פרק 50-חלק ב'

Little McMickey

New member
../images/Emo28.gifנכון יש בחירה, ואפשר גם לבחור לגדל

אותו לפי 2 הצדדים... כי שניהם חשובים לכל אחד מן ההורים לא צריך לאבד אחד

גילולית

New member
../images/Emo205.gifאפשר להידחף?LOL

אני די נייטרלית, כאילו קראתי את כל השיחה שלכן ואני אמחיש את זה בקיצנויות- לדעתי כ"גורם חיצוניXD"- ברור שאם היו מעמידים בפני שני בחורים אותו דבר אחד מדת אחרת ואחת יהודי- הייתי בוחרת ביהודי, ואני גאה בזה שאני יהודיה, אבל אם באמת באמת הייתי מתאהבת בבחור מדת אחרת הייתי מתחתנת איתו- וכמובן שמנסה לגדל ילדים כמה שיותר יהודיים, ועדיין להתחשב גם בצד של הדת שלו(אלא אם כן זה לא חושב לו) כי יהיה לי חושב שהילדים שלי ידעו שהם יהודיים(וזה לפי האמא
)ברור שאני לא אעשה דברים כדי להדחיק את היהדות ואם האיש לכאורה [
] שהייתי מתחתנת איתו היה מבקש ממני לוותר על היהדות לא הייתי עושה את זה אם הוא היה אוהב אותי אז זה בא קומפלט כמו שאני וחלק גדול מזה זה העובדה שאני יהודייה, ואפילו לא מסורתית או משהו- אבל זה בגלל מה שאני חושבת ומאמינה בו(מבחינה פילוסופית- של השקפת חים, לא דתית) אבל מצד שני להגיד שלהתחתן עם יהודי זה לפגוע בשושלת שלך לדעתי זה לא נכון כי זה כמו שהארים אמרו שלהתחתן עם יהודים זה פוגע בשושלת ואני מבינה למה יש אנשים יהודים שיחשבו ככה(מה שכתוב למעלה) בגלל השואה וההיסטוריה ויש את כל הסיבות ההגיוניות לחשוב ככה אבל זה קיצוני, זה די דומה אצלנו בהנהגה בצופים שיש סוג של מלמחמה בין השבט שלנו שתמיד מקום רא'ון מחנאות לשבט שתמיד מקום שני ומהווה עלינו איון ודרך אגב\ הסרט הנחשול- סרט מדהים שממש השפיע עלי (והוא מבוסס על סיפור אמיתי!!) לקח לי 4 שעות לכתוב את התגובה הזאת LOL

butbut

New member
כי זה פוגע בשושלת../images/Emo9.gif אם תירצי או לא אני

בטוחה שהיית רוצה שהבעל שלך יהיה יהודי. זה אינסטינק אישי. אני יודעת שעכשיו כול אחת כאן מוכנה להלחם איתי שלא אכפת לה וזהה. אבל כשיגיע רגע האמת..היא תעדיף שהבעל שלה לודאי יהיה יהודי. אם זה לא היה משנה- ההורים לא היו מגיבים בצורה של "אוי ו..". גמובן שלהתחתן עם גוי ולהגדיר אתץ עצמך יהודיה...אין בכלל ספק- את יהודייה. אבל הילד הוא חצוי דם. [וזה לא נלקח מהארי פוטר! ג'י קיי רולינג לקחה את זה בעצמה מן המונחים של הדם האמיתי.!] XDD

kelly7i

New member
אני עדין לא חושבת שיש דם יהודי.

שאת עושה בדיקת דם, מוצאים שם אם את יהודיה או לא? לא.

butbut

New member
אבל את יכולה להסכים איתי שזה ביולוגי נכון?

אם את נולדת להורים יהודי-משמע שאת יהודיה.. אם בן-אדם נולד להורים נוצרים- הוא מידית הופך לנוצרי, נכון? אין ספק בכך בכלל. בקשר לדם-את צודקת. את מאוד צודקת.

