יש בערך אופציה כזאת
אולם האם אין כאן בעיה? כתבת שאת מעוניינת לדעת שטח של בועה, אלא שבועה היא נפחית והבועות שבלחם הן מאוד "אמורפיות". אי אפשר להסיק מהתמונה לאיזה עומק הן יורדות ואיך משתנה החתך המשטחי לעומקן. בנוסף, לא רואים את כל הבועות אשר כלואות בתוך הבצק. אם את מבקשת להסיק שטח רק ע"פ החתך העליון של הפרוסה, אז קשה לבודד את זה מפני שאין הבדל ברור בין רמת הבהירות של הבצק על פני השטח (מה שאני רוצה למפות בצבע לבן) לבין רמת הבהירות של הבצק בתחתית הבועה (מה שארצה למפות בצבע שחור), ראי וידאו מצורף - לא ניתן להבדיל בוודאות בין בועה לבצק מסביבה, הניתוח במקרה הזה יהיה מדויק כמו כל ניחוש. אילו ניתן היה לפרוס את הפרוסה לעובי של פחות ממילימטר, כך שכל בועה היתה מיוצגת ע"י חור, ניתן היה להפעיל threshold על התמונה (או יותר טוב, על הערוץ האדום שלה). להפוך את הרקע לשחור, את הפרוסה ללבן ולבודד את הרקע מסביב ולמלא אותו בצבע אפור. לתמונה כזאת היתה מתקבלת היסטוגרמה בדידה עם שלושה שכיחויות של בהירות בלבד, ואז השכיחות של השחור חלקי סכום שכיחויות השחור והלבן היה נותן את יחס הבועות לעומת הפרוסה כולה. יתכן שרק סריקת CT תאפשר דבר כזה (אם אכן ניתן לסרוק לחם ע"י CT)?