פינת השאלה הקטנה

• פותח הנושא nngr
  • פורסם בתאריך

nngr

New member
נורא בא לי לראות מימונה

לצערי הרב לא הזדמן לי לראות את המימונה עד היום. חשבתי לקפוץ לביקור קצר

nngr

New member
מה דעתכם על ההרכב

אני אמא ל - 4 ילדים בן 16 בת 13 בת 9 ובן בגיל 4 חשבתי לקפוץ עם 3 הגדולים ולהשאיר את הקטן והבעל בבית מה דעתכן?

יופיופ6

New member
קודם כל נחמד שהוזמנת

כנראה שהיא מחבבת אותך. שנית, אני הייתי קופצת להגיד שלום (לבד או עם הילד/ים), לברך, עושה סיבוב טעימות ואחרי עשרים דקות - חצי שעה, הולכת. בצורה הזו כיבדת אותה מצד אחד (אם הזמינה אותך, סימן שחשוב לה) ומצד שני, אני מבינה שחשוב לך גם מה יגידו, כיצד זה יראה וכו', אז בצורה כזו היחסים הקורקטיים נשמרים. ככה לי נראה. תהני!

doe2

New member
אני לא הייתי הולכת

תארי לך שיתחילו להזמין אותך לאירועים נוספים (בר מצווה לאח הקטן, ברית, סתם יום הולדת וכהנה וכהנה) ברור שלא תוכלי ללכת לכולם ואז זה יראה לא טוב למה אליה הלכת ולאחרים לא. המורה של הבת שלי אמרה לי בזמנו אני לא יכולה ללכת ליום הולדת אחד כי אחרת אני מחוייבת ללכת לכולם והסכמתי איתה. יש כאן טעם לפגם (את גם לא יודעת מה היא תספר אחר כך בבית הספר). אגב, גם אני מתה לאיזה מופלטה, רק שלא הזמינו אותי לאף מימונה

גילור

New member
תלוי מי את או בעצם מה עמדתך../images/Emo13.gif

אם חשוב לך לשמור על דיסטנס ועל יחסים קורקטיים עם תלמידיך - לא הייתי הולכת. אם את כזו סחבקית איתם, מן חברה גדולה כזו - בכיף. בכל מקרה לא הייתי לוקחת 3 ילדים. נראה לי קצת מוגזם.

ציף שלי

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo42.gifפינת השאלה הקטנה../images/Emo39.gif../images/Emo35.gif

פינת השאלה הקטנה נפתחת לשאלות, רעיונות והמלצות
>ציף שלי חזרה לעבודה ולמחשב ופותחת שבוע 37
<

שִירָה

New member
חם, חם, מתחמם ../images/Emo222.gif

מי? כדור הארץ כמובן. קראתי את כתבת השער של ה-TIME magazine בנושא. (51 דברים שאנחנו יכולים לעשות כדי להציל את הסביבה אפשר למצוא כאן: http://www.time.com/time/specials/2007/environment/ . לפחות חלק מהם, ניתן לאמץ בקלות). הנושא הזה מעניין אתכם? מה אתם עושים למען הסביבה? אשמח לקבל רעיונות נוספים.
(החלטתי להפסיק לשתות תה וקפה מכוסות נייר בעבודה. שלוש קריאות הידד, בבקשה.)

דווקא הנושא הזה ממש מעניין אותי.

למען איכות הסביבה אני משליכה את כל בקבוקי המי עדן הריקים לתוך המיכלים המתאימים ולא לאשפה
אוספת את כל הסוללות הריקות
מזמן כבר הבאתי לעבודה ספל
ומשתדלת מאוד מאוד לחסוך במים
יהיה טוב

neta2

New member
ממחר יהיה ספל!!

משליכים את הבקבוקים למיכל לאיסוף, אוספים סוללות, משתדלים להמנע משימוש בתכשירי ספריי וכמובן חסכון במים (עם נדב זה מעט בעייתי
) ואני מיד עוברת על כל הסעיפים לבדוק מה עוד ניתן לעשות, הנושא בהחלט מטריד אותי.

שִירָה

New member
איכשהו, יש לי תחושה

שאת מעדיפה להתרווח על הכורסא בעיניים עצומות ולטעון בהבעה פילוסופית שהעולם צועד בין-כה-וכה אלי אבדון, ושזה צפוי, ושזה יקרה בלאו-הכי, ושזה לא כל כך נורא בעצם. אני טועה?