גילולית

New member
../images/Emo205.gifברור שהייתי מעדיפה בעל יהודי על

פני מישהו שהוא גוי, וגם אמרתי את זה בהודעה XD אבל אם הייתי מתאהבת במישהו לא יהודי- נואשות- היית מוותרת על העדיפות הזאת
לדעתי [אני מדגישה-לדעתי] לא משנה מה הדפ שלך- חצוי או שלם כל עוד אתה מאמין באמונה היהודית ובכל מה שקשור ליהדות אתה יהודי לא משנה אם חצי או שלם(אני לא מדברת על מאמין גם וגם אני מדברת- רק יהדות) אבל זאת רק דעתי

Little McMickey

New member
../images/Emo28.gifבוט כנסי!!!!../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

את לא מבינה אבל.. אין כזה דברים שלא ישארו יהודיים שלמים בעולם! ברור שישארו יהודים בעולם יש יהודים שלמים בכל מיני ארצות וחלקם מתחתנים עם יהודים שלמים או חצי... או בכלל לא אבל עדיין תהיה יהדות!! ולא כל אחד מחפש לקטוע את זה... אלה שנשארים בארץ נגיד הם מתחתנים עם יהודיות\יהודים ולא קוטעים את זה אבל במקרה שמישהו עזב את הארץ ומצא במקום אחר מישהו שהוא אוהב אז סלחי לי אבל מה לעשות, אי אפשר לשלוט בזה וזה לא שאת לא תקיימי יותר את המצוות או את החגים, ברור שכן! כי אם את לא אז זה כבר ברור שאת לא רוצה להיות יהודייה ואת לא גאה בזה אני למשל כן גאה ביהדות שלי! ואני אמשיך ויעשה תמיד את כל מה שהמצוות אומרות והחגים גם אם אני אתחתן עם גוי.. אני לא אתכחש לדת שלי רק בגלל הדת של בעלי או החבר שלי, אין כזה דבר. אני גם מודעת לכך שיש מלא אבל מלא אנשים בעולם ששונאים אותנו, אבל יש גם כאלה שלא.. שלא אכפת להם. ואלה שכן יהודיים נורא גאים במי שהם, יהודי זה בנאדם מיוחד, יש לנו דת מיוחדת ומי שלא גאה בזה בכלל הוא הגוי פה. אבל אני? אני גאה.. ולכן בחיים לא יפריע לי להתחתן עם מישהו שהוא לא. ואני מודעת לכך שגם יש לנו בנים חתיכים יהודיים וכל זה, ברור!! אבל במקרה ויקרה משהו אחר, זה מחוץ לשליטתי...

butbut

New member
../images/Emo26.gifאת סוטרת את עצמך יקירתי.

אם את כול כך גאה בדת היהודית שלך...אז למה שלא תתחתני עם יהודי? למה שאת תשברי את הרצף של היהודים שלמים של המשפחה שלך? את לא במצב גרוע שאין ברירה אז מתחתנים עם דוי..אז בסדר יהיה לנו ילד חצוי, אוקי הכול טוב ויפה. למה? אם את כול כך גאה, תיהי גם גאה במשפחה השלמה שלך. אני אל חושבת שיש כול כך בעיה בלהתחתן עם גוי, בתנאי שהוא מתגייר.

Little McMickey

New member
../images/Emo28.gifאני לא חושבת שנגיד יהיה הוגן

להגיד לבעלי להתגייר אם גם הוא גאה בדת שלו ואפשר לעשות את שתי הדתות ביחד! ואני לא סותרת אני גאה בדת שלי, אבל אני אומרת נגיד ויהיה מצב ואני אכיר מישהו נגיד אני עדיין לא אדע מה הדת שלו, אני אתאהב בו ויאהב אותו מה אני יעשה? יעזוב מישהו שאני אוהבת בגלל שאני יהודייה ובגלל שאמרתי שאני גאה? לא ולא. זה לא משהו שאני אהיה מוכנה לוותר עליו, האהבה. וגם לא על הדת שלו, ואם לו לא יהיה אכפת אז גם לי לא, ונהיה מאושרים בין כה וכה.. עם הדת שלי ושלו. זה לא אמור להפריע בכלל. וכבר שברו את הרצף הזה אצלי, יש לסבתא שלי מישהי במשפחה שעברה לארה"ב ובמקרה היא התאהבה שם במישהו והיא אפילו התחתנה איתו ויש לה ילדים איתו, הם חוגגים חנוכה וחג המולד ופסח והכל והבעל מסכים לגמרי, אבל ברור שהוא לא התגייר, למה לוותר על הדת שלו? ככה הוא גדל ותאמיני לי שיש הרבה אנשים שגאים בדת שלהם ועושים את שתי הדתות טוב מאוד ואין שום רע בזה. זה לא אומר שאתה לא מתגאה בדת או שאתה מתכחש אליה

