מתכון: גלידת וניל צרפתי עשירה - פאי
מתכון: גלידת וניל צרפתי עשירה - פאי רכיבים: 375 מ"ל חלב 90 גר' סוכר 5 חלמונים 185 מ"ל שמנת מתוקה 1 מקל וניל (אני שמה שניים) אופן הכנה: חלב, מקל וניל חצוי ומחצית מהסוכר יחד בסיר. עד כמעט רתיחה. מכסים וממתינים 15 דק' מקציפים חלמונים עם שאר הסוכר (עד שיציב מספיק בשביל לשמר חריץ שתחרצי בפניו) מחממים שוב חלב עד כמעט רתיחה ומוסיפים לחלמונים בזרם דק תוך ערבוב. שמים את הכל בבנמארי ומחממים תוך ערבוב בכף עץ עד לטמפ' של 85 מע' (בטח ישלכן את הצעצוע הזה בשביל למדוד טמפ' ואם לא אז יש סימנים פרמיטיביים יותר: כיסוי גב כף עץ וחריץ שתחרצי עם האצבע לא נסגר) שמים את הקערה בתוך קערה גדולה יותר עם מים (או כיור) לקירור מהיר (בוחשים מדי פעם) ואחכ מעבירים למקרר לכמה שעות ? רצוי לילה שלם. רגע לפני שמכניסים למכונה: מוציאים את המקל(ות) ומגרדים תוכנם פנימה. מוסיפים את השמנת ומערבבים. הערות: 5 חלמונים מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכון: גלידת וניל צרפתי עשירה - פאי רכיבים: 375 מ"ל חלב 90 גר' סוכר 5 חלמונים 185 מ"ל שמנת מתוקה 1 מקל וניל (אני שמה שניים) אופן הכנה: חלב, מקל וניל חצוי ומחצית מהסוכר יחד בסיר. עד כמעט רתיחה. מכסים וממתינים 15 דק' מקציפים חלמונים עם שאר הסוכר (עד שיציב מספיק בשביל לשמר חריץ שתחרצי בפניו) מחממים שוב חלב עד כמעט רתיחה ומוסיפים לחלמונים בזרם דק תוך ערבוב. שמים את הכל בבנמארי ומחממים תוך ערבוב בכף עץ עד לטמפ' של 85 מע' (בטח ישלכן את הצעצוע הזה בשביל למדוד טמפ' ואם לא אז יש סימנים פרמיטיביים יותר: כיסוי גב כף עץ וחריץ שתחרצי עם האצבע לא נסגר) שמים את הקערה בתוך קערה גדולה יותר עם מים (או כיור) לקירור מהיר (בוחשים מדי פעם) ואחכ מעבירים למקרר לכמה שעות ? רצוי לילה שלם. רגע לפני שמכניסים למכונה: מוציאים את המקל(ות) ומגרדים תוכנם פנימה. מוסיפים את השמנת ומערבבים. הערות: 5 חלמונים מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2