מאחוריהם. זה לא עולם אמיתי ולא צריך לחפש הסברים הגיוניים ופיזיקלים לכך. זה עולם רוחני.

carmelo

New member
מצחיק איך היוצרים עבדו עליכם

עונה אחת של קפיצות ומעברים בזמן, ומיד אפשר לתרץ את זה שג'ק והשאר חזרו להווה, בתור "קפיצה בזמן". אז מה אם החל מהרגע שבו לוק סובב מחדש את הגלגל, נעצרו הקפיצות? סיום לסדרה כולה עם משמעות רוחנית, וכבר אתם מוכנים לקבל אותו כפשוטו - "עולם רוחני". אני זוכר שבמהלך השנים שביקרתי כאן, הרוב נתפסו יותר מדי להסברים הקונקרטיים בלי להבין משמעויות עמוקות יותר של הסדרה, מבחינה רוחנית ויחסי דמויות. פתאום בגלל איך שהסדרה הסתיימה, נותנים את כל המשקל רק ליחסי דמויות ומחליטים שאפשר להתעלם מדברים שלא הוסברו בעלילה.

JohnLocke

New member
אף אחד לא אמר שרק הגלגל גורם לקפיצות

שומר האי יכול להשתמש באנרגיה כדי לרפא, מי אמר שהוא לא יכול להשתמש באנרגיה כדי לגרום לאנשים לקפוץ בזמן, כמו שהאנרגיה עושה?

carmelo

New member
בעיני זה כיוון מאוד בעייתי

לומר, "מי אמר שהוא לא יכול ככה וככה"... יש הבדל בין שימוש בכוחות האי כדי לרפא (מתי אגב הוא עשה את זה?) או להעניק חיי אלמוות, מאשר להתעסק במרקם הזמן.

JohnLocke

New member
היו כמה דוגמאות, לא מפורשת ב100%

במפגש שלו עם אילנה בהתחלה היא הייתה עם כוויות בכל הפרצוף, ובהמשך היא החלימה לגמרי. אחרי שלוק נפל מהבניין כשאביו דחף אותו, ג'ייקוב נגע בו והוא התעורר. כאן נשאלת השאלה, אם הוא אכן הבריא אותו, וגרם לו לא לגסוס/למות, למה הוא השאיר את הנכות, אבל זה לא סותר את האג'נדה של ג'ייקוב, שעושה הכל כדי להביא מועמדים לאי (כולל לתת לנדיה למות כדי שסעיד יחזור). יש גם את ההבטחה שלו לדוגן שהבן שלו (שככל הנראה היה בבי"ח במצב אנוש) יחיה אם דוגן יסכים לבוא לאי. אפשר גם לומר שכשהוא העניק לריצ'רד אי-הזדקנות, זה בעצם גם סוג של ריפוי, כי זה כנראה מנע ממנו לחלות במחלות נפוצות לקשישים.

carmelo

New member
אוקי, קיבלתי

עכשיו תסביר איך הפיצול של שישיית אושיאניק, בן ולפידוס בין שתי תקופות הזמן, שירת את ג'ייקוב...

JohnLocke

New member
הסברתי את זה בשרשור אחר

כתבתי: "‫כשסמוקי הרג את ג'ייקוב דרך בן,‬ הוא חשב שהתכנית שלו כמעט לגמרי הושלמה. הוא חשב שרק סאן נשארה בחיים מבין כל המועמדים, והוא אפילו לא היה בטוח אם היא המועמדת או ג'ין. לכן, היה סיכוי גדול שברגע הריגת ג'ייקוב הוא היה יכול לעזוב. אבל ג'ייקוב, לפי התיאוריה, החזיר את המועמדים מ1977 דרך קפיצה בזמן. הוא עשה "גזור" ב1977 וחיכה עם ה"הדבק" ל2007, זה הצריך את סמוקי לחשוב על תכנית חדשה איך להרוג את המועמדים, תכנית שבסוף גם לא הצליחה לגמרי."

JohnLocke

New member
זה יותר בגדר אפשרות

בן אמר שג'ייקוב יעשה זאת, אבל בן לא דיבר ישירות עם ג'ייקוב. יכול להיות שהועבר המסר דרך ריצ'רד, אבל לאור כל עלילת עונה 3, שהורכבה לגמרי משקרים על גבי שקרים של בן, אפשר להניח שהאחות נשארה בריאה ובן שיקר שהיא חלתה שוב כדי להשאיר את ג'ולייט על האי.

leraax

New member
חוששני..

שג'ייקוב לא יכול להעביר את האי בזמן כי הוא הרי שלח את בן לעשות את זה. לא?..

למעלה