butbut

New member
אי-אפשר לקיים את שתי הדתות ביחד מיק...אי אפשר

אני יכולה להתוכח איתך שהיו להם מליוני ריבים על זה!! הילד יוצא מבולבל ולא גדל בצורה נכונה!! זאת טיפשות גמורה לגדול עם שני דתות!! טיפשות גמורה!! כאן האלוהים נתפס אחרת וכאן האלוהים נתפס אחרת.. ואת יודעת מה קורה? בלבול! בשביל מה? את לא יכולה לחגוג חנכה, וגם כריסמיס..כאילו פיזי- את יכולה. נפשית-פאקינג שיט! זה הדבר הכי דבילי בעום.
איך את יכולה לדגול במגן דויד והוא בצלב??
זה בכלל לא נראה לי. בכלל לא.

Little McMickey

New member
../images/Emo28.gifמה זה קשור אבל!!

הילד גודל להבין שיש לו 2 הורים מדת אחרת וכל אחד מלמד אותו על הדת הזאת הוא זה שיבחר לאיזה אחת להתקרב יותר או להשאר בשתיהם את ראית או שמעת פעם על הסדרה האו סי? שם יש את סת' שהוא ילד יהודי ואמא שלו נוצריה והם חוגגים את שני החגים! חנוכריסמס XD תשמעי אלוהים זה אלוהים, אפשר להאמין באלוהים ולהיות נוצרי ויהודי, וזה לא קשור. זה לא מבולבל, הוא לומד על שתי הדתות! אני יכולה לדגול במה שבא לי ובעלי במה שבא לו, זה לא מעניין אותי כל עוד אני יודעת שאני לא נטשתי את הדת שלי. ואני אוהבת אותו אז זהו, זה לא צריך לעניין אותי ממש. אני יכולה לחגוג את החגים שלי והוא שלו ואני מכבדת את זה ולילד זה יותר כיף XDD כפליים מהכל חחח תאמיני לי שיש מלא משפחות כאלה וכולם נורמלים

rox love BSM

New member
../images/Emo45.gifXDDD

אבא שלי גדל ככה סבא שלי מצד אבא לא יהודי והם חינכו אותו ל 2 הדתות והוא ציוני,כאילו עכשיו םחות והוא לא שומר את כל המצוות והכל אבל זה לא בלבל אותו הם נתנו 2 אפשרויות והוא בחר מה שהוא התחבר אליו יותר

butbut

New member
לעזאזל זה נשמע לך כייף?XDDDDDDDDDDDDDD

את יודעת מה זה לגדול עם שתי אפשרויות? זה הדבר הכי נורא בעולם!! הכי נורא!! הכי מחטיא- והכי גרוע!!! אני גדלתי עם חילוניות מצד אחד ודתיות מצד שנייה. כול החיים שלי נלחמתי בעצמי כדי לא להדליק טלויזיה בשבת, ואז כשהדחקתי היו לי חרטות של החיים!!!! גדלתי סמסגרת מטומטמת!! במסגר של אסור ומותר!! ופאקינג שיטט!!!! זה הדבר הכי חרא שיכול להיות לילד!! ני אשכה נטשתי את הקטע הדתי והלכתי אל עבר החילוני. אבל הדתי עוד נאר בי. ואת יודעת מה אני מרגישה? כמו חרא! ואת יודעת מה עוד? אם הייתי צריכה לגדול בין צלב למגן דויד הייתי מעדיפה למות. אני מכירה ילד אחד שגילה פתאום בגיל 10 שאבא שלו בכלל נוצרי. ואח שלו הגדול התאבד בגלל זה. את יודעת מה זה עושה לך? אבל בכלל אל יודעת על מה את פאקינג מדברת. XDDD.. את צריכה לחית את זה כדי לדעת מה עובר על הילד. אולי מבחוץ את תיראי עוד ילד חמוד... אבל בפנים הלב שלו [העולם שלו]מוחרב! לתת לילד לבחור בין שני דברים לגדול בהם זה הדבר הכי מפגר שיש לעשות בעולם. הדבר הכי מפגר- לא אחרי-מטומטם-מחטיא-סתום-בלתי מספק-ואסור! שיש לעשות. ולאאא...זה לא עניין של נטישה. זה עניין של בלבול עמוק. זה מתסכל. זה גורם לך לרצות לקנא באנשים נורמאלים עם אמונות ודתות נורמאליות. זה גורם לילד שלך להיות יותר מופנם. זה גורם להשלכות בעתיד.
זה לא בריא -ולא נכון נקודה.
והלוואי שהייתי יכולה לומר שאני מגזימה, אבל אני לא. ואני אומרת לך את זה מניסיון אני מדברת עם אנשים שיש להם ת'בעיה הזאת. וזה לא כייף בכלל. זה הכי פקאינג שיט שיש בעולם
הכי. בחירה תעשי לעצמך אחרי שתיתעצבי נכון במסגרת נכונה. נקודה.