../images/Emo6.gif את טועה

אבל לא רחוקה מן האמת
. עד כמה באמת זה יזיז לאטמוספירה אם אלפית האחוז מיושבי הכדור ימלאו אפילו מחצית מן ההנחיות הללו? נניח שהפתרון הוא אכן ברמת האדם הבודד ולא במאסות האנשים. אם את באמת רוצה, ברמה שלך כבודדת, לתרום לשמירה וייצוב של הסביבה, את צריכה לכל הפחות: לעבור לצריכת חשמל נקי בלבד, לעבור לכלי רכב אקולוגי, למחזר מים ולהפסיק כליל להשתמש בשתיה (כולל הכל) מבקבוקי פלסטיק (לא, למזער קלות נזקים ולהשליך לכלוב זה לעשות טובה לסביבה, לא לשמור עליה). בקיצור, זה טוב למצפון, לא לאטמוספירה. אבל, כמובן, אם זה מה שעושה לך טוב...

עד כמה זה באמת יזיז לאטמוספירה

לא נדע עד שלא ננסה. השאלה מה עדיף - להתעלם ויום אחד כשנתעורר נגלה שזה כבר באמת מאוחר מדי, או לנסות להתאמץ קצת כל אחד ולבדוק אם יש שינוי.

זה מה שהדגשתי -

אל מול הנזק המאסיבי, הפעילות הזו, עד כמה שהיא מוערכת על כנותה התמה, היא בשתי מילים: חסרת משמעות. (אני דוקא כן עושה כל מה שפירטו כאן מעליי, רק בלי האשליה שגורל הסביבה מונח על כתפיי הדלות, אלא משום שכך נראה לי נכון לעשות ברמה האישית.)

שִירָה

New member
אל תשכחי שאלפית האחוז הזו

היא זו שאחראית (יחד עם שאר ארצות המערב) לרוב פליטת הפחמן בעולם, כך שפוטנציאל ההשפעה שלה גדול באופן משמעותי ממה שתיארת. את דעותי על הגישה הפאסיבית הזו (לאו דווקא בנושאי איכות הסביבה) אני אשמור לעצמי (או נכון יותר, למאזיניי הביתיים האוחזים בגישה דומה
).

רק אלפית האחוז מהאנשים לוקחים חלק

במשק החשמל, בשימוש בעצים כרותים מיערות גשם, בנפט, בכימיקלים מזהמים? לא ולא, באלו לוקחים חלק לפחות 80% מיושבי העולם, וזה אחרי הנחה. תהיי בטוחה שהגישה הפאסיבית-לכאורה שלי לא נובעת מאדישות וגם לא מייאוש.

שִירָה

New member
לא, לא. אמרתי שאלפית האחוז

הזו אחראית - יחד עם שאר ארצות המערב - לרוב פליטת הפחמן בעולם. אני מסכימה איתך שגורל הסביבה אינו מונח על כתפיי הדלות. הוא מונח על כתפי האנושות כולה. אני חושבת - וכך גם מלמדת אותנו ההיסטוריה - שניתן לעשות שינוי, אמנם קטן, אבל לא חסר משמעות כמו שאת מתארת (באמצעות חינוך, קידום חקיקה מחייבת, ועוד). ובסופו של דבר, אני מסכימה איתך שיותר ממה שאני מועילה במאמציי הדלים, כשאני משליכה את בקבוק השתיה לסל המיחזור, או מעדיפה תוצרת מקומית, אני פשוט נוהגת נכון - כפי שצריך לנהוג. שבת שלום
.

fossa

New member
ספל בעבודה כמובן

לא רק איכות סביבה, גם הרבה יותר נעים לשתות ככה.ואני בכלל חייבת לשתות את התה שלי מספל ענק, אז אין לי ברירה. טיוטות - כל דף נייר שהוא בדרך לפח, לראות אם הצד השני שלו ריק. אם כן, לאסוף בתור דפי טיוטה. יש לי סטוק אחד בעבודה, ואחד בבית. בכלל משתדלת להדפיס תמיד דו צדדי (גם בעבודה
), כדי לחסוך בנייר. זורקת סוללות למתקנים יעודיים לפני הולדת הילדה זרקתי בקבוקי פלסטיק למתקני איסוף (עם לידתה זה הפך לקצת מסובך מבחינה לוגיסטית, אז הפסקתי עם זה זמנית) אוטו עם גיר ידני ולא אוטומט (כ-15% פחות צריכת דלק)

למעלה