Little McMickey

New member
../images/Emo28.gifאני לא חושבת שזה

מבלבל אבל... אני חושבת שאני יכולה לחנך את הילד ליהדות וגם לנצרות.. ללמד אותו על הדת שלי... אני ובעלי[סתם כאילו חח] יכולים לחנך אותו לשתי הדתות, להסביר לו שיש לנו כל אחד דת אחרת וכשהוא יגדל הוא יחליט לאיזה אחת יותר להתקרב, אבל אפשר ללמד אותו שגם לא לנטוש את השניה.. זה ממש לא משנה. זה תלוי בילד. וגם בגלל שאני חילונייה זה לא אמור להיות כל כך שונה מחיים רגילים אני חוגגת רק את החגים והכל ברכות וזה מה שבהיהדות אבל אם הייתי דתיה נגיד זה היה ממש קשה... טוב אני חושבת בכלל שנקטע את הדבר הזה
לכל אחת יש דעה אחרת ונעשה עם זה מה שנעשה בהמשך.. איך שבא לנו, כל אחד חי איך שבא לו. ולגדול דתיה וחילונית זה אחרת מלגדול יהודי ונוצרי.

butbut

New member
חחחחחחחחחחחחחח....אמרת עכשיו את הדבר הכי

מצחיק בעולם..כמעט הכי מצחיק חח.. נאמ..: "אבל אפשר ללמד אותו שגם לא לנטוש את השניה". -.-" NOT תוציאי לך את זה מהראש- זה לא יקרה. חברה שלי העדיפה ללכת רק על פי דת אחת וככה גם אחים שלה וככה גם שאר הילדים שאני מכירה שיש להם בעיות כאלו. אין כזה דבר ללמוד לשלב. מן החלום הזה צריך לצאתXD וגמני בעד

kelly7i

New member
כי גאווה לא אומרת שצריך להתחתן עם יהודי!

יש אנשים שגאים בדת שלהם בלי שהם ילכו כל יום לבית כנסת, בלי שהם יהיו דתיים, בלי שהם יהיו סגורים בכותלי-מדינת-ישראל, בלי שהם יכפו על עצמם להתחתן עם יהודי ולמה שהגוי יתגייר? כמו שהיהודיה רוצה לשמור על הדת שלה, אולי צריך לתת גם לו לשמור על שלו?

butbut

New member
סלחוזמי, אבל איפה הזכרתי בכלל דתי? אמרתי

יהודי בכללי. דתיים לא יתחתנו בחיים עם גוי כי זה פשוט אסור כבר מהתורה.. וחילונים יעשו תמיד מה שבראש שלהם לא? גם ככה הם בוחרים איזה מצוות לקיים[מה שנוח להם] ומה שלא. בואי נתחיל בזה שהיהדות מקורה בתנ"ך...סבבה? זה מה שמחזיק את העם שלנו! ובואי נאמר עוד משהו...אם לא היו דתייים מאמינים, כול העם שלנו היה מתבולל. ואת יודעת מה קרוה כשמתבוללים? מתחילים לשכוח מן הדת היהודית. רק בזכותה הדתיים שממששיכים לדגול בתורה העם הזה בכלל קיים. ואני אל אומרת את זה בגלל שאני אמורה להיות דתייה אני לא. אני אומרת את זה בתור בת-אדם שמסתכלת מהצד על הדברים. אתן יכולות להתוכח איתי עד מחר.. אבל יהודי וגוי זאת בעיה. חח.

למעלה